Як приготувати святковий рулет з начинкою з печінки
Рулет з печінки – смачне і незвичайне блюдо. Воно прикрасить не тільки святковий стіл, але і звичайний сімейний обід. Використовуючи різні інгредієнти для приготування закуски, можна експериментувати з її смаками.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячої печінки - | півкілограма |
густий сметани - | дві столові ложки |
лука - | 2 штуки |
рослинної олії - | для смаження |
борошна - | три столові ложки |
сиру твердих сортів - | 200 грам |
солі - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 153 Ккал |
Куряча печінка – це низькокалорійний продукт. Вона ідеально підходить для приготування рулету, а сирна начинка надає йому особливого смаку.
Етапи:
- Насамперед необхідно підготувати основний інгредієнт для подальшої обробки. Для цього з нього знімається плівочка, а куряча печінка нарізати на невеликі шматочки;
- На сковороді розігріти рослинне масло і викласти без кісток в борошні печінку. Обсмажувати на невеликій температурі протягом 7-10 хвилин;
- Додати дрібно порізану цибулю, перемішати і залишити на вогні ще на 5 хвилин;
- Посолити, викласти сметану. Накрити кришкою і тушкувати до готовності;
- Готову печінку відсудити і викласти в блендер, подрібнити до стану пюре. На цьому етапі слід перевірити страву на сіль. Додати її при необхідності;
- Для начинки потерти сир на дрібній тертці;
- Розстелити харчову плівку. Викласти на нього тонким шаром курячий паштет;
- Розкласти сирну начинку;
- Акуратно згорнути печінка в рулет, притримуючи при цьому краї плівки;
- Сформувати його у формі ковбаси, закрутити і зав'язати краю;
- Готову закуску покласти в холодильник на кілька годин.
При подачі блюдо можна прикрасити свіжою зеленню і помідорами.
Рулет з яловичої печінки з вершковим маслом
Яловича печінка – один з найбільш корисних субпродуктів. Рулет з неї виходить ніжним і смачним. Така закуска виглядає святково і підійде для особливого випадку.
Необхідні інгредієнти:
- 650 грам яловичої печінки;
- 200 грам вершкового масла;
- 100 мл води;
- рослинна олія для смаження;
- одна велика або дві маленькі цибулини;
- сіль і перець.
На приготування піде 1 годину 20 хвилин.
Калорійність невелика і становить 149 калорії в 100 грамах готового страви.
Етапи:
- Яловичу печінку підготувати для обсмажування, знявши з неї плівку і порізавши на шматочки;
- На розпеченій і змащеній олією сковороді обсмажити дрібно нашатковану цибулю протягом 4-6 хвилин;
- Додати до них печінка і зменшити вогонь. Влити воду, посолити, поперчити і тушкувати до готовності;
- Подрібнити охолоджену печінку через м'ясорубку кілька разів. За консистенцією вона повинна нагадувати пюре;
- Додати в паштет столову ложку підталого вершкового масла, розмішати;
- Викласти масу на розстелений пергамент шаром до 1 див. Змастити всю поверхню вершковим маслом;
- Сформувати рулет, закрутивши краю страви;
- Готову закуску загорнути в харчову фольгу і відправити в холодильник на 3-4 години.
Перед подачею рулет необхідно нарізати на скибочки шириною мінімум півтора сантиметрів. Більш тонкі шматочки можуть розвалитися. За бажанням страву можна прикрасити червоною ікрою.
Печінковий рулет з цибулею та морквою
Такий варіант рулету вважається дієтичним з-за способу обробки печінки. У цьому рецепті вона вариться, а не обсмажується на сковороді. Завдяки цьому готову страву менш жирне і калорійне.
Необхідні інгредієнти:
- півкіло яловичої печінки;
- дві середні моркви;
- дві середні цибулини або одна велика;
- три столові ложки нежирної сметани;
- рослинна олія для смаження;
- сіль.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин.
Дієтичне Блюдо і містить в 100 грамах всього 144 калорії.
Етапи:
- Звільнити печінку від плівки і дрібно порізати;
- Закип'ятити подсаленную воду і додати в неї печінка. Варити до готовності;
- Тим часом обсмажити мелкопорезанные овочі на невеликій кількості рослинного масла;
- Дати інгредієнтів охолонути, а потім перемішати їх між собою;
- Пропустити печінку з цибулею і морквою через м'ясорубку. Чим більше разів це зробити, тим більш ніжним вийде паштет. Оптимальна кількість – 2 рази;
- Викласти на харчову плівку щільним шаром, що його товщина не повинна перевищувати одного сантиметра. Змастити сметаною і сформувати рулет;
- Загорнути в плівку і прибрати в холодильник. Після трьох годин закуска готова до вживання.
Такий дієтичний рулет добре поєднується з вареним курячим яйцем. При подачі готову страву порізати і прикрасити половинками яєць.
Читайте як приготувати лаваш з овочами — швидка закуска, яка підійде як для пікніка, так і для святкового застілля.
Простий і смачний кабачковий пиріг в мультиварці — покроковий рецепт з фото і відео.
Як приготувати сосиски в тісті в мікрохвильовці за нашими домашніми рецептами.
Рецепт рулету з лаваша з печінкою тріски
Рулет з лаваша – відмінний варіант закуски на святкове застілля. Він готується швидко, не вимагає теплової обробки і припаде до смаку кожному. Однак за наявності майонезу, сиру і лаваша його калорійність вище, ніж в інших печінкових рулетах. Таке блюдо можна подавати не тільки на свята, але і на обід, вечерю і навіть сніданок.
Необхідні інгредієнти:
- одна упаковка печінки тріски (необхідно приблизно 100 грам);
- три курячих яйця, зварених круто;
- один свіжий огірок великого розміру або три маленьких;
- п'ять столових ложок майонезу;
- 200 грам сиру твердих сортів;
- одна упаковка вірменського лаваша.
На приготування знадобиться всього 30 хвилин.
Калорійність становить 198 калорій на 100 грам.
Етапи:
- Звільнити печінка тріски з упаковки і розім'яти виделкою до отримання однорідної маси;
- Яйця, сир і огірок натерти окремо на крупній тертці;
- Лист лавашу змастити майонезом і рівномірно посипати сиром;
- Зверху викласти шарами спочатку тріску, потім яйце і огірок;
- Щільно згорнути лаваші в рулет, потім обернути його в харчову плівку або фольгу;
- Покласти в холодильник на кілька годин.
Готовий рулет нарізати при подачі. Страва виглядає ефектно, якщо його прикрасити гранатом і зеленню. Для цього на кожен шматочок необхідно покласти спочатку гілочку петрушки, а потім кілька гранатових зерен.
Підказки кулінарів
Поради досвідчених кулінарів допоможуть приготувати страву більш смачним і не помилитися при виборі основного інгредієнта:
- свіжість печінки можна визначити за її рівномірному кольором. Вкраплення сірих і зеленуватих плям сигналізують про несвіжості продукту;
- для того щоб швидко відокремити батіг від печінки, її необхідно опустити в гарячу воду на кілька хвилин. Після цього вона зніметься без праці;
- якщо перед приготуванням печінку замочити на годину в молоці, готовий рулет буде дуже ніжним і м'яким;
- мелений перець можна замінити на пряні трави. Завдяки цьому блюдо придбає насичений смак;
- в печінковий тісто крім цибулі і моркви можна додавати практично будь-які компоненти: картопля, зелень, часник вершки та інші інгредієнти. Всі вони впливають на смак і роблять його більш насиченим;
- сирна начинка з зеленню є універсальною. Вона чудово поєднується з закусками з усіх видів печінки. Для її приготування необхідно змішати сир з сіллю, невеликою кількістю молока і рубаним кропом.
Готувати рулетики з будь-якого виду печінки не складно, а процес приготування займає зовсім небагато часу. З цим впорається навіть починаюча господиня. Готову страву виходить смачним і ніжним. Варто спробувати його один раз, і воно стане улюбленою стравою в будні і на будь-які свята.