25 март 2019 3 214

Як смачно приготувати салат з квасолею і помідорами

Салати закріпилися в нашому житті міцно і надовго. Їх можна приготувати практично з усіх продуктів, які тільки побажаєте. Широкою популярністю почали користуватися і салати з помідорами і квасолею в основі. Варіювати рецепти кожен може за своїм уподобанням. Пропонуємо приготувати найпопулярніші і смачні салати з даних інгредієнтів.

Швидкий варіант
Інгредієнти Кількість
часник - 3 зуб.
масло пісне - 2 ст. л.
томат - 3 шт.
перець мелений - за смаком
квасоля (консервована) - 400 г
сіль - за смаком
цибульні пір'я - для прикраси
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 99 Ккал
  1. Вимиваємо томати і кришимо їх кубиком, розмірним фасолине;
  2. Консерву квасолі вилучаємо з банки, відкидаючи на друшляк, можна облити прохолодною водою. Чекаємо пару хвилин і рідина стече;
  3. Вже підготовлені складові збираємо разом в глибокій салатниці;
  4. Окремо замішуємо подрібнену часник, масло і спеції, перемішуємо їх взбивательными рухами;
  5. Зелені цибульні пір'я шаткуємо злегка по діагоналі і відправляємо до фасолево-томатної суміші;
  6. Заправляємо олійно-часниковою заправкою і вимішуванням з'єднуємо інгредієнти. Салат з квасолею і помідорами готовий до вживання.

Салат з консервованої квасолею, томатами та сиром

  • майонез – 100 г;
  • часник – 2 зуб.;
  • сир – 80 г;
  • томат – 2 великих;
  • сіль;
  • квасоля (без добавок) – 400 г;
  • перець перемелений;
  • петрушка кучерява.

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність: 173,9 ккал.

  1. Скориставшись друшляком, позбавляємо квасолю консервовану від надлишків соусу;
  2. Заздалегідь обмиті томати шаткуємо кубиками, також і подрібнюємо сир;
  3. Часник, позбавлений від лушпиння, вкрай дрібно рубаємо;
  4. Петрушки зелень, промиту, подрібнюємо;
  5. У відповідній тарі вимішуємо всі компоненти, присипавши спеціями і заправивши майонезом.

«Літня казка»

  • 2 яйця;
  • сіль;
  • 2 огірка;
  • цибулина;
  • червона квасоля (в банку) – 150 г;
  • 2 помідори;
  • йогурт «Грецький» — 100 р.

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність: 59,3 ккал.

  1. Під проточною водою овочі вимиваємо;
  2. Огірки можна позбавити шкірки і порізати маленькими скибочками;
  3. Подрібнюємо томати схожими шматочками;
  4. Максимально дрібненько шаткуємо головку цибулі;
  5. Квасоля, позбавивши від банки, промиваємо;
  6. Попередньо зварені круто яйця натираємо;
  7. Збираємо складові загальної ємності, присаливаем і замішуємо з йогуртом.

Салат з квасолі з помідорами і сухариками

  • батон — 2 скибки;
  • лимон (фреш) – 2 ст. л.;
  • олія оливкова – 3 ст. л.;
  • базилік – 4 листочка;
  • 1 зуб. часнику;
  • м'якоть курки – 200 г;
  • банку квасолі;
  • томат – 3 шт.

Час приготування: 35 хвилин.

Калорійність: 108,4 ккал.

  1. Просушені і вимиті помідори розрізаємо навпіл і шаткуємо часточками;
  2. Витягнуту з банки квасоля поміщаємо до помідорів;
  3. 20 хвилин проварюємо курячу м'якоть, підсолюємо воду;
  4. Кришимо відварне м'ясо невеликим кубиком;
  5. Батона м'яку частину рубаємо невеликими скибочками, розподіляємо на пергаменті, якими встелена деко і 7 хвилин просушуємо при 180°С духовій шафі;
  6. Часниковий зубець раздавливаем ножем і нашинковываем, поміщаємо в піалу, в яку додаємо лимона фреш і олія оливкова;
  7. Вимішаний соус наполягаємо 10 хвилин;
  8. Листя базиліка соломкою кришимо;
  9. Компоненти збираємо в загальній салатниці, присмачую замішаним соусом, присипавши сухариками, подаємо.

Рибні котлети з хека — просте і смачне блюдо, яке підійде до будь гарнірів.

Як приготувати смачні деруни з картоплі без яєць читайте в нашій статті.

А ви знаєте, як правильно і смачно приготувати відбивні з яловичої печінки? Рецепт тут.

Салат з тунцем, помідорами і бобами

  • червона цибулина;
  • перець чорний;
  • оцет винний – 15 мл;
  • сіль – 0,25 ч. л.;
  • томати черрі – ¼ кг;
  • тунець (консерви) – 250 г;
  • квасоля – ½ ст.;
  • цукор – ½ ч. л.;
  • лимона фреш – 1 ст. л.;
  • оливкова олія – 2 ст. л.;
  • петрушка (свіжа) – ½ пучка.

Час приготування: 50 хвилин.

Калорійність: 86,3 ккал.

  1. Бобові, заздалегідь замочені, розміщуємо в каструлі з водою і проварюємо ¾ години;
  2. У зручній піалі вимішуємо разом винний оцет, перець, лимона фреш, цукор, олія оливок, сіль;
  3. Лушпиння знімаємо з цибулини і тонкими кільцями рубаємо, поміщаємо в заправку маринуватися;
  4. Рибні консерви вилучити з банки і, не сильно ретельно, виделкою потовкти;
  5. Кожну помиту черрі розсікає навпіл;
  6. Петрушку нашаткувати дуже дрібно;
  7. Збираємо всі компоненти разом, обережно вимішуючи.

Рецепт салату з стручкової квасолі і черрі

  • кінза або базилік – 5 листочків;
  • квасоля стручкова – півкіло;
  • сік лимона – ½ з цитруса;
  • кунжут (насіння) – 15 г;
  • масло (заправляти) — 2 ст. л.;
  • часникові зубці – 2 шт.;
  • черрі – 300 г;
  • сіль;
  • перець солодкий – 1 шт.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність: 58,2 ккал.

  1. Квасолеві стручки промиваємо і обрізаємо хвостики. Шаткуємо шматочками по 3 см;
  2. Наповнюємо водою каструлю і після закипання занурюємо в окріп порубану квасоля. 8 хвилин проварюємо;
  3. Розм'яклі квасолеві шматочки відкидаємо на друшляк або сито, охолоджуємо крижаною водою і залишаємо, щоб волога скла;
  4. Плодоніжку і насіння вилучаємо з перцю, який соломкою рубаємо;
  5. Перцеві скибочки доводимо до хрускоту на сковороді 6 хвилин, збризнувши її маслом;
  6. Невеликі томатні плоди поділяємо ножем на четвертинки;
  7. Салатні складові поміщаємо в салатник, присипаємо насінням кунжуту, присмачую маслом, приправляємо спеціями і подрібненим часником, взбризнувши фрешем лимона;
  8. Ретельно вымешав, подаємо страву, прикрашене зеленню кінзи.

Салат із стручкової квасолею і сайрою з помідорами

  • квасолеві стручки – 200 г;
  • кукурудза (консерви) – 250 г;
  • сайра консервована – 200 г;
  • оцет (тільки не столовий) – 1,5 ч. л.;
  • цукор – 10 г;
  • масло – 3 ст. л.;
  • цибулина;
  • часник – 3 зуб.;
  • сіль;
  • томати – 3 шт.

Час приготування: 35 хвилин.

Калорійність: 114,2 ккал.

  1. Вимиті стручки шаткуємо як зручно;
  2. Зубці часнику відправляємо під прес;
  3. Маслом присмачую сковороду, де пасеруємо подрібнену часник, додавши квасолеві шматочки;
  4. Присипавши сіллю, протушиваем хвилин 7;
  5. Сотейник з оцтом водружаем на вогонь, злегка кип'ятимо і розводимо там цукор;
  6. Оцтовим сиропом (розсолом) заливаємо скибочками подрібнену цибулину, чекаємо 3 хвилини;
  7. Проціджуємо цибулю і з'єднуємо його з фасолево-часниковою піджаркою, кукурудзою, потовченого сайрою і пошинковаными томатами;
  8. Подаємо салат, обережно перемішавши.

Квасолевий салат з томатами і кальмаром

  • 1 кальмар;
  • масло – 2 ст. л.;
  • 400 г квасолі (в стручках);
  • 1 зуб. часнику;
  • перець;
  • 200 г томатів;
  • сіль;
  • оцет – 1 ч. л.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність: 68,4 ккал.

  1. Закип'ятити воду і відварити в ній стручки квасолі, попередньо обмиті і розрізані навпіл. 10 хвилин і зливаємо воду;
  2. Тушку кальмара ретельно вичистити, вимити і варити в окропі 5 хвилин;
  3. Остиглий морепродукт нашаткувати кільцями;
  4. Чисті томати порізати кубиком;
  5. Пошаткований часник залити олією, оцтом, присипати перцем, сіллю і розмішати;
  6. Компоненти в салатниці з'єднати, полити заправкою.

Корисні поради

  • консервовану квасолю з легкістю можна замінити вареною. Занурюємо бобові у воду, не чіпаємо ніч і перед приготуванням салату проварюємо хвилин 40;
  • також можна зварити квасолю набагато заздалегідь і просто в контейнері її зберігати у холодильній шафі;
  • для заправки не варто використовувати масло рослинне, а замінити його кукурудзяним, оливковою або кунжутним;
  • томати для салату краще брати щільні і м'ясисті. За бажанням їх можна бланшувати і вилучити з шкірки;
  • з водянистих помідорів коштує вискоблити внутрішню частину з насінням і кришити в салат виключно пружну половину овоча;
  • стручкову квасолю не обов'язково використовувати свіжу. Заморожена також згодиться. Але перед підсмажуванням важливо її розморозити;
  • немає бажання і часу возитися з змішуємо заправки? Так візьміть придбану в магазині. Спосіб, звичайно, простий, але не надто корисний;
  • у квасолеві салати з томатами також можна додати перець солодкий, подрібнені каперси, тушковані печериці і абсолютно будь-яку зелень.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: