Покрокові рецепти смачних пирогів з мойвою
Можна невпинно перераховувати варіанти приготування пирога з мойвою. Це може бути як простий рецепт заливний випічки, так і більш ускладнений з використанням інгредієнтів, таких як картопля, морква, ікра або цибулю. Для ще більш полегшеного способу приготування випічки використовується вже готове тісто і мультиварка.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошно - | 0,5 кг |
очищена вода - | 0,3 л |
олія соняшникова - | 3 ст. л. |
сухі дріжджі - | 1 ½ ч. л. |
цукор - | 2 ч. л. |
сіль - | 1 ч. л. |
мойва свіжа - | 0,8 кг |
ріпчаста цибулина - | 1 шт. |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 196 Ккал |
Як приготувати:
-
- Всі підготовлені продукти для тіста з'єднати в загальній ємності і вимісити все для отримання однорідної пластичної складу;
- Накрити тісто чистим рушником і залишити для дії дріжджів на 1 годину;
- Цибулину розділити на тоненькі півкільця і обсмажити з олією на сковороді;
- У риби необхідно видалити нутрощі, голову, плавники і хвіст, добре промити її і відправити до напівготового луку. Обсмажування займе кілька хвилин. В цей час необхідно один раз перевернути рибку, але робити це потрібно з особливою обережністю, оскільки вона легко може перетворитися на кашу;
- Тісто треба розкачати у великий пласт, в 2 рази перевищує розміру підібраного дека. Розмістити на ньому так, щоб друга частина коржа знаходилася зовні;
- Викласти на тісто підготовлену начинку як можна рівномірніше і накрити вільної частиною тіста. Дуже щільно заліпити краю;
- З допомогою виделки потрібно проколоти верхню частину пласта в кількох місцях;
- Час випікання має скласти близько півгодини при температурі 200С.
Пиріг з мойвою і картоплею в духовці
Пиріг, приготований за цим рецептом, теж дуже смачний і ароматний. Для тіста треба попередньо підготувати наступні продукти:
- сухі дріжджі – 1 ч. л.;
- очищена тепла вода – 0,3 л;
- кухонна сіль – 1 ч. л.;
- цукор – 3 ст. л.;
- соняшникова олія – 4 ст. л.;
- борошно – скільки буде потрібно.
Продукти для начинки:
- мойва свіжа – 1 кг;
- 2 середніх репчатых цибулини;
- картопля – 4 шт. середнього розміру;
- соняшникова олія – 2 ст. л.;
- вершкове масло – 50 г;
- спеції – за бажанням.
Час приготування – 2 години.
Калорійність – 226, 18 ккал.
Як правильно приготувати пиріг:
- Воду вилити в миску і розмочити в ній сухі дріжджі. Також додати трохи цукру. Залишити хвилин на 10, щоб дріжджі почали свою дію;
- В окремій ємності змішати борошно з цукром і сіллю, а потім вилити туди воду з дріжджами. Також у цей час потрібно додати соняшникову олію;
- Замісити тісто, додаючи при цьому ще борошно, доки не вийде еластичне, не липнущее до рук. Залишити на деякий час для того, щоб утворений маленький клубок зріс не менше ніж у 2 рази;
- Для підготовки начинки потрібно почистити свіжу рибу, видаляючи з неї всі плавники, голову і нутрощі. Присолити очищену мойву;
- Картопля очистити і нарізати у формі дуже тонких гуртків;
- Цибулю подрібнити і змішати з картоплею. Додати олію соняшникову та спеції;
- Тісто розділити на дві частини і одну з них розкачати в тонкий пласт, відповідний за параметрами підібраною формі;
- Акуратно розкласти розкатане тісто у формі, викласти на нього шар картоплі, потім зробити шар з подрібненого вершкового масла, а поверх нього покласти очищену мойву;
- Відкладену частину тіста потрібно розкачати в такий же пласт і накрити їм начинку у формі;
- Дуже ретельно заліпити краю і зробити кілька проколів зверху;
- Поверхню пирога обробити попередньо збитим яйцем і залишити на півгодини;
- Потім відправити в вимкнутий і ще не прогріту духовку;
- Потім включити її і виставити мінімальну температуру. Залишити пиріг для випікання на 1 годину;
- Після цього викласти з форми готову страву на підготовлену кухонне рушник, зверху накрити ще одним. Так вся зайва волога піде з пирога. Через 15 хвилин можна пробувати отриману смакоту.
Заливний пиріг з мойви і моркви
Тісто для пирога вимагає:
- борошно – 2 повних склянки;
- молоко коров'яче – 1 склянка;
- майонез – 250 г;
- курячі яйця – 3 шт.;
- кухонна сіль – ½ ч. л.;
- сода – маленька щіпка;
- цукор – ½ ст. л.
Також варто заздалегідь підготувати всі продукти для начинки:
- мойва свіжа – 0,5 кг;
- одна ріпчаста цибулина великих розмірів;
- дві моркви великих розмірів;
- спеції за бажанням.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин.
Калорійність – 223,4 ккал.
Підготовка пирога:
- Тісто для пирога приготувати дуже просто: потрібно просто змішати всі інгредієнти в мисці безпосередньо перед випіканням;
- Мойву почистити і видалити непотрібні елементи;
- Овочі почистити, цибулю розділити на тонкі півкільця, а моркву нарізати на тонкі пластини. Кожен з підготовлених інгредієнтів необхідно присипати сіллю і улюбленими спеціями;
- Форму для випікання обробити невеликою кількістю соняшникової олії, викласти шар моркви, потім розкласти очищену рибу, поверх якої зробити шар з ріпчастої цибулі;
- На розподілену начинку потрібно акуратно і як можна рівномірніше вилити рідке тісто. Потім трохи потрясти форму для кращого розподілу тесту;
- Відправити в розігріту духовку і залишити на 40 хвилин.
Паста з сьомгою — неймовірно смачне блюдо. Ви любите макарони по флотськи? Ви просто не пробували цей рецепт!
Картопляний суп-пюре — густий, насичений і ароматний. Наші підказки допоможуть вам приготувати його правильно.
А ви знаєте як правильно підібрати гарнір до різних видів котлет? Ми підкажемо, що краще всегт поєднується з рибними, м'ясними або овочевими котлетками.
Пиріг з мойвою і рисом
Для тіста потрібно:
- борошно пшеничне – 3 ½ склянки;
- сода – 1 ч. л.;
- соняшникова олія – 6 ст. л.;
- ряжанка – 600 мл;
- сіль – 1/3 ч. л.
Тепер продукти для начинки:
- мойва свіжа – 0,5 кг;
- рис – 200 г;
- дві репчатых цибулини;
- спеціальна приправа для риби – за бажанням;
- курячі яйця – 1 шт.
Час приготування: 1 годину 40 хвилин.
Калорійність – 303,73 ккал.
Як приготувати:
- В мисці з високими бортами змішати всі підготовлені продукти. Руками вимісити тісто, яке не буде прилипати до рук. Залишити на півгодини;
- Рибу почистити і добре вимити. Подрібнити на шматки невеликого розміру. Присипати сіллю і залишити на 10 хвилин;
- З тіста зробити дві однакові частини. Першу частину розкачати в лист відповідний параметрами обраної форми. Важливо, щоб товщина цього шару знаходилася в межах ½ см;
- Форму покрити спеціальним папером для випікання і розкласти поверх неї підготовлене тісто;
- Рис ретельно промити, відварити до повної готовності у воді з сіллю. Охолодити і викласти на тісто як можна рівномірніше;
- Поверх рису викласти рибу таким же рівномірним шаром;
- Цибулю нарізати на тонкі півкільця і розкласти у формі поверх мойви;
- Присипати в міру підготовленими приправами;
- Другу частину тіста розкачати в такий же лист і розкласти його поверх начинки. Ретельно защипнути всі краї майбутнього пирога. В самому його центрі необхідно зробити невеликий отвір для виходу пари;
- Яйце трохи збити і обмазати їм верхню частину тіста;
- Час випікання в духовці пирога скласти близько 50 хвилин, за умови, що температура буде триматися в межах 180С.
Лінивий пиріг з мойвою і цибулею в мультиварці
Цей рецепт найпростіший з усіх варіантів і, до того ж, дуже швидкий. Для нього знадобиться:
- готове дріжджове листкове тісто – 250 г;
- мойва свіжа – 0,3 кг;
- ікра карася – 0,3 кг;
- одна велика ріпчаста цибулина;
- соняшникова олія – 1 ч. л.;
- поварена сіль.
Час приготування – 1 година 30 хвилин.
Калорійність – 188 ккал.
Як приготувати випічку в мультиварці:
- Тісто розділити на дві абсолютно однакові частини. Кожну з них необхідно розкачати у вигляді кіл;
- Перший круглий лист необхідно викласти на дно перед цим змащеній олією мультиварочной чаші;
- Цибулю нарізати на тонкий півкільця і викласти на розкладений пласт тіста;
- Рибу потрібно почистити, добре промити і викласти поверх лука. Присипати кухонною сіллю;
- Далі викласти підготовлену ікру, а поверх неї знову шар цибулі;
- Накрити начинку другим розкатаним шматком тесту. Защипнути краю і закрити кришку мультиварки. Режим для приготування «Випічка». Тривалість – не менше 1 години.
Поради кулінарів
- При бажанні можна замінити мойву різною рибою, яка більше припадає до смаку.
- Для рибного пирога в якості спецій більше всього підходить кріп і чорний мелений перець. Від цього пиріг стане більш ароматним.
- Можна використовувати як абсолютно свіжу рибу, так і свіжоморожену. Важливо тільки заздалегідь повністю розморозити продукт.
Пиріг з мойвою не вимагає особливих грошових витрат. З такою випічкою зможе впоратися навіть самий недосвідчений початківець кулінар. Дерзайте!