09 март 2019 2 550

Покрокові рецепти салатів з куркою і помідорами

Ніжне м'ясо курки, соковитий помідор, ароматний сир... Хіба є поєднання апетитніше в кулінарії? Сумнівів немає, це просто чудовий підбір продуктів для тисячі рецептів, в тому числі – салатів. Їх різноманітність дивує, а смак підкорює серця з першої проби!

Рецепт салату з куркою і помідорами
Інгредієнти Кількість
курки - 1 філе
помідорів черрі - 10 шт.
стебла селери - 3 шт.
лимона - 0,5 шт.
пекінської капусти - 120 г
оливкової олії - 60 мл
петрушки - 20 г
болгарського перцю - 1 шт.
прованських трав - 5 г
солі - 15 г
салату - 4 аркуша
часнику - 2 зубчики
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 57 Ккал

Приготування:

  1. Курячу грудку відварити і дати їй охолонути прямо в бульйоні, потім нарізати її кубиками;
  2. Болгарський перець вимити, витягнути вирізати плодоніжку і білі перегородки, порізати соломкою;
  3. Селера вимити і прибрати його тверді волокна, все інше порізати невеликими шматочками;
  4. Помідори вимити і розрізати навпіл, видалити плодоніжку;
  5. Вимити листя пекінської капусти і салату порвати руками на довільні шматочки;
  6. Змішати всі перераховані вище інгредієнти, додати до них прованські трави, сіль, видавити лимонний сік;
  7. Очищений часник пропустити через прес і покласти в невелику мисочку;
  8. Оливкова олія розігріти (можна на ложці) і влити до часнику;
  9. Перемішати масло з часником і полити заправкою салат;
  10. Зелень вимити і нарізати, посипати салат зверху.

Салат «Ніжність»

  • 700 г курячого філе;
  • 2 великих помідора;
  • 260 г твердого сиру (російського, голландського);
  • 160 г майонезу;
  • 1 пучок зелені;
  • 3 г орегано.

Час – 25 хвилин.

Калорії – 171.

Приготування:

  1. Філе відварити до повної готовності, в воді можна покласти сіль, лист лавра, перець горохом;
  2. Помідори помити і зробити хрест ножем. Обдати окропом протягом хвилини і зняти шкірку, видалити плодоніжку, м'якоть порізати на кубики;
  3. Остигле філе розібрати на волокна і порізати їх на зручні шматочки;
  4. Сир витягнути з упаковки і порізати невеликими кубиками. При бажанні, можна взяти тофу;
  5. Зелень сполоснути під водою і вологу злякатися, листя дрібно порізати ножем;
  6. Всі продукти між собою перемішати, присипати сіллю і орегано, заправити майонезом і відразу подавати, поки помідори не дали сік. Майонез смачніше буде, якщо його приготувати самостійно.

Салат з копченою куркою, сухариками та томатами

  • 1 маленький батон;
  • 5 томатів;
  • 25 г маку;
  • 2 копчених курячих стегенця;
  • 90 г сиру;
  • 70 мл майонезу.

Час – 20 хвилин.

Калорії – 117.

Приготування:

  1. З курячого стегенця зняти все м'ясо і порізати його на більш зручні шматочки;
  2. Викласти його першим шаром на блюдо і змастити невеликою кількістю майонезу;
  3. Помідори помити і видалити плодоніжки, порізати м'якоть на такі ж шматочки;
  4. Викласти помідор поверх курки, теж додати трохи майонезу;
  5. Зверху натерти сир;
  6. Батон нарізати на однакові кубики і підсушити його на сковороді без додавання масла, в кубиків повинна з'явитися легка скоринка. Процес займає хвилин десять;
  7. Зверху на салаті створити змійку з майонезу, яку слід посипати маком;
  8. На решту поверхні рівномірно висипати сухарики.

Салат з в'яленими помідорами і курячим філе

  • 20 мл соку лимона;
  • 60 г пармезану;
  • 60 мл оливкової олії;
  • 120 г в'ялених помідорів;
  • 5 шт чорного перцю горохом;
  • 160 г міксу з листя салату;
  • 1 велике куряче філе;
  • 30 мл соняшникової олії;
  • 10 г пряних трав;
  • 2 зубчики часнику;
  • 5 г гірчиці.

Час – 1 година.

Калорії – 173.

Приготування:

  1. Бажане кількість перцю і солі перетерти в ступі;
  2. Очищений від лушпиння часник подрібнити ножем і додати в ступку;
  3. Сюди ж всипати пряні трави і все перетовкти;
  4. Додати соняшникову олію і перемішати;
  5. Такий сумішшю з усіх боків натерти куряче філе і укласти його в фольгу, закрити з усіх боків;
  6. Покласти філе в форму для запікання і при 180 за Цельсієм витримати в духовці приблизно тридцять п'ять хвилин;
  7. Дістати готове філе і порізати його на слайсы;
  8. В'ялені помідори порізати невеликими шматочками;
  9. Сир натерти тонкими пластинами;
  10. Гірчицю, сіль, лимонний сік, оливкова олія і бажані спеції перемішати;
  11. Листя салату помити і порізати на зручні шматочки, змішати в салатниці з в'яленими помідорами;
  12. Додати маслянисту заправку і перемішати, розкласти по тарілках;
  13. Зверху викласти слайсы курки і пармезану.

Листковий салат

  • 1 куряче філе;
  • 4 яйця;
  • 6 листків салату;
  • 160 г твердого сиру;
  • 2 помідори;
  • 2 зубчики часнику;
  • 90 мл майонезу;
  • 15 р петрушки.

Час – 1 година.

Калорії – 91.

Приготування:

  1. Філе відварити у воді з сіллю і бажаними спеціями, після чого йому треба час охолонути;
  2. Яйця необхідно зварити до твердого жовтка, після цього остудити їх у холодній воді, очистити;
  3. Білки і жовтки натерти в окремі ємності;
  4. Охолоджене м'ясо нарізати невеликими шматочками;
  5. З вимитих помідор дістати плодоніжки, а саму м'якоть порізати маленькими кубиками;
  6. Часник очистити від лушпиння і пропустити його через давильні, після чого змішати з майонезом;
  7. Сир натерти крупно;
  8. Зелень промити, прибрати вологу, подрібнити листя ножем;
  9. Листя салату теж помити. Потім викласти їх на дно тарілки;
  10. Куряче філе йде першим шаром, його необхідно викласти зверху на листя салату і трохи змастити часниковим майонезом;
  11. Далі викласти білки, трохи посолити і теж покрити майонезом;
  12. Наступним шаром йде сир, його змащувати не потрібно;
  13. Зверху кладуть помідори, а на них – жовток. Зверху все присипається петрушкою;
  14. Дати настоятися годину-дві в холодильнику.

Як варити червоний рис — кілька рецептів страв, які не тільки смачна, але й корисна.

Як приготувати смачний омлет з сиру — рецепт смачного і корисного сніданку.

Рецепт запіканки з цвітної капусти тут.

Простий рецепт

  • 500 г копченої курячої грудки;
  • 200 г м'якого сиру;
  • 180 мл майонезу;
  • 2 помідори;
  • 2 огірка;
  • 7 г солі.

Час – 30 хвилин.

Калорії – 247.

Приготування:

  1. З копченого філе видалити шкіру і кістки, якщо є, м'ясо поділити на дрібні волокна руками або нарізати на зручні шматочки;
  2. Огірок помити, зрізати плодоніжку. Якщо він гірчить, можна зрізати шкірку. М'якоть порізати на невеликі кубики;
  3. Помідори теж помити і вирізати плодоніжки, м'якоть нарізати такими ж шматочками. Бажано брати м'ясисті плоди;
  4. Сир натерти або можна використовувати бринзу або сир фета, які можна покришити;
  5. Змішати всі компоненти з майонезом і присолити, дати постояти хвилин десять.

Рекомендації кулінарів

Одну з найважливіших ролей при приготуванні будь-якої страви грає якість інгредієнтів. Воно завжди має бути на вищому рівні! Тоді і смакове насолоду буде, і користь для всього організму.

Звичайно, дуже важливо вибрати гарне м'ясо. Термін його зберігання дуже короткий, а тому супермаркети всіляко намагаються його продовжити. Краще всього купувати в спеціалізованому магазині, де завезення є кожен день і де товар не залежується. Заодно завжди є можливість понюхати і помацати м'ясо.

Хороше м'ясо рідко виглядає ідеальним шматочком. Якщо це так, швидше за все, його вже накололи різними речовинами. У курки повинен бути світлий рожевий колір, відсутній запах, внизу під м'ясом не повинно бути багато рідини або крові. Вона повинна бути достатньо пружною.

А от якщо є хоча б легкий сморід протухлого м'яса, якщо воно має неприродно світлий або темний колір, а часом навіть коричневий, якщо воно трохи заветрелось, то краще відмовитися від покупки. Воно вже давно стоїть на прилавку і може бути небезпечно для здоров'я.

Краще не брати м'ясо, яке було замариновано самим магазином. Особливо якщо в маринаді є багато часнику, чилі або інших яскравих спецій, то, швидше за все, це спроба приховати несвіжість м'яса сильними ароматами. Завжди краще маринувати будь-який вид м'яса будинку.

Що стосовно помідорів, то тут їх набагато легше визначити на свіжість. Зберігаються вони довше м'яса. Хороший і соковитий помідор в міру пружну, але не твердий. Він може бути жовтим, червоним, навіть зеленим. Краще всього попросити у продавця спробувати продукт, але якщо це виключено, то можна хоча б просто понюхати. Повинен бути приємний томатний запах, а от його відсутність може говорити про використання різних хімікатів. Звичайно, у помідора не повинно бути ніяких вм'ятин, тріщин, пошкоджень і ніякої гнилі.

Всі продукти обов'язково потрібно мити перед використанням, це стосується і яєць. Вони можуть переносити сальмонелу. Їх не можна мити тільки в тому випадку, якщо вони будуть варитися довше десяти хвилин, при цьому весь цей час вони повинні кипіти.

Салат з куркою і помідорами – це швидко, просто і неймовірно смачно. Такий перекус завжди дуже до речі: його можна не тільки готувати як легкий вечерю, але і брати з собою на роботу або пікнік. Важливо лише пам'ятати про якість продуктів і при готуванні додавати головний інгредієнт – любов!

Що ще почитати: