25 март 2019 4 461

Як смачно приготувати салат з виноградом і куркою

Можна з упевненістю стверджувати, що без наявності хоча б одного оригінального салату не обійдеться жодне свято. І ось вже на протязі багатьох років за це відповідає фруктово-м'ясний салат. Візьміть на замітку будь запропонований рецепт і будьте впевнені, ви точно здивуйте своїх гостей не тільки смаком, але і зовнішнім виглядом.

Салат з виноградом і куркою

Рецепт 1
Інгредієнти Кількість
грудка - 350 г
цибулю - половинка
виноград - 500 г
сир - 140 г
майонез - 100 г
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 179 Ккал

Самий простий і швидкий салат з виноградом і куркою, який стане гідною заміною звичного олів'є.

Процес:

  1. Грудку зварити і подрібнити;
  2. Цибулину нашаткувати;
  3. Ягоди винограду порізати навпіл і якщо є кісточки – видалити;
  4. Сир натерти;
  5. Інгредієнти салату викладається у такій черговості:
  • виноград – змастити майонезом;
  • грудинка з цибулею – промазати майонезом;
  • сир;
  • виноград.

Готовий салат з куркою, сиром і виноградом поставити в холодильник на 20 хвилин. В якості прикраси можна додати зерна граната.

Рецепт 2

Необхідні рецептурні компоненти:

  • грудинка — 400 г;
  • каперси – 3 ст. л;
  • діжонська гірчиця – 1 ст. л;
  • червоний, чорний, білий і зелений виноград – по ¼ склянки кожного виду;
  • майонез – 0,5 склянки.;
  • йогурт – 1/3 склянки;
  • горіхи пекан – 0,5 склянки;
  • сіль з перцем.

Витрачений час: до півгодини.

Калорійність: 113 ккал.

Процес:

  1. Грудинку відварити і дрібно нашаткувати кубиками;
  2. Окремо змішати майонез, гірчицю і йогурт;
  3. Всі кольори винограду промити і нарізати навпіл;
  4. Додати до ягід горіхи, курку, каперси і отриманий соус;
  5. Перемішати і прибрати в холодильник, щоб всі інгредієнти просочилися один одним;
  6. Викласти склад в салатницю і посипати подрібненим зеленим луком.

Рецепт 3

Теплий курячий салат з додаванням винограду з легкістю замінить повноцінний обід. Тому беріть його на замітку всі, хто стежить за своєю фігурою.

Необхідні рецептурні компоненти:

  • грудинка – 2 шт.;
  • ягідки зеленого винограду – 1 склянка;
  • груша;
  • рукола – 2 пучка;
  • горіхи волоські – 35 г;
  • сік половинки лимона;
  • майонез – 15 г;
  • олія оливкова – 30 мл;
  • 2 стебла селери.

Витрачений час: 25 хвилин.

Калорійність: 109 ккал.

Процес:

  1. Здерти з курячої грудки шкірку, а саме м'ясо натерти сіллю і посипати перцем. Обсмажити м'ясо з двох сторін;
  2. Ягоди порізати навпіл;
  3. Грушу нарізати дрібними кубиками, селеру півкільцями, а грудку великими шматками;
  4. На дно салатниці розкласти промиту рукколу;
  5. Зверху викласти (згідно послідовності) виноград, грушу і м'ясо;
  6. Заправка: змішати лимонний сік, майонез і оливкове масло. Поперчити і залити сумішшю салат;
  7. Зверху посипати подрібненими горіхами.

У цій рецептурі салату з виноградом і куркою необхідно постаратися, щоб м'ясо залишилося нагорі.

Рецепт 4

Необхідні рецептурні компоненти:

  • куряче філе – 800 г;
  • авокадо;
  • виноград чорний – 200 г;
  • сік одного апельсина;
  • вершки – 50 мл;
  • майонез – 30 г;
  • мандарини – 2 шт.

Витрачений час: 35 хвилин.

Калорійність: 134 ккал.

Процес:

  1. Грудинку відварити. Остудити і розібрати на волокна;
  2. У авокадо видалити кісточку, а саму м'якоть нарізати часточками;
  3. Виноградні ягідки розрізати навпіл;
  4. Очищені від білих прожилок часточки мандаринів розрізати на 2 частини;
  5. Соус: апельсиновий сік, вершки і майонез перемішати в окремій посуді;
  6. Заправкою залити підготовлені раніше компоненти і перемішати;
  7. Викласти салат і посипати горішками.

Рецепт 5

Необхідні рецептурні компоненти:

  • філе курки – 300 г;
  • виноград (видалити заздалегідь кісточки) – 120 г;
  • м'який сир – 100 г;
  • салат;
  • кедрові горішки – 140 г;
  • олія оливкова;
  • зубчики часнику – 2 шт.;
  • спеції для курки за бажанням.

Витрачений час: 25 хвилин.

Калорійність: 212 ккал.

Процес:

  1. Філе розділити на кілька частин. Кожну обсипати приправами і обсмажити з двох сторін;
  2. М'ясо курки остудити і нарізати скибочками;
  3. Сир дрібно натерти, часник подрібнити або спресувати, а горішки порубати ножем;
  4. Підготовлену тарілку застелити салатом;
  5. Розкласти скибочки курки;
  6. Зверху розподілити виноград, часник, горіхи і сир;
  7. Полити оливковою олією.

Рецепт салату «Тіффані»

За останні кілька років цей салат здобув особливу популярність. Щорічно їм прикрашається все більше і більше новорічних столів, а це значить, що смак і зовнішній його вигляд повністю відповідає святковій атмосфері.

Необхідні рецептурні компоненти:

  • грудинка – 2 шт.;
  • зелень на вибір (петрушка або кріп);
  • яйця – 6 шт.;
  • масло – 40 мл;
  • горіхи волоські – ¼ склянки;
  • майонез для заправки – за смаком;
  • мигдаль – ¼ склянки;
  • сир – 200 г;
  • великі ягідки винограду – 0,5 кг;
  • щіпка солі;
  • каррі – щіпка.

Витрачений час: 35 хвилин.

Калорійність: 400 ккал.

Процес:

  1. До готовності відварити курку (30 хвилин);
  2. Охолоджену курку розділити на волокна;
  3. Протягом 5 хвилин обсмажити м'ясної інгредієнт разом з дрібкою каррі;
  4. Яйця за 10 хвилин відварити. Охолодити і очистити;
  5. Натерти на тертці;
  6. Два види горіхів обсмажити і подрібнити за допомогою ножа;
  7. Ягідки порізати навпіл і обов'язково видалити кісточки;
  8. На сервірувальну тарілку тонким рівним шаром викласти горіхи. Змастити шар майонезом. Можна спочатку перемішати їх майонезом, а потім викласти на тарілку;
  9. Викласти половину курки;
  10. Наступним шаром стане половина зазначених у рецептурі яєць;
  11. Поверх яєць посипати сир;
  12. Повторити послідовність шарів;
  13. Кожну часточку винограду змастити майонезом і викласти по поверхні сиру.

Салат «Тіффані» з виноградом і куркою повинен настоятися в холодильнику близько двох годин.

Листковий салат «Гроно винограду»

При приготуванні цього салату бажано придбати тарілку повторює контур виноградного грона. Замість майонезу, який використовується для прошарку можна використовувати натуральний йогурт.

Необхідні рецептурні компоненти:

  • варена курка – 260 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • яблуко – 2 шт. (велике);
  • сир – 100 г;
  • ягідки винограду – 200 г;
  • зелень.

Витрачений час: 20 хв + 1 годину для просочення.

Кількість калорій: 113 ккал.

Процес:

  1. Відварені способом «круто» яйця натерти на дрібній тертці;
  2. Яблука порізати дрібними кубиками (видалити шкірку);
  3. Ягоди розрізати вздовж на 2 частини. Якщо є кісточки — видалити;
  4. Філе нарізати кубиками;
  5. Сир натерти;
  6. Салат викладається наступними шарами:
  • курочка;
  • яйця;
  • яблука;
  • сир;
  • змазані в майонезі ягідки винограду.

Не забудьте про те, що кожен шар обов'язково промащувати майонезом. Обов'язково мінімум на годину приберіть салат в холодильник для просочення.

Як готувати м'ясо для шаурми — всі секрети маринування і приготування м'яса для закуски.

Як приготувати смачний суп з дикої качки читайте в нашій статті.

Смачний гречаний суп м'ясом — рецепти з фото і покроковими рекомендаціями.

Салат «Ізабелла»

Також як і в попередніх рецептах, салат викладається шарами, однак промащують їх мінімальною кількістю майонезу

Необхідні рецептурні компоненти:

  • копчений окіст – 2 шт.;
  • зелень – для оформлення;
  • яйця – 5 шт.;
  • морква, приготована по-корейськи – 100 г;
  • печериці – 450 г;
  • цибулини – 2 шт.;
  • солоні огірки – 3 шт.;
  • ягоди винограду – 400 р.

Витрачений час: 25 хвилин.

Калорійність: 78 ккал.

Процес:

  1. Цибулю дрібно нашаткувати, а гриби порізати тонкими пластинами. Обидва інгредієнта обсмажити до м'якості протягом 5 хвилин;
  2. Відварені круто яйця натерти;
  3. Курку подрібнити кубиками;
  4. Огірки натерти, а виноград порізати половинками;
  5. Послідовність шарів:
  • курка – майонез;
  • цибулю з грибами – майонез;
  • яйця – майонез;
  • огірки;
  • морква по-корейськи;
  • викладені у формі грона ягоди винограду.

Підстава салату «Ізабелла» прикрашають гілочками зелені.

Кулінарні хитрості

  1. Щоб заощадити час перебування на кухні, купуйте виноград без кісточок;
  2. Майонез можна замінити на йогурт (з низьким % жирності) і заздалегідь додати в нього гірчицю;
  3. При подачі обов'язково приділяйте увагу зовнішньому вигляду салату з виноградом і куркою. Гроно повинна бути сформована дуже чітко. В залежності від сезону можна доповнювати рецептуру кедровими горіхами, зернами граната і фісташками;
  4. Небажано подавати занадто охолоджений салат. Тому після знаходження його в холодильнику обов'язково дайте йому настоятися протягом чверті години при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: