05 март 2019 4 238

Як смачно приготувати салат з моркви з сиром

Приготувати салат взимку так само просто, як і влітку. Для цього не потрібні свіжі овочі, але можна скористатися завжди доступними коренеплодами. Соковита морква присутній на прилавках круглий рік і вона – головний інгредієнт смачних салатів. А детальніше ви дізнаєтеся далі.

Рецепт салату з сирої моркви з сиром
Інгредієнти Кількість
часнику - 3 зубчики
моркви - 2 шт.
майонезу - за смаком
сиру - 180 г
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 210 Ккал

Збірка салату:

  1. Морква вимити і почистити її, а після цього крупно натерти її;
  2. Сир покласти в морозилку на десять хвилин, після чого його точно так само натерти;
  3. Звільнити від лушпиння часник і пропустити його через давильню;
  4. Всі три інгредієнти змішати в невеликій мисці, а потім сюди ж додати майонез і трохи солі, перемішати. Викласти в красиву салатницю і прикрасити зеленню за бажанням.

Салат «Асорті» з морквою, редькою і сиром

  • 60 г сиру гауда;
  • 1 морква;
  • 1 зубець часнику;
  • 1 редька;
  • йогурт.

Час на приготування – 25 хв.

Калорії – 98.

Принцип приготування:

  1. Редьку почистити, вимити її поставити в миску з водою на п'ятнадцять хвилин. Вода повинна бути холодною. Це зробить смак коренеплоду м'якше;
  2. Зняти з моркви шкірку і натерти її;
  3. Таким же спосіб натерти сир. Замість гауді можна використовувати будь-який інший твердий сорт;
  4. Дрібно натерти очищену зубець часнику;
  5. Витягнути з води редьку і теж натерти;
  6. Перемішати всі інгредієнти між собою, злегка присолити і заправити натуральним йогуртом. Можна використовувати грецький або скористатися сметаною. Додати зелень за бажанням.

Як приготувати мус з манки з ягодами, шоколадом або соком читайте в нашій статті.

Якщо захотілося щось приготувати до чаю, вам стане в нагоді наш рецепт смачних, хрустких вафель на сковороді.

Пиріг «Равлик» з вишневою начинкою — дивовижний рецепт домашньої випічки. Здивуйте своїх близьких!

Морквяний салат «Рижик» з сиром

  • 1 цибуля;
  • 120 г сиру;
  • 3 моркви;
  • 30 г фісташок;
  • майонез.

Час на підготовку – 20 хв.

Калорії – 157.

Як зібрати:

  1. Взяти тертку і на неї довгими смужками натерти очищену моркву і сир. Для цього слід натирати по діагоналі;
  2. Цибулю нарізати дуже тонкою соломкою. Далі його слід ошпарити окропом, прибрати всю вологу і додати до решти продуктів;
  3. Додати майонез і присолити, перемішати;
  4. Очищені фісташки дрібно порубати. Якщо вони сирі, їх слід прожарити на сковороді до появи аромату і тільки потім подрібнити. Присипати ними блюдо зверху.

Салат з моркви з бринзою і яйцем

  • 3 яйця;
  • 2 моркви;
  • 120 г бринзи;
  • 15 г зелені;
  • соняшникова олія.

Час на підготовку – 30 хв.

Калорії – 148.

Принцип приготування:

  1. Насамперед необхідно зварити яйця. Зробити це можна двома способами: круто і «в мішечок». Якщо хочеться зробити салат більш легким, то можна прибрати з інгредієнтів рослинне масло. Його замінять яйця, приготовані всього за п'ять хвилин. Їх слід опустити в киплячу воду і витримати там даний час, після чого облити їх холодною водою і подати відразу в салат. З-за своєї напіврідкої консистенції вони замінять заправку;
  2. А яйця, зварені круто, виглядають більш естетично. Для цього їх потрібно варити десять хвилин, потім остудити, очистити шкаралупу і ножем порізати на акуратні смужки або кубики. Щоб блюдо не вийшло сухим, потрібно буде використовувати пару крапель олії;
  3. Дрібно натерти очищену моркву;
  4. Бринзу подрібнити руками або ж нарізати ножем великими кубиками – кому як подобається;
  5. Всі інгредієнти перемішати і зверху присипати дрібно рубаною зеленню. З спецій досить буде додати лише перець, так як сіль в достатній кількості міститься в бринзі.

Салат з плавленим сиром і морквою

  • 1 головка часнику;
  • 1 плавлений сирок;
  • 40 г волоських горіхів;
  • майонез;
  • 4 моркви;
  • 20 р петрушки.

Час на підготовку – 10 хв.

Калорії – 136.

Послідовність дій:

  1. Очищену моркву слід натерти за допомогою терки для корейських салатів. Якщо її немає, підійде і звичайна велика терка;
  2. Зняти упаковку з плавленого сирка і натерти його на звичайній тертці. Щоб зробити це швидше, сирок потрібно залишити в морозилці на десять хвилин перед використанням. Тоді він не буде разлезаться під час натирання;
  3. Часник вичавити через прес і змішати його з усіма перерахованими вище інгредієнтами;
  4. Петрушку максимально дрібно порубати і теж вмішати в салат, заправити все майонезом, перемішати;
  5. Волоські горіхи порубати ножем в крихту, можна не занадто дрібно, теж додати в салатник. А якщо хочеться, можна прожарити в духовці протягом десяти хвилин і прямо цілими викласти зверху.

Корисні поради

Щоб морква стала м'якше, їй потрібен час. Хоча ці салати робляться досить швидко, коренеплоду слід насититися заправкою і часником, щоб перестати хрустіти. Тому можна вранці зробити такий салат, поставити його в холодильник, а ввечері подати. Якщо додавати горіхи, то робити це потрібно безпосередньо перед подачею, щоб вони не розмокли.

Замість соняшникової олії можна взяти кунжутне або гірчична. В цілому, підійде практично будь-яке рослинне масло. Воно швидко збагатить салат.

Соковита і яскрава морква здатна в мить підняти настрій, вона добре втамовує голод і підтримує здоров'я в період холодів. У ній так багато корисного! Варто витратити десять хвилин для приготування простого салату, за який організм буде вдячний.

Що ще почитати: