Як приготувати холодні та гарячі бутерброди з шинкою
Таку закуску приготувати зовсім нескладно. Ми запропонуємо вам цілих вісім різних варіантів бутербродів. Ви зможете спробувати і гарячі, і холодні варіанти. Це шалено смачно!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
огірок - | 1 шт. |
гірчиця - | 5 мл |
хліб - | 5 скибочок |
майонез - | 10 мл |
шинка - | 160 р |
яйця - | 2 шт. |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 195 Ккал |
Як приготувати:
- Яйця помістити в миску, залити водою і прибрати на газ;
- Довести до кипіння і варити чверть години;
- Коли пройде час, злити киплячу воду і залити яйця холодною водою;
- Вода такої температури швидше остудить яйця і тоді їх можна буде очистити набагато швидше;
- Очищені яйця подрібнити з допомогою терки;
- Додати до яєць майонез, гірчицю і спеції за смаком;
- Змастити кожен шматочок хліба отриманою масою;
- Шинку нарізати скибочками;
- Викласти їх на шматочки змащеного хліба;
- Огірок вимити, порізати кільцями і викласти їх на бутерброди поверх шинки;
- Бутерброди готові і їх можна подавати до столу.
Бутерброди з шинкою і сиром
- 2 шматочки білого хліба;
- 130 г шинки;
- 2 шматочки чорного хліба;
- 240 г сиру;
- 120 г вершкового сиру;
- 8 оливок;
- 230 г вареної ковбаси.
Час приготування – 15 хвилин.
Калорії – 261.
Як приготувати:
- Шматочки хліба змастити вершковим сиром;
- Оливки нарізати кільцями або хоча б половинками;
- Сир нарізати скибочками або натерти його на тертці;
- Шинку і ковбасу позбавити від упаковки і теж подрібнити;
- Викласти на кожну скибочку хліба по шматочку ковбаси і шинки;
- Далі розмістити на м'ясний шар тертий або подрібнений сир і зверху на нього кільця оливок.
Можливо декому з вас згодиться рецепт печива для діабетиків. Незважаючи на те, що цукру там немає, випічка все одно виходить смачною.
Читайте як спекти пишну шарлотку з яблуками та іншими фруктами.
Візьміть на замітку рецепт ніжних курячих котлеток для дітей. Смачне і корисне блюдо для малюків.
Тости з зеленим маслом і червоною рибою
- 2 зубчики часнику;
- 240 г червоної риби;
- 5 гілочок петрушки;
- 180 г шинки;
- 60 р майонезу;
- 130 г вершкового масла;
- 5 мл лимонного соку.
Час на підготовку – 20 хвилин.
Калорії – 254.
Як приготувати:
- Вершкове масло бажано витягнути з холодильника або морозильної камери трохи раніше, ніж будуть готуватися бутерброди, щоб воно стало м'яким;
- Порізати його кубиками і викласти в ємність;
- Додати до масла майонез;
- Петрушку вимити і дрібно порубати;
- Часник почистити, отруїти його під прес і змішати потім з петрушкою;
- Зелень з часником додати до масла з майонезом, перемішати в однорідну зелену пасту. Це можна зробити і за допомогою заглибного блендера, тоді зелень і часник можна не подрібнювати;
- Багет нарізати порційно і змастити отриманою пастою;
- Шинку нарізати тоненько і викласти зверху на змащені шматки хліба;
- Зверху викласти червону рибу, згортаючи скибочки трояндочками і подавати до столу.
Бутерброд з анчоусами
- 2 пера зеленої цибулі;
- 80 г латуку;
- 1 перо паростків часнику;
- 2 скибочки хліба;
- 2 скибочки шинки;
- 1 банку анчоусів;
- 10 г майонезу.
Час на приготування – 10 хвилин.
Калорії – 124.
Як приготувати:
- Зелену цибулю вимити разом з паростками часнику і латук;
- Всю зелень дрібно-дрібно порубати;
- Заправити майонезом, ретельно перемішати;
- За бажанням додати спеції за смаком;
- Хліб викласти на суху сковороду і трохи його просушити, щоб отримати щось на зразок тостів;
- Змастити зеленню з майонезом обидва шматочка хліба;
- Викласти на отримані бутерброди по шматочку шинки;
- Анчоуси відкрити і викласти на шинку, давши маслу максимально стекти з риби;
- Те ж саме зробити і з другим бутербродом.
Гарячі тости з шинкою і сиром
- 45 мл майонезу;
- 250 г батона;
- 2 великих томата;
- 280 г шинки;
- 240 г моцарели.
Час на приготування – 25 хвилин.
Калорії – 231.
Як приготувати:
- Батон нарізати порційно, прибрати в сторону;
- Шинку позбавити від упаковки, нарізати кубиками;
- Томати вимити, видалити плодоніжки і нарізати овочі кубиками;
- Сир подрібнити з допомогою терки;
- Змішати шинку, томати і половину сиру, додати майонез і змішати;
- Накрити деко папером, викласти шматочки батона і на кожен викласти отриману масу;
- Зверху посипати бутерброди залишками сиру і прибрати деко в духовку;
- Запікати гарячі бутерброди десять хвилин при 180 за Цельсієм.
Гарячі бутерброди з ананасом, шинкою і сиром
- 10 шматків тостового хліба;
- 10 скибочок шинки;
- 170 г сиру;
- 10 кілець ананаса;
- 50 г вершкового масла;
- 10 шт зацукрованих вишень.
Час приготування – 20 хвилин.
Калорії – 181.
Як приготувати:
- Кожен шматочок хліба змастити маслом;
- Викласти шинку на всі шматочки і на них кільця ананасів;
- Далі викласти сир на всі ананаси і в центр кожного бутерброда помістити вишні. Коли сир потече, вишеньки впадуть у центр ананасів;
- Прибрати бутерброди на деко і в духовку хвилин на п'ять.
Тартинки з авокадо і яєчнею
- 1 дрібку чорного перцю;
- 2 яйця;
- 1 жменя гарбузового насіння;
- 2 шматочки хліба;
- ½ Лайма;
- 10 мл оливкової олії;
- 1 авокадо;
- 1 пучку копченої паприки;
- 1 ковбаса чорізо;
- 1 пучок кінзи;
- 40 г шинки;
- 1 пучку солі.
Час на підготовку – 20 хвилин.
Калорії – 298.
Як приготувати:
- Розігріти суху сковороду на плиті, всипати насіння і трохи підсушити їх до аромату і хрускоту;
- Видавити сік лайма;
- Авокадо вимити, очистити і нарізати його навпіл;
- Нарізати плід кубиками і викласти в ємність;
- Додати трохи соку цитруса (не весь) і розім'яти авокадо в неоднорідне пюре;
- Після насіння хліб трохи підсушити на сухій сковороді;
- Кінзу сполоснути і дрібно порубати;
- Додати в пюре, туди ж половину масла, копчену паприку і змішати все;
- На сковороду налити залишки масла, розігріти і посмажити дві глазуньи;
- Посолити їх і поперчити, викласти на тарілку;
- Ковбасу нарізати кільцями по діагоналі;
- Всипати їх в сковороду з олією, обсмажити до рум'яності;
- Змастити шматочки хліба пастою авокадо, викласти зверху шинку, потім яєчню і ковбаски;
- Посипати насінням і можна нести до столу.
Грецький бутерброд-пита
- 270 г шинки;
- 5 г кропу;
- 4 скибочки часнику;
- ½ Огірка;
- 160 г сухарів;
- 5 цибульного порошку;
- 840 г консервованого нуту;
- 5 мл лимонного соку;
- 30 мл лимонного соку;
- 5 черрі;
- 5 р часникового порошку;
- 10 піт;
- 1 невелика червона цибулина;
- 160 г цибулі;
- 180 мл йогурту;
- 5 г коріандру зернами;
- 80 г фети;
- 80 мл рослинного масла;
- 5 аркушів латуку;
- 100 г фети.
Час приготування – 1 годину і 10 хвилин.
Калорії – 365.
Як приготувати:
- Огірок вимити, очистити від шкірки за бажанням і дрібно порізати або натерти на тертці;
- Отриману масу віджати від рідини;
- Йогурт викласти в миску середнього розміру, додати туди огірок, фету (менша частина) і перемішати;
- Очистити всі скибочки часнику і один з них пустити через прес до йогурту;
- Кріп вимити і дрібно порубати гострим ножем;
- Зелень додати в заправку разом з соком цитруса (меншою часткою);
- В заправку, яка називається Цацики додати ще і спеції за смаком, перемішати;
- Накрити ємність кришкою або тарілкою і прибрати в холодильник настоюватися хоча б на одну годину;
- Для приготування фалафеля (кульок з нуту) очистити і вимити цибулю;
- Дрібно його нарізати, додати до нього більшу частину соку лимона, цибульний і часниковий порошок;
- Залишилися три скибочки часнику пустити через прес, додати до них коріандр;
- Компоненти перемішати і додати їх до цибулі, змішати все;
- Нут відкрити, злити зайву рідину і додати до інших компонентів;
- Отриману масу для кульок пробити заглибним блендером, але так, щоб нут залишився дрібними шматочками, не пробивати до стану пюре;
- Додати в масу половину панірувальних сухарів і добре перемішати;
- Другу частину сухарів висипати в миску;
- З нутовой маси зробити кульки і якщо вам буде зручно, то залишити їх цілими, а якщо ні, то перетворити на коржі, неначе це оладки;
- Обваляти всі коржі або кульки в сухарях, формуючи вологими руками;
- У глибокій сковороді нагріти масло і обсмажити фалафель до рум'яності і хрусткої скориночки;
- Викласти на папірці готові коржі або кульки, щоб прибрати зайве масло;
- Піти розрізати уздовж, але не розрізати до кінця;
- Шинку нарізати скибочками за допомогою гострого ножа;
- Дно кожної змастити соусом з холодильника, потім зверху покласти по скибочці шинки і фалафель в кожну піту;
- Черрі вимити, порізати часточками і вмістити кілька часточок в кожну піту;
- Латук вимити, нарізати соломкою і розподілити його на коржі;
- Червоний цибулю очистити і вимити, подрібнити, додати піти;
- Велику частку фети покришити дрібними шматочками і посипати вміст коржів;
- Можна полити все ще невеликою кількістю соусу і акуратно прикрити всі піти їх половинками.
Якщо ви любите смачну їжу, то обов'язково спробуйте всі варіанти бутербродів, адже всі вони різні і не схожі один на одного ні зовні, ні за смаком. Приємного апетиту!