Як приготувати ніжні курячі котлети з сиром
Рецепти приготування сирних котлет з курки дуже прості. Основні інгредієнти – це м'ясо і сир, а смаки виходять дуже цікаві і різні, завдяки різним добавкам у складі, соусам і подливкам. Введення сирної маси до складу виробів робить котлетки неймовірно ніжними, так що вони просто зникають у роті.
Подавати до столу їх можна з будь-яким гарніром. Як варіант, різні крупи, овочі, макаронні вироби, картопля в будь-якому вигляді. Ці котлети дуже подобаються дітям і дорослим, з-за їх неперевершених смакових якостей, ніжності, м'якості і соковитості.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
м'яса курчати без шкіри і кісток - | 0,3-0,4 кг |
сиру - | 1 пачка (200 г) |
ріпчастої цибулі - | 1 головка |
яєць - | 1 шт. |
свіжої зелені петрушки - | 1 пучок |
паприки - | щіпка |
мелених панірувальних сухарів для обвалювання - | 2 столові ложки |
рослинної олії - | 50 мілілітрів |
морської солі - | за смаком |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 224 Ккал |
Як готувати курячі котлети з сиром:
-
- Вимийте і дрібно порубаєте зелень петрушки, очистіть цибулину;
- М'ясо птиці промийте і промокніть паперовим рушником (серветками). Наріжте невеликими шматочками і проверніть через м'ясорубку разом з підготовленою цибулиною;
- Візьміть миску з широкими краями, щоб було зручно вимішувати котлетну масу. Складіть в неї, прокручене з цибулею, м'ясо, м'який сирок, розбийте яйце, всипте подрібнену зелень, посоліть і ретельно перемішайте;
- На блюдечко посипте панірувальні сухарі, перемішайте крихти з паприкою;
- Розігрійте на сковороді рослинне масло. Формуйте руками з котлетної маси невеликі кульки. Прокатывайте їх по блюдечку з паніровкою і відправляйте смажитися;
- Через 5-7 хвилин переверніть кульки кулінарної лопаткою на іншу сторону. Рум'яні вироби накрийте кришкою, зменшіть вогонь і потримайте так ще 10 хвилин. Апетитні готові котлетки.
Рубані курячі котлети з сиром і манкою
Інгредієнти:
- 0,5 кг курячого філе;
- 1 пачка сирної маси;
- 2 столові ложки манної крупи;
- 1 яйце;
- пучок зеленого цибулі, кінзи і петрушки;
- 1 зубчик часнику;
- 1 їдальня ложка сметани;
- 50 мл рафінованої соняшникової олії для смаження;
- приправа Хмелі-сунелі;
- сіль і цукор за смаком.
Витрати часу на приготування страви 1 годину. В одній стограмової порції налічується не більше 130 ккал.
Рецепт покроково:
- Філе птиці дрібно порубаєте ножем;
- Зелень вимийте і перейдіть в измельчителе;
- Очистіть і потріть на дрібній тертці зубчик часнику;
- Змішайте в каструлі філе січене, сирну масу, манку, зелень, сметану, тертий часник, вбийте яйце, заправте спеціями, сіллю і цукром на ваш розсуд. Перемішайте все до однорідності;
- Розігрійте в сковороді олію для смаження. Столовою ложкою черпайте котлетну основу і переносите в киплячу олію. Підрум'яньте вироби, як випливає з обох сторін і викладайте на паперову серветку, яка забере надлишки жиру.
Курячі котлети з сиром і сиром в духовці
Вам знадобиться:
- 450 грам фаршу з грудки курки;
- 150-180 г сирної пасти;
- 3-4 перепелиних яйця;
- 70-80 грам сирної стружки;
- 2 столові ложки борошна;
- 10-15 гілочок молодого кропу;
- сіль, спеції за смаком.
Час запікання в духовці близько півгодини. Калорійність: на 100 грам 176 ккал.
Рецепт по кроках:
- Викладіть в глибоку посуд фарш з грудок, сирну пасту, сирну стружку, дрібно нарізані гілочки кропу, посоліть і добре перемішайте;
- Розбийте в фарш перепелині яйця, додайте трохи борошна, щоб маса не було занадто рідкою;
- Попередньо розігрійте духовку до 180-200 градусів. Устелите харчовою фольгою деко, змастіть її рослинним жиром;
- Змочіть долоні холодною водою і, допомагаючи собі ложкою, ліпіть котлетки правильної форми. Укладіть на деко, коли він заповниться вашими виробами, поставте в духовку на півгодини і випікайте до готовності.
Котлети з курячої грудки з сиром і овочами
Вам знадобиться:
- 1 куряча грудка вагою 0,6-0,7 кг;
- 1 пачка сиру;
- 2 середніх морквини;
- 1 невеликий кабачок молочної стиглості;
- 1 пучок кропу;
- 1 стручок стиглого болгарського перцю;
- 1 столова ложка картопляного крохмалю;
- пару щіпок приправа (Прованські трави;
- 1 яйце;
- 30-40 мл рослинного масла;
- сіль за смаком.
Сумарний витрата часу на підготовку, обжарку становитиме 1 год. Калорійність: на 100 грам 120 ккал.
Рецепт покроково:
- Вимийте овочі. Кабачок натерти на дрібній тертці і злегка відіжміть сік (злийте), якщо він був дуже соковитим. З перцю вирізати плодоніжку і насіння, дрібно поріжте. Зніміть тонку шкірку з моркви, потріть на дрібній тертці. Подрібніть кропову зелень;
- Грудку обробити, видалити шкіру, зріжте м'якоть з грудини. Перемеліть м'якоть за допомогою побутових подрібнювачів;
- З'єднуйте в загальній посуді всі компоненти, додавши крохмаль і приправи. Вимішуйте. Приберіть в морозилку на чверть години;
- Прогрійте масло на сковорідці. Повну ложку фаршу і викладайте на обжарку. Золотисті котлетки переверніть рум'яної стороною вгору і готуйте до красивої рум'яної хрусткої скоринки.
Салат з червоної капусти — одне з найбільш корисних страв, які можна готувати кожен день.
Товсті млинці на кефірі — кілька рецептів на замітку.
Навчіться готувати соковитий антрекот з свинини. Це справжнє ресторанну страву, але в той же час готувати його дуже просто.
Рецепт для мультиварки
Вам знадобиться:
- 0,6 кг фаршу з м'яса птиці;
- 200-250 грам сирної пасти;
- 1 пучок пір'я цибулі;
- 2 зубчики часнику;
- 4 перепелиних яйця;
- 1 щіпка чорного меленого перцю;
- морська сіль за смаком.
Час приготування м'ясних напівфабрикатів на пару з попередньою обробкою займе близько 1 години. Калорійність: на 100 грам не перевищить 134 ккал.
Як робити котлети з курячого фаршу з сиром в мультиварці:
- Завантажте всі складові рецепту в чашу блендера і перемолите до утворення однорідної кашки;
- Викладіть котлетну масу в звичайний целофановий пакет, зав'яжіть його на кінці і відбийте об поверхню столу. Піднімаючи (не високо) і відпускаючи пакет над стільницею. І так разів 10-15, початкова маса придбає консистенцію м'якого пластиліну;
- Налийте в чашу мультиварки 1,5 літра гарячої води. Поставте в ваш прилад контейнер для варіння на пару. Змочіть руки холодною водою. Беріть столовою ложкою (з гіркою) котлетну основу і ліпіть руками овальну котлетку, укладайте в контейнер, поки він не заповниться. Закрийте кришку приладу;
- Виставляйте в меню мультиварки режим варіння на пару на 40 хвилин;
- Швидко приготувати гарнір до котлеткам можна, завантаживши в чашу улюблену вами крупу або картопля, тоді все приготується одночасно.
Який соус подати до котлет: варіанти
- Сметанний соус. Готується на основі сметани з додаванням свіжої подрібненої зелені, тертого часнику і спецій;
- Бешамель. Пасерувати в вершковому маслі дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Додати густоти пару ложок пшеничного борошна. Залити все молоком або вершками, посолити і поперчити за смаком;
- Сирний. Обсмажте на сковороді пару тертих часникових зубчиків, залийте вершками, додайте плавлений сир. Коли плавлені сирки розчиняться, досипте тертий твердий сир і тобаско на кінчику ножа;
- Томатний. Готується на основі перемелених томатів або пасти, які додаються до пассированным овочів (морква, цибуля, перець);
- Вершково-грибний. У обжарку пластинок грибів з цибулею і спеціями влити вершки і трохи згасити на слабкому вогні.
Корисні поради
- Для приготування котлеток з курки використовуйте домашній фарш з білого м'яса птиці. Тільки тоді ви будете впевнені в тому, що він не містить жив, шкіри, перемелених кісток, некорисних добавок, консервантів. Вихідна сировина свіже, хорошої якості, а не завуальоване приправами і перцем;
- Не біда, якщо накрученого фаршу занадто багато для разової порції котлеток. Упакуйте його порційно в герметичні поліетиленові пакети і зберігайте в морозильній камері. Оптимальний час зберігання не більше 2 місяців. Зробіть на упаковках помітки із зазначенням дати закладки;
- М'ясні напівфабрикати завжди обсмажуйте на киплячому рослинному чи тваринному жирі, щоб як можна швидше, утворилася рум'яна захисна скоринка, і вони зберегли всередині соковитість;
- Перед ліпленням курячих котлет з сиром змочіть долоні водою або рослинним жиром, тоді фарш не буде липнути до них;
- Страва вийде більш однорідним і пружним, якщо попередньо відбити прокручену основу перед ліпленням;
- М'ясо курки, особливо з грудки, вважається дієтичним продуктом. Величезний вплив на калорійність кінцевого страви надає спосіб його приготування і вводяться в основу добавки.
Приємного апетиту!