14 апрель 2019 4 327

Як швидко і смачно приготувати десерт із гарбуза

Восени гарбуз продається буквально на кожному розі. З неї можна приготувати не тільки кашу. Цей продукт – знахідка для яскравих і незвичайних десертів. Корисне ласощі, що по смаку навіть тим, хто гарбуз не визнає.

Рецепт з Дюкану
Інгредієнти Кількість
молока - 220 мл
гарбуза - 570 г
сиру - 240 г
желатину - 12 р
кориці меленої - 3 р
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 70 Ккал

Порядок приготування десерту з гарбуза з Дюкану:

  1. Гарбуз очистити від шкірки і насіння, порізати на шматочки і запекти її, поки вона повністю не стане м'якою. Після цього її потрібно розтовкти в пюре разом з корицею;
  2. Сир змішати з молоком до однорідної маси;
  3. Желатин замочити у воді по інструкції;
  4. Половину готового желатину слід додати в сир, а другу частину – в гарбузове пюре. Все гарно розмішати і розлити по креманкам, дати застигнути.

Медовий десерт з гарбуза

  • 30 г коричневого цукру;
  • 15 г меду;
  • 60 г волоських горіхів;
  • 20 г масла вершкового;
  • 470 г гарбуза.

Час приготування – 50 хв.

Калорійність на сто грам – 139 ккал.

Порядок дій:

  1. Очищену від шкірки і насіння гарбуз порізати на скибочки, не дуже тонко. Їх потрібно розкласти в невеликому деко, злегка присипати сіллю. На деко налити дві ложки води. Зверху все затягнути фольгою. Поставити шматочки запікати при 190 за Цельсієм хвилин на двадцять;
  2. Горіхи по максимуму очистити від лушпиння і порубати ножем в крихту;
  3. Масло розтопити в невеликому сотейнику, додати цукор, горіхову крихту і мед, розмішати;
  4. Дістати гарбуза з духовки, зняти фольгу. Полити її олійно-горіховою сумішшю і поставити назад в духовку ще на десять хвилин. Дістати, остудити, подавати з м'ятою.

Пудинг з гарбуза в склянках на десерт

  • 530 г гарбуза;
  • 230 мл молока;
  • 230 мл вершків;
  • 3 яйця;
  • 60 г борошна;
  • 0,5 шт лимона;
  • 3 г солі;
  • 12 г ванільного цукру;
  • 230 г цукру.

Час готування – 1 год 20 хв.

Калорійність на сто грам – 131 ккал.

Порядок дій:

  1. Очищену гарбуз порізати на скибочки, перекласти їх в каструлю, залити водою і поставити врівень повільно кипіти на півгодини на плиту;
  2. В окремій ємності слід збити яйця і цукор;
  3. Готові, м'які шматочки плода потрібно витягнути з води і блендером перебити в пюре;
  4. Окремо потрібно злегка збити вершки;
  5. Змішати всі перераховані вище інгредієнти і влити до них молоко;
  6. Просіяти сюди ж борошно, видавити сік половини лимона, додати ванільний цукор і сіль, все ретельно перемішати;
  7. Розлити масу по невеликим кружечкам. Їх бажано спочатку змастити вершковим маслом;
  8. Поставити ємності в мікрохвильову піч і запікати на найбільшій потужності приблизно півгодини. Подавати в тих же склянках або акуратно перекласти і охолодити, подавати з морозивом.

Сирний десерт із гарбуза «Чізкейк» в духовці

  • 160 г пісочного печива;
  • 5 мл ванільного екстракту;
  • 120 г цукрової пудри;
  • 60 г вершкового масла;
  • 2 г меленої кориці;
  • 270 г гарбуза;
  • 2 яйця;
  • 70 г волоських горіхів;
  • 470 г сиру Філадельфія.

Час готування – 1 год 10 хв.

Калорійність на сто грам – 274 ккал.

Порядок дій:

  1. В чаші блендера подрібнити печиво в дрібну крихту. Потім сюди ж додати очищені горіхи, знову перебити;
  2. Вершкове масло розтопити і влити його до дробленому печінкою, перемішати;
  3. Перекласти отримане тісто у форму для випікання, ложкою утрамбувати по всьому дну і прибрати в холодильник;
  4. В окремій мисці збити сир. Він обов'язково повинен бути кімнатної температури. До нього потрібно додати цукрову пудру, перебити їх разом міксером;
  5. Додати сюди ж корицю і ванільний екстракт, знову перемішати;
  6. Гарбуз почистити і відварити (або запекти до м'якості, перебити в пюре. Якщо воно вийшло дуже в'язким, то потрібно влити трохи молока або масла, перемішати;
  7. Дане пюре додати до сирної маси і перемішати міксером;
  8. Після цього у цю ж масу вбивати по одному яйцю, перемішуючи їх інтенсивно міксером. Дуже важливо, щоб яйця повністю розмішалися і підвелися;
  9. Витягнути форму з тестом з холодильника і сюди ж перелити готову гарбузову начинку;
  10. Духовку розігріти до 180 за Цельсієм, випікати в ньому чізкейк не менше сорока хвилин;
  11. Витягнути з духовки, почекати, поки охолоне. Після цього загорніть в плівку і прибрати в холодильник години на чотири, щоб він повністю застиг.

Десерт із гарбуза з шоколадом — швидко і смачно

  • 440 г гарбуза;
  • 5 г кориці;
  • 10 г цукру;
  • 60 г шоколаду;
  • 7 мл соку лимона;
  • 20 г арахісу.

Час приготування – 40 хв.

Калорійність на сто грам – 96 ккал.

Порядок дій:

  1. Очищену м'якоть гарбуза потрібно нарізати однаковими шматочками, не дуже тонкими. Викласти їх на пергамент, присипати цукром і корицею і полити лимонним соком;
  2. Відправити в духовку при 190 за Цельсієм на двадцять хвилин;
  3. На водяній бані слід розтопити шоколад;
  4. Арахіс трохи прожарити на сухій сковороді, а потім дрібно порубати ножем;
  5. Витягнути гарбуз на тарілку, полити її шоколадом і присипати горіхами.

Суфле з гарбуза на десерт

  • 20 г вершкового масла;
  • 460 г гарбуза;
  • 30 г світлого родзинок;
  • 180 г цукру;
  • 160 мл молока;
  • 2 яйця;
  • 1 г ваніліну.

Час готування – 1 год 45 хв.

Калорійність на сто грам – 140 ккал.

Порядок дій:

  1. Очистити гарбуз від насіння і від шкірки, вимити її і нарізати на шматочки. Їх слід пересипати на деко і відправити духовку при 200 за Цельсієм мінімум на сорок хвилин;
  2. Жовтки у яєць відокремити від білків;
  3. Розм'якшену гарбуз дістати з духовки і перебити її в блендері в пюре;
  4. Білки потрібно збити в м'яку піну міксером;
  5. Родзинки очистити від сміття і запарити в гарячій воді хвилин на п'ятнадцять. Далі воду злити;
  6. У холодну гарбузове пюре ввести жовтки, потім цукор, ванілін, родзинки, молоко, перемішати;
  7. Сюди ж додати збиті білки, акуратно перемішати і дати пару хвилин настоятися;
  8. Порційні формочки змастити вершковим маслом і в них перелити тісто;
  9. Поставити їх у велику і глибоку форму, наповнену наполовину водою;
  10. Відправити в духовку і запікати при 200 за Цельсієм протягом двадцяти хвилин.

А ви знаєте який салат до плову підійде найкраще? Візьміть на замітку нашу добірку рецептів.

Читайте як приготувати піцу з фаршем і грибами — фото-рецепт з підказками.

Візьміть на замітку рецепт пісного супу з червоної квасолі.

Рецепт желе з гарбуза з апельсином

  • 2 апельсина;
  • 340 г гарбуза;
  • 20 г желатину;
  • 25 мл соку лимона;
  • 160 мл води;
  • 15 г цукру.

Час приготування – 45 хв.

Калорійність на сто грам – 39 ккал.

Порядок дій:

  1. Апельсини вимити і з одного з них зняти цедру;
  2. Очищену м'якоть гарбуза потрібно нарізати шматочками і скласти їх в каструлю;
  3. З обох апельсинів вичавити сік і додати до гарбуза;
  4. Сюди ж потрібно влити сік лимона, перешкодити;
  5. Додати апельсинову цедру. Перешкодити і, якщо не достатньо вологи, додати трохи води. Варити до м'якості;
  6. В кінці додати цукор і перебити гарбуз в пюре;
  7. У зазначеній кількості теплої води потрібно розвести желатин і потім всю масу залити до гарбузовому пюре, перешкодити;
  8. Перелити масу в креманку і прибрати в холодильник для застигання. Прикрасити м'ятою або шоколадом.

Цукерки з гарбуза в білому шоколаді

  • 170 г кокосової стружки;
  • 220 г гарбуза;
  • 7 г мускатного горіха;
  • 220 г білого шоколаду;
  • 90 мл води;
  • 230 г цукру;
  • 2 г кориці меленої;
  • 60 г сушеної вишні.

Час готування – 1 год 25 хв.

Калорійність на сто грам – 356 ккал.

Порядок дій:

  1. Гарбузову м'якоть, вже очищену від шкірки і насіння, потрібно натерти;
  2. Далі її потрібно змішати з кокосовою стружкою;
  3. Воду розмішати з цукром, перелити в сотейник і поставити на плиту;
  4. Довести масу до кипіння, тримати на великому вогні вісім хвилин;
  5. Після цього додати в отриманий сироп гарбуз з кокосом, розмішати;
  6. Варити протягом десяти хвилин, поки гарбуз не стане темною і прозорою. Потім додати корицю, зняти з вогню;
  7. Дати масі охолонути, а потім поставити її в холодильник на ніч;
  8. Вранці ложкою взяти трохи маси, в центр покласти сушену вишню і скатати кульку;
  9. Білий шоколад слід розтопити на водяній бані, занурити в нього всі кульки і перекласти їх на фольгу. Присипати зверху мускатним горіхом і прибрати в холодильник на тридцять хвилин.

Морозиво з гарбуза з прянощами і фісташками

  • 120 г гарбуза;
  • 70 г фісташок;
  • 130 мл згущеного молока;
  • 2 г кориці;
  • 2 г кардамону;
  • 3 г імбиру сушеного;
  • 20 г меду;
  • 3 шт гвоздики;
  • 120 мл вершків 33%.

Час готування – 3 год 20 хв.

Калорійність на сто грам – 228 ккал.

Порядок дій:

  1. Гарбуз почистити від насіння і від шкірки, порізати кубиками і запекти в духовці до повної м'якості;
  2. Коли вона охолоне, її потрібно пюрировать заглибним блендером, всипати всі спеції і влити мед, знову перебити;
  3. Потім сюди ж влити вершки та згущене молоко, інтенсивно перемішати;
  4. Прибрати в холодильник на п'ятнадцять хвилин;
  5. Фісташки (очищені) прожарити на сковороді без масла. Можна використовувати і солоні для більш екстремального смаку. Порубати ножем в крихту;
  6. Взяти силіконову форму і в кожну її форму помістити на дно горіхи;
  7. Дістати з морозилки гарбузову суміш, ручним віночком перемішати її і розлити по формочках. Прибрати в холодильник на три години.

Поради ласунам

В цих рецептах гарбуз або вариться, або запікається. Але найкращий спосіб зберегти всі її корисні властивості – приготувати овоч на водяній бані. Цей процес трудомісткий і довгий, але за допомогою пароварки його можна прискорити. Тримати на пару потрібно до тих пір, поки гарбуз не стане м'якою.

Якщо в будинку не виявилося яєць, в деяких випадках їх завжди можна замінити желатином. Приміром, в суфле. А цукор можна взагалі не додавати, якщо овоч сам по собі дуже солодкий. Як варіант, можна використовувати мед.

Красива подача – не менш вагомий аспект страви, ніж його приготування. Практично всі десерти можна подати під ароматним карамельним соусом. Гарбуз з ним поєднується просто неймовірно смачно. А якщо він ще і солоний, то відмінно поєднується з солодкістю інших інгредієнтів.

Для такого соусу потрібні вершки, цукор, масло, вода, ванільний екстракт і зовсім трохи солі. Смак нагадує іриску. З таким же успіхом можна подавати гарбузове десерти з вареним згущеним молоком.

Крім сухофруктів і горіхів, гарбуз добре поєднується з персиками, цукатами, морозивом, сиром. З цього овоча можна приготувати печиво, батончики, каші, крем, цукати, сорбет і т. д.

Приготування десертів з гарбуза – процес дуже цікавий, смачний і яскравий. Всі вони володіють приємним помаранчевим кольором і несуть в собі максимум користі. Такі страви, до речі, можуть послужити і поживним сніданком. Ними не соромно пригостити друзів, поставивши у красивих формочках на святковий стіл.

Що ще почитати: