Як спекти домашнє печиво з вівсяних пластівців
Верхівку популярності в переліку домашньої випічки займає вівсяне печиво, і, треба відзначити, цілком заслужено. Крім того, що вівсяне ласощі заворожує казковим ароматом та смаком, воно нескладно в приготуванні, і вимагає мінімум часу і продуктів.
Плюс до всього, воно дуже корисно, так як основним інгредієнтом при випіканні печива є вівсяні пластівці, які володіють особливими властивостями для організму.
Користь вівсяних пластівців:
- Нормалізують і балансують роботу кишечника;
- Швидко вгамовують відчуття голоду, не створюючи відчуття тяжкості в шлунку;
- Калій і магній в складі пластівців зміцнюють серцеві м'язи;
- Вівсянка цінується за високий вміст клітковини, яка сприяє зниженню ваги, чудово очищає організм від токсинів і кислот, підвищує імунітет.
Коли-то коржі з вівсянки вживали в прісному вигляді замість хліба, зараз рецептура різновидів вівсяного печива вражає своїм шикарним асортиментом, з якого і обрані найбільш популярні рецепти.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
вершкового масла - | 250 г |
яєць - | 2 штуки |
цукру – піску - | 1 ст. |
вівсяних пластівців - | 1,5 ст. |
борошна вищого сорту - | 1 ст. |
розпушувача - | 2 ч. л. |
рослинного - | для змащування дека |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 56 Ккал |
Приготування:
Масло розм'якшити природним шляхом і розтерти з цукром;
Окремо збити яйця і тонкою цівкою акуратно ввести в солодке масло, слідом ретельно перемішати;
Додати до загальної маси розпушувач або гашену окропом соду;
Далі додаємо попередньо просіяне борошно і пластівці, при бажанні, подрібнені за допомогою кавомолки або блендера;
Замішуємо злегка слабке тісто, накриваємо поліетиленовим пакетом і відправляємо на нижню полицю холодильника на 1 годину. Як правило, цього часу достатньо для набухання пластівців;
Нагріваємо духовку до 180 градусів, застеляємо деко папером для випічки або просто змащуємо маслом;
Розділивши готове тісто на невеликі рівні шматочки, формуємо з них коржики, формою нагадують пряники;
Укладаємо майбутнє печиво, дотримуючись відстань, не менше 2-3 см один від одного, і ставимо випікатися на 25 хв.
Рецепт дуже смачного вівсяного печива з пряною корицею
Для приготування знадобляться:
- 120 р. пшеничного борошна;
- 1 куряче яйце;
- 120 р. вершкового масла;
- 80 р. цукру;
- 150 р. пластівців вівсянки;
- 0,3 ч. л. соди;
- 1 ч. л. кориці (порошку);
- Щіпка ванілі і солі.
Час приготування тіста: 10 хвилин, випічки – 20 хвилин.
Калорійність 100 г готової випічки – 490 ккал.
Готуємо:
- У розм'якшене масло додаємо яйце і цукор, все збиваємо звичайним віночком до однорідності складу;
- В окремій ємності ретельно перемішуємо сухі інгредієнти: борошно, перемелені вівсяні пластівці, ваніль, корицю, сіль і соду;
- З'єднуємо масляний суміш з сухою, замішуємо некруте тісто;
- З невеликих шматочків тіста накочується колобки;
- На застелений пергаментом деко викладаємо кругляш, придавлюємо кожен долонькою, перетворюючи в кругле печиво;
- Ставимо деко в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Дієтичне вівсяне печиво з медом
Цей дивовижний рецепт запашного печива необхідний людям, що займаються спортом або дотримуються дієти. Відсутність борошна, масла і цукру зводять нанівець можливість появи зайвих кілограмів.
Інгредієнти:
- Вівсяні пластівці – 250 р.;
- Кефір (жирність 1%) – 250 р.;
- Мед – 2,5 ст. л.;
- Зелене яблуко – ½ ч.;
- Жменя сухофруктів;
- Ванілін і кориця – на кінчику ножа.
Час приготування: 80-90 хвилин.
Калорійність 100 г печива складає всього 140 ккал.
Пластівці заливаємо холодним кефіром і залишаємо на 45 хвилин для набухання. В цей час промиті сухофрукти розрізаємо на маленькі шматочки, а яблуко натираємо на тертці і видаляємо зайву вологу з допомогою марлі.
Через зазначений час, з'єднуємо в глибокій каструлі абсолютно всі продукти, перемішавши які, отримаємо липке тісто. Ложкою викладаємо на деко тісто, формуючи печінкою округленность. Нагріваємо духовку до 180%, і випікаємо вівсяні коржики 15-20 хвилин.
Тим, хто не любить кефір, не варто впадати у відчай, його легко замінити звичайною водою, а в процесі з'єднання інгредієнтів можна додати 150 г знежиреного сиру, що нітрохи не додасть до складу жиру, залишивши печиво також низькокалорійним. Також дієтичну вівсяну випічку можна вдосконалити, додавши банан, як показано в наступному рецепті.
Бананове печиво з вівсянки
Наявність екзотичного фрукта в печиво дозволяє без цукру і меду створити шалено солодкий вівсяний шедевр, який урізноманітнює дієтичне меню і не завантажить організм зайвими калоріями. Більш того, вітамінна скарбниця банана ліквідує недуги кишечника і розлади сну, а також підніме настрій.
Список продуктів:
- Молоко знежирене – 100 мл;
- Вівсяні пластівці – 200 г;
- Стиглий середній банан – 2 шт.;
- Білок курячого яйця – 1 шт.;
- Кориця і ваніль – за бажанням.
Час готування тіста і випічки: 30 хвилин.
Калорійність даного десерту – 170 ккал, її можна знизити, замінивши молоко профільтрованої водою.
Приготування:
- Половину пластівців подрібнюємо в борошно, з'єднуємо з рештою;
- Банани розминаємо в кашку і збиваємо з молоком;
- В молочно-бананову суміш додаємо перемелені пластівці, обережно вводимо збитий білок, ваніль і корицю. Замішуємо тісто;
- Формуємо ложкою на деко кругляш і випікаємо 20 хвилин, з них 10 хв. при 200 градусів, наступні 10 хв. – знизивши температуру духовки до 180 градусів.
Порадує ласунів ще один рецепт, який дозволяє ласувати смачним печивом з особливим запахом і смаком.
Торт «Червоний оксамит» рецепт вам точно сподобається. Такий торт стане не лише окрасою столу, але і вразить своїм смаком.
Читайте рецепти з фото печиво з вівсяних пластівців. Додавайте різні горішки або сухофрукти для того щоб зробити його ще швидше.
Як правильно приготувати торт з печива без випічки з бананом або горішками. Дізнайтеся з яким кремом краще поєднати печиво.
Рецепт дивовижного печива без борошна з вівсяними висівками і насінням
Ніжне печиво з ароматом насіння соняшника насичує вдосталь людський організм необхідною енергією. Амінокислоти та вітаміни смажених насіннячок позбавлять від депресії, заспокоять нервову систему, подарують шкірі молодість, сповільнюючи процеси старіння.
Інгредієнти:
- Вершкове масло (можна замінити маргарином для випічки) – 100 г;
- Вівсяні пластівці – 2,5 ст.;
- Цукор – 150 г;
- Яйце – 2 шт.;
- Очищені насіння – 5 ст. л.;
- Сода – 1 ч. л. без гірки;
- Лимонний сік – 1 ст. л.;
- Щіпка кориці і ванільного цукру.
Час випічки печива – 30 хвилин.
Калорійність готового печива досить висока – 650 ккал, але повірте, неймовірний смак варто іноді такої жертви.
Розм'якшений при кімнатній температурі треба маргарин розтерти з корицею, ваніллю і цукром. До них додати спочатку збиті яйця, слідом – перемелені на м'ясорубці вівсяні пластівці і соду, гашену свіжовичавленим лимонним соком.
Все потрібно ретельно перемішати, і в готове тісто додати злегка обсмажені насіння, які, при бажанні, можна подрібнити. Ємність з тістом на 1,5 години треба поставити в холодильник.
На деко, застелений пекарської папером, слід на невеликій відстані один від одного помістити кульки з тіста, розміром з абрикос, злегка приплюснути кожен, перетворюючи в круглий коржик, і випікати при 180 градусах близько 30 хвилин.
Секрети приготування вівсяного диво–печива
- Щоб полегшити роботу з вівсяним тестом, руки слід перед ліпленням кожної коржі змочувати водою;
- Пластівці для випічки краще вибирати самого дрібного помелу, ідеальними для випічки вважаються пластівці під назвою «Екстра», цю марці не потрібно м'ясорубка;
- Багато господинь практикують такий метод приготування: готове тісто скручують в ковбаски, загортають у харчову плівку і охолоджують. Потім просто ріжуть на пропорційні шматочки і злегка придавлюють;
- Після формування на аркуші печива, можна кожне кілька разів наколоти виделкою тісто пропечеться швидше, при цьому готові коржики візьмуть оригінальний рельєфний вигляд;
- Не варто доводити печиво в духовці до коричневого відтінку – воно буде занадто тверде, ніжно-золотистий колір означає ідеальну розсипчастість і м'якість вівсяного ласощі;
- Готову випічку бажано остудити, накривши м'яким рушником. Так печиво збереже аромат і ніжну консистенцію.
Кулінари часто додають в тісто гіркий шоколад, сушену журавлину, родзинки, волоські горіхи, цукати і навіть кокосову стружку. Втім, і покупні кондитерські вироби також доповнені різноманітними смачними складовими: курагою і чорносливом, мигдалем, фундуком і навіть кедровими горішками.
Єдине, що може збентежити при купівлі печива – наявність у складі не тільки корисних продуктів, але і таких шкідливих інгредієнтів, як барвник, емульгатор, лецитин, молочна кислота, що мало говорить про корисність випічки.
Тому краще скористатися запропонованими рецептами вівсяного печива, дарує досконалий смак і величезну користь.
Приємного апетиту!