14 апрель 2019 1 006

Покрокові рецепти смачних пирогів з мойвою

Можна невпинно перераховувати варіанти приготування пирога з мойвою. Це може бути як простий рецепт заливний випічки, так і більш ускладнений з використанням інгредієнтів, таких як картопля, морква, ікра або цибулю. Для ще більш полегшеного способу приготування випічки використовується вже готове тісто і мультиварка.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
борошно - 0,5 кг
очищена вода - 0,3 л
олія соняшникова - 3 ст. л.
сухі дріжджі - 1 ½ ч. л.
цукор - 2 ч. л.
сіль - 1 ч. л.
мойва свіжа - 0,8 кг
ріпчаста цибулина - 1 шт.
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 196 Ккал

Як приготувати:

    1. Всі підготовлені продукти для тіста з'єднати в загальній ємності і вимісити все для отримання однорідної пластичної складу;
    2. Накрити тісто чистим рушником і залишити для дії дріжджів на 1 годину;
    3. Цибулину розділити на тоненькі півкільця і обсмажити з олією на сковороді;
    4. У риби необхідно видалити нутрощі, голову, плавники і хвіст, добре промити її і відправити до напівготового луку. Обсмажування займе кілька хвилин. В цей час необхідно один раз перевернути рибку, але робити це потрібно з особливою обережністю, оскільки вона легко може перетворитися на кашу;
    5. Тісто треба розкачати у великий пласт, в 2 рази перевищує розміру підібраного дека. Розмістити на ньому так, щоб друга частина коржа знаходилася зовні;
    6. Викласти на тісто підготовлену начинку як можна рівномірніше і накрити вільної частиною тіста. Дуже щільно заліпити краю;
    7. З допомогою виделки потрібно проколоти верхню частину пласта в кількох місцях;
    8. Час випікання має скласти близько півгодини при температурі 200С.

Пиріг з мойвою і картоплею в духовці

Пиріг, приготований за цим рецептом, теж дуже смачний і ароматний. Для тіста треба попередньо підготувати наступні продукти:

  • сухі дріжджі – 1 ч. л.;
  • очищена тепла вода – 0,3 л;
  • кухонна сіль – 1 ч. л.;
  • цукор – 3 ст. л.;
  • соняшникова олія – 4 ст. л.;
  • борошно – скільки буде потрібно.

Продукти для начинки:

  • мойва свіжа – 1 кг;
  • 2 середніх репчатых цибулини;
  • картопля – 4 шт. середнього розміру;
  • соняшникова олія – 2 ст. л.;
  • вершкове масло – 50 г;
  • спеції – за бажанням.

Час приготування – 2 години.

Калорійність – 226, 18 ккал.

Як правильно приготувати пиріг:

  1. Воду вилити в миску і розмочити в ній сухі дріжджі. Також додати трохи цукру. Залишити хвилин на 10, щоб дріжджі почали свою дію;
  2. В окремій ємності змішати борошно з цукром і сіллю, а потім вилити туди воду з дріжджами. Також у цей час потрібно додати соняшникову олію;
  3. Замісити тісто, додаючи при цьому ще борошно, доки не вийде еластичне, не липнущее до рук. Залишити на деякий час для того, щоб утворений маленький клубок зріс не менше ніж у 2 рази;
  4. Для підготовки начинки потрібно почистити свіжу рибу, видаляючи з неї всі плавники, голову і нутрощі. Присолити очищену мойву;
  5. Картопля очистити і нарізати у формі дуже тонких гуртків;
  6. Цибулю подрібнити і змішати з картоплею. Додати олію соняшникову та спеції;
  7. Тісто розділити на дві частини і одну з них розкачати в тонкий пласт, відповідний за параметрами підібраною формі;
  8. Акуратно розкласти розкатане тісто у формі, викласти на нього шар картоплі, потім зробити шар з подрібненого вершкового масла, а поверх нього покласти очищену мойву;
  9. Відкладену частину тіста потрібно розкачати в такий же пласт і накрити їм начинку у формі;
  10. Дуже ретельно заліпити краю і зробити кілька проколів зверху;
  11. Поверхню пирога обробити попередньо збитим яйцем і залишити на півгодини;
  12. Потім відправити в вимкнутий і ще не прогріту духовку;
  13. Потім включити її і виставити мінімальну температуру. Залишити пиріг для випікання на 1 годину;
  14. Після цього викласти з форми готову страву на підготовлену кухонне рушник, зверху накрити ще одним. Так вся зайва волога піде з пирога. Через 15 хвилин можна пробувати отриману смакоту.

Заливний пиріг з мойви і моркви

Тісто для пирога вимагає:

  • борошно – 2 повних склянки;
  • молоко коров'яче – 1 склянка;
  • майонез – 250 г;
  • курячі яйця – 3 шт.;
  • кухонна сіль – ½ ч. л.;
  • сода – маленька щіпка;
  • цукор – ½ ст. л.

Також варто заздалегідь підготувати всі продукти для начинки:

  • мойва свіжа – 0,5 кг;
  • одна ріпчаста цибулина великих розмірів;
  • дві моркви великих розмірів;
  • спеції за бажанням.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Калорійність – 223,4 ккал.

Підготовка пирога:

  1. Тісто для пирога приготувати дуже просто: потрібно просто змішати всі інгредієнти в мисці безпосередньо перед випіканням;
  2. Мойву почистити і видалити непотрібні елементи;
  3. Овочі почистити, цибулю розділити на тонкі півкільця, а моркву нарізати на тонкі пластини. Кожен з підготовлених інгредієнтів необхідно присипати сіллю і улюбленими спеціями;
  4. Форму для випікання обробити невеликою кількістю соняшникової олії, викласти шар моркви, потім розкласти очищену рибу, поверх якої зробити шар з ріпчастої цибулі;
  5. На розподілену начинку потрібно акуратно і як можна рівномірніше вилити рідке тісто. Потім трохи потрясти форму для кращого розподілу тесту;
  6. Відправити в розігріту духовку і залишити на 40 хвилин.

Паста з сьомгою — неймовірно смачне блюдо. Ви любите макарони по флотськи? Ви просто не пробували цей рецепт!

Картопляний суп-пюре — густий, насичений і ароматний. Наші підказки допоможуть вам приготувати його правильно.

А ви знаєте як правильно підібрати гарнір до різних видів котлет? Ми підкажемо, що краще всегт поєднується з рибними, м'ясними або овочевими котлетками.

Пиріг з мойвою і рисом

Для тіста потрібно:

  • борошно пшеничне – 3 ½ склянки;
  • сода – 1 ч. л.;
  • соняшникова олія – 6 ст. л.;
  • ряжанка – 600 мл;
  • сіль – 1/3 ч. л.

Тепер продукти для начинки:

  • мойва свіжа – 0,5 кг;
  • рис – 200 г;
  • дві репчатых цибулини;
  • спеціальна приправа для риби – за бажанням;
  • курячі яйця – 1 шт.

Час приготування: 1 годину 40 хвилин.

Калорійність – 303,73 ккал.

Як приготувати:

  1. В мисці з високими бортами змішати всі підготовлені продукти. Руками вимісити тісто, яке не буде прилипати до рук. Залишити на півгодини;
  2. Рибу почистити і добре вимити. Подрібнити на шматки невеликого розміру. Присипати сіллю і залишити на 10 хвилин;
  3. З тіста зробити дві однакові частини. Першу частину розкачати в лист відповідний параметрами обраної форми. Важливо, щоб товщина цього шару знаходилася в межах ½ см;
  4. Форму покрити спеціальним папером для випікання і розкласти поверх неї підготовлене тісто;
  5. Рис ретельно промити, відварити до повної готовності у воді з сіллю. Охолодити і викласти на тісто як можна рівномірніше;
  6. Поверх рису викласти рибу таким же рівномірним шаром;
  7. Цибулю нарізати на тонкі півкільця і розкласти у формі поверх мойви;
  8. Присипати в міру підготовленими приправами;
  9. Другу частину тіста розкачати в такий же лист і розкласти його поверх начинки. Ретельно защипнути всі краї майбутнього пирога. В самому його центрі необхідно зробити невеликий отвір для виходу пари;
  10. Яйце трохи збити і обмазати їм верхню частину тіста;
  11. Час випікання в духовці пирога скласти близько 50 хвилин, за умови, що температура буде триматися в межах 180С.

Лінивий пиріг з мойвою і цибулею в мультиварці

Цей рецепт найпростіший з усіх варіантів і, до того ж, дуже швидкий. Для нього знадобиться:

  • готове дріжджове листкове тісто – 250 г;
  • мойва свіжа – 0,3 кг;
  • ікра карася – 0,3 кг;
  • одна велика ріпчаста цибулина;
  • соняшникова олія – 1 ч. л.;
  • поварена сіль.

Час приготування – 1 година 30 хвилин.

Калорійність – 188 ккал.

Як приготувати випічку в мультиварці:

  1. Тісто розділити на дві абсолютно однакові частини. Кожну з них необхідно розкачати у вигляді кіл;
  2. Перший круглий лист необхідно викласти на дно перед цим змащеній олією мультиварочной чаші;
  3. Цибулю нарізати на тонкий півкільця і викласти на розкладений пласт тіста;
  4. Рибу потрібно почистити, добре промити і викласти поверх лука. Присипати кухонною сіллю;
  5. Далі викласти підготовлену ікру, а поверх неї знову шар цибулі;
  6. Накрити начинку другим розкатаним шматком тесту. Защипнути краю і закрити кришку мультиварки. Режим для приготування «Випічка». Тривалість – не менше 1 години.

Поради кулінарів

  1. При бажанні можна замінити мойву різною рибою, яка більше припадає до смаку.
  2. Для рибного пирога в якості спецій більше всього підходить кріп і чорний мелений перець. Від цього пиріг стане більш ароматним.
  3. Можна використовувати як абсолютно свіжу рибу, так і свіжоморожену. Важливо тільки заздалегідь повністю розморозити продукт.

Пиріг з мойвою не вимагає особливих грошових витрат. З такою випічкою зможе впоратися навіть самий недосвідчений початківець кулінар. Дерзайте!

Що ще почитати: