Як швидко спекти ніжне печиво з гарбуза
Гарбуз – справжня королева осені. З неї можна приготувати тисячі страв. А коли дитина відмовляється їсти цей корисний продукт, можна спекти печиво. Тоді ніяка дітвора не відмовиться поласувати «здоровими» вкусняшка!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
коричневого цукру - | 60 г |
гарбуза - | 250 г |
порошку для випічки - | 3 р |
борошна - | 300 г |
олії соняшникової - | 15 мл |
цукру ванільного - | 4 р |
кориці - | 4 р |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 227 Ккал |
Процес приготування печива з гарбуза:
- М'якоть гарбуза, очищеної від шкірки і насіння, порізати шматочками і запекти в мікрохвильовій печі. Вона повинна стати м'якше;
- Їх потрібно подрібнити Блендером в грубе пюре, потрібно, щоб залишилися шматочки;
- Потім сюди ж в чашу блендера всипати борошно, прянощі, розпушувач і цукор, все перебити разом;
- Обережно витягнути тісто і мокрими руками сформувати кульки розміром зі сливу, викласти на пекарській папір;
- Випікати мінімум п'ятнадцять хвилин в духовці при 180 за Цельсієм.
Дуже смачне пісочне печиво з гарбуза в духовці
- 2 г мускатного горіха;
- 560 г борошна;
- 8 г кориці;
- 1 яйце;
- 180 г масла;
- 3 г меленого імбиру;
- 3 г порошку для тіста;
- 240 г гарбуза;
- 270 г цукру.
Час — 45 хв.
Калорійність — 343 ккал/100 р.
Інструкція по приготуванню:
- Гарбуз вимити і очистити, далі нарізати шматочками і запекти в духовці. Це займе хвилин двадцять п'ять, плід повинен стати м'яким;
- Міксером змішати масло, яйце і цукор в білу пишну масу;
- Гарбуз пюрировать і ввести в масляну масу, сюди ж додати всі спеції, перемішати міксером;
- Додати борошно з розпушувачем, вже ложкою замісити тісто;
- Тісто викласти на стіл, його потрібно трохи притрусити борошном;
- Розкачати тісто на столі в пласт і за допомогою формочок виріжте печиво. А можна просто склянкою;
- Деко потрібно змастити маслом і зверху викласти печиво. Зверху можна присипати ще корицею або кардамоном;
- Випікати їх двадцять хвилин при 190 за Цельсієм.
Ласощі для всіх тих, що худнуть
- 6 шт кураги;
- 20 г гарбузового насіння;
- 220 г вівсяного борошна;
- 160 г гарбуза;
- 70 г борошна пшеничного;
- 7 мл меду;
- 5 г розпушувача;
- 120 мл йогурту;
- 25 г кунжуту.
Час — 50 хв.
Калорійність — 229 ккал/100 р.
Як спекти дієтичне печиво з гарбузом швидко і смачно:
- Почищену від насіння та шкірки гарбуз зварити до м'якості, потім пюрировать заглибним блендером. При бажанні, гарбуз можна зовсім не варити, а перебити сиру;
- До цього пюре влити йогурт і мед за смаком посолити;
- Курагу дрібно нарізати і з'єднати її з іншими компонентами;
- Сюди ж додати гарбузове насіння і просіяне двічі пшеничне борошно;
- Дати тісту постояти хвилин двадцять;
- Потім додати розпушувач і вівсяну муку, замісити тісто. Приправити;
- Духовку розігріти до 180 за Цельсієм, вистелити пергамент на форму, змастити маслом;
- Мокрими руками сформувати невеликі кульки печива, викласти на пергамент. Робити між ними відстань, так як вони виростуть;
- Випікати двадцять хвилин.
Вівсяне печиво з гарбуза
- 240 г гарбуза;
- 8 г розпушувача;
- 90 г цукру;
- 85 г вівсяних пластівців;
- 125 мл олії;
- 180 г борошна;
- 2 г солі.
Час — 45 хв.
Калорійність — 339 ккал/100 р.
Як готувати печиво з гарбуза і вівсяних пластівців:
- Очищену м'якоть гарбуза потрібно натерти, покласти в невелику каструлю, залити половиною чашки води. Зварити овоч до м'якості;
- Потім перетерти масу через сито або перебити блендером в пюре;
- На середньому вогні, без додавання олії на сковороді потрібно обсмажити пластівці. Досить десяти хвилин. Їх треба заважати;
- Додати корицю і пластівці на гарбуз, трохи перебити блендером. Подрібнювати пластівці не потрібно, нехай залишаються шматочками;
- Далі висипати цукор, влити рослинне масло і посолити. Перемішати;
- Всипати борошно разом з розпушувачем і замісити дуже м'яке, але щільне тісто, без липкості;
- Перекласти тісто в кондитерський шприц і видавити майбутнє печиво на пергамент порціями. Можна і просто сформувати руками;
- Випікати при 190 за Цельсієм протягом п'ятнадцяти хвилин.
Ніжне сирно-гарбузове печиво
- 125 г сиру;
- 25 мл олії соняшникової;
- 420 г борошна;
- 2 яйця;
- 230 г гарбуза;
- 165 г цукру;
- 2 г ваніліну;
- 4 г розпушувача.
Час — 55 хв.
Калорійність — 255 ккал/100 р.
Приготування:
- Гарбуз спочатку потрібно почистити від насіння і шкірки, потім порізати на шматочки і відварити їх протягом п'яти хвилин;
- В окремій ємності віночком потрібно збити яйце з сіллю, цукром і ваніліном. Повинна з'явитися піна;
- Потім додати в яєчну масу сир і розмішати. Бажано попередньо протерти його через сито;
- Товкачем або блендером пюрировать гарбуз;
- Отримане руде пюре додати до інших інгредієнтів, перешкодити;
- Просіяти борошно в миску, всипати розпушувач і вимісити;
- Тісто, що вийшло, трохи липке, треба розкачати на поверхні;
- Порізати бажаними шматочками (кружечками, квадратиками і ін), викласти на пекарській папір;
- Другим яйцем зверху змастити печиво, за бажанням притрусити цукром;
- Готувати двадцять хвилин в духовій шафі при 200 за Цельсієм.
Пісний варіант випічки (без яєць)
- 220 г гарбуза;
- 65 г цукру;
- 125 мл рослинного масла;
- 120 г геркулеса;
- 1 п ванільного цукру;
- 40 г кураги;
- 3 г соди;
- 5 г кориці.
Час — 35 хв.
Калорійність — 353 ккал/100 р.
Як спекти печиво з гарбузом, курагою і вівсяними пластівцями:
- Гарбуз почистити від шкірки і насіння, м'якоть потрібно нарізати кубиками;
- На водяній бані відварити ці кубики протягом п'ятнадцяти хвилин;
- Геркулес слід обсмажити на сковороді без масла, зовсім трохи, на середньому вогні;
- Потім ці пластівці потрібно трохи подрібнити ножем, але не в порошок;
- Курагу запарити в окропі на десять хвилин, потім воду прибрати, порізати на шматочки;
- У блендері пюрировать гарбуз разом з цукром, меленою корицею і ванільним цукром. Можна додати трохи мускатного горіха;
- Влити рослинне масло і всипати пластівці, перешкодити;
- Просіяти борошно і соду, додати до загальної маси, вимішати;
- В кінці додати трохи кураги;
- Ложкою викласти на пергамент майбутнє печиво. Бажано змастити маслом пергамент;
- Випікати при 190 за Цельсієм приблизно двадцять хвилин, поки не з'явиться рум'яність.
Повітряне печиво з гарбуза
- 110 р цукру;
- 130 г гарбуза;
- 60 г маргарину;
- 230 г борошна;
- 1 яйце.
Час — 35 хв.
Калорійність — 311 ккал/100 р.
Процес:
- Яйце перетерти з цукром;
- У невеликому сотейнику або мисці розтопити маргарин, змішати його з просіяним борошном;
- Після цього масу додати до яєць і перемішати;
- М'якоть гарбуза натерти і перемішати з іншими продуктами, повинна вийти однорідна суміш;
- Форму змастити жиром і в неї викласти сметанообразное тісто. Випікати дванадцять хвилин при 150 за Цельсієм.
Спробуйте приготувати ищзысканный десерт з морозивом за нашими рецептами.
Сирна запіканка без яєць і манки. Дієтичне блюдо, яке найкраще знач=ніт вам шкідливі десерти.
Рецепт салату «Червона шапочка» з помідорами або гранатами. Ми зібрали кілька варіантів рецептів, які можна спробувати.
Гарбузове печиво з шоколадними крапельками
- 190 г борошна;
- 2 г кориці;
- 10 мл олії соняшникової;
- 140 г цукру;
- 4 г меленого кардамону;
- 270 г гарбуза;
- 30 г шоколадних крапель;
- 1 яйце;
- 2 г меленого імбиру;
- 6 г солі;
- 1 п ванільного цукру;
- 0,5 п масла;
- 7 г розпушувача.
Час — 55 хв.
Калорійність — 247 ккал/100 р.
Алгоритм дій:
- Звільнити гарбуз від шкірки та насіння, нарізати смужками і запекти їх, поки не стануть м'якими. Чим твердіше гарбуз, тим більше потрібно часу;
- Потім брусочки пюрировать заглибним блендером;
- У сусідній ємності змішати борошно з кардамоном, корицею, сіллю, імбиром, розпушувачем. Бажано просіяти борошно спочатку;
- В іншій ємності віночком змішати розтоплене масло і цукор. Повинна вийти досить пишна маса;
- Додати яйце і ще хвилину збивати, а після цього сюди перекласти помаранчеве пюре і перемішати;
- Порціями додавати суху суміш і замішувати тісто;
- В кінці вмішати шоколадні краплі. До речі, їх спокійною можна замінити плитковим шоколадом, порубаним на шматочки;
- Ложкою викласти тісто на деко з пекарської папером. Дотримуватися відстань в 3 див. Випікати півгодини при 180 за Цельсієм.
Корисні поради
Борошно бажано просіяти двічі або тричі. Так вона буде легше замішуватися, консистенція буде більш однорідною, без грудочок. До того ж, після цього разрыхлителю буде легше підняти тісто в духовці.
Гарбуз буває різних сортів. Якщо заздалегідь вибрати солодкий сорт, наприклад, Медовий десерт, то кількість цукру можна зменшити. В деяких випадках і зовсім можна виключити з рецепту. Як варіант, цукровий пісок завжди можна замінити медом або цукрозамінників. Останній, до речі, використовується в дієті за Дюкану.
Краще всього готувати гарбуз на пару. Так вона зберігає більшість своїх властивостей і вітамінів. Якщо немає пароварки, приготувати овоч можна просто на водяній бані. Щоб посилити помаранчевий колір майбутніх печеньок, разом з гарбузом можна пропарити моркву. Достатньо буде однієї моркви. Смак вона не дасть, зате колір і користь подарує. Її точно так само потрібно пюрировать перед додаванням в тісто.
Якщо замінити борошно висівками, можна отримати ще більше користі, очистивши свій шлунок таким смачним способом. Гарбуз дуже любить спеції, поекспериментуйте з ними! Наприклад, можна використовувати гвоздику. Так само печиво можна доповнювати горіхами (волоськими, фісташками, арахіс, кешью, фундук і т. д.) і сухофруктами (родзинками, чорносливом, цукатами). Можна класти навіть мармелад і топити зефір. Приміром, деякі господині для дітей додають мармеладних різнокольорових ведмедиків. Потрібно класти в тісто їх цілими.
Печиво з гарбуза не володіє яскраво вираженим смаком даного овоча. Однак, всі вітаміни все одно зберігаються. Легкий спосіб погодувати дітей дійсно корисними стравами!