05 апрель 2019 3 007

Рецепти корисної вівсяного печива в домашніх умовах

Часто з'являється бажання порадувати рідних чимось смачним і корисним.

Мабуть, вівсяне печиво підійде для цієї мети краще всього.

Адже його люблять не тільки діти, але і дорослі, а для багатьох малюків знайомство з солодощами починається саме з цього ласощі.

Користь від вживання ласощі

Побутує думка, що всі солодощі однаково шкідливі.

Але до овсяному печінкою, особливо домашнього виробництва, це правило не відноситься.

Неможливо заперечити той факт, що при виробництві в промислових масштабах в ласощі додають шкідливі консерванти і жири, які дозволяють продовжити термін реалізації, але не додають користі виробу.

При випічці будинку ви контролюєте, що і скільки ви кладете і самостійно вирішуєте яким рецептом користуватися.

Основним компонентом вівсяного печива є пластівці.

Їх рекомендують вживати в їжу на сніданок.

Вівсяні пластівці нормалізують роботу травної системи і кишечника, швидко насичуючи організм і не створюючи при цьому відчуття тяжкості.

На жаль, далеко не всі люблять геркулесову кашу в чистому вигляді, не рятує навіть додавання яблук, родзинок і горіхів.

Тоді на допомогу приходить вівсяне печиво, воно володіє тими ж корисними властивостями, що і пластівці, але при цьому має приємний смак і аромат.

Випивши чашку молока з таким ласощами вранці, ви наситите організм корисними речовинами на весь день.

Рецептів багато, але один класичний
Інгредієнти Кількість
курячих яєць - 2 шт.
цукру - 150 г
масла - 200 г
пластівців - 1,5 склянки
борошна - 170 г
гашеного соди - чайна ложка
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 330 Ккал

Вівсяне печиво в домашніх умовах готується так:

  1. Масло необхідно розтерти з цукром.
  2. Потім вбити яйця і перемішати. На цьому етапі слід ввести гашену соду.
  3. У суміш додати пластівці (можна попередньо їх подрібнити за допомогою кавомолки).
  4. Потім, помішуючи всипати просіяне борошно. Миску з тістом накрити плівкою або рушником і відправити на годину в холодильник, щоб пластівці набубнявіли.
  5. Від основного тесту потрібно відірвати шматок, скачати його, трохи придавити і викласти на деко.
  6. Випікати при температурі 180°C протягом 22-25 хвилин.

Вівсяне печиво для тих, хто на дієті

Для приготування необхідно:

  • 2 білка;
  • 100 гр пластівців;
  • 100 гр знежиреного сиру;
  • столова ложка меду;
  • чайна ложка кориці;
  • 30 гр родзинок.

Вівсяні пластівці слід подрібнити.

Родзинки потрібно попередньо залити окропом.

Спочатку необхідно збити білки, потім додавати інші інгредієнти: пластівці, сир, мед, корицю і родзинки.

Спробуйте скачати кульку і приплюснути його, якщо тісто буде занадто тугим, варто додати столову ложку знежиреного кефіру (не перестарайтеся з кефіром, дуже рідке тісто просто розпливеться по поверхні).

Деко застеліть пергаментом і змастіть маслом.

Викладіть сформований печиво на відстані 1-1,5 см.

Випікайте в розігрітій духовці при 180°C 15-18 хвилин.

Це печиво можна вживати в їжу, тим, хто сидить на дієті і боїться погладшати.

У ньому відсутні рослинні і тваринні жири, борошно і цукор, що робить його максимально низькокалорійним.

Таким чином, насолоджуючись дієтичним вівсяним печивом, ви отримуєте максимум користі при мінімумі калорій.

А з відео ви дізнаєтеся рецепт вегетаріанців все того ж ласощі:

Медове печиво з вівсяних пластівців

Рецепт цього печива дуже простий, але в результаті виходить справжня смакота.

Вам знадобиться:

  • 2 курячих яйця;
  • 250 гр масла;
  • стакан цукру;
  • 8 столових ложок кефіру;
  • чайна ложка соди гашеного лимонним соком;
  • 2 столові ложки меду;
  • 2 склянки пластівців;
  • 2,5 склянки борошна;
  • горіхи, родзинки або сухофрукти.

Яйця слід збити з цукром.

Додати кефір, молоко або воду і масло.

Якщо мед густий, його варто розігріти і влити в загальну масу.

Далі ввести вівсяні пластівці (їх треба помолоти в м'ясорубці або кавомолці, якщо будете додавати горіхи, їх теж краще подрібнити).

Потім потрібно додати гашену соду і борошно (її необхідно просіяти і додавати невеликими порціями, щоб не утворювалися грудочки).

Тісто вийде досить густим.

Потрібно скачати невеликі кульки діаметром 2-3 см і придавити їх, щоб товщина вийшла не більше 1 див.

Печиво викласти на деко, застелене пергаментом.

Випікати при 180°C протягом 22-25 хвилин.

Якщо у вас немає часу возитися з цим блюдом, а хочеться приготувати смачне ласощі з вівсяними пластівцями, то при невеликій зміні цього рецепту, ви зможете спекти вівсяний пиріг.

Потрібно зменшити кількість борошна до 1 склянки, тоді тісто буде більш рідким і ви зможете вилити його у форму.

Його потрібно випікати при температурі 180°C хвилин 30-35.

Він вийде ніжним і розсипчастим.

Зверху можна полити шоколадною глазур'ю або варенням.

Схожий спосіб готування представлений у відео, але без використання меду:

Рецепт вівсяних грудочок з пряним ароматом

Це печиво припаде до смаку любителям оригінального поєднання спецій.

Для приготування потрібно:

  • 2 курячих яйця;
  • стакан коричневого цукру;
  • 0,5 склянки білого цукру;
  • 200 гр масла;
  • 3 склянки пластівців;
  • 1,5 склянки борошна;
  • чайна ложка ванільного цукру;
  • склянка ізюму;
  • чайна ложка гашеної соди;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • 0,5 чайної ложки меленої гвоздики;
  • чайна ложка кориці.

А ви знаєте, що арахіс у всьому світі використовують у лікувальних цілях? Ні? Ну тоді читайте пізнавальну статтю: Користь та протипоказання арахісу для організму.

У цій статті ви знайдете повний список продуктів, що викликають газоутворення.

Залишилося так мало часу на приготування їжі, а гості вже практично на порозі? Так скористайтесь рецептами швидкого тесту для піци. Ідея подачі піци сподобається всім, а особисто для вас вона виявиться найбільш прийнятним стравою по швидкості і оригінальності.

Потрібно збити яйця з звичайним і коричневим цукром і додати масло, добре вимішати цю суміш і відставити у бік.

В іншій мисці змішайте борошно з сіллю, гвоздикою, ванільним цукром і корицею.

Суху суміш з'єднати з масляною і перемішати до однорідної маси.

Додати соду, родзинки, перемелені вівсяні пластівці і вимісити.

За допомогою ложки, змоченою у воді потрібно викладати на деко з пергаментним папером, невеликі печива.

Випікати при 180°C близько 14 хвилин.

Коли печиво зарум'яниться, вийміть його з духовки.

Щоб воно зберегло хрустку скоринку, його варто зберігати у щільно закритому контейнері.

Якщо ви прагнете вживати в їжу якомога більше корисних продуктів, але при цьому іноді хочете побалувати себе смачними ласощами, вівсяне печиво – це те, що вам потрібно.

Воно може мати різні смаки і аромати за бажанням ви можете додавати свої інгредієнти, але при цьому печиво збереже всі корисні властивості, якими володіють вівсяні пластівці.

На десерт пропонуємо додати трохи кураги.

Якщо ви не проти і любите цей цінний продукт, то давайте подивимося, що з цього вийде:

Що ще почитати: