25 май 2019
20 145
Як приготувати соковиті рибні котлети з фаршу хека
Котлети з рибного фаршу хека відрізняються своєю ніжністю, легкістю і середньої калорійністю. Приготувати таке чудове страву не складе праці.
Рецепт рибних котлет на сковороді
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цибулю - | 1 шт. |
м'якуш багета - | 150 г |
яйце - | 1 шт. |
хек - | 800 г |
сіль, спеції - | за смаком |
масло рослинне - | для обсмажування |
морква - | 1 шт. |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 125 Ккал |
- За необхідності тушки хека розморозити, помити і промокнути серветками;
- Кожну рибину розрізаємо вздовж хребта і відокремлюємо м'якоть зі шкірою;
- Гострим ножем зрізаємо рибне м'ясо з шкіри, а з хребта соскабливаем ложкою;
- Багетні м'якуш розмочити у воді;
- Риб'яче філе покласти в блендер разом з віджатим від вологи хлібобулочним виробом;
- Перемелений фарш перекладаємо в зручну ємність;
- Овочі вийняти з зовнішньої оболонки, вимити;
- До легкої м'якості пасерувати подрібнений кубиками цибулю і натерту моркву;
- Постигла піджаркою заправляємо фарш, вбивши яйце і присмачивши спеціями;
- Вимішуємо руками до щільної однорідності;
- Підігріваємо сковороду з маслом, формуючи котлети, викладаємо їх на дно;
- Обсмажуємо на середньому вогні по 2 хвилини з кожного боку, надаючи рум'яного кольору кірки.
Соковиті котлети з риби хек під соусом в духовці
- часник – 4 зуб.;
- булочка «Студентська» — 2 шт.;
- яйце;
- рибне філе (хека) – 1 кг;
- цукор – 20 г;
- масло – 35 мл;
- цибулина (велика);
- молоко – 200 мл;
- мускатника насіння (натерте) – 0,5 ч. л.;
- майонез – 2 ст. л.;
- перець подрібнений – 5 м;
- сметана – 3 ст. л.;
- фреш ½ лимона;
- сіль – 20 р.
Час: 65 хвилин.
Калорії: 128,3.
- Залийте булочки молоком і дочекайтеся розм'якшення;
- Пасеруйте подрібнений кубиками цибулю;
- Пропустити рибне філе через м'ясорубку, додавши віджатий м'якуш і очищені часникові зубці;
- Отриманий фарш з хека доповніть яйцем, остиглої цибулевої піджаркою, заготовленими прянощами і рясно вимісіть;
- Збризнувши руки маслом, скачайте приплюснуті кульки потрібного розміру;
- Форму застеляємо пергаментом, промазуємо маслом;
- Поверх розміщуємо котлети, змастивши кожну соусом з майонезу, лимонного фрешу і сметани;
- 150°С повинно бути в духовці, куди поміщаємо заготовки у формі на 45 хвилин.
Салат з гарбуза — скоро осінь, і варто обов'язково спробувати це блюдо.
Візьміть на замітку класичний рецепт паски — незважаючи на те, що їх дуже багато, це класика завжди надзвичайно смачно.
Читайте як приготувати смажені лисички зі сметаною. Рецепт у нашій статті.
Рибні котлети з фаршу хека в мультиварці
- кусень хліба (білого) – 2 шт.;
- хек (філе) – 500 г;
- цибуля – 1 шт.;
- 1 яйце;
- масло вершкове – 2 ст. л.;
- панірувальні сухарі;
- сіль, прянощі;
- олія – 15 мл
Час: 55 хвилин.
Калорії: 156,4.
- Філе хека перетворіть у фарш, скориставшись блендером або м'ясорубкою;
- Розм'яклий у воді м'якушка хліба відіжміть з вологи і помістіть до рибної субстанції;
- Обмажте сковорідку вершковим маслом і злегка подзолотите нашатковану цибулю;
- Вершково-цибулевої піджаркою доповніть фарш, присолите і вбийте яйце, здобріть прянощами;
- Суміш енергійно вимішайте і сформуйте невеликі грудочки;
- Обсипте панірувальними сухарями котлети, які викладіть в чашу мультиварки, не забувши полити її маслом;
- Режим «Випічка», для кожної сторони по 20 хвилин і готово.
Дієтичний варіант страви в пароварці
- яйце;
- кріп – ½ пучка;
- філе хека – 700 г;
- висівки – 60 г;
- часник – 2 зуб.;
- м'ята – 3 листочка;
- цибулина;
- улюблені прянощі.
Час: 60 хвилин.
Калорії: 92,8.
- Занурити в чашу блендера рибне філе, зелень кропу яйце, м'яту і злегка подрібнену цибулю;
- Перетерти до фаршеобразного стану;
- Присмачити бажаними прянощами, присолити і замішати висівки;
- Після ретельного вимішування залиште фарш в спокої на 20 хвилин, висівки повинні набрякнути;
- Скачати овальні кульки і розмістити їх в пароварочном контейнері;
- Півгодини пропарювати тощо під закритою кришкою.
Котлети з хека і сиру
- морква;
- м'якоть хека – 1 кг;
- батон – 120 г;
- яйце;
- молоко – ½ ст.;
- манка (обвалювати);
- олія (для смаження);
- сіль і вподобані спеції;
- сир – 120 г;
- цибуля.
Час: 35 хвилин.
Калорії: 111,5.
- У тепле молоко занурте скибки батона і почекайте розм'якшення;
- М'ясорубкою скористатися для рубки риб'ячого філе;
- Перекручуємо з м'якоттю також очищену моркву, подрібнену цибулю і розм'яклий м'якоть батона;
- Замішайте фарш з додаванням спецій, солі, сиру і яйця;
- Сформуйте рибні оладки, обвалявши їх у манці;
- Кожну сторону доводьте до рум'яного кольору на сковороді, взбрызнутой маслом на помірному вогні.
Рекомендації шеф-кухарів
- не нехтуйте додаванням цибулі фарш. Подрібнений такий інгредієнт принесе додаткову соковитість;
- подрібнюючи рибне філе в м'ясорубці, використовуйте решітку з великими отворами. Це забезпечує збереження соку;
- ще один невеликий секрет ніжності готового страви: замішуючи фарш, введіть в нього трохи розтовченого сала;
- під час формування заготовок рибна субстанція липне до рук? Змочіть їх злегка в олії або занурте у воду;
- так само, як і м'ясний фарш хека варто відбивати, випускаючи надлишки повітря.
Приємного апетиту!
Що ще почитати: