15 март 2019 3 323

Як швидко і смачно приготувати салат із моркви і яблука

Морква і яблуко — незамінні джерела вітамінів, доступні круглий рік будь-якій людині. Використовуючи цей фруктово-овочевий дует, можна приготувати безліч смачних салатів, які не нашкодять фігурі і позбавлять організм від накопичених токсинів.

Дієтичний рецепт
Інгредієнти Кількість
морква - 3 шт.
яблука - 2 шт.
оливкова олія - 2 ст. л.
лимон - 1/2 частина
мелений чорний перець - за смаком
морська сіль - за смаком
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 35 Ккал

Це швидкий, легкий і смачний салат. Він буде ідеальним гарніром до рибних і м'ясних страв. Або легким перекусом між головними прийомами їжі. Всі інгредієнти використовуються в сирому вигляді.

Приготування легкого салату з моркви і яблука:

  1. В миску середнього розміру додайте моркву, подрібнену на крупній тертці, і порізані кубиками яблука;
  2. У склянку відіжміть сік лимона, додайте оливкову олію і добре збийте. Заправте салат і гарненько перемішайте;
  3. Приправте перцем і сіллю за смаком. Відразу подавайте салат до столу.

Легкий яблучно-морквяний салат з селерою

У цього салату дуже цікавий смак. Крім того, він корисний і помірно калорійний. Підійде як для щоденного меню, так і для святкового столу. Відмінно поєднується з м'ясом птиці і гострим сиром. Влітку для цього рецепта можна використовувати зелений селера, а в зимовий період — кореневий.

Необхідні інгредієнти:

  • морква — 6 шт. (700 г);
  • яблука — 1 велике (150 г);
  • селера — небольшойпучок (200 г) або 1 корінь діаметром 7-9 см;
  • йогурт -3/4 склянки;
  • 1 ч. л. меду;
  • часник -1 зубчик;
  • 1,5 ст. л. соку лимона;
  • перець і сіль.

Час приготування страви: 1 годину 10 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 50 ккал.

Етапи приготування:

  1. Очистіть і подрібніть на крупній тертці моркву і яблука. Помістіть їх в салатницю;
  2. Зелений селера промийте і крупно нашаткуйте. Якщо використовується кореневої селера, його необхідно очистити і порізати кубиками. Додайте селеру в салатницю;
  3. Змішайте йогурт, мед і лимонний сік. Заправьтесалат;
  4. Додайте сіль, перець, подрібнений часник і добре перемішайте;
  5. Охолоджуйте 1 годину і подавайте до столу.

Вітамінний салат з морквою, яблуко, ківі і апельсином

Багатий вітамінами салат зі свіжих фруктів дуже просто приготувати. Такий десерт замінить калорійне тістечко і принесе безсумнівну користь організму. За бажанням його можна доповнити шоколадом, маршмеллоу, кукурудзяними пластівцями.

А при подачі до святкового столу прикрасити листочками м'яти, волоськими горіхами, тонко зрізаної цедрою апельсина. Фрукти не варто нарізати дуже дрібно, інакше салат по консистенції нагадуватиме кашу.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 морква;
  • 2 яблука, краще вибрати м'які і соковиті (Фуджі, Гала, Айдаред);
  • 2 ківі;
  • 1 великий апельсин;
  • 0,5 ст. ядра волоського горіха;
  • кориця — 0,5 ч. л.;
  • 200 мл сметани або густих вершків;
  • 2 ст. л. коричневого цукру.

Час приготування страви: 30 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 140 ккал.

Як приготувати:

  1. Горіхи обсмажити на сковорідці 5-10 хв. Подрібнити за допомогою ступки або качалки;
  2. Яблука вимийте і наріжте тоненькими скибочками;
  3. Ківі очистіть від шкірки і поріжте кубиками;
  4. Апельсин очистіть, розділіть на часточки. З кожної часточки зніміть прозору шкірку, а м'якоть розділити на 2-3 частини;
  5. Сметану збити з цукром і корицею;
  6. Фрукти і горіхи перемішати в салатнику. Заправити сметанним соусом;
  7. Дати салату постояти 10 хвилин, поки фрукти випустять сік, перемішати і розкласти в фужери.

Салат «Щітка» — цілюща тріо: буряк, морква, яблуко

Цей салат, мов щітка, отчищает організм зсередини від накопичених шлаків і токсинів. Оскільки він складається тільки з овочів і фруктів, вживати його можна в необмежених кількостях. Регулярне вживання цього детокс-салату сприяє схудненню, зниженню холестерину в крові, посилить перистальтику кишечника, покращує колір обличчя і зміцнить імунітет.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 велика буряк (300 г);
  • 3 моркви (450 г);
  • 2 зелених кислих яблука (160 г);
  • 1,5 ст. л. соку лимона;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • пучок свіжої зелені;
  • сіль і спеції.

Час приготування страви: 15 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 30 ккал.

Кроки приготування:

  1. Очистіть і потріть на крупній тертці моркву, яблука і буряки. Помістіть їх в салатницю. Використовуючи руки або толкушку, потрібно придушити інгредієнти подрібнені до появи соку;
  2. Лимонний сік змішайте з соняшниковою олією і дрібкою солі. Салат заправте і перемішайте;
  3. Свіжу зелень дрібно наріжте, з'єднайте з іншими продуктами. Після ретельного перемішування салат готовий до вживання.

Як готувати гострий соус «Сальса», який підійде до м'ясних і рибних страв.

Рецепт смачного салату «Цезар» з куркою — читайте як приготувати закуску в нашій статті.

Страви з вірменського лаваша — візьміть на замітку наші рецепти цікавих закусок.

Листковий салат з моркви, яблука і курки

Такий салат зможе стати відмінною альтернативою вже набридли «Оселедця під шубою», «Мімозі», «Соняшнику». Він має дуже ніжний кисло-солодким смаком. Завдяки яблук і моркви, які використовуються в сирому вигляді, це блюдо принесе чималу користь для організму.

Виглядає строкато і дуже красиво. Салат можна викладати гіркою на плоскій тарілці або використовувати глибоку ємність.

Необхідні інгредієнти:

  • філе куряче варене — 400 г;
  • 4 відварних яйця;
  • 2 моркви;
  • 2 кисло-солодких яблука;
  • твердий сир — 180 г;
  • майонез — 200 г;
  • 1 цибулина (краще червона);
  • вода — 100 мл;
  • цукор — 30 г;
  • оцет 9% — 3,5 ст. л.;
  • сіль.

Час приготування страви: 2 години 25 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 204 ккал.

Рецепт листкового салату з моркви, яблука і курки покроково:

  1. Червоний цибулю дрібно нарізати. Використовуючи оцет, цукор і воду приготувати маринад і залити їм цибулю. Залишаємо цибулю маринуватися на 20-30 хвилин;
  2. Яйця необхідно відварити і очистити шкаралупу. Потім не крупно нарізати їх кубиками;
  3. Попередньо відварене в солоній воді куряче м'ясо порізати на шматочки і розділити на волокна. Очищені моркву і яблука натерти на тертці, краще дрібної. Еслияблоки випустили багато соку, його необхідно віджати;
  4. Сир перетерти на крупній тертці;
  5. Викласти перший шар з відвареного філе і змастити майонезом;
  6. Другий шар викладається з моркви і теж змащується майонезом;
  7. На моркву викладаються яйця і покриваються майонезом;
  8. Наступним шаром необхідно розкласти маринований лук;
  9. На цибулю відразу ж викладаються терті яблука і наноситься шар майонезу;
  10. Далі салат посипається сиром. Готову страву відправляється в холодильник на 2-4 години, щоб всі верстви добре просочилися.

Нотатки професійних кулінарів

Вибирати моркву для салату потрібно середнього розміру (до 150 г), не довгу, потовщену, з яскраво-оранжевим забарвленням. Чим насиченіший колір моркви, тим більше в ній каротину. Занадто великі коренеплоди вбирають в себе більше нітратів і поступаються за смаковими якостями.

Якщо для салату використовуються домашні яблука, то їх краще не відчищати. У шкірці міститься груба клітковина, флавоноїди, вітаміни А і С. Привізні яблука потрібно звільнити від шкірки, так як вони обробляються складами на базі воску, які важко змиваються водою.

Вітамін А, якого моркви досить багато, для кращого засвоєння повинен розчиняться в жирах. Тому морквяні салати, заправлені рослинними оліями або сметаною особливо корисні.

Для того, щоб яблуко після нарізки не потемніло, необхідно скропити його лимонним соком або покласти в воду, розбавлену кислотою.

Що ще почитати: