Як смачно приготувати салат з квасолею і помідорами
Салати закріпилися в нашому житті міцно і надовго. Їх можна приготувати практично з усіх продуктів, які тільки побажаєте. Широкою популярністю почали користуватися і салати з помідорами і квасолею в основі. Варіювати рецепти кожен може за своїм уподобанням. Пропонуємо приготувати найпопулярніші і смачні салати з даних інгредієнтів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
часник - | 3 зуб. |
масло пісне - | 2 ст. л. |
томат - | 3 шт. |
перець мелений - | за смаком |
квасоля (консервована) - | 400 г |
сіль - | за смаком |
цибульні пір'я - | для прикраси |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 99 Ккал |
- Вимиваємо томати і кришимо їх кубиком, розмірним фасолине;
- Консерву квасолі вилучаємо з банки, відкидаючи на друшляк, можна облити прохолодною водою. Чекаємо пару хвилин і рідина стече;
- Вже підготовлені складові збираємо разом в глибокій салатниці;
- Окремо замішуємо подрібнену часник, масло і спеції, перемішуємо їх взбивательными рухами;
- Зелені цибульні пір'я шаткуємо злегка по діагоналі і відправляємо до фасолево-томатної суміші;
- Заправляємо олійно-часниковою заправкою і вимішуванням з'єднуємо інгредієнти. Салат з квасолею і помідорами готовий до вживання.
Салат з консервованої квасолею, томатами та сиром
- майонез – 100 г;
- часник – 2 зуб.;
- сир – 80 г;
- томат – 2 великих;
- сіль;
- квасоля (без добавок) – 400 г;
- перець перемелений;
- петрушка кучерява.
Час приготування: 15 хвилин.
Калорійність: 173,9 ккал.
- Скориставшись друшляком, позбавляємо квасолю консервовану від надлишків соусу;
- Заздалегідь обмиті томати шаткуємо кубиками, також і подрібнюємо сир;
- Часник, позбавлений від лушпиння, вкрай дрібно рубаємо;
- Петрушки зелень, промиту, подрібнюємо;
- У відповідній тарі вимішуємо всі компоненти, присипавши спеціями і заправивши майонезом.
«Літня казка»
- 2 яйця;
- сіль;
- 2 огірка;
- цибулина;
- червона квасоля (в банку) – 150 г;
- 2 помідори;
- йогурт «Грецький» — 100 р.
Час приготування: 15 хвилин.
Калорійність: 59,3 ккал.
- Під проточною водою овочі вимиваємо;
- Огірки можна позбавити шкірки і порізати маленькими скибочками;
- Подрібнюємо томати схожими шматочками;
- Максимально дрібненько шаткуємо головку цибулі;
- Квасоля, позбавивши від банки, промиваємо;
- Попередньо зварені круто яйця натираємо;
- Збираємо складові загальної ємності, присаливаем і замішуємо з йогуртом.
Салат з квасолі з помідорами і сухариками
- батон — 2 скибки;
- лимон (фреш) – 2 ст. л.;
- олія оливкова – 3 ст. л.;
- базилік – 4 листочка;
- 1 зуб. часнику;
- м'якоть курки – 200 г;
- банку квасолі;
- томат – 3 шт.
Час приготування: 35 хвилин.
Калорійність: 108,4 ккал.
- Просушені і вимиті помідори розрізаємо навпіл і шаткуємо часточками;
- Витягнуту з банки квасоля поміщаємо до помідорів;
- 20 хвилин проварюємо курячу м'якоть, підсолюємо воду;
- Кришимо відварне м'ясо невеликим кубиком;
- Батона м'яку частину рубаємо невеликими скибочками, розподіляємо на пергаменті, якими встелена деко і 7 хвилин просушуємо при 180°С духовій шафі;
- Часниковий зубець раздавливаем ножем і нашинковываем, поміщаємо в піалу, в яку додаємо лимона фреш і олія оливкова;
- Вимішаний соус наполягаємо 10 хвилин;
- Листя базиліка соломкою кришимо;
- Компоненти збираємо в загальній салатниці, присмачую замішаним соусом, присипавши сухариками, подаємо.
Рибні котлети з хека — просте і смачне блюдо, яке підійде до будь гарнірів.
Як приготувати смачні деруни з картоплі без яєць читайте в нашій статті.
А ви знаєте, як правильно і смачно приготувати відбивні з яловичої печінки? Рецепт тут.
Салат з тунцем, помідорами і бобами
- червона цибулина;
- перець чорний;
- оцет винний – 15 мл;
- сіль – 0,25 ч. л.;
- томати черрі – ¼ кг;
- тунець (консерви) – 250 г;
- квасоля – ½ ст.;
- цукор – ½ ч. л.;
- лимона фреш – 1 ст. л.;
- оливкова олія – 2 ст. л.;
- петрушка (свіжа) – ½ пучка.
Час приготування: 50 хвилин.
Калорійність: 86,3 ккал.
- Бобові, заздалегідь замочені, розміщуємо в каструлі з водою і проварюємо ¾ години;
- У зручній піалі вимішуємо разом винний оцет, перець, лимона фреш, цукор, олія оливок, сіль;
- Лушпиння знімаємо з цибулини і тонкими кільцями рубаємо, поміщаємо в заправку маринуватися;
- Рибні консерви вилучити з банки і, не сильно ретельно, виделкою потовкти;
- Кожну помиту черрі розсікає навпіл;
- Петрушку нашаткувати дуже дрібно;
- Збираємо всі компоненти разом, обережно вимішуючи.
Рецепт салату з стручкової квасолі і черрі
- кінза або базилік – 5 листочків;
- квасоля стручкова – півкіло;
- сік лимона – ½ з цитруса;
- кунжут (насіння) – 15 г;
- масло (заправляти) — 2 ст. л.;
- часникові зубці – 2 шт.;
- черрі – 300 г;
- сіль;
- перець солодкий – 1 шт.
Час приготування: 30 хвилин.
Калорійність: 58,2 ккал.
- Квасолеві стручки промиваємо і обрізаємо хвостики. Шаткуємо шматочками по 3 см;
- Наповнюємо водою каструлю і після закипання занурюємо в окріп порубану квасоля. 8 хвилин проварюємо;
- Розм'яклі квасолеві шматочки відкидаємо на друшляк або сито, охолоджуємо крижаною водою і залишаємо, щоб волога скла;
- Плодоніжку і насіння вилучаємо з перцю, який соломкою рубаємо;
- Перцеві скибочки доводимо до хрускоту на сковороді 6 хвилин, збризнувши її маслом;
- Невеликі томатні плоди поділяємо ножем на четвертинки;
- Салатні складові поміщаємо в салатник, присипаємо насінням кунжуту, присмачую маслом, приправляємо спеціями і подрібненим часником, взбризнувши фрешем лимона;
- Ретельно вымешав, подаємо страву, прикрашене зеленню кінзи.
Салат із стручкової квасолею і сайрою з помідорами
- квасолеві стручки – 200 г;
- кукурудза (консерви) – 250 г;
- сайра консервована – 200 г;
- оцет (тільки не столовий) – 1,5 ч. л.;
- цукор – 10 г;
- масло – 3 ст. л.;
- цибулина;
- часник – 3 зуб.;
- сіль;
- томати – 3 шт.
Час приготування: 35 хвилин.
Калорійність: 114,2 ккал.
- Вимиті стручки шаткуємо як зручно;
- Зубці часнику відправляємо під прес;
- Маслом присмачую сковороду, де пасеруємо подрібнену часник, додавши квасолеві шматочки;
- Присипавши сіллю, протушиваем хвилин 7;
- Сотейник з оцтом водружаем на вогонь, злегка кип'ятимо і розводимо там цукор;
- Оцтовим сиропом (розсолом) заливаємо скибочками подрібнену цибулину, чекаємо 3 хвилини;
- Проціджуємо цибулю і з'єднуємо його з фасолево-часниковою піджаркою, кукурудзою, потовченого сайрою і пошинковаными томатами;
- Подаємо салат, обережно перемішавши.
Квасолевий салат з томатами і кальмаром
- 1 кальмар;
- масло – 2 ст. л.;
- 400 г квасолі (в стручках);
- 1 зуб. часнику;
- перець;
- 200 г томатів;
- сіль;
- оцет – 1 ч. л.
Час приготування: 30 хвилин.
Калорійність: 68,4 ккал.
- Закип'ятити воду і відварити в ній стручки квасолі, попередньо обмиті і розрізані навпіл. 10 хвилин і зливаємо воду;
- Тушку кальмара ретельно вичистити, вимити і варити в окропі 5 хвилин;
- Остиглий морепродукт нашаткувати кільцями;
- Чисті томати порізати кубиком;
- Пошаткований часник залити олією, оцтом, присипати перцем, сіллю і розмішати;
- Компоненти в салатниці з'єднати, полити заправкою.
Корисні поради
- консервовану квасолю з легкістю можна замінити вареною. Занурюємо бобові у воду, не чіпаємо ніч і перед приготуванням салату проварюємо хвилин 40;
- також можна зварити квасолю набагато заздалегідь і просто в контейнері її зберігати у холодильній шафі;
- для заправки не варто використовувати масло рослинне, а замінити його кукурудзяним, оливковою або кунжутним;
- томати для салату краще брати щільні і м'ясисті. За бажанням їх можна бланшувати і вилучити з шкірки;
- з водянистих помідорів коштує вискоблити внутрішню частину з насінням і кришити в салат виключно пружну половину овоча;
- стручкову квасолю не обов'язково використовувати свіжу. Заморожена також згодиться. Але перед підсмажуванням важливо її розморозити;
- немає бажання і часу возитися з змішуємо заправки? Так візьміть придбану в магазині. Спосіб, звичайно, простий, але не надто корисний;
- у квасолеві салати з томатами також можна додати перець солодкий, подрібнені каперси, тушковані печериці і абсолютно будь-яку зелень.
Приємного апетиту!