Як приготувати тонкі налисники на молоці
Серед усього розмаїття борошняних виробів є чудове блюдо з загадковою назвою — налисники. Давайте, для початку, розберемося, що ж воно собою являє?
Налисники – це найтонші бездріжджові млинці. Вони дуже еластичні і, як правило, подаються до столу з різноманітними начинками, які загортають у ці самі млинці. Так як самі налисники мають нейтральний, вершково-здобний смак, їх можна поєднувати з будь-якими видами начинок: як солодких, таких як сир, джем, фрукти, так і солоних, таких як м'ясний фарш, риба, гриби або ж тушкована капуста.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
незбиране коров'яче молоко - | 2 ст. |
пшеничне борошно в/с - | 170 г |
яйця курячі - | 3 шт. |
сіль кухонна кам'яна - | щіпка |
цукор-пісок - | 1 ст. л. |
несолоне вершкове масло - | 50 г |
Час приготування: 150 хвилин | Калорійність на 100 грам: 187 Ккал |
Приготування налисників на молоці:
- Для приготування тіста вам знадобляться яєчні жовтки і білки окремо. Тому, в першу чергу, необхідно відокремити білки від жовтків;
- Вершкове масло доведіть до розм'якшення на водяній бані, а потім розітріть з цукровим піском до утворення пишної білосніжною маси. Далі додайте до масляної маси яєчні жовтки і розітріть до однорідності. Після чого в приготовану суміш додається половина молока, щіпка солі і все ретельно розмішується;
- Пшеничне борошно просійте через сито і поступово введіть в молочно-масляну суміш. Вимісіть масу до однорідності, ретельно розтираючи всі утворюються грудочки і, тільки після цього введіть молоко, що залишилося. Вимісіть, накрийте тканинним рушником і залиште на 2 години (рекомендовано при кімнатній температурі). Це необхідно для того, щоб тісто, як слід «расстоялось». За цей час клейковина, яка перебуває в борошні, розкриє всі свої властивості і, тим самим, підвищить еластичність готових налисників;
- Після закінчення зазначеного часу, введіть в тісто збиті яєчні білки і акуратно перемішайте;
- Сковороду для випікання млинців змастіть маслом і розігрійте. Далі налийте на сковороду порцію приготованого тіста і рівномірно розподіліть його по всій сковороді. Млинець повинен бути досить тонким, тому кількість наливаного тесту регулюйте самостійно. Випікайте налисники з обох сторін, до рум'яності;
- Готові млинчики наповніть будь-яким видом начинки, красиво загорніть, викладіть на блюдо і подавайте до столу.
Тонкі налисники на молоці і крохмалі
Інгредієнти:
- борошно пшеничне – 100 г;
- картопляний крохмаль – 100 г;
- яйця курячі – 3 шт.;
- коров'яче молоко – 500 мл;
- цукор білий кристалічний – 1,5 ст. л.;
- кам'яна сіль – ½ ч. л.;
- рафінована рослинна олія – 50 мл
Тривалість готування: 60 хв
Енергетична цінність на 100 г: 190 кКал.
Покрокове опис:
- Яйця збийте в глибоку миску і злегка збийте за допомогою виделки;
- Потім додайте сіль, цукор, влийте молоко і збийте все ще раз, але вже за допомогою міксера;
- Борошно змішайте з крохмалем і просіяти крізь сито. Після цього починайте її поступово підсипати в молочно-яєчну суміш, не припиняючи процесу перемішування. Вимішуйте масу до тих пір, поки не розіб'єте усі борошняні грудочки. Потім, в останню чергу, вводиться в тісто олію;
- Готове тісто має вийти досить рідким. Накрийте його тканинною серветкою і відправте на 20-25 хвилин у холодильник;
- Наливайте тісто дуже тонким шаром на добре розігріту сковороду (з антипригарним покриттям) і випікайте до появи золотистого відтінку. Потім, за допомогою лопатки, переверніть млинець на іншу сторону і так само її зарумяньте;
- Готові налисники наповніть заздалегідь приготованою начинкою (вибір на ваш розсуд), скрутіть в конвертик і подавайте до столу. Такі налисники можна зберігати в холодильнику протягом кількох днів, а перед подачею розігрівати в мікрохвильовій печі або в духовій шафі.
Як приготувати гречку в мікрохвильовій печі з м'ясом або овочами читайте в нашій статті.
Як приготувати смачний уйгурська лагман з овочами і м'ясом читайте в нашій статті.
Спробуйте приготувати гречані котлети без м'яса за нашими рецептами.
Рецепт налисників з тіста на кислому молоці
Складові:
- кисле коров'яче молоко – 2 ст.;
- борошно – 1 ст.;
- цукор кристалічний – 50 г;
- сіль – щіпка;
- яйце – 1 шт.;
- рафінована олія – 50 мл
Тривалість приготування: 50 хв.
Кількість кКал на 100 г: 187.
Поетапне опис приготування:
- У чашу міксера помістіть яйце, щіпку солі, молоко і цукор. Збийте все до утворення однорідної маси;
- Після цього введіть просіяне пшеничне борошно і рафінована олія. Включіть міксер і замісіть однорідне, полужидкое тісто (на самій низькій швидкості;
- Сковороду для випікання млинців гарненько розжарте, налийте на неї невелику кількість приготовленого тіста, і починайте випікати тонкі рум'яні налисники. Випікайте їх за кілька хвилин з обох сторін;
- Готові налисники можна подавати до столу, як з солодкою начинкою, так і з солоною. Приємного апетиту!
Чим начинити млинці
Варіанти солодких начинок:
- Солодкий сир. З'єднайте сир, сире яйце, цукор, щіпку солі, родзинки, ваніль і лимонну цедру;
- Бананова. Банан розімніть виделкою, з'єднайте з шматочком розм'якшеного масла, цукром і лимонним соком;
- Варена згущене молоко.
Варіанти солоних начинок:
- Капуста тушкована з грибами;
- Рис з фаршем;
- Фарш з обсмаженої печінки;
- Відварені яйця з зеленою цибулею;
- Слабосолона червона риба;
- Лівер;
- Відварну картоплю з обсмаженою цибулею;
- Обсмажений фарш;
- Плавлений сирок з подрібненим часником і майонезом.
Приємного апетиту!