Як швидко і смачно приготувати десерт із гарбуза
Восени гарбуз продається буквально на кожному розі. З неї можна приготувати не тільки кашу. Цей продукт – знахідка для яскравих і незвичайних десертів. Корисне ласощі, що по смаку навіть тим, хто гарбуз не визнає.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
молока - | 220 мл |
гарбуза - | 570 г |
сиру - | 240 г |
желатину - | 12 р |
кориці меленої - | 3 р |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 70 Ккал |
Порядок приготування десерту з гарбуза з Дюкану:
- Гарбуз очистити від шкірки і насіння, порізати на шматочки і запекти її, поки вона повністю не стане м'якою. Після цього її потрібно розтовкти в пюре разом з корицею;
- Сир змішати з молоком до однорідної маси;
- Желатин замочити у воді по інструкції;
- Половину готового желатину слід додати в сир, а другу частину – в гарбузове пюре. Все гарно розмішати і розлити по креманкам, дати застигнути.
Медовий десерт з гарбуза
- 30 г коричневого цукру;
- 15 г меду;
- 60 г волоських горіхів;
- 20 г масла вершкового;
- 470 г гарбуза.
Час приготування – 50 хв.
Калорійність на сто грам – 139 ккал.
Порядок дій:
- Очищену від шкірки і насіння гарбуз порізати на скибочки, не дуже тонко. Їх потрібно розкласти в невеликому деко, злегка присипати сіллю. На деко налити дві ложки води. Зверху все затягнути фольгою. Поставити шматочки запікати при 190 за Цельсієм хвилин на двадцять;
- Горіхи по максимуму очистити від лушпиння і порубати ножем в крихту;
- Масло розтопити в невеликому сотейнику, додати цукор, горіхову крихту і мед, розмішати;
- Дістати гарбуза з духовки, зняти фольгу. Полити її олійно-горіховою сумішшю і поставити назад в духовку ще на десять хвилин. Дістати, остудити, подавати з м'ятою.
Пудинг з гарбуза в склянках на десерт
- 530 г гарбуза;
- 230 мл молока;
- 230 мл вершків;
- 3 яйця;
- 60 г борошна;
- 0,5 шт лимона;
- 3 г солі;
- 12 г ванільного цукру;
- 230 г цукру.
Час готування – 1 год 20 хв.
Калорійність на сто грам – 131 ккал.
Порядок дій:
- Очищену гарбуз порізати на скибочки, перекласти їх в каструлю, залити водою і поставити врівень повільно кипіти на півгодини на плиту;
- В окремій ємності слід збити яйця і цукор;
- Готові, м'які шматочки плода потрібно витягнути з води і блендером перебити в пюре;
- Окремо потрібно злегка збити вершки;
- Змішати всі перераховані вище інгредієнти і влити до них молоко;
- Просіяти сюди ж борошно, видавити сік половини лимона, додати ванільний цукор і сіль, все ретельно перемішати;
- Розлити масу по невеликим кружечкам. Їх бажано спочатку змастити вершковим маслом;
- Поставити ємності в мікрохвильову піч і запікати на найбільшій потужності приблизно півгодини. Подавати в тих же склянках або акуратно перекласти і охолодити, подавати з морозивом.
Сирний десерт із гарбуза «Чізкейк» в духовці
- 160 г пісочного печива;
- 5 мл ванільного екстракту;
- 120 г цукрової пудри;
- 60 г вершкового масла;
- 2 г меленої кориці;
- 270 г гарбуза;
- 2 яйця;
- 70 г волоських горіхів;
- 470 г сиру Філадельфія.
Час готування – 1 год 10 хв.
Калорійність на сто грам – 274 ккал.
Порядок дій:
- В чаші блендера подрібнити печиво в дрібну крихту. Потім сюди ж додати очищені горіхи, знову перебити;
- Вершкове масло розтопити і влити його до дробленому печінкою, перемішати;
- Перекласти отримане тісто у форму для випікання, ложкою утрамбувати по всьому дну і прибрати в холодильник;
- В окремій мисці збити сир. Він обов'язково повинен бути кімнатної температури. До нього потрібно додати цукрову пудру, перебити їх разом міксером;
- Додати сюди ж корицю і ванільний екстракт, знову перемішати;
- Гарбуз почистити і відварити (або запекти до м'якості, перебити в пюре. Якщо воно вийшло дуже в'язким, то потрібно влити трохи молока або масла, перемішати;
- Дане пюре додати до сирної маси і перемішати міксером;
- Після цього у цю ж масу вбивати по одному яйцю, перемішуючи їх інтенсивно міксером. Дуже важливо, щоб яйця повністю розмішалися і підвелися;
- Витягнути форму з тестом з холодильника і сюди ж перелити готову гарбузову начинку;
- Духовку розігріти до 180 за Цельсієм, випікати в ньому чізкейк не менше сорока хвилин;
- Витягнути з духовки, почекати, поки охолоне. Після цього загорніть в плівку і прибрати в холодильник години на чотири, щоб він повністю застиг.
Десерт із гарбуза з шоколадом — швидко і смачно
- 440 г гарбуза;
- 5 г кориці;
- 10 г цукру;
- 60 г шоколаду;
- 7 мл соку лимона;
- 20 г арахісу.
Час приготування – 40 хв.
Калорійність на сто грам – 96 ккал.
Порядок дій:
- Очищену м'якоть гарбуза потрібно нарізати однаковими шматочками, не дуже тонкими. Викласти їх на пергамент, присипати цукром і корицею і полити лимонним соком;
- Відправити в духовку при 190 за Цельсієм на двадцять хвилин;
- На водяній бані слід розтопити шоколад;
- Арахіс трохи прожарити на сухій сковороді, а потім дрібно порубати ножем;
- Витягнути гарбуз на тарілку, полити її шоколадом і присипати горіхами.
Суфле з гарбуза на десерт
- 20 г вершкового масла;
- 460 г гарбуза;
- 30 г світлого родзинок;
- 180 г цукру;
- 160 мл молока;
- 2 яйця;
- 1 г ваніліну.
Час готування – 1 год 45 хв.
Калорійність на сто грам – 140 ккал.
Порядок дій:
- Очистити гарбуз від насіння і від шкірки, вимити її і нарізати на шматочки. Їх слід пересипати на деко і відправити духовку при 200 за Цельсієм мінімум на сорок хвилин;
- Жовтки у яєць відокремити від білків;
- Розм'якшену гарбуз дістати з духовки і перебити її в блендері в пюре;
- Білки потрібно збити в м'яку піну міксером;
- Родзинки очистити від сміття і запарити в гарячій воді хвилин на п'ятнадцять. Далі воду злити;
- У холодну гарбузове пюре ввести жовтки, потім цукор, ванілін, родзинки, молоко, перемішати;
- Сюди ж додати збиті білки, акуратно перемішати і дати пару хвилин настоятися;
- Порційні формочки змастити вершковим маслом і в них перелити тісто;
- Поставити їх у велику і глибоку форму, наповнену наполовину водою;
- Відправити в духовку і запікати при 200 за Цельсієм протягом двадцяти хвилин.
А ви знаєте який салат до плову підійде найкраще? Візьміть на замітку нашу добірку рецептів.
Читайте як приготувати піцу з фаршем і грибами — фото-рецепт з підказками.
Візьміть на замітку рецепт пісного супу з червоної квасолі.
Рецепт желе з гарбуза з апельсином
- 2 апельсина;
- 340 г гарбуза;
- 20 г желатину;
- 25 мл соку лимона;
- 160 мл води;
- 15 г цукру.
Час приготування – 45 хв.
Калорійність на сто грам – 39 ккал.
Порядок дій:
- Апельсини вимити і з одного з них зняти цедру;
- Очищену м'якоть гарбуза потрібно нарізати шматочками і скласти їх в каструлю;
- З обох апельсинів вичавити сік і додати до гарбуза;
- Сюди ж потрібно влити сік лимона, перешкодити;
- Додати апельсинову цедру. Перешкодити і, якщо не достатньо вологи, додати трохи води. Варити до м'якості;
- В кінці додати цукор і перебити гарбуз в пюре;
- У зазначеній кількості теплої води потрібно розвести желатин і потім всю масу залити до гарбузовому пюре, перешкодити;
- Перелити масу в креманку і прибрати в холодильник для застигання. Прикрасити м'ятою або шоколадом.
Цукерки з гарбуза в білому шоколаді
- 170 г кокосової стружки;
- 220 г гарбуза;
- 7 г мускатного горіха;
- 220 г білого шоколаду;
- 90 мл води;
- 230 г цукру;
- 2 г кориці меленої;
- 60 г сушеної вишні.
Час готування – 1 год 25 хв.
Калорійність на сто грам – 356 ккал.
Порядок дій:
- Гарбузову м'якоть, вже очищену від шкірки і насіння, потрібно натерти;
- Далі її потрібно змішати з кокосовою стружкою;
- Воду розмішати з цукром, перелити в сотейник і поставити на плиту;
- Довести масу до кипіння, тримати на великому вогні вісім хвилин;
- Після цього додати в отриманий сироп гарбуз з кокосом, розмішати;
- Варити протягом десяти хвилин, поки гарбуз не стане темною і прозорою. Потім додати корицю, зняти з вогню;
- Дати масі охолонути, а потім поставити її в холодильник на ніч;
- Вранці ложкою взяти трохи маси, в центр покласти сушену вишню і скатати кульку;
- Білий шоколад слід розтопити на водяній бані, занурити в нього всі кульки і перекласти їх на фольгу. Присипати зверху мускатним горіхом і прибрати в холодильник на тридцять хвилин.
Морозиво з гарбуза з прянощами і фісташками
- 120 г гарбуза;
- 70 г фісташок;
- 130 мл згущеного молока;
- 2 г кориці;
- 2 г кардамону;
- 3 г імбиру сушеного;
- 20 г меду;
- 3 шт гвоздики;
- 120 мл вершків 33%.
Час готування – 3 год 20 хв.
Калорійність на сто грам – 228 ккал.
Порядок дій:
- Гарбуз почистити від насіння і від шкірки, порізати кубиками і запекти в духовці до повної м'якості;
- Коли вона охолоне, її потрібно пюрировать заглибним блендером, всипати всі спеції і влити мед, знову перебити;
- Потім сюди ж влити вершки та згущене молоко, інтенсивно перемішати;
- Прибрати в холодильник на п'ятнадцять хвилин;
- Фісташки (очищені) прожарити на сковороді без масла. Можна використовувати і солоні для більш екстремального смаку. Порубати ножем в крихту;
- Взяти силіконову форму і в кожну її форму помістити на дно горіхи;
- Дістати з морозилки гарбузову суміш, ручним віночком перемішати її і розлити по формочках. Прибрати в холодильник на три години.
Поради ласунам
В цих рецептах гарбуз або вариться, або запікається. Але найкращий спосіб зберегти всі її корисні властивості – приготувати овоч на водяній бані. Цей процес трудомісткий і довгий, але за допомогою пароварки його можна прискорити. Тримати на пару потрібно до тих пір, поки гарбуз не стане м'якою.
Якщо в будинку не виявилося яєць, в деяких випадках їх завжди можна замінити желатином. Приміром, в суфле. А цукор можна взагалі не додавати, якщо овоч сам по собі дуже солодкий. Як варіант, можна використовувати мед.
Для такого соусу потрібні вершки, цукор, масло, вода, ванільний екстракт і зовсім трохи солі. Смак нагадує іриску. З таким же успіхом можна подавати гарбузове десерти з вареним згущеним молоком.
Крім сухофруктів і горіхів, гарбуз добре поєднується з персиками, цукатами, морозивом, сиром. З цього овоча можна приготувати печиво, батончики, каші, крем, цукати, сорбет і т. д.
Приготування десертів з гарбуза – процес дуже цікавий, смачний і яскравий. Всі вони володіють приємним помаранчевим кольором і несуть в собі максимум користі. Такі страви, до речі, можуть послужити і поживним сніданком. Ними не соромно пригостити друзів, поставивши у красивих формочках на святковий стіл.