Як запекти гарбуз в мікрохвильовці цілком і шматочками
Пропонуємо вам приготувати шалено смачний десерт (або навіть страва) за лічені секунди. Сьогодні у нас дев'ять незвичайних рецептів, кожен з яких дійсно особливий і точно гідний вашої уваги.
| Інгредієнти | Кількість |
|---|---|
| вершки - | 30 мл |
| гарбуз - | 0,3 кг |
| вода - | 30 мл |
| цукор - | 40 г |
| Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 69 Ккал |
Як приготувати:
- Вимити плід проточною водою, обов'язково обсушити. Зрізати «шапочку» і вийняти зсередини насіння разом з волокнами.

- Вимити головний інгредієнт і всередині.
- Налити в середину невелику кількість води, всипати цукор.

- Прибрати плід в мікрохвильову піч. Встановити максимальну потужність на чверть години.
- Коли пройде час, дістати горщик і влити в нього вершки.
- Все ретельно перемішати і викласти внутрішню частину на порційні тарілки.
Як запекти шматочками
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| цукрова пудра | 15 г |
| вода | 40 мл |
| вершкове масло | 20 г |
| ізюм | 40 г |
| цукор | 150 г |
| кориця | 1 пучку |
| м'ята | 2 гілочки |
| гарбуз | 1 кг |
Скільки по часу – 15 хвилин.
Яка калорійність – 93 калорії.
Самса з гарбузом і м'ясом — корисне і смачне друге блюдо.
З гарбуза часто готують пісні страви. Тут ви знайдете рецепти з фото.
Салат з гарбуза можна приготувати за одним з цих рецептів.
Як приготувати:
- Плід вимити в проточній воді, очистити від шкірки. Нарізати м'якоть невеликими скибочками (до 2 см).
- Форму для запікання змастити шматочком вершкового масла. Викласти скибочки і посипати їх цукром.
- Полити водою, накрити кришкою або фольгою.
- Прибрати в мікрохвильову піч при 800 Вт на дванадцять хвилин.
- Родзинки в цей час вимити проточною водою, викласти в піалу. Залити окропом і накрити на чверть години.
- Коли пройде час, воду злити і промити сухофрукти. Обсушити їх сухими серветками.
- Дістати гарбуз, посипати корицею і родзинками. Повернути в мікрохвильову піч ще ненадовго.
- Потім дістати, розкласти по тарілках і присипати пудрою за допомогою чайного сита.
- М'яту вимити, зняти листочки з гілок. Прикрасити ними десерт і подавати до столу.
На відео — ще один рецепт приготування гарбуза в мікрохвильовці шматочками:
Рецепт приготування з медом
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| цукор | 100 г |
| гарбуз | 0,5 кг |
| мед | 40 г |
| яблука | 3 шт. |
| вершкове масло | 15 г |
Скільки по часу – 15 хвилин.
Яка калорійність – 88 калорій.
Як приготувати:
- Гарбуз очистити від шкірки і вимити проточною водою.
- Нарізати кубиками або брусками.
- Яблука вимити проточною водою, за бажанням зрізати шкірку.
- Нарізати плоди половинками, щоб вийняти серцевини.
- Далі яблука порізати на дольки.
- Підготовлену форму змастити маслом і викласти половину подрібненого плода.
- Посипати зверху всім кількістю цукру.
- Після цього розкласти часточки яблук.
- На яблука знову помістити оранжевий овоч і змастити його медом за допомогою кулінарної пензлика.
- Прибрати в мікрохвильовку на 13 хвилин при максимальній потужності.
Гарбуз з овочами та сиром у мікрохвильовці
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| рослинна олія | 15 мл |
| томати | 3 шт. |
| гарбуз | 500 г |
| суміш перців | за смаком |
| сир | 70 г |
| картопля | 5 бульб |
| цибуля | 1 головка |
| сіль | за смаком |
| мелений розмарин | за смаком |
Скільки по часу – 55 хвилин.
Яка калорійність – 68 калорій.
Як приготувати:
- Головний інгредієнт прополоскати проточною водою, очистити від шкірки.
- Нарізати маленькими скибочками. Картоплю очистити від шкірки і вимити проточною водою від піску і бруду.
- Нарізати її точно так само.
- З цибулини стягнути лушпиння, обполоснути її і нарізати тонкими півкільцями.
- Форму для випічки змастити маслом. Цибулю і картоплю викласти у форму, посолити і перемішати вручну.
- Закрити кришкою і прибрати в мікрохвильовку на чверть години при максимальній потужності.
- Коли пройде час, дістати форму, додати оранжевий овоч і повернути в мікрохвильову піч, не перемішуючи. В цей раз готувати в два рази менше.
- За цей час прополоскати проточною водою і нарізати кільцями помідори.
- Сир натерти на тертці будь-якого розміру.
- Томати викласти зверху, посолити, посипати сумішшю перців, розмарином і сиром.
- Повернути в мікрохвильову піч ще на чверть години. Дістати, розкласти по тарілках і подавати до столу.
Десерт з горіхами
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| горіхи | 110 г |
| гарбуз | 0,3 кг |
| цукор | 60 г |
| сир | 80 г |
| вершкове масло | 15 г |
Скільки по часу – 20 хвилин.
Яка калорійність – 225 калорій.
