Рецепти приготування десертів з морозивом
Десерти з морозива бувають як бюджетні і прості, так і досить складні, дорогі. Але як вони потрібні в спекотні дні! Такими десертами можна пригостити друзів, а заодно і себе порадувати. Вони натуральні і виглядають дуже апетитно.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
виноград киш-миш - | 1 гроно |
вершкового пломбіру - | 1 п. |
яблук - | 1 шт. |
апельсин - | 1 шт. |
груш - | 1 шт. |
банана - | 1 шт. |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 67 Ккал |
Приготування десерту з морозивом та фруктами:
- З банана зняти шкірку, м'якоть порізати на шматочки, рівні виноградинам. Покласти в креманку;
- Такими ж кубиками потрібно нарізати грушу і яблуко. Спочатку їх потрібно помити і видалити серцевини. Шкірку можна не зчищати. Додати шматочки до банану;
- Виноград вимити, відірвати ягоди від грона і покласти до інших фруктів;
- З апельсина зняти шкірку, у м'якоті прибрати всі білі волокна. Порізати невеликими кубиками, додати в креманку;
- Зверху ложкою для морозива викласти пломбір. Прикрасити гілочкою м'яти або цедрою апельсина.
Італійський десерт-морозиво
- 240 г фундука;
- 160 г цукру;
- 45 мл води;
- 3 яйця;
- 360 мл вершків.
Час — 1 година.
Калорійність — 310 ккал/100 р.
Процес приготування:
- Фундук потрібно трохи прожарити на сковороді. Потім її потрібно вимкнути, дати горіхам трохи охолонути. Руками перетерти їх, щоб прибрати всю зайву лушпиння. Повернути на сковороду;
- Бажано вибрати чавунну сковороду. Тепер у ній фундук потрібно постійно заважати, щоб він ніде не підгорів;
- Поруч треба поставити сотейник з водою і всипати туди 100 г цукру. На маленькому вогні потрібно варити суміш, поки з неї не вийде густа карамель. Вона буде коричневого кольору;
- Цієї карамеллю потрібно швидко залити весь фундук, розмішати, всю вимкнути плиту. Коли карамель застигне, приблизно дві третини горіхів потрібно подрібнити в блендері;
- В окремі миски жовтки і білки потрібно поділити;
- Поки білки стоять в холодильнику, потрібно збити жовтки з цукром і вершками. Вийде пишна суміш, в яку слід додати подрібнені горіхи;
- В іншій ємності збити вже холодні білки в піну, а потім віночком обережно ввести їх в загальну масу;
- Пишну суміш потрібно відправити в морозилку мінімум на сорок хвилин;
- Після цього ложкою викладати вийшло морозиво в піали і подавати його з рештою смаженою фундуком. Таке італійське морозиво називається семіфредо.
Ванільне морозиво з фруктами, смаженими в сухарях
- 1 яйце;
- 160 г ванільного морозива;
- 2 стебла свіжої м'яти;
- 5 г суміші семи спецій;
- 5 г цукру;
- 1 банан;
- 2 р солі;
- 1 яблуко;
- 110 г борошна;
- 2 шматки ананаса;
- 335 г панірувальних сухарів.
Час — 20 хв.
Калорійність — 181 ккал/100 р.
Інструкція з приготування такого десерту з морозивом:
- У невеликій мисці змішайте борошно з сіллю, цукром і спеціями;
- Взяти одну велику ложку цієї суміші і пересипати її в іншу маленьку миску;
- У третю миску потрібно вбити яйце;
- У ще одну мисочку слід висипати сухарі;
- Банан звільнити від шкірки і порізати на кружечки;
- Яблуко вимити, вирізати серцевину і нарізати часточками;
- Кільця ананаса розрізати на кілька частин;
- У сковороді розігріти трохи олії, краще рослинного;
- Кожен шматочок фруктів спочатку потрібно опустити в борошно, потім в яйце і сухарі. Класти їх в олію і смажити, поки не набудуть золотий колір. По мірі необхідності підсипати малими порціями борошняну суміш;
- Викласти фрукти в піали і зверху поставити кульки морозива. Прикрасити митими листочками м'яти.
Тісто для італійської піци — читайте як приготувати хорошу основу для випічки.
Картопляна запіканка з куркою і грибами в духовці — це страва коштує того, щоб красуватися на святковому столі.
Пастрома з курячої грудки — спробуйте як правильно це зробити.
Ромові персики з карамельним морозивом
- 15 р масла;
- 60 мл темного рому;
- 6 персиків;
- 140 г карамельного морозива;
- 30 г коричневого цукру.
Час — 20 хв.
Калорійність — 101 ккал/100 р.
Порядок дій:
- Спершу потрібно розігріти гриль або мангал, а можна просто духовку, в якій є решітка. Але на мангалі буде набагато смачніше;
- У сотейнику розтопити шматочок масла, а як тільки воно розтане, його потрібно зняти з вогню, додати ром і цукор. Заважати до повного розчинення цукру. Перелити суміш у велику миску;
- Персики вимити і з кожного вийняти кісточку. Бажано, щоб шматочки залишалися великими;
- Перекласти в миску з маслянистим соусом і перемішати;
- Викласти половинки на гриль зрізом вниз. Якщо це духовка, вниз потрібно підставити деко. Смажити в такому положенні хвилин п'ять, після чого перевернути і досмажити ще чотири хвилини. Повинна з'явитися рум'яність;
- Під час смаження можна змащувати фрукти залишками ромової маси;
- Розкласти по тарілках, за бажанням порізати. Поруч покласти нишпорити карамельного морозива.
Банани в клярі з морозивом і червоною смородиною
- 2 банана;
- 1 яйце;
- 120 г ванільного морозива;
- 15 г цукрової пудри;
- 15 г борошна;
- 10 ягід червоної смородини;
- 1 стебло м'яти;
- 45 г панірувальних сухарів;
- 20 мл олії.
Час — 25 хв.
Калорійність — 103 ккал/100 р.
Рецепт десерту покроково:
- Сухарі висипати в одну миску, борошно – в іншу, а яйце вбити в третю миску і трохи виделкою перешкодити;
- Очищені від шкірки банани потрібно розрізати навпіл, а потім уздовж. Утворені половинки обваляти в борошні, потім у яйці і в сухарях;
- Масло розігріти, його можна замінити вершковим, і в ньому обсмажити на середньому вогні банани. Вони повинні стати темніше;
- Викласти банани на серветку;
- Ягоди смородини, листя м'яти вимити;
- Перекласти банани в креманку, в центр поставити кульки морозива, зверху посипати червоною смородиною. Всі присипати пудрою, прикрасити листям м'яти.
Морозиво з п'яними грушами
- 1 лимон;
- 90 г шоколаду;
- 15 г цукру;
- 220 мл вершків 33%;
- 2 груші;
- 1 паличка кориці;
- 60 г вершкового морозива;
- 15 мл коньяку.
Час — 35 хв.
Калорійність — 126 ккал/100 р.
Приготування десерту:
- Лимон помити і гострим ножем зняти з нього цедру. Бажано, щоб це були довгі тонкі смужки;
- Далі цитрус треба покатати на столі, щільно притискаючи його долонею до поверхні. Розрізати і видавити в сотейник сік;
- Сюди ж додати цукор, цедру, 140 мл води і корицю. Закип'ятити;
- Груші звільнити від шкірки, вирізати серцевину, гілочку потрібно залишити. Плід розрізати навпіл;
- Половинки груш опустити в киплячий сироп і тримати їх там максимум дванадцять хвилин. Вони повинні стати м'якше, але ні в якому разі не повинні розваритися;
- Вимкнути плиту і дати фруктів охолонути в сиропі;
- На водяній банку розтопити шоколад прямо в вершках. Його для цього можна покришити, а потім масу постійно заважати в одну сторону. Шоколад краще брати чорний, не менше 60% какао;
- В цю шоколадну масу додати коньяк і знову перешкодити;
- На маленьку тарілку покласти половинки груші, в центр викласти шар з морозива, зверху полити гарячою шоколадною масою.
«Сандей-баноффи»
- 230 мл вершків 48%;
- 440 г ванільного морозива;
- 4 банана;
- 200 мл згущеного молока;
- 4 шоколадних батончики мюслі.
Час — 25 хв.
Калорійність — 176 ккал/100 р.
Збірка десерту з морозивом:
- Банани очистити від шкірки, розрізати їх навпіл;
- Нагріти сковорідку-гриль і викласти туди всі вісім половинок;
- Смажити до тих пір, поки на фруктах місцями не з'явиться рум'яна кірочка. На це піде не більше трьох хвилин;
- Після цього зняти сковорідку з вогню і дати бананам трохи охолонути;
- Вершки вийняти з холодильника (їх обов'язково потрібно використовувати холодними);
- Залити потрібну кількість високу миску і почати збивати електричним міксером або віночком до стоячих піків;
- Далі в масу акуратно влити згущене молоко і м'якому змішати обидва компонента;
- Банани подати на тарілках з кульками морозива;
- До кожної порції подати соус з вершків і згущеного молока;
- Батончики позбавити від упаковки, подрібнити їх гострим ножем у великі крихти;
- Покришити на десерти і негайно подавати до столу.
Шоколадно-малиновий суп
- 180 г малини;
- 4 жовтка;
- 25 г тростинного цукру;
- 70 г ванільного морозива;
- 125 г чорного шоколаду;
- 165 мл вершків 48%;
- 125 мл молока.
Час — 35 хв.
Калорійність — 204 ккал/100 р.
Рецепт приготування по кроках:
- Змішати молоко з 65 мл вершків в сотейнику і поставити на вогонь. Як тільки почне кипіти, вогонь вимкнути;
- Шоколад порізати на дрібні шматочки і вмішати його в молочну масу. Перемішати до однорідності і дати охолонути;
- Жовтки збити міксером з цукром. Повинна вийти пишна піна кремового кольору;
- Влити решту порцію вершків і знову збити;
- З'єднати обидві суміші і добре перемішати, розлити по тарілках. Додати в кожну миску по кульці морозива і викласти свіжу малину.
Корисні поради
Щоб зробити десерт корисніше, шкірку з фруктів краще не зчищати. Саме в ній зберігається більшість вітамінів. Досить ретельно вимити всі плоди. Важливо, щоб ці фрукти були дійсно натуральними, інакше замість вітамінів там будуть тільки хімікати.
Білки збивати краще всього з сіллю, так вони добре піднімуться. А якщо влити в них пару крапель лимонного соку, він не дасть піні впасти. Бажано, щоб не тільки білки були холодними, але і вся посуд: миска і віночок. Їх можна просто попередньо потримати в холодильнику.
Приготування холодних десертів з морозива займає набагато менше часу, ніж випічка. Вони виходять дуже ніжними і допомагають легше перенести літню спеку. А домашнє морозиво ще і набагато смачніше покупного!