Як швидко і смачно приготувати салат із моркви і яблука
Морква і яблуко — незамінні джерела вітамінів, доступні круглий рік будь-якій людині. Використовуючи цей фруктово-овочевий дует, можна приготувати безліч смачних салатів, які не нашкодять фігурі і позбавлять організм від накопичених токсинів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
морква - | 3 шт. |
яблука - | 2 шт. |
оливкова олія - | 2 ст. л. |
лимон - | 1/2 частина |
мелений чорний перець - | за смаком |
морська сіль - | за смаком |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 35 Ккал |
Це швидкий, легкий і смачний салат. Він буде ідеальним гарніром до рибних і м'ясних страв. Або легким перекусом між головними прийомами їжі. Всі інгредієнти використовуються в сирому вигляді.
Приготування легкого салату з моркви і яблука:
- В миску середнього розміру додайте моркву, подрібнену на крупній тертці, і порізані кубиками яблука;
- У склянку відіжміть сік лимона, додайте оливкову олію і добре збийте. Заправте салат і гарненько перемішайте;
- Приправте перцем і сіллю за смаком. Відразу подавайте салат до столу.
Легкий яблучно-морквяний салат з селерою
У цього салату дуже цікавий смак. Крім того, він корисний і помірно калорійний. Підійде як для щоденного меню, так і для святкового столу. Відмінно поєднується з м'ясом птиці і гострим сиром. Влітку для цього рецепта можна використовувати зелений селера, а в зимовий період — кореневий.
Необхідні інгредієнти:
- морква — 6 шт. (700 г);
- яблука — 1 велике (150 г);
- селера — небольшойпучок (200 г) або 1 корінь діаметром 7-9 см;
- йогурт -3/4 склянки;
- 1 ч. л. меду;
- часник -1 зубчик;
- 1,5 ст. л. соку лимона;
- перець і сіль.
Час приготування страви: 1 годину 10 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 50 ккал.
Етапи приготування:
- Очистіть і подрібніть на крупній тертці моркву і яблука. Помістіть їх в салатницю;
- Зелений селера промийте і крупно нашаткуйте. Якщо використовується кореневої селера, його необхідно очистити і порізати кубиками. Додайте селеру в салатницю;
- Змішайте йогурт, мед і лимонний сік. Заправьтесалат;
- Додайте сіль, перець, подрібнений часник і добре перемішайте;
- Охолоджуйте 1 годину і подавайте до столу.
Вітамінний салат з морквою, яблуко, ківі і апельсином
Багатий вітамінами салат зі свіжих фруктів дуже просто приготувати. Такий десерт замінить калорійне тістечко і принесе безсумнівну користь організму. За бажанням його можна доповнити шоколадом, маршмеллоу, кукурудзяними пластівцями.
А при подачі до святкового столу прикрасити листочками м'яти, волоськими горіхами, тонко зрізаної цедрою апельсина. Фрукти не варто нарізати дуже дрібно, інакше салат по консистенції нагадуватиме кашу.
Необхідні інгредієнти:
- 1 морква;
- 2 яблука, краще вибрати м'які і соковиті (Фуджі, Гала, Айдаред);
- 2 ківі;
- 1 великий апельсин;
- 0,5 ст. ядра волоського горіха;
- кориця — 0,5 ч. л.;
- 200 мл сметани або густих вершків;
- 2 ст. л. коричневого цукру.
Час приготування страви: 30 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 140 ккал.
Як приготувати:
- Горіхи обсмажити на сковорідці 5-10 хв. Подрібнити за допомогою ступки або качалки;
- Яблука вимийте і наріжте тоненькими скибочками;
- Ківі очистіть від шкірки і поріжте кубиками;
- Апельсин очистіть, розділіть на часточки. З кожної часточки зніміть прозору шкірку, а м'якоть розділити на 2-3 частини;
- Сметану збити з цукром і корицею;
- Фрукти і горіхи перемішати в салатнику. Заправити сметанним соусом;
- Дати салату постояти 10 хвилин, поки фрукти випустять сік, перемішати і розкласти в фужери.
Салат «Щітка» — цілюща тріо: буряк, морква, яблуко
Цей салат, мов щітка, отчищает організм зсередини від накопичених шлаків і токсинів. Оскільки він складається тільки з овочів і фруктів, вживати його можна в необмежених кількостях. Регулярне вживання цього детокс-салату сприяє схудненню, зниженню холестерину в крові, посилить перистальтику кишечника, покращує колір обличчя і зміцнить імунітет.
Необхідні інгредієнти:
- 1 велика буряк (300 г);
- 3 моркви (450 г);
- 2 зелених кислих яблука (160 г);
- 1,5 ст. л. соку лимона;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- пучок свіжої зелені;
- сіль і спеції.
Час приготування страви: 15 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 30 ккал.
Кроки приготування:
- Очистіть і потріть на крупній тертці моркву, яблука і буряки. Помістіть їх в салатницю. Використовуючи руки або толкушку, потрібно придушити інгредієнти подрібнені до появи соку;
- Лимонний сік змішайте з соняшниковою олією і дрібкою солі. Салат заправте і перемішайте;
- Свіжу зелень дрібно наріжте, з'єднайте з іншими продуктами. Після ретельного перемішування салат готовий до вживання.
Як готувати гострий соус «Сальса», який підійде до м'ясних і рибних страв.
Рецепт смачного салату «Цезар» з куркою — читайте як приготувати закуску в нашій статті.
Страви з вірменського лаваша — візьміть на замітку наші рецепти цікавих закусок.
Листковий салат з моркви, яблука і курки
Такий салат зможе стати відмінною альтернативою вже набридли «Оселедця під шубою», «Мімозі», «Соняшнику». Він має дуже ніжний кисло-солодким смаком. Завдяки яблук і моркви, які використовуються в сирому вигляді, це блюдо принесе чималу користь для організму.
Виглядає строкато і дуже красиво. Салат можна викладати гіркою на плоскій тарілці або використовувати глибоку ємність.
Необхідні інгредієнти:
- філе куряче варене — 400 г;
- 4 відварних яйця;
- 2 моркви;
- 2 кисло-солодких яблука;
- твердий сир — 180 г;
- майонез — 200 г;
- 1 цибулина (краще червона);
- вода — 100 мл;
- цукор — 30 г;
- оцет 9% — 3,5 ст. л.;
- сіль.
Час приготування страви: 2 години 25 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 204 ккал.
Рецепт листкового салату з моркви, яблука і курки покроково:
- Червоний цибулю дрібно нарізати. Використовуючи оцет, цукор і воду приготувати маринад і залити їм цибулю. Залишаємо цибулю маринуватися на 20-30 хвилин;
- Яйця необхідно відварити і очистити шкаралупу. Потім не крупно нарізати їх кубиками;
- Попередньо відварене в солоній воді куряче м'ясо порізати на шматочки і розділити на волокна. Очищені моркву і яблука натерти на тертці, краще дрібної. Еслияблоки випустили багато соку, його необхідно віджати;
- Сир перетерти на крупній тертці;
- Викласти перший шар з відвареного філе і змастити майонезом;
- Другий шар викладається з моркви і теж змащується майонезом;
- На моркву викладаються яйця і покриваються майонезом;
- Наступним шаром необхідно розкласти маринований лук;
- На цибулю відразу ж викладаються терті яблука і наноситься шар майонезу;
- Далі салат посипається сиром. Готову страву відправляється в холодильник на 2-4 години, щоб всі верстви добре просочилися.
Нотатки професійних кулінарів
Вибирати моркву для салату потрібно середнього розміру (до 150 г), не довгу, потовщену, з яскраво-оранжевим забарвленням. Чим насиченіший колір моркви, тим більше в ній каротину. Занадто великі коренеплоди вбирають в себе більше нітратів і поступаються за смаковими якостями.
Якщо для салату використовуються домашні яблука, то їх краще не відчищати. У шкірці міститься груба клітковина, флавоноїди, вітаміни А і С. Привізні яблука потрібно звільнити від шкірки, так як вони обробляються складами на базі воску, які важко змиваються водою.
Вітамін А, якого моркви досить багато, для кращого засвоєння повинен розчиняться в жирах. Тому морквяні салати, заправлені рослинними оліями або сметаною особливо корисні.
Для того, щоб яблуко після нарізки не потемніло, необхідно скропити його лимонним соком або покласти в воду, розбавлену кислотою.