01 апрель 2019 14 674

Як спекти домашнє печиво з вівсяних пластівців

Верхівку популярності в переліку домашньої випічки займає вівсяне печиво, і, треба відзначити, цілком заслужено. Крім того, що вівсяне ласощі заворожує казковим ароматом та смаком, воно нескладно в приготуванні, і вимагає мінімум часу і продуктів.

Плюс до всього, воно дуже корисно, так як основним інгредієнтом при випіканні печива є вівсяні пластівці, які володіють особливими властивостями для організму.

Користь вівсяних пластівців:

  • Нормалізують і балансують роботу кишечника;
  • Швидко вгамовують відчуття голоду, не створюючи відчуття тяжкості в шлунку;
  • Калій і магній в складі пластівців зміцнюють серцеві м'язи;
  • Вівсянка цінується за високий вміст клітковини, яка сприяє зниженню ваги, чудово очищає організм від токсинів і кислот, підвищує імунітет.

Коли-то коржі з вівсянки вживали в прісному вигляді замість хліба, зараз рецептура різновидів вівсяного печива вражає своїм шикарним асортиментом, з якого і обрані найбільш популярні рецепти.

Класичне печиво з вівсяних пластівців
Інгредієнти Кількість
вершкового масла - 250 г
яєць - 2 штуки
цукру – піску - 1 ст.
вівсяних пластівців - 1,5 ст.
борошна вищого сорту - 1 ст.
розпушувача - 2 ч. л.
рослинного - для змащування дека
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 56 Ккал
Цей стандартний рецепт беруть за основу кулінари різних національних кухонь, легкість приготування дозволяє здивувати домочадців пишністю смачної випічки навіть молодої господині.

Приготування:

Масло розм'якшити природним шляхом і розтерти з цукром;

Окремо збити яйця і тонкою цівкою акуратно ввести в солодке масло, слідом ретельно перемішати;

Додати до загальної маси розпушувач або гашену окропом соду;

Далі додаємо попередньо просіяне борошно і пластівці, при бажанні, подрібнені за допомогою кавомолки або блендера;

Замішуємо злегка слабке тісто, накриваємо поліетиленовим пакетом і відправляємо на нижню полицю холодильника на 1 годину. Як правило, цього часу достатньо для набухання пластівців;

Нагріваємо духовку до 180 градусів, застеляємо деко папером для випічки або просто змащуємо маслом;

Розділивши готове тісто на невеликі рівні шматочки, формуємо з них коржики, формою нагадують пряники;

Укладаємо майбутнє печиво, дотримуючись відстань, не менше 2-3 см один від одного, і ставимо випікатися на 25 хв.

Рецепт дуже смачного вівсяного печива з пряною корицею

Додавання кориці вівсяне тісто перетворює печиво в надзвичайно смачну випічку, яку не завжди зустрінеш навіть у вишуканих кондитерських. Крім того, запашна приправа балансує рівень цукру в даху, запобігаючи розвиток діабету і сприяє зниженню ваги.

Для приготування знадобляться:

  • 120 р. пшеничного борошна;
  • 1 куряче яйце;
  • 120 р. вершкового масла;
  • 80 р. цукру;
  • 150 р. пластівців вівсянки;
  • 0,3 ч. л. соди;
  • 1 ч. л. кориці (порошку);
  • Щіпка ванілі і солі.

Час приготування тіста: 10 хвилин, випічки – 20 хвилин.

Калорійність 100 г готової випічки – 490 ккал.

Готуємо:

  1. У розм'якшене масло додаємо яйце і цукор, все збиваємо звичайним віночком до однорідності складу;
  2. В окремій ємності ретельно перемішуємо сухі інгредієнти: борошно, перемелені вівсяні пластівці, ваніль, корицю, сіль і соду;
  3. З'єднуємо масляний суміш з сухою, замішуємо некруте тісто;
  4. З невеликих шматочків тіста накочується колобки;
  5. На застелений пергаментом деко викладаємо кругляш, придавлюємо кожен долонькою, перетворюючи в кругле печиво;
  6. Ставимо деко в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Дієтичне вівсяне печиво з медом

Цей дивовижний рецепт запашного печива необхідний людям, що займаються спортом або дотримуються дієти. Відсутність борошна, масла і цукру зводять нанівець можливість появи зайвих кілограмів.

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці – 250 р.;
  • Кефір (жирність 1%) – 250 р.;
  • Мед – 2,5 ст. л.;
  • Зелене яблуко – ½ ч.;
  • Жменя сухофруктів;
  • Ванілін і кориця – на кінчику ножа.

Час приготування: 80-90 хвилин.

Калорійність 100 г печива складає всього 140 ккал.

Пластівці заливаємо холодним кефіром і залишаємо на 45 хвилин для набухання. В цей час промиті сухофрукти розрізаємо на маленькі шматочки, а яблуко натираємо на тертці і видаляємо зайву вологу з допомогою марлі.

Через зазначений час, з'єднуємо в глибокій каструлі абсолютно всі продукти, перемішавши які, отримаємо липке тісто. Ложкою викладаємо на деко тісто, формуючи печінкою округленность. Нагріваємо духовку до 180%, і випікаємо вівсяні коржики 15-20 хвилин.

Тим, хто не любить кефір, не варто впадати у відчай, його легко замінити звичайною водою, а в процесі з'єднання інгредієнтів можна додати 150 г знежиреного сиру, що нітрохи не додасть до складу жиру, залишивши печиво також низькокалорійним. Також дієтичну вівсяну випічку можна вдосконалити, додавши банан, як показано в наступному рецепті.

Бананове печиво з вівсянки

Наявність екзотичного фрукта в печиво дозволяє без цукру і меду створити шалено солодкий вівсяний шедевр, який урізноманітнює дієтичне меню і не завантажить організм зайвими калоріями. Більш того, вітамінна скарбниця банана ліквідує недуги кишечника і розлади сну, а також підніме настрій.

Список продуктів:

  • Молоко знежирене – 100 мл;
  • Вівсяні пластівці – 200 г;
  • Стиглий середній банан – 2 шт.;
  • Білок курячого яйця – 1 шт.;
  • Кориця і ваніль – за бажанням.

Час готування тіста і випічки: 30 хвилин.

Калорійність даного десерту – 170 ккал, її можна знизити, замінивши молоко профільтрованої водою.

Приготування:

  1. Половину пластівців подрібнюємо в борошно, з'єднуємо з рештою;
  2. Банани розминаємо в кашку і збиваємо з молоком;
  3. В молочно-бананову суміш додаємо перемелені пластівці, обережно вводимо збитий білок, ваніль і корицю. Замішуємо тісто;
  4. Формуємо ложкою на деко кругляш і випікаємо 20 хвилин, з них 10 хв. при 200 градусів, наступні 10 хв. – знизивши температуру духовки до 180 градусів.

Порадує ласунів ще один рецепт, який дозволяє ласувати смачним печивом з особливим запахом і смаком.

Торт «Червоний оксамит» рецепт вам точно сподобається. Такий торт стане не лише окрасою столу, але і вразить своїм смаком.

Читайте рецепти з фото печиво з вівсяних пластівців. Додавайте різні горішки або сухофрукти для того щоб зробити його ще швидше.

Як правильно приготувати торт з печива без випічки з бананом або горішками. Дізнайтеся з яким кремом краще поєднати печиво.

Рецепт дивовижного печива без борошна з вівсяними висівками і насінням

Ніжне печиво з ароматом насіння соняшника насичує вдосталь людський організм необхідною енергією. Амінокислоти та вітаміни смажених насіннячок позбавлять від депресії, заспокоять нервову систему, подарують шкірі молодість, сповільнюючи процеси старіння.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло (можна замінити маргарином для випічки) – 100 г;
  • Вівсяні пластівці – 2,5 ст.;
  • Цукор – 150 г;
  • Яйце – 2 шт.;
  • Очищені насіння – 5 ст. л.;
  • Сода – 1 ч. л. без гірки;
  • Лимонний сік – 1 ст. л.;
  • Щіпка кориці і ванільного цукру.

Час випічки печива – 30 хвилин.

Калорійність готового печива досить висока – 650 ккал, але повірте, неймовірний смак варто іноді такої жертви.

Розм'якшений при кімнатній температурі треба маргарин розтерти з корицею, ваніллю і цукром. До них додати спочатку збиті яйця, слідом – перемелені на м'ясорубці вівсяні пластівці і соду, гашену свіжовичавленим лимонним соком.

Все потрібно ретельно перемішати, і в готове тісто додати злегка обсмажені насіння, які, при бажанні, можна подрібнити. Ємність з тістом на 1,5 години треба поставити в холодильник.

На деко, застелений пекарської папером, слід на невеликій відстані один від одного помістити кульки з тіста, розміром з абрикос, злегка приплюснути кожен, перетворюючи в круглий коржик, і випікати при 180 градусах близько 30 хвилин.

Секрети приготування вівсяного диво–печива

  1. Щоб полегшити роботу з вівсяним тестом, руки слід перед ліпленням кожної коржі змочувати водою;
  2. Пластівці для випічки краще вибирати самого дрібного помелу, ідеальними для випічки вважаються пластівці під назвою «Екстра», цю марці не потрібно м'ясорубка;
  3. Багато господинь практикують такий метод приготування: готове тісто скручують в ковбаски, загортають у харчову плівку і охолоджують. Потім просто ріжуть на пропорційні шматочки і злегка придавлюють;
  4. Після формування на аркуші печива, можна кожне кілька разів наколоти виделкою тісто пропечеться швидше, при цьому готові коржики візьмуть оригінальний рельєфний вигляд;
  5. Не варто доводити печиво в духовці до коричневого відтінку – воно буде занадто тверде, ніжно-золотистий колір означає ідеальну розсипчастість і м'якість вівсяного ласощі;
  6. Готову випічку бажано остудити, накривши м'яким рушником. Так печиво збереже аромат і ніжну консистенцію.

Кулінари часто додають в тісто гіркий шоколад, сушену журавлину, родзинки, волоські горіхи, цукати і навіть кокосову стружку. Втім, і покупні кондитерські вироби також доповнені різноманітними смачними складовими: курагою і чорносливом, мигдалем, фундуком і навіть кедровими горішками.

Єдине, що може збентежити при купівлі печива – наявність у складі не тільки корисних продуктів, але і таких шкідливих інгредієнтів, як барвник, емульгатор, лецитин, молочна кислота, що мало говорить про корисність випічки.

Тому краще скористатися запропонованими рецептами вівсяного печива, дарує досконалий смак і величезну користь.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: