17 март 2019 1 790

Рецепти швидких салатів з гарбуза і заготівля на зиму

Рідко хто готує салати з гарбуза. Для наших людей це досить незвично. Але якщо б вони знали, наскільки це корисно, такі салати з'являлися б на столах набагато частіше.

Рецепт салату зі свіжої гарбуза з сиром
Інгредієнти Кількість
гарбуза - 240 г
маслин - 20 шт.
будь-якого сиру - 80 г
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 130 Ккал

Дії:

  1. Гарбуз вимити, очистити від шкірки;
  2. М'якоть плоду нарізати кубиками;
  3. Додати трохи олії оливи і посипати овоч травами;
  4. Перемішати компоненти ложкою або навіть руками, щоб все рівномірно розподілити;
  5. Маслини позбавити від розсолу, залишити їх цілими;
  6. Покришити сир або по можливості нарізати кубиками;
  7. Змішати сир, гарбуз і маслини, помістити в салатницю і подавати.

Десертний гарбузово-яблучний салат

  • 10 мл олії оливи;
  • 2 яблука;
  • 140 г гарбуза;
  • 1 жменю родзинок;
  • 2 морквини;
  • 1 жменю горіхів;
  • 5 г меду.

Скільки по часу – 15 хвилин.

Поживність на сто грам – 88 ккал.

Дії:

  1. Гарбуз вимити, зняти з неї шкірку і подрібнити її з допомогою терки;
  2. Яблука вимити, очистити і порізати обидва плода соломкою;
  3. Всипати горіхи на суху сковорідку, підрум'янити їх;
  4. Дати горішкам охолонути і тоді дрібно їх порізати;
  5. Додати їх до овочу, туди ж відправити і яблука;
  6. Додати родзинки і мед;
  7. Моркву помити, очистити і натерти на тертці;
  8. Додати до інших компонентів, перемішати;
  9. Дати спеції за смаком, масло, перемішати і до столу.

Гарбузовий салат з авокадо і черрі

  • 30 мл соку лайма;
  • 2 авокадо;
  • 75 мл олії виноградних кісточок;
  • 340 г гарбуза;
  • 1 скибочка часнику;
  • 130 г кедрових горішків;
  • 320 г черрі;
  • 5 г імбиру;
  • 70 г зеленої цибулі;
  • 5 г цедри лайма;
  • 30 г кінзи.

Скільки готувати – 40 хвилин.

Поживність на сто грам – 186 ккал.

Дії:

  1. Авокадо можна очистити двома способами. Для першого способу необхідно очистити плоди і розрізати їх навпіл. Далі вийняти кісточку і м'якоть порізати кубиками – готовий;
  2. Для другого методу потрібно вимити фрукти і розділити їх на половинки. Витягти кісточки з допомогою кінчика ножа, зробити на м'якоті сітку з допомогою ножа. Прорізати потрібно до самої шкірки, але її не можна чіпляти. Далі з допомогою ложки вирізати м'якоть плодів і у вас вже готова нарізка кубиками;
  3. Черрі вимити, нарізати плоди на чотири частини;
  4. Всипати горішки на суху сковороду, підрум'янити їх;
  5. Після цього остудити і трохи порубати ножем на обробній дошці;
  6. Гарбуз вимити, очистити від шкірки і видалити насіння;
  7. М'якоть нарізати кубиками невеликого розміру;
  8. Сік лайма помістити в блендер, до нього ж дати масло виноградних кісточок;
  9. Почистити часник через прес теж відправити його в чашу;
  10. Туди ж горіхи, подрібнений або тертий імбир і цедру лайма;
  11. Зелену цибулю і кінзу вимити, дрібно порубати, додати до інших компонентів;
  12. У салатник викласти черрі, авокадо і гарбуз;
  13. Полити готовим соусом, приправити спеціями і подавати до столу.

Читайте як приготувати самогон з яблук в нашій статті.

Читайте як приготувати роли з креветками — рецепт з фото і покроковими підказками і відео.

Спробуйте приготувати котлети з овочів в духовці — дуже смачний рецепт.

Теплий салат з гарбузом і качиною грудкою

  • 270 г гарбуза;
  • 70 г руколи;
  • 1 качине філе;
  • 30 г гарбузового насіння;
  • 2 гілки розмарину;
  • 20 мл бальзамічного крему;
  • 3 гілки чебрецю.

Важливо! Вибираючи свіжу, охолоджену качину грудку, завжди важливо звернути увагу на зовнішній вигляд товару. Якщо вас цікавить качка охолоджена, натисніть на м'ясо пальцем. Якщо вм'ятина йде швидше, ніж за секунду, м'ясо свіже.

Якщо ж йому потрібно на це більшу кількість секунд, воно було заморожено невідома кількість разів. Від цього втратила пружність і еластичність.

Скільки готувати теплий салат – 40 хвилин.

Поживність на сто грам – 96 ккал.

Дії:

  1. Духовку прогріти до 200 за Цельсієм;
  2. Гарбуз вимити, очистити від шкірки і насіння, нарізати кубиками;
  3. Додати спеції до неї, збризнути маслом і викласти на деко;
  4. Зверху укласти гілки чебрецю і розмарину, прибрати на двадцять хвилин в гарячу шафа;
  5. Грудку вимити, ні в якому разі не зрізуючи шкірку;
  6. На ній зробити косі надрізи і помістити на суху сковороду шкірою вниз;
  7. Прибрати сковороду на плиту і включити вогонь;
  8. У міру приготування птах буде виділяти жир, яким потрібно поливати м'ясну частину;
  9. Через п'ять хвилин м'ясо приправити за смаком;
  10. Рум'яну качку перевернути і смажити до готовності і з іншого боку, поливаючи жиром;
  11. Приблизно через двадцять п'ять хвилин качка повинна бути готова;
  12. Рукколу вимити, викласти листя на блюдо;
  13. На неї викласти оранжевий овоч і качку;
  14. Гарячу качку трохи для цього остудити, нарізати слайсами під кутом;
  15. Посипати блюдо насінням гарбуза, полити кремом і до столу.

Як швидко і смачно приготувати салат з сирої гарбуза з часником

  • 1 плавлений сирок;
  • 130 г гарбуза;
  • 2 скибочки часнику;
  • 80 мл майонезу.

Скільки по часу – 40 хвилин.

Поживність на сто грам – 254 ккал.

Дії:

  1. Гарбуз промити, почистити її, видалити насіння;
  2. М'якоть крупно нарізати і кожен скибочку подрібнити з допомогою терки;
  3. До неї і натерти сир, пускаючи його через тертку;
  4. Часник почистити і пустити його під прес прямо на сир;
  5. Компоненти добре перемішати в салатнику;
  6. Дати майонез, змішати, можна за смаком дати спецій і на тридцять хвилин відправити салат в холодильник.

Рецепт заготівлі на зиму

  • 30 г солі;
  • 550 г перцю;
  • 220 г гарбуза;
  • 280 мл 9% оцту;
  • 340 г цибулі;
  • 1300 г томатів;
  • 3 скибочки часнику;
  • 220 мл будь-якого масла;
  • 115 г цукру.

Скільки готувати – 1 годину і 20 хвилин.

Поживність на сто грам – 92 ккал.

Як робити салат з гарбуза на зиму:

  1. Гарбуз гарно промити, нарізати кубиками, зрізавши шкірку;
  2. Моркву очистити, помити її і теж подрібнити кубиками;
  3. Цибулю почистити, зняти лушпиння і видалити з головок коріння;
  4. Кожну з них вимити, потім порізати кубиками;
  5. Перці сполоснути, розрізати кожен з них уздовж на дві-чотири частини;
  6. Видалити насіння, перетинки, порізати овочі довгою соломкою;
  7. Часник почистити, пустити його під прес;
  8. Помідори добре вимити, розрізати кожен плід на дві або чотири частини;
  9. Пустити томати крізь м'ясорубку або відправити в блендер, щоб отримати томатне пюре;
  10. У великий сотейник налити масло і добре розігріти;
  11. Всипати в олії цибулю і моркву, тушкувати їх до легкої м'якості, не забуваючи помішувати компоненти;
  12. Додати гарбуз і перець, помішувати готувати ще десять хвилин;
  13. Після цього влити томати, перемішати, додати спеції;
  14. Отриману суміш готувати ще тридцять хвилин;
  15. По закінченню двадцяти п'яти хвилин, додати оцет, часник, цукор і масу перемішати, готувати ще п'ять хвилин;
  16. Після цього розлити салат по банкам, закрутити кришки і укутати догори дном до повного охолодження.

Салати з гарбуза особливо актуальні восени і на початку зими. Саме тоді цей овоч повністю дозріває і з'являється у продажу. Страви з них стають соковитими, ніжними і просто незабутніми. Варто спробувати однозначно і відмови сьогодні не приймаються!

Що ще почитати: