29 июнь 2019 3 074

Як приготувати святковий рулет з начинкою з печінки

Рулет з печінки – смачне і незвичайне блюдо. Воно прикрасить не тільки святковий стіл, але і звичайний сімейний обід. Використовуючи різні інгредієнти для приготування закуски, можна експериментувати з її смаками.

Рецепт рулету з курячої печінки з сирною начинкою
Інгредієнти Кількість
курячої печінки - півкілограма
густий сметани - дві столові ложки
лука - 2 штуки
рослинної олії - для смаження
борошна - три столові ложки
сиру твердих сортів - 200 грам
солі - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 153 Ккал

Куряча печінка – це низькокалорійний продукт. Вона ідеально підходить для приготування рулету, а сирна начинка надає йому особливого смаку.

Етапи:

  1. Насамперед необхідно підготувати основний інгредієнт для подальшої обробки. Для цього з нього знімається плівочка, а куряча печінка нарізати на невеликі шматочки;
  2. На сковороді розігріти рослинне масло і викласти без кісток в борошні печінку. Обсмажувати на невеликій температурі протягом 7-10 хвилин;
  3. Додати дрібно порізану цибулю, перемішати і залишити на вогні ще на 5 хвилин;
  4. Посолити, викласти сметану. Накрити кришкою і тушкувати до готовності;
  5. Готову печінку відсудити і викласти в блендер, подрібнити до стану пюре. На цьому етапі слід перевірити страву на сіль. Додати її при необхідності;
  6. Для начинки потерти сир на дрібній тертці;
  7. Розстелити харчову плівку. Викласти на нього тонким шаром курячий паштет;
  8. Розкласти сирну начинку;
  9. Акуратно згорнути печінка в рулет, притримуючи при цьому краї плівки;
  10. Сформувати його у формі ковбаси, закрутити і зав'язати краю;
  11. Готову закуску покласти в холодильник на кілька годин.

При подачі блюдо можна прикрасити свіжою зеленню і помідорами.

Рулет з яловичої печінки з вершковим маслом

Яловича печінка – один з найбільш корисних субпродуктів. Рулет з неї виходить ніжним і смачним. Така закуска виглядає святково і підійде для особливого випадку.

Необхідні інгредієнти:

  • 650 грам яловичої печінки;
  • 200 грам вершкового масла;
  • 100 мл води;
  • рослинна олія для смаження;
  • одна велика або дві маленькі цибулини;
  • сіль і перець.

На приготування піде 1 годину 20 хвилин.

Калорійність невелика і становить 149 калорії в 100 грамах готового страви.

Етапи:

  1. Яловичу печінку підготувати для обсмажування, знявши з неї плівку і порізавши на шматочки;
  2. На розпеченій і змащеній олією сковороді обсмажити дрібно нашатковану цибулю протягом 4-6 хвилин;
  3. Додати до них печінка і зменшити вогонь. Влити воду, посолити, поперчити і тушкувати до готовності;
  4. Подрібнити охолоджену печінку через м'ясорубку кілька разів. За консистенцією вона повинна нагадувати пюре;
  5. Додати в паштет столову ложку підталого вершкового масла, розмішати;
  6. Викласти масу на розстелений пергамент шаром до 1 див. Змастити всю поверхню вершковим маслом;
  7. Сформувати рулет, закрутивши краю страви;
  8. Готову закуску загорнути в харчову фольгу і відправити в холодильник на 3-4 години.

Перед подачею рулет необхідно нарізати на скибочки шириною мінімум півтора сантиметрів. Більш тонкі шматочки можуть розвалитися. За бажанням страву можна прикрасити червоною ікрою.

Печінковий рулет з цибулею та морквою

Такий варіант рулету вважається дієтичним з-за способу обробки печінки. У цьому рецепті вона вариться, а не обсмажується на сковороді. Завдяки цьому готову страву менш жирне і калорійне.

Необхідні інгредієнти:

  • півкіло яловичої печінки;
  • дві середні моркви;
  • дві середні цибулини або одна велика;
  • три столові ложки нежирної сметани;
  • рослинна олія для смаження;
  • сіль.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин.

Дієтичне Блюдо і містить в 100 грамах всього 144 калорії.

Етапи:

  1. Звільнити печінку від плівки і дрібно порізати;
  2. Закип'ятити подсаленную воду і додати в неї печінка. Варити до готовності;
  3. Тим часом обсмажити мелкопорезанные овочі на невеликій кількості рослинного масла;
  4. Дати інгредієнтів охолонути, а потім перемішати їх між собою;
  5. Пропустити печінку з цибулею і морквою через м'ясорубку. Чим більше разів це зробити, тим більш ніжним вийде паштет. Оптимальна кількість – 2 рази;
  6. Викласти на харчову плівку щільним шаром, що його товщина не повинна перевищувати одного сантиметра. Змастити сметаною і сформувати рулет;
  7. Загорнути в плівку і прибрати в холодильник. Після трьох годин закуска готова до вживання.

Такий дієтичний рулет добре поєднується з вареним курячим яйцем. При подачі готову страву порізати і прикрасити половинками яєць.

Читайте як приготувати лаваш з овочами — швидка закуска, яка підійде як для пікніка, так і для святкового застілля.

Простий і смачний кабачковий пиріг в мультиварці — покроковий рецепт з фото і відео.

Як приготувати сосиски в тісті в мікрохвильовці за нашими домашніми рецептами.

Рецепт рулету з лаваша з печінкою тріски

Рулет з лаваша – відмінний варіант закуски на святкове застілля. Він готується швидко, не вимагає теплової обробки і припаде до смаку кожному. Однак за наявності майонезу, сиру і лаваша його калорійність вище, ніж в інших печінкових рулетах. Таке блюдо можна подавати не тільки на свята, але і на обід, вечерю і навіть сніданок.

Необхідні інгредієнти:

  • одна упаковка печінки тріски (необхідно приблизно 100 грам);
  • три курячих яйця, зварених круто;
  • один свіжий огірок великого розміру або три маленьких;
  • п'ять столових ложок майонезу;
  • 200 грам сиру твердих сортів;
  • одна упаковка вірменського лаваша.

На приготування знадобиться всього 30 хвилин.

Калорійність становить 198 калорій на 100 грам.

Етапи:

  1. Звільнити печінка тріски з упаковки і розім'яти виделкою до отримання однорідної маси;
  2. Яйця, сир і огірок натерти окремо на крупній тертці;
  3. Лист лавашу змастити майонезом і рівномірно посипати сиром;
  4. Зверху викласти шарами спочатку тріску, потім яйце і огірок;
  5. Щільно згорнути лаваші в рулет, потім обернути його в харчову плівку або фольгу;
  6. Покласти в холодильник на кілька годин.

Готовий рулет нарізати при подачі. Страва виглядає ефектно, якщо його прикрасити гранатом і зеленню. Для цього на кожен шматочок необхідно покласти спочатку гілочку петрушки, а потім кілька гранатових зерен.

Підказки кулінарів

Поради досвідчених кулінарів допоможуть приготувати страву більш смачним і не помилитися при виборі основного інгредієнта:

  • свіжість печінки можна визначити за її рівномірному кольором. Вкраплення сірих і зеленуватих плям сигналізують про несвіжості продукту;
  • для того щоб швидко відокремити батіг від печінки, її необхідно опустити в гарячу воду на кілька хвилин. Після цього вона зніметься без праці;
  • якщо перед приготуванням печінку замочити на годину в молоці, готовий рулет буде дуже ніжним і м'яким;
  • мелений перець можна замінити на пряні трави. Завдяки цьому блюдо придбає насичений смак;
  • в печінковий тісто крім цибулі і моркви можна додавати практично будь-які компоненти: картопля, зелень, часник вершки та інші інгредієнти. Всі вони впливають на смак і роблять його більш насиченим;
  • сирна начинка з зеленню є універсальною. Вона чудово поєднується з закусками з усіх видів печінки. Для її приготування необхідно змішати сир з сіллю, невеликою кількістю молока і рубаним кропом.

Готувати рулетики з будь-якого виду печінки не складно, а процес приготування займає зовсім небагато часу. З цим впорається навіть починаюча господиня. Готову страву виходить смачним і ніжним. Варто спробувати його один раз, і воно стане улюбленою стравою в будні і на будь-які свята.

Що ще почитати: