Як смачно приготувати салат з моркви з сиром
Приготувати салат взимку так само просто, як і влітку. Для цього не потрібні свіжі овочі, але можна скористатися завжди доступними коренеплодами. Соковита морква присутній на прилавках круглий рік і вона – головний інгредієнт смачних салатів. А детальніше ви дізнаєтеся далі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
часнику - | 3 зубчики |
моркви - | 2 шт. |
майонезу - | за смаком |
сиру - | 180 г |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 210 Ккал |
Збірка салату:
- Морква вимити і почистити її, а після цього крупно натерти її;
- Сир покласти в морозилку на десять хвилин, після чого його точно так само натерти;
- Звільнити від лушпиння часник і пропустити його через давильню;
- Всі три інгредієнти змішати в невеликій мисці, а потім сюди ж додати майонез і трохи солі, перемішати. Викласти в красиву салатницю і прикрасити зеленню за бажанням.
Салат «Асорті» з морквою, редькою і сиром
- 60 г сиру гауда;
- 1 морква;
- 1 зубець часнику;
- 1 редька;
- йогурт.
Час на приготування – 25 хв.
Калорії – 98.
Принцип приготування:
- Редьку почистити, вимити її поставити в миску з водою на п'ятнадцять хвилин. Вода повинна бути холодною. Це зробить смак коренеплоду м'якше;
- Зняти з моркви шкірку і натерти її;
- Таким же спосіб натерти сир. Замість гауді можна використовувати будь-який інший твердий сорт;
- Дрібно натерти очищену зубець часнику;
- Витягнути з води редьку і теж натерти;
- Перемішати всі інгредієнти між собою, злегка присолити і заправити натуральним йогуртом. Можна використовувати грецький або скористатися сметаною. Додати зелень за бажанням.
Як приготувати мус з манки з ягодами, шоколадом або соком читайте в нашій статті.
Якщо захотілося щось приготувати до чаю, вам стане в нагоді наш рецепт смачних, хрустких вафель на сковороді.
Пиріг «Равлик» з вишневою начинкою — дивовижний рецепт домашньої випічки. Здивуйте своїх близьких!
Морквяний салат «Рижик» з сиром
- 1 цибуля;
- 120 г сиру;
- 3 моркви;
- 30 г фісташок;
- майонез.
Час на підготовку – 20 хв.
Калорії – 157.
Як зібрати:
- Взяти тертку і на неї довгими смужками натерти очищену моркву і сир. Для цього слід натирати по діагоналі;
- Цибулю нарізати дуже тонкою соломкою. Далі його слід ошпарити окропом, прибрати всю вологу і додати до решти продуктів;
- Додати майонез і присолити, перемішати;
- Очищені фісташки дрібно порубати. Якщо вони сирі, їх слід прожарити на сковороді до появи аромату і тільки потім подрібнити. Присипати ними блюдо зверху.
Салат з моркви з бринзою і яйцем
- 3 яйця;
- 2 моркви;
- 120 г бринзи;
- 15 г зелені;
- соняшникова олія.
Час на підготовку – 30 хв.
Калорії – 148.
Принцип приготування:
- Насамперед необхідно зварити яйця. Зробити це можна двома способами: круто і «в мішечок». Якщо хочеться зробити салат більш легким, то можна прибрати з інгредієнтів рослинне масло. Його замінять яйця, приготовані всього за п'ять хвилин. Їх слід опустити в киплячу воду і витримати там даний час, після чого облити їх холодною водою і подати відразу в салат. З-за своєї напіврідкої консистенції вони замінять заправку;
- А яйця, зварені круто, виглядають більш естетично. Для цього їх потрібно варити десять хвилин, потім остудити, очистити шкаралупу і ножем порізати на акуратні смужки або кубики. Щоб блюдо не вийшло сухим, потрібно буде використовувати пару крапель олії;
- Дрібно натерти очищену моркву;
- Бринзу подрібнити руками або ж нарізати ножем великими кубиками – кому як подобається;
- Всі інгредієнти перемішати і зверху присипати дрібно рубаною зеленню. З спецій досить буде додати лише перець, так як сіль в достатній кількості міститься в бринзі.
Салат з плавленим сиром і морквою
- 1 головка часнику;
- 1 плавлений сирок;
- 40 г волоських горіхів;
- майонез;
- 4 моркви;
- 20 р петрушки.
Час на підготовку – 10 хв.
Калорії – 136.
Послідовність дій:
- Очищену моркву слід натерти за допомогою терки для корейських салатів. Якщо її немає, підійде і звичайна велика терка;
- Зняти упаковку з плавленого сирка і натерти його на звичайній тертці. Щоб зробити це швидше, сирок потрібно залишити в морозилці на десять хвилин перед використанням. Тоді він не буде разлезаться під час натирання;
- Часник вичавити через прес і змішати його з усіма перерахованими вище інгредієнтами;
- Петрушку максимально дрібно порубати і теж вмішати в салат, заправити все майонезом, перемішати;
- Волоські горіхи порубати ножем в крихту, можна не занадто дрібно, теж додати в салатник. А якщо хочеться, можна прожарити в духовці протягом десяти хвилин і прямо цілими викласти зверху.
Корисні поради
Щоб морква стала м'якше, їй потрібен час. Хоча ці салати робляться досить швидко, коренеплоду слід насититися заправкою і часником, щоб перестати хрустіти. Тому можна вранці зробити такий салат, поставити його в холодильник, а ввечері подати. Якщо додавати горіхи, то робити це потрібно безпосередньо перед подачею, щоб вони не розмокли.
Замість соняшникової олії можна взяти кунжутне або гірчична. В цілому, підійде практично будь-яке рослинне масло. Воно швидко збагатить салат.
Соковита і яскрава морква здатна в мить підняти настрій, вона добре втамовує голод і підтримує здоров'я в період холодів. У ній так багато корисного! Варто витратити десять хвилин для приготування простого салату, за який організм буде вдячний.