Як приготувати:
- Форму для запікання змастити олією.
- Горіхи висипати на суху сковорідку, прогріти їх до рум'яності і яскравого аромату.
- Потім остудити і подрібнити за допомогою гострого ножа.
- Сир натерти на дрібній тертці.
- Гарбуз вимити проточною водою і очистити від шкірки, нарізати кубиками.
- Викласти у форму, посипати цукром і сиром.
- Прибрати в мікрохвильову піч при 800 Вт на п'ять хвилин.
- Дати настоятися в мікрохвильовій печі ще трохи.
- Потім дістати, посипати горіхами і подати порційно до столу.
Спосіб приготування гарбуза з додаванням м'яса і рису
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| сіль | за смаком |
| гарбуз | 1 шт. |
| масло оливи | 20 мл |
| рис | 100 г |
| листи лавра | 2 шт. |
| м'ясо | 0,2 кг |
| цибуля | 2 головки |
| морква | 1 шт. |
Скільки по часу – 1 годину і 15 хвилин.
Яка калорійність – 42 калорії.
Як приготувати:
- Рис промити до прозорої води, викласти в миску.
- Залити теплою водою і дати трохи настоятися.
- М'ясо вимити проточною водою і очистити від жиру і плівок.
- Нарізати невеликими скибочками.
- Цибулю почистити і помити, дрібно порубати гострим ножем.
- У сковороду налити олію і прогріти його.
- Всипати цибулю з м'ясом і тушкувати, помішуючи, протягом десяти хвилин.
- В цей час моркву вимити, очистити і натерти на тертці.
- Додати до м'яса разом з листям лавра і сіллю.
- Налити трохи води, закрити кришку і тушкувати півгодини.
- Головний інгредієнт вимити, зрізати кришечку і вийняти всю внутрішню частину.
- Натерти всередині сіллю, покласти туди м'ясо.
- Зверху викласти рис, але без води.
- Залити водою так, щоб все покрило на 2 див.
- Помістити у форму для запікання, на дні якої є трохи води.
- Прибрати в мікрохвильову піч при максимальній потужності на двадцять хвилин.
Ніжний десерт з сиром
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| гарбуз | 0,3 кг |
| сир | 0,2 кг |
| вода | 30 мл |
| вершки | 70 мл |
| цукор | за смаком |
Скільки по часу – 30 хвилин.
Яка калорійність – 105 калорій.
Як приготувати:
- Гарбуз вимити проточною водою і зрізати їй верхівку.
- Вийняти всі нутрощі звичайною ложкою.
- Вимити плід і зсередини, посипати цукром і налити воду.
- Прибрати в мікрохвильову піч до повної готовності (м'якості). Це займе близько 15-20 хвилин в залежності від розміру продукту.
- Потім ложкою перемішати вміст натурального горщика, додати вершки і сир.
- Ще раз все змішати і можна подавати до столу.
Смачний рецепт з апельсином і лимоном
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| лимон | 70 г |
| вершкове масло | 20 г |
| гарбуз | 0,5 кг |
| кориця | 3 дрібку |
| апельсин | 1 шт. |
| цукор | 80 г |
Скільки по часу – 35 хвилин.
Яка калорійність – 83 калорії.
Як приготувати:
- Гарбуз очистити від шкірки, вимити проточною водою і нарізати кубиками.
- Апельсин вимити, зрізати ножем шкірку до «м'яса».
- Далі плід філірувати, вирізати часточки з перетинок.
- Нарізати скибочки невеликими скибочками.
- Лимон вимити і теж очистити, філірувати.
- Далі подрібнити часточки, але в кілька разів дрібніше, ніж апельсин.
- Цукор змішати з корицею.
- Форму для випічки змастити маслом і викласти в неї гарбуз.
- Посипати цукром з корицею, викласти зверху скибочки апельсина і лимона.
- Прибрати в мікрохвильову піч при максимальній потужності на двадцять хвилин.
З додаванням айви
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| айва | 300 г |
| рис | 0,3 кг |
| цукор | 60 г |
| гарбуз | 1,5 кг |
| вершкове масло | 50 г |
| вода | 1 л |
Скільки по часу – 40 хвилин.
Яка калорійність – 67 калорій.
Як приготувати:
- Гарбуз і айву вимити проточною водою, очистити від шкірки.
- Нарізати плоди кубиками однакового розміру.
- Помістити у форму для запікання.
- Присипати цукром, залити водою і додати рис.
- Прибрати в мікрохвильовку до повної готовності рису.
- Готовий десерт дістати, покласти до нього масло і змішати всі інгредієнти.
В солоні варіанти (як з м'ясом, наприклад) можна додати солодкий перець, свіжий подрібнений помідор, зелень або гриби.
Щоб овоч вийшов солодким, навіть коли запікається цілим, його потрібно натерти всередині цукром або змастити медом з допомогою пензлика. Після цього сміливо можна відправляти його в мікрохвильову піч.
На відео — рецепт приготування солодкої гарбуза в мікрохвильовій печі:
Гарбуз в мікрохвильовці готується просто і досить швидко. Ви повинні спробувати всі варіанти, які ми вам запропонували. Адже в кожному разі виходить абсолютно інший результат, нічим не схожий на попередній. Приємного апетиту!













