27 март 2019 3 232

Як приготувати холодні та гарячі бутерброди з шинкою

Таку закуску приготувати зовсім нескладно. Ми запропонуємо вам цілих вісім різних варіантів бутербродів. Ви зможете спробувати і гарячі, і холодні варіанти. Це шалено смачно!

Цікавий рецепт бутербродів з шинкою
Інгредієнти Кількість
огірок - 1 шт.
гірчиця - 5 мл
хліб - 5 скибочок
майонез - 10 мл
шинка - 160 р
яйця - 2 шт.
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 195 Ккал

Як приготувати:

  1. Яйця помістити в миску, залити водою і прибрати на газ;
  2. Довести до кипіння і варити чверть години;
  3. Коли пройде час, злити киплячу воду і залити яйця холодною водою;
  4. Вода такої температури швидше остудить яйця і тоді їх можна буде очистити набагато швидше;
  5. Очищені яйця подрібнити з допомогою терки;
  6. Додати до яєць майонез, гірчицю і спеції за смаком;
  7. Змастити кожен шматочок хліба отриманою масою;
  8. Шинку нарізати скибочками;
  9. Викласти їх на шматочки змащеного хліба;
  10. Огірок вимити, порізати кільцями і викласти їх на бутерброди поверх шинки;
  11. Бутерброди готові і їх можна подавати до столу.

Бутерброди з шинкою і сиром

  • 2 шматочки білого хліба;
  • 130 г шинки;
  • 2 шматочки чорного хліба;
  • 240 г сиру;
  • 120 г вершкового сиру;
  • 8 оливок;
  • 230 г вареної ковбаси.

Час приготування – 15 хвилин.

Калорії – 261.

Як приготувати:

  1. Шматочки хліба змастити вершковим сиром;
  2. Оливки нарізати кільцями або хоча б половинками;
  3. Сир нарізати скибочками або натерти його на тертці;
  4. Шинку і ковбасу позбавити від упаковки і теж подрібнити;
  5. Викласти на кожну скибочку хліба по шматочку ковбаси і шинки;
  6. Далі розмістити на м'ясний шар тертий або подрібнений сир і зверху на нього кільця оливок.

Можливо декому з вас згодиться рецепт печива для діабетиків. Незважаючи на те, що цукру там немає, випічка все одно виходить смачною.

Читайте як спекти пишну шарлотку з яблуками та іншими фруктами.

Візьміть на замітку рецепт ніжних курячих котлеток для дітей. Смачне і корисне блюдо для малюків.

Тости з зеленим маслом і червоною рибою

  • 2 зубчики часнику;
  • 240 г червоної риби;
  • 5 гілочок петрушки;
  • 180 г шинки;
  • 60 р майонезу;
  • 130 г вершкового масла;
  • 5 мл лимонного соку.

Час на підготовку – 20 хвилин.

Калорії – 254.

Як приготувати:

  1. Вершкове масло бажано витягнути з холодильника або морозильної камери трохи раніше, ніж будуть готуватися бутерброди, щоб воно стало м'яким;
  2. Порізати його кубиками і викласти в ємність;
  3. Додати до масла майонез;
  4. Петрушку вимити і дрібно порубати;
  5. Часник почистити, отруїти його під прес і змішати потім з петрушкою;
  6. Зелень з часником додати до масла з майонезом, перемішати в однорідну зелену пасту. Це можна зробити і за допомогою заглибного блендера, тоді зелень і часник можна не подрібнювати;
  7. Багет нарізати порційно і змастити отриманою пастою;
  8. Шинку нарізати тоненько і викласти зверху на змащені шматки хліба;
  9. Зверху викласти червону рибу, згортаючи скибочки трояндочками і подавати до столу.

Бутерброд з анчоусами

  • 2 пера зеленої цибулі;
  • 80 г латуку;
  • 1 перо паростків часнику;
  • 2 скибочки хліба;
  • 2 скибочки шинки;
  • 1 банку анчоусів;
  • 10 г майонезу.

Час на приготування – 10 хвилин.

Калорії – 124.

Як приготувати:

  1. Зелену цибулю вимити разом з паростками часнику і латук;
  2. Всю зелень дрібно-дрібно порубати;
  3. Заправити майонезом, ретельно перемішати;
  4. За бажанням додати спеції за смаком;
  5. Хліб викласти на суху сковороду і трохи його просушити, щоб отримати щось на зразок тостів;
  6. Змастити зеленню з майонезом обидва шматочка хліба;
  7. Викласти на отримані бутерброди по шматочку шинки;
  8. Анчоуси відкрити і викласти на шинку, давши маслу максимально стекти з риби;
  9. Те ж саме зробити і з другим бутербродом.

Гарячі тости з шинкою і сиром

  • 45 мл майонезу;
  • 250 г батона;
  • 2 великих томата;
  • 280 г шинки;
  • 240 г моцарели.

Час на приготування – 25 хвилин.

Калорії – 231.

Як приготувати:

  1. Батон нарізати порційно, прибрати в сторону;
  2. Шинку позбавити від упаковки, нарізати кубиками;
  3. Томати вимити, видалити плодоніжки і нарізати овочі кубиками;
  4. Сир подрібнити з допомогою терки;
  5. Змішати шинку, томати і половину сиру, додати майонез і змішати;
  6. Накрити деко папером, викласти шматочки батона і на кожен викласти отриману масу;
  7. Зверху посипати бутерброди залишками сиру і прибрати деко в духовку;
  8. Запікати гарячі бутерброди десять хвилин при 180 за Цельсієм.

Гарячі бутерброди з ананасом, шинкою і сиром

  • 10 шматків тостового хліба;
  • 10 скибочок шинки;
  • 170 г сиру;
  • 10 кілець ананаса;
  • 50 г вершкового масла;
  • 10 шт зацукрованих вишень.

Час приготування – 20 хвилин.

Калорії – 181.

Як приготувати:

  1. Кожен шматочок хліба змастити маслом;
  2. Викласти шинку на всі шматочки і на них кільця ананасів;
  3. Далі викласти сир на всі ананаси і в центр кожного бутерброда помістити вишні. Коли сир потече, вишеньки впадуть у центр ананасів;
  4. Прибрати бутерброди на деко і в духовку хвилин на п'ять.

Тартинки з авокадо і яєчнею

  • 1 дрібку чорного перцю;
  • 2 яйця;
  • 1 жменя гарбузового насіння;
  • 2 шматочки хліба;
  • ½ Лайма;
  • 10 мл оливкової олії;
  • 1 авокадо;
  • 1 пучку копченої паприки;
  • 1 ковбаса чорізо;
  • 1 пучок кінзи;
  • 40 г шинки;
  • 1 пучку солі.

Час на підготовку – 20 хвилин.

Калорії – 298.

Як приготувати:

  1. Розігріти суху сковороду на плиті, всипати насіння і трохи підсушити їх до аромату і хрускоту;
  2. Видавити сік лайма;
  3. Авокадо вимити, очистити і нарізати його навпіл;
  4. Нарізати плід кубиками і викласти в ємність;
  5. Додати трохи соку цитруса (не весь) і розім'яти авокадо в неоднорідне пюре;
  6. Після насіння хліб трохи підсушити на сухій сковороді;
  7. Кінзу сполоснути і дрібно порубати;
  8. Додати в пюре, туди ж половину масла, копчену паприку і змішати все;
  9. На сковороду налити залишки масла, розігріти і посмажити дві глазуньи;
  10. Посолити їх і поперчити, викласти на тарілку;
  11. Ковбасу нарізати кільцями по діагоналі;
  12. Всипати їх в сковороду з олією, обсмажити до рум'яності;
  13. Змастити шматочки хліба пастою авокадо, викласти зверху шинку, потім яєчню і ковбаски;
  14. Посипати насінням і можна нести до столу.

Грецький бутерброд-пита

  • 270 г шинки;
  • 5 г кропу;
  • 4 скибочки часнику;
  • ½ Огірка;
  • 160 г сухарів;
  • 5 цибульного порошку;
  • 840 г консервованого нуту;
  • 5 мл лимонного соку;
  • 30 мл лимонного соку;
  • 5 черрі;
  • 5 р часникового порошку;
  • 10 піт;
  • 1 невелика червона цибулина;
  • 160 г цибулі;
  • 180 мл йогурту;
  • 5 г коріандру зернами;
  • 80 г фети;
  • 80 мл рослинного масла;
  • 5 аркушів латуку;
  • 100 г фети.

Час приготування – 1 годину і 10 хвилин.

Калорії – 365.

Як приготувати:

  1. Огірок вимити, очистити від шкірки за бажанням і дрібно порізати або натерти на тертці;
  2. Отриману масу віджати від рідини;
  3. Йогурт викласти в миску середнього розміру, додати туди огірок, фету (менша частина) і перемішати;
  4. Очистити всі скибочки часнику і один з них пустити через прес до йогурту;
  5. Кріп вимити і дрібно порубати гострим ножем;
  6. Зелень додати в заправку разом з соком цитруса (меншою часткою);
  7. В заправку, яка називається Цацики додати ще і спеції за смаком, перемішати;
  8. Накрити ємність кришкою або тарілкою і прибрати в холодильник настоюватися хоча б на одну годину;
  9. Для приготування фалафеля (кульок з нуту) очистити і вимити цибулю;
  10. Дрібно його нарізати, додати до нього більшу частину соку лимона, цибульний і часниковий порошок;
  11. Залишилися три скибочки часнику пустити через прес, додати до них коріандр;
  12. Компоненти перемішати і додати їх до цибулі, змішати все;
  13. Нут відкрити, злити зайву рідину і додати до інших компонентів;
  14. Отриману масу для кульок пробити заглибним блендером, але так, щоб нут залишився дрібними шматочками, не пробивати до стану пюре;
  15. Додати в масу половину панірувальних сухарів і добре перемішати;
  16. Другу частину сухарів висипати в миску;
  17. З нутовой маси зробити кульки і якщо вам буде зручно, то залишити їх цілими, а якщо ні, то перетворити на коржі, неначе це оладки;
  18. Обваляти всі коржі або кульки в сухарях, формуючи вологими руками;
  19. У глибокій сковороді нагріти масло і обсмажити фалафель до рум'яності і хрусткої скориночки;
  20. Викласти на папірці готові коржі або кульки, щоб прибрати зайве масло;
  21. Піти розрізати уздовж, але не розрізати до кінця;
  22. Шинку нарізати скибочками за допомогою гострого ножа;
  23. Дно кожної змастити соусом з холодильника, потім зверху покласти по скибочці шинки і фалафель в кожну піту;
  24. Черрі вимити, порізати часточками і вмістити кілька часточок в кожну піту;
  25. Латук вимити, нарізати соломкою і розподілити його на коржі;
  26. Червоний цибулю очистити і вимити, подрібнити, додати піти;
  27. Велику частку фети покришити дрібними шматочками і посипати вміст коржів;
  28. Можна полити все ще невеликою кількістю соусу і акуратно прикрити всі піти їх половинками.

Якщо ви любите смачну їжу, то обов'язково спробуйте всі варіанти бутербродів, адже всі вони різні і не схожі один на одного ні зовні, ні за смаком. Приємного апетиту!

Що ще почитати: