Рецепти приготування смачної випічки з гарбуза
Гарбуз – універсальний продукт. Вона підходить і для гарніру, і для десерту, і подається як основне блюдо. А ще з неї можна приготувати саму різну випічку з приголомшливим ароматом і сонячним видом!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукру - | 140 г |
кориці - | 5 г |
борошна - | 0,2 кг |
гарбуза - | 0,3 кг |
яєць - | 2 шт. |
пекарського порошку - | 5 г |
яблук - | 1 шт. |
меду - | 5 г |
масла вершкового - | 0,1 кг |
олії соняшникової - | 5 мл |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 229 Ккал |
Дійсно простий рецепт яскравого пирога з медовим смаком.
Як приготувати:
- Помити гарбуз і яблука, зчистити з них шкірку. Якщо шкірка яблук у не занадто тверда, її можна залишити.
- Вийняти всі кісточки.
- Обидва ці продукту необхідно натерти. Розмір терки не має значення.
- Перемішати в мисці.
- Додати сюди ж всю корицю та мед, а також близько 50 г цукру. Знову перешкодити.
- Відправити в мікрохвильову піч на одну хвилину, щоб гарбуз пустила сік, а крупинки цукру розтанули. Якщо немає мікрохвильовки, можна просто залишити компоненти хоча б на п'ятнадцять хвилин при кімнатній температурі.
- До залишився цукру додати м'яке масло на вершках і перемішати.
- Вбити сюди обидва яйця і знову вимішати.
- Фруктову і вершкової маси змішати в одній мисці.
- Поступово додати борошно і розпушувач. Борошна може знадобитися і більше, це залежить від соковитості гарбуза. Тісто в кінці повинно вийти досить тугим, його буде складно заважати ложкою.
- Краплею олії змастити форму і сюди ж помістити густе тісто.
- Запікати приблизно сорок п'ять хвилин при середній температурі. Час готування теж залежить від соковитості продуктів.
- Подавати до столу, коли трохи охолоне.
Сирно-гарбузовий пиріг
В рецепті не використовується борошно, тому калорійність різко падає. Це підходить тим, хто на дієті.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сиру м'якого | 0,3 кг |
ваніліну | 10 г |
яєць | 1 шт. |
гарбуза | 0,3 кг |
цукру | 75 г |
крупи манної | 0,1 кг |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 155 ккал |
Як приготувати:
- Сир перекласти в чашу блендера і подрібнити, щоб не було грудочок.
- Гарбуз звільнити від насіння і шкірки, порізати невеликими шматочками, відправити до сиру.
- Сюди ж вбити яйце.
- Знову перебити блендером інгредієнти, щоб отримати однорідну суміш.
- Далі перекласти все в миску, вмішати сюди цукор, манну крупу і трохи ваніліну.
- Підготувати деко: постелити на неї пергаментний папір або просто змастити маслом.
- Тісто рівним шаром перелити у форму. Помістити в гарячу духовку.
- На середній температурі довести до готовності. Час залежить від товщини шару.
- При подачі прикрасити листочками м'яти.
Порада: сир можна брати будь-якої жирності. Однак чим він жирніше, тим ніжніше вийде випічка.
Пісне печиво з гарбуза для діабетиків
Печиво на основі пластівців і гарбуза виходить дуже ніжним і красивим.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вівсяних пластівців | 0,1 кг |
кориці | за смаком |
олії соняшникової | 75 мл |
гарбуза | 0,2 кг |
розпушувача | 7 р |
замінники цукру | за смаком |
Час приготування: 110 хвилин | Калорійність на 100 грам: 188 ккал |
Як приготувати:
- Гарбуз вимити. Видалити кісточки, шкірку потрібно залишити.
- М'якоть розрізати на кілька шматочків.
- Кожен з них потрібно присипати бажаним кількістю кориці.
- Розкласти на деко і запекти в протягом години при середній температурі. Може знадобитися менше або більше часу, на це впливає сорт продукту.
- Після випікання і охолодження зняти ложкою м'якоть зі шкурок. Виделкою розім'яти в пюре в мисці.
- В отриману масу потрібно додавати все зазначене масло і трохи підсолоджувача.
- Вівсяні пластівці необхідно висипати на суху сковорідку, присипати корицею і трохи обсмажити.
- Коли з'явиться легкий аромат над пластівцями, їх потрібно перемістити в блендер і подрібнити. Доводити до стану борошна не обов'язково, але бажано.
- Додати подрібнені пластівці до гарбузі і перемішати.
- Ложкою і руками сформувати невеликі коржі на деко. Розмір може бути будь-яким.
- Запікати півгодини на середньому вогні. До столу подавати повністю теплими.
Порада: якщо покласти занадто багато стевії, вона буде гірчити.
Рецепт лепешняку
Ще один легкий і по приготуванню і по калорійності рецепт. Але який він апетитний!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яєць | 3 шт. |
замінники цукру | за смаком |
гарбуза | 0,6 кг |
сиру м'якого 0% | 270 г |
крупи манної | 50 г |
кориці | 7 р |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 94 ккал |
Як приготувати:
- Очистити вимиту гарбуз від шкірки і кісточок, потім розрізати її на невеликі шматочки.
- Перемістити їх в сотейник і додати 2/3 склянки води. Прибрати на вогонь.
- Гасити не більш півгодини, поки всі шматочки не стануть м'якими.
- Міксером або звичайним віночком всі яйця потрібно збити високу піну.
- Додати до неї сир і продовжити збивати. Підсолодити і перемішати.
- Далі до отриманого світлої маси додати манку і шматочки гарбуза. Ще раз збити до абсолютної однорідності. Додавати корицю.
- Включити духовку розігріватися. За ці кілька хвилин манка встигне набрякнути.
- Запікати на середньому вогні приблизно сорок п'ять хвилин. Подавати можна теплим або холодним.
Порада: як цукрозамінника підійдуть дві-три ложки сиропу топінамбура або меду.
Випічка з додаванням яблук
Осінь пропонує не тільки гарбуз, але і яблука, і поєднання цих продуктів вважається одним із найбільш вдалих.
Для начинки:
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яблук | 2 шт. |
кориці | 5 г |
гарбуза | 0,4 кг |
горіха мускатного | 2 г |
цукру | 80 г |
імбиру меленого | 3 р |
Для тіста:
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сметани | 15 мл |
масла вершкового | 0,1 кг |
ванілі | 4 р |
жовтків | 1 шт. |
розпушувача | 1 шт. |
борошна | 0,3 кг |
цукру | 50 г |
Для змазування:
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яєць | 1 шт. |
цукру | 15 г |
Час приготування: 110 хвилин | Калорійність на 100 грам: 203 ккал |
Як приготувати:
- Спершу необхідно зайнятися тестом. Для цього масло кімнатної температури потрібно порубати ножем разом з цукром і борошном, щоб вийшла крихта.
- Додати сюди жовток, ванілін, розпушувач, а також сметану. Руками або за допомогою комбайна замісити тісто.
- Помістити його в харчову плівку і прибрати в холодне місце приблизно на півгодини, щоб масло знову замерзло.
- Далі потрібно приготувати начинку. Гарбуз необхідно звільнити від шкірки і кісточок, її м'якоть порізати скибочками.
- Нарізати часточками яблука, у них можна прибрати тільки кісточки.
- У сковороді необхідно розтопити вершкове масло і сюди ж вмішати цукор.
- Через п'ять хвилин постійного помішування і прогрівання додати сюди шматочки гарбуза.
- Гасити їх п'ятнадцять хвилин, час від часу помішуючи, потім додати яблука і готувати ще хвилин п'ять.
- В кінці додати прянощі і остудити фруктову суміш.
- Відповідну форму змастити маслом.
- Тісто поділити на дві нерівні частини і більшу з них розкачати і покласти на дно форми. Сформувати бортики.
- Викласти в центр начинку і розрівняти її ложкою.
- Решту тіста теж розкачати, розрізати на смужки і скрутити їх в джгути.
- Викласти джгути у вигляді сітки.
- Інгредієнти для змащування збити виделкою. Нанести їх зверху на тісто за допомогою пензлика.
- Запікати необхідно сорок п'ять хвилин при 200 градусах. Для краси остиглий пиріг можна присипати цукровою пудрою.
Порада: змастити пиріг зверху також можна солодким молоком або водою.
Як приготувати мафіни
Порційна випічка стає все популярнішим, а від гарбузового мафінів і зовсім неможливо відмовитися.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яєць | 4 шт. |
гарбуза | 0,4 кг |
олії оливи | 175 мл |
цукру | 240 г |
волоських горіхів | 60 г |
борошна | 0,3 кг |
цедри лимона | 10 г |
розпушувача | 10 г |
кориці | 3 р |
лимонного соку | 5 мл |
сметани | 30 мл |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 274 ккал |
Як приготувати:
- Очищену гарбуз нарізати на кубики.
- Перекласти їх в блендер і перемолоти в пюре. Також можна скористатися м'ясорубкою.
- Додати цукор з яйцями і знову збити, щоб крупинки розчинилися.
- Потім вмішати сюди борошно з пекарським порошком. Всипати корицю.
- Горіхи порубати ножем в крихту і додати до попередньої суміші.
- В кінці влити олію і добре перемішати. Вийде досить рідке тісто.
- Змастити маслом формочки для маффінів і вилити в них тісто. Зверху залишити хоча б чверть вільного простору, так як при запіканні тісто підніметься.
- Запікати На середньому вогні близько двадцяти хвилин. Витягнути і дати охолонути протягом десяти хвилин.
- Цедру і лимонний сік вмішати в сметану можна додати сюди цукрову пудру. Перемішати і полити кремом мафіни.
Порада: оливкова олія можна замінити на соняшникову для економії. Можна використовувати і 5050.
Гарбуз: корисні властивості та рецепти страв — дізнайтеся все про цей дивовижний овоч.
Тут ви прочитаєте, як запекти гарбуз в мікрохвильовці цілком чи шматочками.
Візьміть на замітку рецепт корисних пиріжків з гарбузом на будь-який смак.
Приготування гарбузового кексу в мультиварці
Насичений колір цього кексу на основі гарбуза всім дає зрозуміти, як багато в ньому вітамінів і смаку.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукру | 0,2 кг |
борошна | 0,3 кг |
гарбуза | 0,4 кг |
яєць | 3 шт. |
пекарського порошку | 1 уп. |
олії соняшникової | 0,1 л |
спецій | за смаком |
Час приготування: 100 хвилин | Калорійність на 100 грам: 252 ккал |
Як приготувати:
- Очистити гарбуз від насіння і шкірки і потім сиру м'якоть потрібно натерти, можна крупно.
- Міксером збити яйця разом з цукром до утворення піни.
- Борошно змішати з бажаними спеціями і пекарським порошком.
- До яєчної піні вмішати борошняну суміш і влити масло, знову перемішати міксером.
- Додати гарбуз і розподілити її по всьому тесту.
- Чашу пристрою змастити невеликою кількістю масла і перелити сюди жовте тісто.
- Закрити кришку і вибрати режим «Випічка», час повинно встановитися автоматично. Якщо цього не сталося, то потрібно запікати мінімум годину.
- Подавати в охолодженому вигляді до чаю.
Корисні поради
Прикрасити будь-яку випічку можна будь-якими насінням, але краще всього підходять гарбузові. Для цього необов'язково купувати готові насіння, можна просто висушити їх у духовці або на сковороді.
Як в саме тісто, так і в начинку часто додаються горіхи, сиропи, шоколад, коньяк або ром та інші ароматні продукти. Вони ще краще підкреслюють смак гарбуза.
Ніжна і щільна випічка на основі цього золотого овоча – справжня насолода для очей, так і для живота!