Як спекти вівсяне печиво з бананом
Всі ми любимо печиво. Але не всі їдять його, керуючись при цьому різними причинами. Когось печеньки змушують поправитися на кілька грамів, хтось не їсть борошняні вироби із-за проблем з травленням, а кому-то цукор не можна.
Але вихід є завжди! Нереально смачне печиво можна отримати з простих, корисних і, звичайно ж, є в кожному будинку, на крайній випадок в кожному магазині, інгредієнтів. Це банальні вівсяні пластівці і його величність – банан.
В різних пропорціях і поєднаннях вони принесуть насолоду смаком всім – і дорослим, і їх малюкам.
Деякі рецепти вівсяного печива з бананом перед вами.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
вівсяні пластівці - | 1 гранований стакан |
банан - | 2 не занадто великих плода |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 165 Ккал |
У мисці розімніть банани за допомогою вилки, додамо в цю кашку сухі вівсяні пластівці. При перемішуванні утворюється вівсяно-бананова маса, з якої формуються вручну печеньки. Форма останніх може бути будь-який, від круглої до багатокутної, тут все залежить від фантазії кулінара.
Сформовані печеньки викладаються на папір, (спеціальну для випічки, але підійде і пергамент), яка, в свою чергу, лежить на деку. Останній відправляється в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на часовий проміжок, рівний 10 хвилинам.
По закінченні часу приготування вівсяне печиво з бананом необхідно охолодити, а після цього сміливо їсти. Чай чудово підійде в якості напою до цього надзвичайно легкого сніданку.
Ласощі для малюків
Багато матусі щоранку змушують своїх чад їсти вівсяну кашу. Що не дивно. Адже наші мами хочуть нам тільки добра. А вівсянка містить стільки корисних речовин, необхідних для дитячого росту і розвитку, скільки їх не містить ніяка інша каша.
Але тут є одна проблема. Мало якому дитині сподобається смак цієї самої вівсянки в її корисною іпостасі. Як результат – вмовляння, суперечки, взаємні образи. Зрештою, з'їдається, в кращому випадку, чверть приготованого сніданку, дитина не ситий, мама засмучена.
Як вирішити проблему? Елементарно! Приготувати маленькому гурману ту ж вівсянку – але в печиво. Адже печиво люблять всі.
Необхідні інгредієнти:
- вівсяні пластівці -1 склянка;
- банани середніх розмірів – 2 штуки;
- сир – 1 стакан;
- волоський горіх – 1 стакан.
Час приготування – півгодини, плюс-мінус 10 хвилин, залежить від продуктивності духовки. Кількість калорій на 100 грам – 262 ккал.
Так як печиво з вівсяних пластівців і банана готується для маленького прівереди – всі його складові нам потрібно подрібнити. Для цього доведеться скористатися блендером або іншими підручними измельчительными приладами.
Другим кроком ми переміщаємо в тісто сир, вівсяні пластівці і банани.
Далі,з отриманого тесту мокрими руками ліпимо печеньки і катаємо їх в горішках, попередньо теж подрібнених. Цим, до речі, можна займатися разом з дитиною. Дуже весело.
А потім дитяче печиво з вівсяних пластівців і банана необхідно запекти. При цьому духовка обов'язково повинна бути розігріта до температури 180-200 градусів. Час знаходження випічки в духовці приблизно 30 хвилин. Виходить смачно, і, безсумнівно, корисно.
Дієтичне вівсяне печиво з бананом
Інгредієнти:
- вівсяні пластівці – 1 стакан;
- молоко знежирене – 2/3 склянки;
- 2 середніх банана;
- фруктоза – 1 чайна ложка з гіркою;
- стружка кокоса -1 чайна ложка з гіркою.
Час приготування 30 хвилин, калорійність дієтичного печива на 100 грамів продукту – 190 ккал.
Без блендера не обійтися. Збиваємо в ньому, до отримання кашки, банан і молоко. Додаємо в цю суміш інші складові, ліпимо печива і відправляємо їх у попередньо прогріту духовку на 20 хвилин. Вживаємо теплими.
Медовик в мультиварці — смачна випічка, яку готувати дуже легко і просто.
Як приготувати пельмені в мультиварці читайте тут.
Як приготувати смачні і соковиті креветки в клярі як в Макдональдсі.
Рецепт пісної випічки
Всім відомо, що під час посту християни не їдять яйця, так само як і багато інші продукти. Тим то і хороші наші печенюшки, що роль яєць, при їх виготовленні, успішно виконує банан. Відповідно, всі попередні рецепти можна вважати пісними, так як ні яєць, ні навіть цукру і борошна у них не виявлено. Під час Великого Посту можна використовувати наступний рецепт вівсяного печива з бананом.
Інгредієнти:
- вівсяні пластівці – 1 стакан;
- банан – 1 штука;
- кориця – пів чайної ложки;
- родзинки – 2-3 столових ложки.
Час приготування – 40 хвилин, калорійність – 220 ккал на 100 грамів.
Все тим же подрібнюємо блендером банан з корицею. Якщо є кухонний комбайн, то подрібнюємо в борошно і пластівці. Пластівці можна і не подрібнювати, це залежить від смакових пристрастей кулінара і його домочадців. Пісне вівсяне печиво з бананом, виготовлене з подрібнених пластівців, більш близько на смак звичного – магазинного.
Наступним кроком додаємо в тісто родзинки, попередньо пропарений для м'якості. Далі мокрими руками ліпимо печиво і відправляємо його в духовку. Як вже говорилося раніше — розігріту до 170 градусів.
Виймаємо готове печиво через 30 хвилин.
Додайте сир
Ще один надзвичайно легкий спосіб приготування смачного печива з вівсянки, який неможливо обійти увагою. Крім банана, в ньому присутній ще один фрукт – яблуко.
Інгредієнти:
- пластівці «Геркулес» – 150 г;
- сир нежирний – 200 г;
- 2 великих банана;
- цукор – 2 столових ложки;
- сік лимона – 2 столових ложки;
- мед – 2 столові ложки.
Час приготування – 40 хвилин. Калорійність готового печива — 220 ккал на 100 р.
Подрібнюємо все измельчающиеся продукти, в тому числі і пластівці. Яблука натираємо на дрібній тертці, банан мнемо виделкою, пластівці перемелюємо в борошно комбайном.
Додаємо всі рідкі інгредієнти і замішуємо тісто. Тісто липке, тому не забуваємо змочувати руки при створенні форми в випічки.
На пергамент, яким попередньо застеляємо деко викладаємо печиво з банана, яблука, сиру і вівсяних пластівців.
Наступним кроком в розігріту до 180 градусів духовку відправляємо цей самий лист на 30 хвилин.
До речі, тим, хто не сильно стурбований кількістю калорій в їжі, сподобається це печиво, подана з морозивом або фруктовим сиропом.
Також цим щасливим людям буде цікавий наступний рецепт.
Печиво з вівсяними пластівцями і бананом, приготоване з додаванням борошна
Інгредієнти:
- борошно – 100 г;
- вівсяні пластівці – 150 г;
- банан – один великий;
- вершкове масло – 30 г;
- сир – 100 г;
- розпушувач – чайна ложка;
- яйця – 2 шт.;
- цукор пісок – 50 р.
Час приготування – 40 хвилин. Калорійність продукту — 250 кал на 100 р.
Банан з маслом трьом в пюре, пюре додаємо в сир. Після цього отриману масу подрібнюємо у блендері або кухонному комбайні.
В окремій чашці яйця збиваємо з цукром, а ще в одній змішуємо борошно і розпушувач.
Наступним кроком з'єднуємо вміст трьох ємностей в одній. Ретельно перемішуємо, створюючи тісто.
Злегка обсмажуємо вівсяні пластівці на сковорідці, дуже обережно, і додаємо їх в тісто. При обжарке краще не використовувати масло, або додати невелику його кількість.
Далі в добре розігрітій духовці, на пергаментному папері, випікаємо протягом 20 хвилин сформовані печеньки. Температура духовки при цьому — 180 градусів.
Подається вівсяне печиво з бананом повністю остившім. Надзвичайний смак цього печінкою можна надати, полив його розтопленим шоколадом або цукровим сиропом.
Ось так смачно і корисно можна поснідати, перекусити або потішити діток печивом, яке не зашкодить їх зубкам, животиках і гарному настрою. Без сумніву, вівсяне печиво, виготовлене своїми руками у власній духовці, значно перевершує магазинне і за смаковими якостями, і за ступенем його користі для здоров'я. Часу його приготування майже не відніме.
Приємного вам апетиту!