22 март 2019 12 637

Як приготувати свинячу печінку в мультиварці

Існує чимало причин, що пояснюють популярність цього м'ясного продукту. Якщо з одного боку печінка істотно заощаджує тривалість готування, то з іншого може урізноманітнити звичний сімейний раціон. Крім того, якщо розглядати інгредієнт з точки зору ціни, то субпродукт відмінна альтернатива м'яса.

Рецепт тушкованою свинячої печінки в сметані
Інгредієнти Кількість
лавровий лист - 2 шт.
масло пісне - 2 ст. л.
свиняча печінка - 700 г
зубчики часнику - 4 шт.
сіль - за смаком
борошно - 1 ст. л.
кріп - пучок
сметана - 150 г
мелений перець - за смаком
вода - 150 мл
маленькі цибулини - 2 шт.
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 г: 290 Ккал

Будь-яка печінка – це благодатна основа для приготування справжніх шедеврів кулінарії. Інгредієнт активно використовують у салатах, супах, других стравах і закусках. А ось цей рецепт був заснований на рецептурою знаменитого в світі страви – «м'ясо по-строгановськи».

Технологія:

  1. Для початку печінку промити і видалити з неї плівку, знову помити і нарізати брусками. Приблизний розмір шматочків повинен становити 10х40 мм;
  2. Цибулини нашаткувати тонкими півкільцями;
  3. На кухонному девайсі налаштувати режим «Смаження» і в розігрітій олії обсмажити субпродукт з цибулею. Таймер на 15 хвилин. Смажити і не забувати іноді, заважати;
  4. Поперчити, ввести муку і посолити;
  5. Швидко перемішати і смажити продукти ще 5 хвилин;
  6. У воді розвести сметану і влити в чашу кухонного девайся до інших компонентів. Встановити програму «Гасіння» — таймер півгодини;
  7. Пучок кропу і часник подрібнити і відправити в чашу мультиварки разом з лаврушкой за 10 хвилин до кінця режиму.

Наявність ніжною підливи зробило блюдо фаворитом багатьох господинь. А все завдяки правильному поєднанню печінки з субпродуктами, сметаною і часником. Також варто відзначити, що в цьому рецепті можна використовувати не тільки свинячі субпродукти, але і курячі та яловичі. Однак враховуйте, що печінка птиці у порівнянні з іншими швидка в приготуванні.

Смажена свиняча печінка з цибулею в мультиварці

Погодьтеся, коли раптово приходять гості нічого путнього із звичайного шматка м'яса за 20 хвилин не приготувати, чого не скажеш про печінки. Буквально за чверть години з цього інгредієнта можна приготувати основне гаряче і дуже ситне блюдо. Для поліпшення куса додамо лук, для ніжності сметанки, а для аромату букет чудових спецій і звичайно ж, часник.

Що необхідно:

  • кмин – ½ ч. л.;
  • печінка (свинина) – 400 г;
  • кунжут – 1 ст. л.;
  • маленькі цибулини – 3 шт.;
  • солити за смаком;
  • 33% сметана – 2 ст. л.;
  • масло – 2 ст. л.;
  • зубчики часнику – 3 шт.;
  • борошно – 3 ст. л.;
  • перчити за смаком.

Скільки готувати: 1 год.

Кількість калорій: 181 ккал.

Технологія:

  1. Промиту і очищену печінку порізати плоскими шматками;
  2. Цибулину нарізати стандартним способом – тонкими полуколечками;
  3. В чашу кухонного девайса влити олію і запрограмувати режим «Смаження». Таймер на 20 хвилин;
  4. Щоб цибульні кільця придбали приємну для ока золотавість їх потрібно обсмажити в першу чергу. Цей процес за часом займе не більше 5 хвилин;
  5. Поки обсмажується перший інгредієнт у плоску тарілку насипати борошно і обваляти в ній кожен шматочок субпродукту. Солити страву потрібно в кінці, щоб печінка залишилася ніжною і м'якою. Підготовлений продукт відправити в чашу до золотистої цибулі. Перемішати і залишити в такому стані хвилин на 5. Посипати кунжутом, а потім кмином. Знову перемішати і накрити кришку;
  6. Поки готується страва, саме час зайнятися приготуванням соусу. Для цього спресувати зубчики часнику і додати сметану;
  7. За 5 хвилин до оповіщення мультиварки про готовність страву посолити, ввести сметано-часникову заправку і поперчити.

Читайте як приготувати ароматну скумбрію на грилі — кілька рецептів для вдалого пікніка.

Візьміть на замітку рецепт сметанного крему зі згущеним молоком — цей крем чудово доповнює будь-який десерт. його можна подавати як до фруктів, так і до бісквіту.

Читайте як приготувати сирники з родзинками в духовці.

Печінка з картоплею

Поєднання свинячої печінки з картоплею досить незвичайна. Блюдо впишеться як в щоденний раціон, так і в якості основної страви для святкового застілля.

Що необхідно:

  • печінка – 0.5 кг;
  • лаврове листя – 2 шт.;
  • цибулина;
  • картопля – 4 шт.;
  • солити і перчити за смаком.

Скільки готувати: 1 годину 40 хвилин.

Кількість калорій: 100 ккал.

Технологія:

  1. Мультиварку включити, і поки розігрівається чаша очистити і промити свинячу печінку;
  2. Як тільки кухонний агрегат нагріється відправити підготовлений інгредієнт на обжарку. слідом потрібно покласти нарізану полокульцами цибулину;
  3. На цьому етапі страву посолити і додати необхідну кількість перцю;
  4. Встановити «Гасіння» — таймер 1 годину 30 хвилин. Вода в цій рецептурі не використовується, так як в процесі теплової обробки субпродукт пустить сік;
  5. Зверху потрібно розкласти нарізаний тонкими кружечками (або підлозі кружечками) картопля.

Як приготувати печінковий паштет

Якщо ви дотримуєтеся дієти, але не уявляєте свого життя без м'яса, то на допомогу вам прийдуть вони – субпродукти. А найбільш корисною і смачною з них вважається печінку.

Інгредієнт можна гасити, варити, смажити, але спробуйте приготувати з нього домашній паштет. І повірте, те, що ми звикли купувати в магазині, ніколи не зрівняється з результатом, який ви отримаєте через годину приготування.

Що необхідно:

  • печінка – 300 г;
  • морква і цибуля – 1 шт.;
  • солити за смаком;
  • масло – 50 г;
  • зубчики часнику – 3 шт.;
  • лавровий лист;
  • перчити за смаком.

Скільки готувати: 1 год.

Кількість калорій: 161 ккал.

Технологія:

  1. Масло нарізати кубиками, моркву нашаткувати соломкою, цибулю з часником подрібнити, а печінку нарізати кубиками;
  2. Всі підготовлені компоненти майбутнього паштету завантажити в чашу кухонного девайса, посолити, кинути листя лаврушки і поперчити. Перемішати, встановити програму «Випічка» — таймер 40 хвилин;
  3. Як тільки інгредієнти будуть готові, перекласти їх у чашу блендера і подрібнити до однорідної маси.

Печінка з овочами

Рецепт, який здивував багатьох господинь. А заслуга загального визнання полягає у простій формулі: 10 хвилин підготовки + 20 хвилин теплової обробки без вашої участі. Тобто фактично ви будете перебувати на кухні не більше 10 хвилин, а в результаті отримаєте чудове і ситне блюдо.

Прекрасним доповненням до ароматного соусу і найніжнішої печінки стане гаряча коржик, яку потрібно вмочити і з задоволенням їсти.

Що необхідно:

  • великі цибулини – 2 шт.;
  • один перчик чилі;
  • печінка – 800 г;
  • солодкий болгарський перець – 3 шт.;
  • солити за смаком;
  • масло;
  • томати – 4 шт.;
  • пучок зелені;
  • перчити за смаком.

Скільки готувати: 30 хвилин.

Кількість калорій: 69 ккал.

Технологія:

  1. Промитий субпродукт обсушити на паперовому рушнику і нарізати кубиками з приблизним розміром 2х3. Посипати перцем, посолити і залишити інгредієнт на 10 хвилин для маринування;
  2. За цей час солодкі болгарські перці нарізати брусочками, помідори – тонкими скибочками, цибуля – півкільцями, а зелень, як і належить, нарубати;
  3. У чашу мультиварки розігріти масло і обсмажити в ньому (постійно заважаючи) печінка в режимі «Смаження»;
  4. До субпродукту викласти залишилися інгредієнти ось у такому порядку: півкільця цибулі, томати, брусочки болгарського перцю;
  5. Зверху овочі засипати рубаною зеленню і покласти чилі;
  6. Закрити кришку, налаштувати таймер на 25 хвилин, а кухонний девайс запрограмувати на «Гасіння»;
  7. Через 20 хвилин переконатися в тому, що вміст активно вирує. Посолити (при необхідності) перемішати і тушкувати до характерного сигнального оповіщення.

Корисні поради

Відомий факт: багато господинь відмовляються від приготування свинячої печінки в силу того, що вона виходить сухою, іноді жорсткої і з неприємною гіркотою. Щоб уникнути подібного результату, досить знати декілька хитрощів приготування:

  1. На якість страви впливає головний інгредієнт, тому купуйте субпродукт у свіжому, а не замороженому вигляді;
  2. Щоб зняти тонку плівку продукт попередньо потрібно обшпарити окропом або на 20 секунд залишити в гарячій воді;
  3. Для ніжності багато господинь замочують компонент хвилин на 40 в молоці, а потім сушать на паперовому рушнику;
  4. Щоб під час теплової обробки (зокрема смаження) продукт вийшов повітряним, його рекомендується нарізати невеликими шматками;
  5. Жорсткої печінка стане у разі пережарки. В ідеалі процес повинен тривати близько 5 хвилин, але не більше. Для апетитною скоринки обваляйте кожен шматок в борошні;
  6. Солі властиво забирати вологу продукту, тому страви з свинячої печінки в мультиварці солять виключно в кінці процесу приготування.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: