02 июнь 2019 23 441

Як спекти вівсяне печиво з бананом

Всі ми любимо печиво. Але не всі їдять його, керуючись при цьому різними причинами. Когось печеньки змушують поправитися на кілька грамів, хтось не їсть борошняні вироби із-за проблем з травленням, а кому-то цукор не можна.

Але вихід є завжди! Нереально смачне печиво можна отримати з простих, корисних і, звичайно ж, є в кожному будинку, на крайній випадок в кожному магазині, інгредієнтів. Це банальні вівсяні пластівці і його величність – банан.

В різних пропорціях і поєднаннях вони принесуть насолоду смаком всім – і дорослим, і їх малюкам.

Деякі рецепти вівсяного печива з бананом перед вами.

Найпростіший рецепт
Інгредієнти Кількість
вівсяні пластівці - 1 гранований стакан
банан - 2 не занадто великих плода
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 165 Ккал

У мисці розімніть банани за допомогою вилки, додамо в цю кашку сухі вівсяні пластівці. При перемішуванні утворюється вівсяно-бананова маса, з якої формуються вручну печеньки. Форма останніх може бути будь-який, від круглої до багатокутної, тут все залежить від фантазії кулінара.

Сформовані печеньки викладаються на папір, (спеціальну для випічки, але підійде і пергамент), яка, в свою чергу, лежить на деку. Останній відправляється в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на часовий проміжок, рівний 10 хвилинам.

По закінченні часу приготування вівсяне печиво з бананом необхідно охолодити, а після цього сміливо їсти. Чай чудово підійде в якості напою до цього надзвичайно легкого сніданку.

Ласощі для малюків

Багато матусі щоранку змушують своїх чад їсти вівсяну кашу. Що не дивно. Адже наші мами хочуть нам тільки добра. А вівсянка містить стільки корисних речовин, необхідних для дитячого росту і розвитку, скільки їх не містить ніяка інша каша.

Але тут є одна проблема. Мало якому дитині сподобається смак цієї самої вівсянки в її корисною іпостасі. Як результат – вмовляння, суперечки, взаємні образи. Зрештою, з'їдається, в кращому випадку, чверть приготованого сніданку, дитина не ситий, мама засмучена.

Як вирішити проблему? Елементарно! Приготувати маленькому гурману ту ж вівсянку – але в печиво. Адже печиво люблять всі.

Необхідні інгредієнти:

  • вівсяні пластівці -1 склянка;
  • банани середніх розмірів – 2 штуки;
  • сир – 1 стакан;
  • волоський горіх – 1 стакан.

Час приготування – півгодини, плюс-мінус 10 хвилин, залежить від продуктивності духовки. Кількість калорій на 100 грам – 262 ккал.

Так як печиво з вівсяних пластівців і банана готується для маленького прівереди – всі його складові нам потрібно подрібнити. Для цього доведеться скористатися блендером або іншими підручними измельчительными приладами.

Другим кроком ми переміщаємо в тісто сир, вівсяні пластівці і банани.

Далі,з отриманого тесту мокрими руками ліпимо печеньки і катаємо їх в горішках, попередньо теж подрібнених. Цим, до речі, можна займатися разом з дитиною. Дуже весело.

А потім дитяче печиво з вівсяних пластівців і банана необхідно запекти. При цьому духовка обов'язково повинна бути розігріта до температури 180-200 градусів. Час знаходження випічки в духовці приблизно 30 хвилин. Виходить смачно, і, безсумнівно, корисно.

Дієтичне вівсяне печиво з бананом

Вівсяне печиво з бананами саме по собі є дієтичним продуктом, так як його калорійність, зазначена вище, мінімальна. Але є ще один незвичайний рецепт приготування саме дієтичного продукту.

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 1 стакан;
  • молоко знежирене – 2/3 склянки;
  • 2 середніх банана;
  • фруктоза – 1 чайна ложка з гіркою;
  • стружка кокоса -1 чайна ложка з гіркою.

Час приготування 30 хвилин, калорійність дієтичного печива на 100 грамів продукту – 190 ккал.

Без блендера не обійтися. Збиваємо в ньому, до отримання кашки, банан і молоко. Додаємо в цю суміш інші складові, ліпимо печива і відправляємо їх у попередньо прогріту духовку на 20 хвилин. Вживаємо теплими.

Медовик в мультиварці — смачна випічка, яку готувати дуже легко і просто.

Як приготувати пельмені в мультиварці читайте тут.

Як приготувати смачні і соковиті креветки в клярі як в Макдональдсі.

Рецепт пісної випічки

Всім відомо, що під час посту християни не їдять яйця, так само як і багато інші продукти. Тим то і хороші наші печенюшки, що роль яєць, при їх виготовленні, успішно виконує банан. Відповідно, всі попередні рецепти можна вважати пісними, так як ні яєць, ні навіть цукру і борошна у них не виявлено. Під час Великого Посту можна використовувати наступний рецепт вівсяного печива з бананом.

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 1 стакан;
  • банан – 1 штука;
  • кориця – пів чайної ложки;
  • родзинки – 2-3 столових ложки.

Час приготування – 40 хвилин, калорійність – 220 ккал на 100 грамів.

Все тим же подрібнюємо блендером банан з корицею. Якщо є кухонний комбайн, то подрібнюємо в борошно і пластівці. Пластівці можна і не подрібнювати, це залежить від смакових пристрастей кулінара і його домочадців. Пісне вівсяне печиво з бананом, виготовлене з подрібнених пластівців, більш близько на смак звичного – магазинного.

Наступним кроком додаємо в тісто родзинки, попередньо пропарений для м'якості. Далі мокрими руками ліпимо печиво і відправляємо його в духовку. Як вже говорилося раніше — розігріту до 170 градусів.

Виймаємо готове печиво через 30 хвилин.

Додайте сир

Ще один надзвичайно легкий спосіб приготування смачного печива з вівсянки, який неможливо обійти увагою. Крім банана, в ньому присутній ще один фрукт – яблуко.

Інгредієнти:

  • пластівці «Геркулес» – 150 г;
  • сир нежирний – 200 г;
  • 2 великих банана;
  • цукор – 2 столових ложки;
  • сік лимона – 2 столових ложки;
  • мед – 2 столові ложки.

Час приготування – 40 хвилин. Калорійність готового печива — 220 ккал на 100 р.

Подрібнюємо все измельчающиеся продукти, в тому числі і пластівці. Яблука натираємо на дрібній тертці, банан мнемо виделкою, пластівці перемелюємо в борошно комбайном.

Додаємо всі рідкі інгредієнти і замішуємо тісто. Тісто липке, тому не забуваємо змочувати руки при створенні форми в випічки.

На пергамент, яким попередньо застеляємо деко викладаємо печиво з банана, яблука, сиру і вівсяних пластівців.

Наступним кроком в розігріту до 180 градусів духовку відправляємо цей самий лист на 30 хвилин.

До речі, тим, хто не сильно стурбований кількістю калорій в їжі, сподобається це печиво, подана з морозивом або фруктовим сиропом.

Також цим щасливим людям буде цікавий наступний рецепт.

Печиво з вівсяними пластівцями і бананом, приготоване з додаванням борошна

Інгредієнти:

  • борошно – 100 г;
  • вівсяні пластівці – 150 г;
  • банан – один великий;
  • вершкове масло – 30 г;
  • сир – 100 г;
  • розпушувач – чайна ложка;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор пісок – 50 р.

Час приготування – 40 хвилин. Калорійність продукту — 250 кал на 100 р.

Банан з маслом трьом в пюре, пюре додаємо в сир. Після цього отриману масу подрібнюємо у блендері або кухонному комбайні.

В окремій чашці яйця збиваємо з цукром, а ще в одній змішуємо борошно і розпушувач.

Наступним кроком з'єднуємо вміст трьох ємностей в одній. Ретельно перемішуємо, створюючи тісто.

Злегка обсмажуємо вівсяні пластівці на сковорідці, дуже обережно, і додаємо їх в тісто. При обжарке краще не використовувати масло, або додати невелику його кількість.

Далі в добре розігрітій духовці, на пергаментному папері, випікаємо протягом 20 хвилин сформовані печеньки. Температура духовки при цьому — 180 градусів.

Подається вівсяне печиво з бананом повністю остившім. Надзвичайний смак цього печінкою можна надати, полив його розтопленим шоколадом або цукровим сиропом.

Ось так смачно і корисно можна поснідати, перекусити або потішити діток печивом, яке не зашкодить їх зубкам, животиках і гарному настрою. Без сумніву, вівсяне печиво, виготовлене своїми руками у власній духовці, значно перевершує магазинне і за смаковими якостями, і за ступенем його користі для здоров'я. Часу його приготування майже не відніме.

Приємного вам апетиту!

Що ще почитати: