Як приготувати незвичайний десерт в простому склянці
Десерт в склянці виглядає красиво і оригінально, а ще він дуже смачний. Пройшли часи звичних тортів і тістечок, зараз на піку популярності саме вони — десерти в склянках. Їх приготування може займати від 15 хвилин до декількох годин. Все залежить від складності вибраного страви.
Деяким з них досить провести в холодильнику 1 годину, а іншим все 8 годин. При виборі рецепта слід виходити з кількості вільного часу, який можна витратити на приготування страви. Якщо кулінар стежить за здоров'ям своєї родини, то слід звернути увагу на низькокалорійні йогуртові десерти.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
невелика груша - | 1 шт. |
мандарин - | 1 шт. |
середнє яблуко - | 1 шт. |
банан - | 1 шт. |
пломбір - | 100 г |
печиво - | 3 шт. |
нежирна сметана - | 20 г |
згущене молоко - | 30 г |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 159 Ккал |
Розглянемо детально кожен крок приготування, щоб фруктовий десерт в склянці вийшов на славу.
Крок перший. Фрукти вимити, очистити від шкірки і нарізати на невеликі шматочки. Другим кроком буде подрібнити печиво і змішати його з морозивом. Третій крок – це безпосередньо викладка десерту в склянку.
Викладати треба в такому порядку: яблуко, суміш морозива з печивом, банан, суміш морозива з печивом, груша, суміш морозива з печивом, мандарин. У четвертому кроці потрібно змішати сметану і згущене молоко і залити цією сумішшю одержаний десерт.
Крок п'ять: поставити десерт в морозильну камеру на 20 хвилин. Бажано вживати відразу, а якщо ні, то перемістити склянки в холодильне відділення.
Листковий десерт у склянці
Для того щоб приготувати гарний десерт в склянці шарами, знадобляться наступні продукти:
- вершкове масло – 30 г;
- борошно пшеничне — 60 г;
- молоко — 1 стакан;
- яйце куряче — 1 шт;
- цукровий пісок — 50 г;
- порошок какао бобів — 15 г (плюс 5 м для прикраси);
- шоколадне печиво — 4 шт.
Розрахунковий час приготування: 90 хвилин.
Всього на 100 г готового страви: 290 ккал (б/ж/в: 6 г/ 14 г/ 33 г).
Розтопити вершкове масло в ковшике. До нього, активно перемішуючи, додати цукор і борошно. Вимішувати до стану однорідної маси. Розбити яйце в окремий посуд і збити його. Вливати до маси повільно і акуратно, не забуваючи помішувати.
Варити суміш не більше хвилини і постійно перемішувати. Після закінчення цього часу вимкнути вогонь і остудити. Одержаний пудинг ділиться на дві рівноцінні частини. Одна частина залишається світлою, а в іншу додається какао і ретельно перемішується.
Помістити отримані суміші в кондитерські мішки і викладати в склянку шарами, чергуючи світлий і темний кольори. Прикрасити шоколадним печивом і какао-порошком. Охолодити в холодильнику не менше півгодини.
Рецепт десерту з печива з кремом в склянці
В якості інгредієнтів використовуються:
- пісочне печиво — 150г;
- вишня — 1 стакан;
- вершкове несолоне масло — 70 г;
- сир Філадельфія — 400 г;
- вершки 32% жирності — 1 стакан;
- цукрова пудра — 4 ст. л.;
- сік лимона — 10 р.
Розрахунковий час приготування: 30 хвилин.
Всього на 100 г готового продукту доводиться: 283,7 ккал (б/ж/у: 2,4 г/19,8 г/ 21,3 г).
Вишню перемішати з лимонним соком. Масло розтопити в ковшике і вмішати в нього подрібнене печиво. Для крему взяти сир Філадельфія, вершки і цукрову пудру. Всі інгредієнти збити до пишноти.
На дно склянки викласти суміш печива з маслом, далі шар крему, а на нього вишню. Викладати в такій послідовності до самого верху склянки. Готовий десерт поставити в холодильне відділення на 2-3 години.
«Трайфл» з бісквітом
Таке солодке блюдо популярно не тільки в Англії, але й у нас. Фрукти в якості наповнювача можуть бути будь-які. Бісквіт можна використовувати готовий або саморобний. Обов'язковою вимогою залишається тільки його наявність. Для приготування десерту в склянці по-англійськи знадобиться:
- бісквіт — 50 г;
- половину банана;
- апельсин — 1 шт;
- вершки 35% жирності — 1 стакан;
- цукрова пудра — 3 ст. л.;
- гіркий шоколад — 10 р.
Розрахунковий час приготування: 15 хвилин.
Всього на 100 г готового продукту: 208 ккал (б/ж/у: 2 р/ 12 г/ 24 г).
Бісквіт потрібно подрібнити на невеликі шматочки, викласти на дно склянки і просочити соком половини апельсина. Другу половину цитруса очистити і дрібно нарізати. Банан порізати невеликими шматочками і викласти на бісквіт.
Вершки і цукрову пудру збити міксером на максимальній швидкості до консистенції пишної стійкої маси. Викласти частину цієї суміші на шар бананів. Слідом викласти шматочки апельсина, а на нього залишки маси.
Зверху прикрасити тертим шоколадом. У холодильнику десерт повинен охолоджуватися не менше години. Дістати звідти безпосередньо перед подачею.
«Шоколадний захват»
Назва шоколадного десерту в склянці говорить сама за себе. Щоб приготувати це смачне блюдо, потрібно:
- банан — 1 шт;
- шоколад — 100 г;
- печиво — 100 г;
- йогурт — 50 р.
Розрахунковий час приготування: 120 хвилин.
Всього на 100 г: 302 ккал (б/ж/в: 4 г/14 м/ 40 м).
Шоколад поламати і помістити на водяну баню. Коли він повністю розтопився додати до шоколаду йогурт і ретельно розмішати. Отриману однорідну масу прибрати в морозильну камеру холодильника для застигання суміші.
Банан нарізати тонкими кружечками, а печиво подрібнити в крихту. Викладати десерт у склянку наступній послідовності: печиво, суміш шоколаду з йогуртом, печиво, банан і знову суміш шоколаду з йогуртом.
І так далі до заповнення всього склянки. Останній шар повинен бути з суміші шоколаду і йогурту.
Йогуртові десерти в склянках
З фруктами
Ця солодкість ідеально підійде для тих, хто стежить за своєю вагою і фігурою. Для приготування цього ніжного низкпрокалорійність страви знадобляться наступні інгредієнти:
- ківі — 2 шт;
- банан — 1 шт;
- йогурт — 0,4 л;
- натуральний мед — 35 г;
- горіхи волоські — 30 г;
- сир 5-9% жирності — 200 г;
- шпинат — 1 ч. л.;
- екстракт кориці — 2 р.
Розрахунковий час приготування: 10 хвилин.
Всього на 100 г: 94 ккал (б/ж/у: 4,5 г/ 4 г/ 10,1 г).
Перетертий через сито нежирний сир, йогурт, мед і корицю збити міксером на максимальній швидкості до отримання однорідного стану.
Необхідно подрібнити В блендері очищені і нарізані банани і ківі. Масу з міксера поділити на дві рівні частини. У першу частину додати подрібнені фрукти, а в іншу сік шпинату.
Викладати десерт у склянку потрібно послідовно чергуючи шари. Прикрасити подрібненими горіхами.
Смачні рецепти з курки — кілька варіантів страви на кожен випадок.
Читайте як приготувати смачні бутерброди з оселедцем.
Класичний рецепт салату «Чафан» — спробуйте цю закуску.
Лимонний
Він також вважається низькокалорійним і для його приготування знадобиться:
- сир знежирений — 500 г;
- йогурт натуральний — 375 г;
- мед — 125 г;
- сік лимона — 1 / 3 склянки;
- апельсиновий сік — 125 г;
- цедра лимона і лайма — по 10 г;
- для прикраси — 1/3 склянки кокосової стружки і трохи цедри лимона або лайма.
Розрахунковий час приготування: 20 хвилин.
Всього на 100 г: 106,2 ккал (б/ж/у: 8,2 г/ 1,2 г, / 15,8 г).
У чашу міксера покласти сир і мед. Збити на максимальній швидкості. Додати до суміші йогурт, цедру лимона і лайма, сік апельсина і лимона. Знову збити. Отриману масу розкласти по склянках, накрити харчовою плівкою і помістити в холодильник на ніч.
Через 8 годин склянки вийняти з холодильної камери. Прикрасити готову страву кокосовою стружкою і цедрою лимона або лайма, а потім ще на 0,4 години прибрати в холодильник.
Корисні поради
В приготуванні будь-яких кулінарних шедеврів завжди є свої хитрощі і секрети. Так і в приготуванні, здавалося б, простих десертів в склянці є свої нюанси, знання яких допоможе зробити страву ще смачніше.
- Якщо в складі вказаний бісквіт, то його бажано просочити. Так десерт стане ніжніше;
- Просочити бісквіт можна як фруктовим сиропом, так і алкогольними напоями, якщо страва призначений тільки для дорослих;
- Дотримання рецептури дуже важливо, так як співвідношення продуктів повинно бути правильним. Проте любителі солодкого можуть злегка збільшити кількість цукру в рецепті;
- Якщо використовувати покупної бісквіт, то десерт приготується швидше;
- Залишки від тортів і тістечок стануть прекрасною основою для десерту;
- Якщо в рецепті необхідні вершки 30% жирності, а в холодильнику тільки 10% і часу бігти в магазин вже немає. Їх можна перетворити на 30% жирність, якщо випарити третю частину їх обсягу на водяній бані;
- Якщо помістити очищені яблука у воду з лимонним соком, то вони не потемніють;
- Прибирати десерт в холодильник необхідно для того, щоб він остудилося, застиг і поліпшив свої смакові якості;
- Якщо у приготуванні десерт бере участь желатин, то він не повинен закипіти. Інакше готову страву не застигне, так як желатин втратить свої желюючий властивості;
- Змінюючи фрукти в одному рецепті, кожен раз можна отримувати нову страву;
- Цедру лайма при її відсутності цілком можна замінити цедрою лимона.
Для приготування солодкого десерту в склянці не потрібні рідкісні і дорогі складові. Та й часу приготування займає не так багато, якщо не вважати охолодження готового продукту. Можна імпровізувати з текстурою, смаком і кольором солодкого страви.
Десерти завжди були улюбленою частиною трапези у всіх країнах. Зараз, при всьому різноманітті закладів громадського харчування можна собі дозволити купити солодке, а не готувати його самостійно. Однак таке блюдо власного виробництва завжди буде смачніше покупного, так як приготовлено з душею.