Покрокові рецепти салатів з куркою і помідорами
Ніжне м'ясо курки, соковитий помідор, ароматний сир... Хіба є поєднання апетитніше в кулінарії? Сумнівів немає, це просто чудовий підбір продуктів для тисячі рецептів, в тому числі – салатів. Їх різноманітність дивує, а смак підкорює серця з першої проби!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курки - | 1 філе |
помідорів черрі - | 10 шт. |
стебла селери - | 3 шт. |
лимона - | 0,5 шт. |
пекінської капусти - | 120 г |
оливкової олії - | 60 мл |
петрушки - | 20 г |
болгарського перцю - | 1 шт. |
прованських трав - | 5 г |
солі - | 15 г |
салату - | 4 аркуша |
часнику - | 2 зубчики |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 57 Ккал |
Приготування:
- Курячу грудку відварити і дати їй охолонути прямо в бульйоні, потім нарізати її кубиками;
- Болгарський перець вимити, витягнути вирізати плодоніжку і білі перегородки, порізати соломкою;
- Селера вимити і прибрати його тверді волокна, все інше порізати невеликими шматочками;
- Помідори вимити і розрізати навпіл, видалити плодоніжку;
- Вимити листя пекінської капусти і салату порвати руками на довільні шматочки;
- Змішати всі перераховані вище інгредієнти, додати до них прованські трави, сіль, видавити лимонний сік;
- Очищений часник пропустити через прес і покласти в невелику мисочку;
- Оливкова олія розігріти (можна на ложці) і влити до часнику;
- Перемішати масло з часником і полити заправкою салат;
- Зелень вимити і нарізати, посипати салат зверху.
Салат «Ніжність»
- 700 г курячого філе;
- 2 великих помідора;
- 260 г твердого сиру (російського, голландського);
- 160 г майонезу;
- 1 пучок зелені;
- 3 г орегано.
Час – 25 хвилин.
Калорії – 171.
Приготування:
- Філе відварити до повної готовності, в воді можна покласти сіль, лист лавра, перець горохом;
- Помідори помити і зробити хрест ножем. Обдати окропом протягом хвилини і зняти шкірку, видалити плодоніжку, м'якоть порізати на кубики;
- Остигле філе розібрати на волокна і порізати їх на зручні шматочки;
- Сир витягнути з упаковки і порізати невеликими кубиками. При бажанні, можна взяти тофу;
- Зелень сполоснути під водою і вологу злякатися, листя дрібно порізати ножем;
- Всі продукти між собою перемішати, присипати сіллю і орегано, заправити майонезом і відразу подавати, поки помідори не дали сік. Майонез смачніше буде, якщо його приготувати самостійно.
Салат з копченою куркою, сухариками та томатами
- 1 маленький батон;
- 5 томатів;
- 25 г маку;
- 2 копчених курячих стегенця;
- 90 г сиру;
- 70 мл майонезу.
Час – 20 хвилин.
Калорії – 117.
Приготування:
- З курячого стегенця зняти все м'ясо і порізати його на більш зручні шматочки;
- Викласти його першим шаром на блюдо і змастити невеликою кількістю майонезу;
- Помідори помити і видалити плодоніжки, порізати м'якоть на такі ж шматочки;
- Викласти помідор поверх курки, теж додати трохи майонезу;
- Зверху натерти сир;
- Батон нарізати на однакові кубики і підсушити його на сковороді без додавання масла, в кубиків повинна з'явитися легка скоринка. Процес займає хвилин десять;
- Зверху на салаті створити змійку з майонезу, яку слід посипати маком;
- На решту поверхні рівномірно висипати сухарики.
Салат з в'яленими помідорами і курячим філе
- 20 мл соку лимона;
- 60 г пармезану;
- 60 мл оливкової олії;
- 120 г в'ялених помідорів;
- 5 шт чорного перцю горохом;
- 160 г міксу з листя салату;
- 1 велике куряче філе;
- 30 мл соняшникової олії;
- 10 г пряних трав;
- 2 зубчики часнику;
- 5 г гірчиці.
Час – 1 година.
Калорії – 173.
Приготування:
- Бажане кількість перцю і солі перетерти в ступі;
- Очищений від лушпиння часник подрібнити ножем і додати в ступку;
- Сюди ж всипати пряні трави і все перетовкти;
- Додати соняшникову олію і перемішати;
- Такий сумішшю з усіх боків натерти куряче філе і укласти його в фольгу, закрити з усіх боків;
- Покласти філе в форму для запікання і при 180 за Цельсієм витримати в духовці приблизно тридцять п'ять хвилин;
- Дістати готове філе і порізати його на слайсы;
- В'ялені помідори порізати невеликими шматочками;
- Сир натерти тонкими пластинами;
- Гірчицю, сіль, лимонний сік, оливкова олія і бажані спеції перемішати;
- Листя салату помити і порізати на зручні шматочки, змішати в салатниці з в'яленими помідорами;
- Додати маслянисту заправку і перемішати, розкласти по тарілках;
- Зверху викласти слайсы курки і пармезану.
Листковий салат
- 1 куряче філе;
- 4 яйця;
- 6 листків салату;
- 160 г твердого сиру;
- 2 помідори;
- 2 зубчики часнику;
- 90 мл майонезу;
- 15 р петрушки.
Час – 1 година.
Калорії – 91.
Приготування:
- Філе відварити у воді з сіллю і бажаними спеціями, після чого йому треба час охолонути;
- Яйця необхідно зварити до твердого жовтка, після цього остудити їх у холодній воді, очистити;
- Білки і жовтки натерти в окремі ємності;
- Охолоджене м'ясо нарізати невеликими шматочками;
- З вимитих помідор дістати плодоніжки, а саму м'якоть порізати маленькими кубиками;
- Часник очистити від лушпиння і пропустити його через давильні, після чого змішати з майонезом;
- Сир натерти крупно;
- Зелень промити, прибрати вологу, подрібнити листя ножем;
- Листя салату теж помити. Потім викласти їх на дно тарілки;
- Куряче філе йде першим шаром, його необхідно викласти зверху на листя салату і трохи змастити часниковим майонезом;
- Далі викласти білки, трохи посолити і теж покрити майонезом;
- Наступним шаром йде сир, його змащувати не потрібно;
- Зверху кладуть помідори, а на них – жовток. Зверху все присипається петрушкою;
- Дати настоятися годину-дві в холодильнику.
Як варити червоний рис — кілька рецептів страв, які не тільки смачна, але й корисна.
Як приготувати смачний омлет з сиру — рецепт смачного і корисного сніданку.
Рецепт запіканки з цвітної капусти тут.
Простий рецепт
- 500 г копченої курячої грудки;
- 200 г м'якого сиру;
- 180 мл майонезу;
- 2 помідори;
- 2 огірка;
- 7 г солі.
Час – 30 хвилин.
Калорії – 247.
Приготування:
- З копченого філе видалити шкіру і кістки, якщо є, м'ясо поділити на дрібні волокна руками або нарізати на зручні шматочки;
- Огірок помити, зрізати плодоніжку. Якщо він гірчить, можна зрізати шкірку. М'якоть порізати на невеликі кубики;
- Помідори теж помити і вирізати плодоніжки, м'якоть нарізати такими ж шматочками. Бажано брати м'ясисті плоди;
- Сир натерти або можна використовувати бринзу або сир фета, які можна покришити;
- Змішати всі компоненти з майонезом і присолити, дати постояти хвилин десять.
Рекомендації кулінарів
Одну з найважливіших ролей при приготуванні будь-якої страви грає якість інгредієнтів. Воно завжди має бути на вищому рівні! Тоді і смакове насолоду буде, і користь для всього організму.
Звичайно, дуже важливо вибрати гарне м'ясо. Термін його зберігання дуже короткий, а тому супермаркети всіляко намагаються його продовжити. Краще всього купувати в спеціалізованому магазині, де завезення є кожен день і де товар не залежується. Заодно завжди є можливість понюхати і помацати м'ясо.
Хороше м'ясо рідко виглядає ідеальним шматочком. Якщо це так, швидше за все, його вже накололи різними речовинами. У курки повинен бути світлий рожевий колір, відсутній запах, внизу під м'ясом не повинно бути багато рідини або крові. Вона повинна бути достатньо пружною.
А от якщо є хоча б легкий сморід протухлого м'яса, якщо воно має неприродно світлий або темний колір, а часом навіть коричневий, якщо воно трохи заветрелось, то краще відмовитися від покупки. Воно вже давно стоїть на прилавку і може бути небезпечно для здоров'я.
Краще не брати м'ясо, яке було замариновано самим магазином. Особливо якщо в маринаді є багато часнику, чилі або інших яскравих спецій, то, швидше за все, це спроба приховати несвіжість м'яса сильними ароматами. Завжди краще маринувати будь-який вид м'яса будинку.
Що стосовно помідорів, то тут їх набагато легше визначити на свіжість. Зберігаються вони довше м'яса. Хороший і соковитий помідор в міру пружну, але не твердий. Він може бути жовтим, червоним, навіть зеленим. Краще всього попросити у продавця спробувати продукт, але якщо це виключено, то можна хоча б просто понюхати. Повинен бути приємний томатний запах, а от його відсутність може говорити про використання різних хімікатів. Звичайно, у помідора не повинно бути ніяких вм'ятин, тріщин, пошкоджень і ніякої гнилі.
Всі продукти обов'язково потрібно мити перед використанням, це стосується і яєць. Вони можуть переносити сальмонелу. Їх не можна мити тільки в тому випадку, якщо вони будуть варитися довше десяти хвилин, при цьому весь цей час вони повинні кипіти.
Салат з куркою і помідорами – це швидко, просто і неймовірно смачно. Такий перекус завжди дуже до речі: його можна не тільки готувати як легкий вечерю, але і брати з собою на роботу або пікнік. Важливо лише пам'ятати про якість продуктів і при готуванні додавати головний інгредієнт – любов!