Як приготувати м'ясо по-мексиканськи в домашніх умовах
Пікантна і яскрава мексиканська кухня дуже подобається чоловікам. Ця пекуча їжа має багатий смак, вона дуже ситна і по-справжньому м'ясна. Звичайно, в ній багато овочів, які роблять це м'ясо дуже соковитим. Цікаво, що для такої кухні характерне використання свинини, яловичини, птиці, а ось баранину мексиканці не готують.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
м'яса - | 0,5 кг |
болгарських перців - | 1 шт. |
перців чилі - | 1-3 шт. |
цибулин - | 1 шт. |
червоної квасолі - | 1 банку |
халапеньо - | 1 шт. |
спецій - | за смаком |
тортилий - | 4 шт. |
- | |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 219 Ккал |
Як приготувати:
- Очистити перець чилі від насіння і дрібно порубати його.
- Витягнути насінну коробочку з болгарського перцю, м'якоть нашаткувати соломкою досить тонко.
- З лука зняти лушпиння, нашаткувати плід тонкими півкільцями.
- М'ясо порізати слайсами. Щоб зробити це було простіше, слід на 10 хвилин відправити м'ясо в морозилку.
- Ложку соняшникової олії розігріти в сковороді і перекласти сюди спочатку халапеньо. Обсмажити його протягом трьох хвилин, потім додати солодкий перець і цибулю. Пасерувати до прозорості цибулі.
- Смужки м'яса обсмажити окремо до повної готовності.
- Перекласти овочеву суміш до м'яса, перешкодити, приправити, готувати ще хвилин п'ять.
- Додати квасолю і трохи її рідини. Перемішати. Накрити кришкою.
- Готувати не більше десяти хвилин, вогонь не повинен бути великим.
- Подавати порційно разом з коржиками.
Як приготувати з квасолею
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цибулин | 1 шт. |
кукурудзи | 50 г |
цукру | 2 г |
білої квасолі | 0,3 кг |
свинини | 0,3 кг |
чилі | 5 г |
олії соняшникової | 30 мл |
солодких перців | 2 шт. |
спецій | за смаком |
помідорів у власному соку | 170 г |
часнику | 2 зубці |
бекону | 50 г |
Знадобиться на приготування – 45 хвилин.
Скільки калорій – 159.
Як приготувати:
- Смужки бекону подрібнити кубиками.
- Зняти лушпиння з цибулі і нашаткувати його пір'ям.
- Бекон обсмажити трохи на сковороді з частиною цибулі, а потім перекласти в тарілку.
- Довгими, тонкими шматочками порізати вимите і обсушенное м'ясо.
- Його потрібно обсмажити в невеликій кількості олії зі спеціями.
- Далі додати сюди другу частину цибулі, обсмажити.
- Два види перців тонко нашаткувати соломкою, не використовуючи плодоніжку з насіннєвою коробочкою.
- Перекласти перці до свинини, додати подрібнений часник і приправити, готувати п'ятнадцять хвилин.
- Після закінчення часу покласти помідори і додати трохи цукру, щоб вони краще розкрили свій смак.
- Налити сюди ж близько 150 мл води, але її можна замінити і бульйоном. Розмішати.
- Під кришкою тушкувати близько семи хвилин, не більше.
- Витягти з рідини кукурудзу і квасолю, додати до загальної маси, перемішати.
- Прогріти ще три хвилини, потім подавати м'ясо по-мексиканськи з квасолею до столу, посипавши зеленню.
М'ясо з мексиканської сумішшю
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
м'яса | 0,4 кг |
томатів у власному соку | 0,4 кг |
часнику | 2 зубці |
цибулин | 2 шт. |
овочевий суміші мексиканської | 750 г |
спецій | за смаком |
Знадобиться на приготування – 50 хвилин.
Скільки калорій – 66.
Як приготувати:
- Вимите м'ясо порубати на шматочки, трохи їх відбити молотком, потім порізати тонкими смужками.
- Сковороду без масла розігріти, перекласти сюди шматочки і обсмажити до рум'яності, час від часу помішуючи. Рідина повинна випаруватися.
- Після цього влити ложку олії соняшникової та перекласти сюди дрібно нашатковану цибулю. Смажити, помішуючи, поки він не стане м'яким.
- Далі додати в сковороду овочеву мексиканську суміш. Її наповнення може відрізнятися у різних виробників.
- Готувати, поки вся рідина не випарується, а потім додати помідори. Приправити.
- На невеликому вогні дати суміші закипіти. За цей час потрібно дрібно порубати очищений часник і вмішати його в блюдо.
- Вимкнути, дати настоятися під кришкою хвилин десять.
М'ясо по-мексиканськи в мультиварці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яловичини | 1 кг |
спецій | за смаком |
червоної консервованої квасолі | 0,3 кг |
кукурудзи | 0,3 кг |
червоних цибулин | 1 шт. |
чилі | 1 шт. |
болгарських перців | 3 шт. |
вина сухого червоного | 0,1 л |
часнику | 3 зубця |
Знадобиться на приготування – 2 години.
Скільки калорій – 131.
Як приготувати:
- Яловичину помити, потім прибрати вологу серветками. Порізати м'ясо на шматочки поперек волокон.
- Мультиварку включити, встановити чашу, вибрати режим «Смаження» (але можна і «Випічка»).
- Покласти в розігріту чашу м'ясо і обсмажувати його близько дванадцяти хвилин. Час від часу заважати.
- Очищений червоний цибулю нашаткувати пір'ям і додати до яловичині, готувати ще три хвилини.
- Додати вино і влити 150 мл води, злегка перемішати. Вибрати режим «Гасіння» з таймером на годину, закрити кришку, залишити готуватися.
- Перець нашаткувати широкими смужками, не використовуючи насінну коробочку. Бажано брати перець різних кольорів, щоб страва виглядало цікавіше.
- Витягнути кукурудзу з банки. Якщо це цілий качан, його потрібно нарізати широкими кільцями.
- Після сигналу мультиварки потрібно зняти кришку обережно, перекласти до м'яса кукурудзу і перець. Додати трохи води, якщо потрібно, і під кришкою тушкувати ще п'ятнадцять хвилин.
- Витягнути квасолю з банки, а нашаткувати часник пластинами.
- Дуже тонкими кільцями нарізати перець чилі, при цьому забираючи його насіння.
- Після закінчення часу додати в чашу квасолю, спеції, часник і чилі. Прикрити і готувати ще хвилин сім.
- Подавати до столу з будь-яким гарніром.
Дізнайтеся, як правильно приготувати курку по-мексиканськи. Скористайтеся одним з рецептів, щоб порадувати сім'ю смачним обідом.
Добірку рецептів чилі кон карне по-мексиканськи дивіться тут.
Приголомшливий соус гуакамоле в класичній інтерпретації порадує любителів мексиканської кухні. Переходьте сюди за рецептами.
Варіант приготування з ананасом
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
свинини | 1 кг |
ананасів | 1 банка (450 г) |
цибулин | 1 шт. |
чилі | 1 шт. |
солодких перців | 1 шт. |
м'яти | 1 пучок |
курячого бульйону | 0,2 л |
тростинного цукру | 10 г |
спецій | за смаком |
Знадобиться при приготуванні 1 годину 50 хвилин.
Скільки калорій – 162.
Як приготувати:
- Вимиту свинину нарізати на кубики великого розміру. Їх обсмажити на сухій сковороді, щоб з усіх боків з'явилася рум'яність. Можна підлити трохи олії.
- Витягнути м'ясо. Велику цибулину почистити і дрібно порубати, обсмажити на тій же сковороді.
- Перець порізати невеликими кубиками, а чилі дуже дрібно нашаткувати. В обох перців насіння використовувати не потрібно. Додати овочі до цибулі і готувати ще хвилини дві.
- Повернути м'ясо в сковорідку, перешкодити.
- Кільця ананаса або цілий плід порізати кубиками середнього розміру, додати до решти продуктів.
- Додати сюди ж листя м'яти, спеції і трохи цукру. Влити бульйон і перемішати.
- Накрити кришкою і включити маленький вогонь. Гасити не більше двох годин.
- Подавати м'ясо-по мексиканськи з анананом з гарніром з рису, прикрасити гілочками м'яти.
Корисні поради
Можна брати і заморожені овочі, але тоді час їх готування збільшиться, але не більше ніж на п'ятнадцять хвилин. Якщо вони дрібно порублены, потрібно всього дві-три додаткові хвилини.
Мексиканці дуже люблять чилі, тому додають її у свіжому вигляді майже у всі страви. Можна брати і сушені пластівці. Якщо сильної гостроти не хочеться, можна цей інгредієнт і зовсім виключити, а можна замінити часником.
М'ясо по-мексиканськи – страва з характером. Воно колоритне, смачне і поживне. А який аромат!