Як правильно приготувати курку в пароварці
Багато звикли, готуючи вечерю, обсмажувати курятину на сковорідці, за бажанням додаючи овочі. Запікання курячих частин також сподобалось господиням. Звичною справою став і суп, бульйон якого готується з цієї птиці. Але мало хто пробував зробити курку в пароварці.
Скільки варити курку в пароварці
У такий кухонних помічниці куряче м'ясо на всі 100% зберігає свою соковитість і ніжність. Абсолютно всі корисні вітаміни та мікроелементи в процесі такої готування не залишають курятину.
Перед відправкою в пароварку тушку або шматочки курки слід попередньо замаринувати. Пари годин цілком достатньо. Але щоб отримати набагато пахучіше і ніжніше блюдо, слід залишити м'ясо в маринаді або спеціях на ніч.
Відразу ж викладати в пароварку курку не варто, так як пара вимиє в піддон спеції і сіль. Готовність м'якоть досягне приблизно через 40 хвилин після укладання в дану кухонне начиння.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курка - | 1 тушка |
лимонний фреш - | 1 ст. л. |
суміш спецій для курки - | пара пучок |
лист лавра - | 2 шт. |
мелені перець (суміш) - | пучку |
масло пісне - | 2 ст. л. |
сіль - | за смаком |
Час приготування: 65 хвилин | Калорійність на 100 грам: 93 Ккал |
Як приготувати курку в пароварці:
- Сік лимона, сипучі інгредієнти і олія замішуємо до однорідності ємності;
- Курячу тушку промиваємо, обтираем паперовими серветками і подрібнюємо на бажані шматочки;
- У тару з лимонно-масляним маринадом занурюємо порзане м'ясо і вимішуємо так, щоб рідина обволокла кожен шматок. 15 хвилин не чіпаємо;
- В піддон пароварки не забуваємо додати воду, в яку опускаємо листи лавра;
- В чаші рівномірно розподіляємо м'ясні частини і очікуємо 40 хвилин, закривши кришку.
Курка з овочами
- 1,2 кг курятини;
- велика цибулина;
- цукіні (кабачки) – 2 середніх;
- морква;
- сметана – 4 ст. л.;
- 2 томата;
- нерафінована олія – 3 ст. л.;
- перець (болгарський, Ластівка) – 1 великий;
- приправи, сіль.
Час: 65 хвилин.
Калорії: 85,7 ккал.
Приготування:
- Шаткуємо попередньо помиту курятину порційними шматочками, скроплюємо маслом і натираємо спеціями;
- Овочі вимиваємо, очищаючи від лушпиння, насіння і плодоніжок;
- Подрібнюємо середнім кубиком перець і кабачок;
- Рубаємо цибулину тонкими скибочками;
- Морква поділяємо на круглі слайсы;
- Нарізаємо кружечками томати;
- Парову корзину без отворів устеляємо пряним м'ясом, завантажуємо подрібнені овочі;
- Мясоовощную субстанцію присмачую сметаною;
- Засікаємо 50 хвилин і готово.
Мариноване філе в пароварці
- вино біле – 1 ст.;
- філе курки – 4 шт.;
- корінь імбиру (подрібнений) – 1 ст. л.;
- горошком перець – 4 шт.;
- лист лавра – 3 шт.;
- 1 ст. л. рослинного жиру;
- цибулина;
- цибульні пір'я – ½ пучка;
- соус соєвий (класичний) – 3 ст. л.
Час: 75 хвилин.
Калорії: 107,3 ккал.
Етапи приготування:
- Філейні частини курки на 30 хвилин занурюємо в маринад із соєвого соусу, вина і масла;
- Кожну грудку тонко надрізаємо по ширині кілька разів;
- В гущавину переміщуємо біле м'ясо, притрушиваем подрібненим імбиром;
- У воду пароварки поміщаємо запашні прянощі;
- Під закритою кришкою готуємо ¾ години;
- Зелені пір'я нарізаємо і при подачі обсипаємо ніжні грудки.
Рецепт приготування курки з рисом
- рис – 1 ст.;
- морква – 3 шт.;
- часник – 5 зуб.;
- фреш лимонний – 1 ст. л.;
- куряча м'якоть – 300 г;
- перець солодкий – 2 шт.;
- масло;
- кабачок – 2 шт.;
- сіль;
- вподобані прянощі.
Час: 135 хвилин.
Калорії: 73,5 ккал.
Кулінарний процес покроково:
- Промиту і обсушену м'якоть курки розрізаємо квадратиком, з 2-х см стороною;
- Перемішуємо сік лимона і масло, обмазуємо подрібнені курку та 60 хвилин наполягаємо;
- Деко злегка скроплюємо маслом, рівномірно розподіляємо м'ясні шматочки і при 180°С румяним 10 хвилин у духовці;
- Промиваємо рис до прозорості води;
- Дно пароварочной форми усыпаем вимитої крупою;
- Півгодини готування достатньо;
- Не гаючи часу, попередньо обмиті подрібнюємо овочі, не чіпаючи часник;
- Овочеву нарізку змішуємо з пропаренным рисом, приправляючи. Золотисту курятину також відправляємо слідом;
- Ще півгодини пропарюють;
- Залишилося 5 хвилин – присмачую часником.
Читайте як приготувати ароматну домашню ковбасу з свинини і курки в харчовій плівці.
Млинці з яблучним припеком — спробуйте, це дуже смачно!
Простий перловий суп з солоним огірком пробував майже кожен, але от як його правильно зварити знають не всі. Читайте наші варіанти рецептів в статті.
Курячі стегенця з грибами і шпинатом
- м'якоть курячих стегон – 400 г;
- цибулина;
- вино біле – 100 мл;
- печериці – 200 г;
- шпинат – 150 г;
- масло (обсмажувати);
- сіль, прянощі.
Час: 70 хвилин.
Калорії: 119,3 ккал.
Як готувати:
- Очищену цибулину шаткуємо, промиті гриби подрібнюємо слайсами;
- На сковорідці, збризнути маслом, добийтеся прозорості цибулі;
- Додайте гриби, протушкувати 5 хвилин;
- Обмитий шпинат порубаєте за бажанням, разом з вином і прянощами помістіть до цибульно-грибний піджарки;
- Потушкуйте 7-10 хвилин;
- Кожне стегно без кісток начиніть вмістом сковороди. Можна впровадити туди і трохи сиру;
- Фольгою обмотайте м'ясні рулетики окремо;
- Розмістіть на пароварочном деку і пропаривайте 30-40 хвилин.
Корисні поради
- заливаючи воду в пароварку, не соромлячись, додавайте різні прянощі: листи лавра, корінь імбиру, горошини запашного і чорного перцю, гвоздику, часник і т. п. Пряний пар наділить м'ясо особливим ароматом;
- використовувати курячі частини краще без шкіри, в ній накопичуються неположительные для людського організму добавки, які додають в курячі корми для збільшення швидкості росту;
- не шкодуйте часу на маринування курятини, це не тільки зменшить час готування, але і додасть м'ясу насиченою смак. Для маринаду можна використовувати спеції, алкоголь, рідкі молочні продукти, соус соєвий, олія з оливок, лимонний або апельсиновий фреші;
- під час приготування на пару курячих частин непогано буде в сусідні форми помістити овочі або бобові. Так паралельно приготується і гарнір. Головне – слідкуйте за їх готовністю і під час виймайте з пароварки;
- любителям рум'яної скоринки радимо після пропарювання подзолотить курку на сковороді або, задавши режим гриля, злегка запекти в духовці.
Приємного апетиту!