10 июнь 2019 1 619

Як смачно приготувати салат з моркви з часником

Вже з назви стає ясно, із чого складається страва. З сьогоднішнього назвою можна зрозуміти, що воно до остраху просте і швидке. Якщо ви сумніваєтеся, то прямо зараз ми вам все детально розповімо.

Першим і головним достоїнством салату з моркви з часником є те, що для його приготування не потрібно нікуди йти. Хіба на вашій кухні не знайдеться парочка морквин, трохи часнику і стільки ж майонезу? Звичайно, знайдеться!

Наступним плюсом страви час приготування. Самим складним рецептом ми можемо назвати салат з м'ясом. І тільки з-за м'яса. На ділі салат зовсім не складний, але якщо судити по часу, то тільки з-за м'яса він готується трохи довше години. Якщо ж м'ясо вже готове, то салат стряпается за п'ятнадцять хвилин. Хіба можна сказати, що це довго?

Ще однією перевагою такого салату є те, що його можна без проблем взяти з собою. Він не розіллється, не охолоне і не зіпсується. Подобається? Нам теж! Він добре збережеться, навіть якщо ви цілий день будете носити його в сумці. Його можна взяти навіть на пікнік. Такий свіжий салат на природі вийде ще більш смачним.

Давайте більш детально вивчимо рецепти. Спробуйте приготувати кожен варіант з нами, адже тільки так ви зможете зрозуміти, який з салатів вам ближче, який подобається зовні і за смаком.

Класику ніхто не відміняв
Інгредієнти Кількість
майонезу - 45 г
моркви - 2 шт.
часнику - 3 скибочки
Час приготування: 5 хвилин Калорійність на 100 грам: 168 Ккал

Покроковий рецепт приготування моркви з часником і майонезом:

  1. Моркву почистити, потім промити її проточною водою;
  2. Подрібнити за допомогою тертки;
  3. Часник почистити і відправити його під прес прямо в майонез;
  4. Компоненти перемішати і відправити до моркви;
  5. За смаком можна додати солі або цукру;
  6. Все з'єднати і перекласти в салатник.

Редька – в цьому салаті вона головна

  • 3 морквини;
  • 5 мл оцту;
  • 3 редьки;
  • 4 скибочки часнику;
  • 40 мл майонезу.

Скільки по часу – 10 хвилин.

Поживність на сто грам – 69 ккал.

Як готувати салат з морквою, редькою і часником:

  1. Моркву очистити і помити її;
  2. Редьку точно так само очистити та вимити;
  3. Натерти обидва коренеплоду на тертці прямо в миску;
  4. Часник почистити і відправити під прес;
  5. Додати його до коренеплодів і перемішати;
  6. За часником відправити оцет, знову все змішати;
  7. Перед подачею додати майонез, з'єднати і подавати до столу.

Морква з м'ясом, сухариками, часником і майонезом

  • 530 г яловичини;
  • 180 мл майонезу;
  • 30 г вершкового масла;
  • 3 моркви;
  • 2 цибулі;
  • 2 скибочки часнику;
  • 3 шматочки хліба;
  • 10 г прованських трав;
  • 40 мл рослинного масла.

Скільки готувати – 1 годину і 15 хвилин.

Поживність на сто грам – 246 ккал.

Дії:

  1. Яловичину вимити, зрізати зайвий жир і покласти м'ясо в сотейник;
  2. Залити його водою і прибрати на плиту, довести до кипіння;
  3. Коли вода закипить, зняти піну з м'яса і засікти сорок хвилин;
  4. Варити м'ясо до готовності, потім зняти з вогню, але дати йому охолонути в бульйоні, щоб воно було соковитіше;
  5. Остигле м'ясо нарізати соломкою, викласти в салатник;
  6. Цибулю почистити, помити його і нарізати півкільцями;
  7. Нагріти сковорідку, додати вершкове масло;
  8. Всипати цибулю і додати м'ясо;
  9. Смажити компоненти, не забуваючи помішувати, до рум'яного кольору;
  10. Моркву почистити, помити і подрібнити її на тертці;
  11. Часник почистити, відправити його під прес;
  12. Змішати моркву, м'ясо, часник і цибулю в салатник, додати майонез і спеції;
  13. Компоненти змішати і відставити ненадовго, можна навіть прибрати в холодильник;
  14. Хліб позбавити від шкірочки й нарізати м'якоть маленьким кубиком;
  15. У рослинне масло, всипати трави, перемішати;
  16. Додати туди подрібнений хліб і перемішати, щоб масло добре обгорнула шматочки;
  17. Нагріти суху (!) сковорідку і всипати на неї хліб;
  18. Смажити сухарі на маленькому вогні до хрускоту або твердої скоринки;
  19. Посипати сухарями салат і відразу ж подавати його до столу.

Читайте як приготувати смачний картопля в молоці в нашій статті.

Спробуйте приготувати лимон з цукром — смачне і корисне блюдо, яке можна готувати цілий рік.

Як приготувати ніжну і соковиту гречку з курячим м'ясом в мультиварці читайте в нашій статті.

Сметана і сир пом'якшать смак страви

  • 3 скибочки часнику;
  • 3 великі моркви;
  • 5 г майонезу;
  • 30 мл сметани;
  • 140 г сиру.

Скільки по часу – 15 хвилин.

Поживність на сто грам – 161 ккал.

Рецепт салату з моркви з сиром і часником по кроках:

  1. Моркву вимити, почистити його і подрібнити за допомогою тертки;
  2. Сир теж подрібнити теркою;
  3. Часник почистити, відправити його під прес;
  4. Сметану змішати з майонезом, додати до моркви;
  5. Перемішати, додавши ще й спеції, прибрати в холодильник на десять хвилин;
  6. По закінченню часу салат можна подавати до столу.

Морква з часником і горіхами

  • 230 г горіхів;
  • 1 головка часнику;
  • 750 г моркви;
  • 240 мл майонезу.

Скільки готувати – 15 хвилин.

Поживність на сто грам – 236 ккал.

Дії:

  1. Всипати горіхи на суху сковороду, підрум'янити їх;
  2. Далі остудити їх і дрібно порубати;
  3. Часник очистити, пустити під прес кожну часточку. Якщо вам цього часнику багато, то кількість часточок необхідно зменшити;
  4. Моркву вимити проточною водою, очистити від шкірки;
  5. Далі подрібнити коренеплоди теркою будь-якого розміру;
  6. Додати до моркви часник, добре змішати компоненти;
  7. Потім туди ж відправити горіхи і майонез;
  8. Добре перешкодити компоненти, щоб з'єднати їх в єдиний салат;
  9. Прибрати на пару хвилин в холод, потім подавати до столу.

Поради господиням

При купівлі моркви важливо пам'ятати про те, що коренеплоди не повинні бути занадто великі. Дуже великі моркви відносяться до кормових сортів. Їх вирощують для годівлі худоби. Така морква дуже жорстка і не соковита. Її дуже складно натерти на тертці і навіть складно її різати ножем.

Щоб салат вийшов ще смачніше, рекомендуємо приготувати майонез самостійно. Для цього знадобляться яйця або тільки їх жовтки, трохи солі і стільки ж цукру, гірчиця, сік лимона іл лайма. Крім цього потрібно буде рослинне масло, але давайте по порядку. Для початку змішати перші компоненти (всі, крім масла).

Збити до однорідності віночком, міксером чи заглибним блендером. Далі почати вливати масло, не перестаючи збивати масу. І коли буде досягнута потрібна консистенція, варто зупинитися. Тут можна і спробувати соус на смак, і додати в нього те, чого ще не вистачає.

Прибрати в холодильник на півгодини, щоб з'єднати всі смаки і аромати між собою. Зберігати в закритій ємності не більше семи днів.

Якщо ви бажаєте придбати свіжу яловичину, обов'язково поторкайте м'ясо. Безпосередньо або через пакет – неважливо. Натисніть пальцем і подивіться за реакцією м'яса. Якщо йому на відновлення знадобилася частка секунду – це свіже, поки тільки охолоджене м'ясо. Якщо ж вм'ятина йде за кілька секунд, м'ясо вже було заморожено і можливо навіть не один раз. За рахунок цього воно втратило свою еластичність і пружність.

Приготувати моркву з часником і майонезом можна швидко і легко. Інгредієнти є на кожній кухні, так що навіть в магазин йти не потрібно, щоб щось докупити. Якщо ж все-таки чогось немає, то ці компоненти можна знайти в найближчому магазині. Це найпростіші компоненти, з яких тільки можна приготувати салат. Готові здивувати свої рецептори? Швидше пробуйте і насолоджуйтесь простотою страв разом з нами!

Що ще почитати: