20 июнь 2019 55

Як смачно приготувати курку з помідорами

М'ясо курки на сьогоднішній день є найпопулярнішим серед покупців. Це не тільки з-за найнижчої ціни (цін на м'ясо різних видів), але і з-за ніжного смаку. Цей смак підкорює кожного: від великого до малого.

Сьогодні ми запропонуємо вам небагато-немало – п'ять рецептів різних страв з курки. Це будуть страви на сковороді і в духовій шафі. Так що у вас буде з чого вибирати. Всі рецепти легкі і швидкі. Жоден з них не готується довше однієї години – це як один з приводів приготувати страву на вечерю або навіть в обід. Смачно, просто, та ще й швидко!

Грудки можна взяти з собою на пікнік, на роботу або дати дитині з собою на навчання. Курка багата білком, а тому відмінно наситить організм. До того ж, вона ще й корисна, смачна, ніжна.

Рецепт курки з помідорами на сковороді
Інгредієнти Кількість
помідор - 10 шт.
курячих філе - 3 шт.
петрушки - 1 пучок
каррі - 5 г
рослинної олії - 40 мл
часнику - 1 зубок
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 г: 80 Ккал

Дії:

  1. Філе вимити, трохи обсушити сухими серветками;
  2. Видалити зайвий жир, нарізати м'ясо невеликими шматочками;
  3. Посолити м'ясо, додати каррі і обім'яти його руками;
  4. Томати вимити, зробити на них надрізи із зворотного боку;
  5. У середню або велику каструлю налити води, поставити на вогонь;
  6. Коли вода дійде до кипіння, покласти в неї помідори на одну хвилину;
  7. За цей час підготувати ємність з крижаною водою;
  8. Перекласти туди плоди, щоб швидше охололи;
  9. Через хвилинку овочі можна очистити від шкірки;
  10. Нагріти на плиті сковорідку, прогріти на ній і масло;
  11. Викласти шматочки м'яса, періодично заважати їх;
  12. Поки м'ясо гаситься, нарізати помідори кубиками або брусками;
  13. Часник почистити і відправити його під прес;
  14. Петрушку вимити, дуже дрібно порубати її;
  15. Коли у м'яса випарується вся рідина, і залишаться тільки шматочки філе, додати помідори, зелень і часник, перемішати;
  16. Накрити сковорідку кришкою і готувати страву двадцять хвилин, помішуючи його кожні п'ять хвилин;
  17. Коли соус почне густіти (приблизно через п'ятнадцять хвилин) інтенсивно заважати страву, щоб не пристало до сковороді;
  18. Через п'ять хвилин можна вимикати і подавати до столу.

Читайте як правильно приготувати желе з сметани і какао — ніжний і вишуканий десерт, який досить легко приготувати.

Наближається сезон яблук — і вам стане в нагоді наш рецепт самогону з яблук.

Що таке царська риба і як правильно її готувати читайте в нашій статті.

Курка з баклажанами та помідорами

  • 1 цибулина;
  • 1 куряча грудка = 2 філе;
  • 3 гілки кропу;
  • 650 г баклажанів;
  • 30 мл будь-якого масла;
  • 2 скибочки часнику;
  • 1 банка томатів у власному соку;
  • 2 г карі.

Скільки по часу – 50 хвилин.

Поживність – 77 ккал/100 р.

Дії:

  1. М'ясо промити і обсушити, за бажанням зачистити;
  2. Нарізати філе великими шматками – приблизно на вісім шматочків одне філе;
  3. Посипати м'ясо каррі, додати солі і чорного перцю, пом'яти руками, щоб розподілити спеції рівномірно по всій курці;
  4. Нагріти сковороду з олією, викласти м'ясо;
  5. Помішуючи, готувати курку до рум'яної скоринки;
  6. Цибулину почистити і помити, нарізати дрібними кубиками;
  7. Додати до м'яса у сковорідку і готувати до прозорості;
  8. Баклажани промити, видалити хвостики і теж нарізати їх великими шматками;
  9. Додати в сковороду баклажани, коли цибуля набуде рум'яний колір;
  10. Додати близько 50 мл води і накрити сковорідку кришкою;
  11. Тушкувати в такому вигляді близько десяти хвилин для того, щоб баклажани стали м'якими;
  12. Після цього додати сіль і перець, перемішати, додати томати;
  13. Накрити кришкою і тушкувати ще п'ятнадцять хвилин;
  14. Часник за цей час почистити, а кріп вимити і дрібно порубати;
  15. По закінченню часу додати часник і зелень в сковороду, перемішати;
  16. Накрити кришкою і вимкнути вогонь. Дати страві настоятися хоча б десять хвилин.

Відбивні з курки з томатами і грибами

  • 30 мл будь-якого масла;
  • 50 г майонезу;
  • 80 г цибулі;
  • 450 г курячого філе;
  • 150 г грибів;
  • 130 г улюбленого сиру;
  • 2 томата.

Скільки готувати – 1 годину.

Поживність на сто грам – 150 ккал.

Дії:

  1. Вимити обидва філе, обсушити їх і зачистити за бажанням;
  2. Розрізати кожну грудку на дві частини вздовж;
  3. Помістити кожен шматочок м'яса на обробну дошку і зверху вкрити м'ясо шматочком харчової плівки;
  4. Відбити м'ясо так, щоб воно не було товщі п'яти міліметрів;
  5. Змастити кожну відбивну майонезом, приправити спеціями за смаком і прибрати в сторону на тридцять хвилин, щоб м'ясо встигло промаринуватися;
  6. Цибулю очистити, помити його і порізати півкільцями;
  7. Гриби очистити і ніжки, і капелюшки, порізати дрібно;
  8. Нагріти сковорідку, влити олію і дати йому нагрітися;
  9. Всипати цибулю, довести його до м'якості, додати гриби;
  10. Коли гриби будуть готові, зняти з вогню;
  11. У форму для запікання викласти шматочки м'яса, зверху розподілити цибулю з грибами;
  12. Томати вимити, нарізати їх кружальцями, викласти на гриби і цибулю;
  13. Сир натерти на тертці і посипати ним помідори;
  14. Духовку розігріти до 200 за Цельсієм;
  15. Відправити відбивні в розпечений шафа на двадцять п'ять хвилин.

Курка, запечена з помідорами в духовці

  • 60 г кропу;
  • 20 мл рослинного масла;
  • 6 помідор;
  • 1 перо цибулі;
  • 2 курячих філе;
  • 50 г петрушки.

Скільки по часу – 35 хвилин.

Поживність – 73 ккал/100 р.

Дії:

  1. М'ясо вимити, видалити з нього жир за допомогою гострого ножа;
  2. Порізати його великими шматочками, прибрати в сторону;
  3. Підібрати улюблені спеції, змішати їх;
  4. Додати спеції до курки, туди ж масло;
  5. Обім'яти все руками, щоб рівномірно розподілити спеції по м'ясу;
  6. Викласти курку у форму для запікання;
  7. Духовку заздалегідь включити на 170 за Цельсієм;
  8. Прибрати м'ясо на п'ятнадцять хвилин в гарячу шафа;
  9. За цей час томати вимити, порізати їх кубиками;
  10. Цибулю, кріп і петрушку вимити, дрібно порубати всю зелень;
  11. По закінченню часу дістати форму, додати до м'яса зелень і томати, перемішати і прибрати в духовку ще на десять хвилин;
  12. Потім дістати і подавати до столу, поки блюдо не охололо.

Філе курки з овочами і сиром в духовці

  • 250 г твердого сиру;
  • 3 курячих філе;
  • 1 кабачок;
  • 1 зубок часнику;
  • 3 томату.

Скільки готувати – 1 годину.

Поживність на сто грам – 88 ккал.

Дії:

  1. Куряче м'ясо вимити, обсушити його трохи і обов'язково зрізати жир гострим ножем;
  2. Приправити грудки сіллю, обім'яти руками для її розподілу;
  3. Викласти м'ясо у форму для запікання, поставити в духову шафу на двадцять хвилин при 180 за Цельсієм;
  4. За цей час кабачки вимити, за бажанням очистити їх;
  5. Далі овоч нарізати досить товстими кільцями (близько одного сантиметра);
  6. Викласти кабачки зверху на курку через двадцять хвилин;
  7. Знову прибрати форму в шафу і знову на двадцять хвилин;
  8. Сир подрібнити з допомогою терки будь-якого розміру;
  9. Часник почистити і пустити його під прес, змішати з сиром;
  10. Томати вимити і нарізати кільцями однакової товщини;
  11. По закінченню часу дістати м'ясо з кабачками і посипати їх сиром;
  12. Зверху викласти помідори і знову прибрати на десять хвилин;
  13. Після цього страву можна подавати на стіл як повноцінний обід або вечерю.

Корисні поради

Якщо ви хочете використовувати у страві охолоджене м'ясо, то найбільш точним ознакою якості такого продукту буде його пружність. Спробуйте просто натиснути пальцем на філе. Вм'ятина повинна зникати швидше, ніж за секунду. Якщо продукту на це потрібно більше часу, швидше за все, він вже був заморожений, а можливо і не раз. Від цього втратив пружність і еластичність тканин.

Щоб м'ясо залишалося соковитим всередині, готуйте м'ясо до рум'яної скоринки. Тоді скоринка як би «запечатує» сік м'яса всередині, але при цьому смажить (запікає) його до готовності.

Для різноманітності смаку можна використовувати в рецептах саму різну зелень. Це може бути розмарин, базилік, майоран, м'ята, рукола, шпинат і так далі. Фантазії немає кінця!

Як і з зеленню, зі спеціями теж можна експериментувати. Починаючи солодкою паприкою і чилі можна додавати все, аж до меленого манго або білого перцю. Курка не причеплива щодо спецій. Вона вітає і приймає все. Тут найголовніше не поєднати непоєднуване.

Буде смачно, якщо при готуванні курки з помідорами покласти на філе свіжі спеції. Тобто, на прикладі м'яса з кабачками: коли курка запікається сама, покласти на кожне філе гілку розмарину. Вона віддасть свої кращі якості м'яса і зробить його ще смачніше, соковитіше, ароматні.

Приготуйте одну зі страв, які ми вам запропонували. Вони всі смачні і легкі, а при цьому ще й ситні. Але в разі чого ви можете доповнити їх гарніром з каш, овочів або коренеплодів. Не знайдеться того, хто не похвалить ваші старання, повірте!

Що ще почитати: