27 июнь 2019 4 116

Як приготувати незвичайний десерт в простому склянці

Десерт в склянці виглядає красиво і оригінально, а ще він дуже смачний. Пройшли часи звичних тортів і тістечок, зараз на піку популярності саме вони — десерти в склянках. Їх приготування може займати від 15 хвилин до декількох годин. Все залежить від складності вибраного страви.

Деяким з них досить провести в холодильнику 1 годину, а іншим все 8 годин. При виборі рецепта слід виходити з кількості вільного часу, який можна витратити на приготування страви. Якщо кулінар стежить за здоров'ям своєї родини, то слід звернути увагу на низькокалорійні йогуртові десерти.

Простий рецепт покроково
Інгредієнти Кількість
невелика груша - 1 шт.
мандарин - 1 шт.
середнє яблуко - 1 шт.
банан - 1 шт.
пломбір - 100 г
печиво - 3 шт.
нежирна сметана - 20 г
згущене молоко - 30 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 159 Ккал

Розглянемо детально кожен крок приготування, щоб фруктовий десерт в склянці вийшов на славу.

Крок перший. Фрукти вимити, очистити від шкірки і нарізати на невеликі шматочки. Другим кроком буде подрібнити печиво і змішати його з морозивом. Третій крок – це безпосередньо викладка десерту в склянку.

Викладати треба в такому порядку: яблуко, суміш морозива з печивом, банан, суміш морозива з печивом, груша, суміш морозива з печивом, мандарин. У четвертому кроці потрібно змішати сметану і згущене молоко і залити цією сумішшю одержаний десерт.

Крок п'ять: поставити десерт в морозильну камеру на 20 хвилин. Бажано вживати відразу, а якщо ні, то перемістити склянки в холодильне відділення.

Листковий десерт у склянці

Для того щоб приготувати гарний десерт в склянці шарами, знадобляться наступні продукти:

  • вершкове масло – 30 г;
  • борошно пшеничне — 60 г;
  • молоко — 1 стакан;
  • яйце куряче — 1 шт;
  • цукровий пісок — 50 г;
  • порошок какао бобів — 15 г (плюс 5 м для прикраси);
  • шоколадне печиво — 4 шт.

Розрахунковий час приготування: 90 хвилин.

Всього на 100 г готового страви: 290 ккал (б/ж/в: 6 г/ 14 г/ 33 г).

Розтопити вершкове масло в ковшике. До нього, активно перемішуючи, додати цукор і борошно. Вимішувати до стану однорідної маси. Розбити яйце в окремий посуд і збити його. Вливати до маси повільно і акуратно, не забуваючи помішувати.

Варити суміш не більше хвилини і постійно перемішувати. Після закінчення цього часу вимкнути вогонь і остудити. Одержаний пудинг ділиться на дві рівноцінні частини. Одна частина залишається світлою, а в іншу додається какао і ретельно перемішується.

Помістити отримані суміші в кондитерські мішки і викладати в склянку шарами, чергуючи світлий і темний кольори. Прикрасити шоколадним печивом і какао-порошком. Охолодити в холодильнику не менше півгодини.

Рецепт десерту з печива з кремом в склянці

В якості інгредієнтів використовуються:

  • пісочне печиво — 150г;
  • вишня — 1 стакан;
  • вершкове несолоне масло — 70 г;
  • сир Філадельфія — 400 г;
  • вершки 32% жирності — 1 стакан;
  • цукрова пудра — 4 ст. л.;
  • сік лимона — 10 р.

Розрахунковий час приготування: 30 хвилин.

Всього на 100 г готового продукту доводиться: 283,7 ккал (б/ж/у: 2,4 г/19,8 г/ 21,3 г).

Вишню перемішати з лимонним соком. Масло розтопити в ковшике і вмішати в нього подрібнене печиво. Для крему взяти сир Філадельфія, вершки і цукрову пудру. Всі інгредієнти збити до пишноти.

На дно склянки викласти суміш печива з маслом, далі шар крему, а на нього вишню. Викладати в такій послідовності до самого верху склянки. Готовий десерт поставити в холодильне відділення на 2-3 години.

«Трайфл» з бісквітом

Таке солодке блюдо популярно не тільки в Англії, але й у нас. Фрукти в якості наповнювача можуть бути будь-які. Бісквіт можна використовувати готовий або саморобний. Обов'язковою вимогою залишається тільки його наявність. Для приготування десерту в склянці по-англійськи знадобиться:

  • бісквіт — 50 г;
  • половину банана;
  • апельсин — 1 шт;
  • вершки 35% жирності — 1 стакан;
  • цукрова пудра — 3 ст. л.;
  • гіркий шоколад — 10 р.

Розрахунковий час приготування: 15 хвилин.

Всього на 100 г готового продукту: 208 ккал (б/ж/у: 2 р/ 12 г/ 24 г).

Бісквіт потрібно подрібнити на невеликі шматочки, викласти на дно склянки і просочити соком половини апельсина. Другу половину цитруса очистити і дрібно нарізати. Банан порізати невеликими шматочками і викласти на бісквіт.

Вершки і цукрову пудру збити міксером на максимальній швидкості до консистенції пишної стійкої маси. Викласти частину цієї суміші на шар бананів. Слідом викласти шматочки апельсина, а на нього залишки маси.

Зверху прикрасити тертим шоколадом. У холодильнику десерт повинен охолоджуватися не менше години. Дістати звідти безпосередньо перед подачею.

«Шоколадний захват»

Назва шоколадного десерту в склянці говорить сама за себе. Щоб приготувати це смачне блюдо, потрібно:

  • банан — 1 шт;
  • шоколад — 100 г;
  • печиво — 100 г;
  • йогурт — 50 р.

Розрахунковий час приготування: 120 хвилин.

Всього на 100 г: 302 ккал (б/ж/в: 4 г/14 м/ 40 м).

Шоколад поламати і помістити на водяну баню. Коли він повністю розтопився додати до шоколаду йогурт і ретельно розмішати. Отриману однорідну масу прибрати в морозильну камеру холодильника для застигання суміші.

Банан нарізати тонкими кружечками, а печиво подрібнити в крихту. Викладати десерт у склянку наступній послідовності: печиво, суміш шоколаду з йогуртом, печиво, банан і знову суміш шоколаду з йогуртом.

І так далі до заповнення всього склянки. Останній шар повинен бути з суміші шоколаду і йогурту.

Йогуртові десерти в склянках

З фруктами

Ця солодкість ідеально підійде для тих, хто стежить за своєю вагою і фігурою. Для приготування цього ніжного низкпрокалорійність страви знадобляться наступні інгредієнти:

  • ківі — 2 шт;
  • банан — 1 шт;
  • йогурт — 0,4 л;
  • натуральний мед — 35 г;
  • горіхи волоські — 30 г;
  • сир 5-9% жирності — 200 г;
  • шпинат — 1 ч. л.;
  • екстракт кориці — 2 р.

Розрахунковий час приготування: 10 хвилин.

Всього на 100 г: 94 ккал (б/ж/у: 4,5 г/ 4 г/ 10,1 г).

Перетертий через сито нежирний сир, йогурт, мед і корицю збити міксером на максимальній швидкості до отримання однорідного стану.

Необхідно подрібнити В блендері очищені і нарізані банани і ківі. Масу з міксера поділити на дві рівні частини. У першу частину додати подрібнені фрукти, а в іншу сік шпинату.

Викладати десерт у склянку потрібно послідовно чергуючи шари. Прикрасити подрібненими горіхами.

Смачні рецепти з курки — кілька варіантів страви на кожен випадок.

Читайте як приготувати смачні бутерброди з оселедцем.

Класичний рецепт салату «Чафан» — спробуйте цю закуску.

Лимонний

Він також вважається низькокалорійним і для його приготування знадобиться:

  • сир знежирений — 500 г;
  • йогурт натуральний — 375 г;
  • мед — 125 г;
  • сік лимона — 1 / 3 склянки;
  • апельсиновий сік — 125 г;
  • цедра лимона і лайма — по 10 г;
  • для прикраси — 1/3 склянки кокосової стружки і трохи цедри лимона або лайма.

Розрахунковий час приготування: 20 хвилин.

Всього на 100 г: 106,2 ккал (б/ж/у: 8,2 г/ 1,2 г, / 15,8 г).

У чашу міксера покласти сир і мед. Збити на максимальній швидкості. Додати до суміші йогурт, цедру лимона і лайма, сік апельсина і лимона. Знову збити. Отриману масу розкласти по склянках, накрити харчовою плівкою і помістити в холодильник на ніч.

Через 8 годин склянки вийняти з холодильної камери. Прикрасити готову страву кокосовою стружкою і цедрою лимона або лайма, а потім ще на 0,4 години прибрати в холодильник.

Корисні поради

В приготуванні будь-яких кулінарних шедеврів завжди є свої хитрощі і секрети. Так і в приготуванні, здавалося б, простих десертів в склянці є свої нюанси, знання яких допоможе зробити страву ще смачніше.

  1. Якщо в складі вказаний бісквіт, то його бажано просочити. Так десерт стане ніжніше;
  2. Просочити бісквіт можна як фруктовим сиропом, так і алкогольними напоями, якщо страва призначений тільки для дорослих;
  3. Дотримання рецептури дуже важливо, так як співвідношення продуктів повинно бути правильним. Проте любителі солодкого можуть злегка збільшити кількість цукру в рецепті;
  4. Якщо використовувати покупної бісквіт, то десерт приготується швидше;
  5. Залишки від тортів і тістечок стануть прекрасною основою для десерту;
  6. Якщо в рецепті необхідні вершки 30% жирності, а в холодильнику тільки 10% і часу бігти в магазин вже немає. Їх можна перетворити на 30% жирність, якщо випарити третю частину їх обсягу на водяній бані;
  7. Якщо помістити очищені яблука у воду з лимонним соком, то вони не потемніють;
  8. Прибирати десерт в холодильник необхідно для того, щоб він остудилося, застиг і поліпшив свої смакові якості;
  9. Якщо у приготуванні десерт бере участь желатин, то він не повинен закипіти. Інакше готову страву не застигне, так як желатин втратить свої желюючий властивості;
  10. Змінюючи фрукти в одному рецепті, кожен раз можна отримувати нову страву;
  11. Цедру лайма при її відсутності цілком можна замінити цедрою лимона.

Для приготування солодкого десерту в склянці не потрібні рідкісні і дорогі складові. Та й часу приготування займає не так багато, якщо не вважати охолодження готового продукту. Можна імпровізувати з текстурою, смаком і кольором солодкого страви.

Десерти завжди були улюбленою частиною трапези у всіх країнах. Зараз, при всьому різноманітті закладів громадського харчування можна собі дозволити купити солодке, а не готувати його самостійно. Однак таке блюдо власного виробництва завжди буде смачніше покупного, так як приготовлено з душею.

Що ще почитати: