Як правильно приготувати курку в пароварці
Багато звикли, готуючи вечерю, обсмажувати курятину на сковорідці, за бажанням додаючи овочі. Запікання курячих частин також сподобалось господиням. Звичною справою став і суп, бульйон якого готується з цієї птиці. Але мало хто пробував зробити курку в пароварці.
Скільки варити курку в пароварці
У такий кухонних помічниці куряче м'ясо на всі 100% зберігає свою соковитість і ніжність. Абсолютно всі корисні вітаміни та мікроелементи в процесі такої готування не залишають курятину.
Перед відправкою в пароварку тушку або шматочки курки слід попередньо замаринувати. Пари годин цілком достатньо. Але щоб отримати набагато пахучіше і ніжніше блюдо, слід залишити м'ясо в маринаді або спеціях на ніч.
Відразу ж викладати в пароварку курку не варто, так як пара вимиє в піддон спеції і сіль. Готовність м'якоть досягне приблизно через 40 хвилин після укладання в дану кухонне начиння.
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| курка - | 1 тушка | 
| лимонний фреш - | 1 ст. л. | 
| суміш спецій для курки - | пара пучок | 
| лист лавра - | 2 шт. | 
| мелені перець (суміш) - | пучку | 
| масло пісне - | 2 ст. л. | 
| сіль - | за смаком | 
| Час приготування: 65 хвилин | Калорійність на 100 грам: 93 Ккал | 
Як приготувати курку в пароварці:
- Сік лимона, сипучі інгредієнти і олія замішуємо до однорідності ємності;
 - Курячу тушку промиваємо, обтираем паперовими серветками і подрібнюємо на бажані шматочки;
 - У тару з лимонно-масляним маринадом занурюємо порзане м'ясо і вимішуємо так, щоб рідина обволокла кожен шматок. 15 хвилин не чіпаємо;
 - В піддон пароварки не забуваємо додати воду, в яку опускаємо листи лавра;
 - В чаші рівномірно розподіляємо м'ясні частини і очікуємо 40 хвилин, закривши кришку.
 
Курка з овочами
- 1,2 кг курятини;
 - велика цибулина;
 - цукіні (кабачки) – 2 середніх;
 - морква;
 - сметана – 4 ст. л.;
 - 2 томата;
 - нерафінована олія – 3 ст. л.;
 - перець (болгарський, Ластівка) – 1 великий;
 - приправи, сіль.
 
Час: 65 хвилин.
Калорії: 85,7 ккал.
Приготування:
- Шаткуємо попередньо помиту курятину порційними шматочками, скроплюємо маслом і натираємо спеціями; 

 - Овочі вимиваємо, очищаючи від лушпиння, насіння і плодоніжок;
 - Подрібнюємо середнім кубиком перець і кабачок;
 - Рубаємо цибулину тонкими скибочками;
 - Морква поділяємо на круглі слайсы; 

 - Нарізаємо кружечками томати;
 - Парову корзину без отворів устеляємо пряним м'ясом, завантажуємо подрібнені овочі;
 - Мясоовощную субстанцію присмачую сметаною; 

 - Засікаємо 50 хвилин і готово. 

 
Мариноване філе в пароварці
- вино біле – 1 ст.;
 - філе курки – 4 шт.;
 - корінь імбиру (подрібнений) – 1 ст. л.;
 - горошком перець – 4 шт.;
 - лист лавра – 3 шт.;
 - 1 ст. л. рослинного жиру;
 - цибулина;
 - цибульні пір'я – ½ пучка;
 - соус соєвий (класичний) – 3 ст. л.
 
Час: 75 хвилин.
Калорії: 107,3 ккал.
Етапи приготування:
- Філейні частини курки на 30 хвилин занурюємо в маринад із соєвого соусу, вина і масла;
 - Кожну грудку тонко надрізаємо по ширині кілька разів;
 - В гущавину переміщуємо біле м'ясо, притрушиваем подрібненим імбиром;
 - У воду пароварки поміщаємо запашні прянощі;
 - Під закритою кришкою готуємо ¾ години;
 - Зелені пір'я нарізаємо і при подачі обсипаємо ніжні грудки.
 
Рецепт приготування курки з рисом
- рис – 1 ст.;
 - морква – 3 шт.;
 - часник – 5 зуб.;
 - фреш лимонний – 1 ст. л.;
 - куряча м'якоть – 300 г;
 - перець солодкий – 2 шт.;
 - масло;
 - кабачок – 2 шт.;
 - сіль;
 - вподобані прянощі.
 
Час: 135 хвилин.
Калорії: 73,5 ккал.
Кулінарний процес покроково:
- Промиту і обсушену м'якоть курки розрізаємо квадратиком, з 2-х см стороною;
 - Перемішуємо сік лимона і масло, обмазуємо подрібнені курку та 60 хвилин наполягаємо;
 - Деко злегка скроплюємо маслом, рівномірно розподіляємо м'ясні шматочки і при 180°С румяним 10 хвилин у духовці;
 - Промиваємо рис до прозорості води;
 - Дно пароварочной форми усыпаем вимитої крупою;
 - Півгодини готування достатньо;
 - Не гаючи часу, попередньо обмиті подрібнюємо овочі, не чіпаючи часник;
 - Овочеву нарізку змішуємо з пропаренным рисом, приправляючи. Золотисту курятину також відправляємо слідом;
 - Ще півгодини пропарюють;
 - Залишилося 5 хвилин – присмачую часником.
 
 Читайте як приготувати ароматну домашню ковбасу з свинини і курки в харчовій плівці.
Млинці з яблучним припеком — спробуйте, це дуже смачно!
Простий перловий суп з солоним огірком пробував майже кожен, але от як його правильно зварити знають не всі. Читайте наші варіанти рецептів в статті.
Курячі стегенця з грибами і шпинатом
- м'якоть курячих стегон – 400 г;
 - цибулина;
 - вино біле – 100 мл;
 - печериці – 200 г;
 - шпинат – 150 г;
 - масло (обсмажувати);
 - сіль, прянощі.
 
Час: 70 хвилин.
Калорії: 119,3 ккал.
Як готувати:
- Очищену цибулину шаткуємо, промиті гриби подрібнюємо слайсами;
 - На сковорідці, збризнути маслом, добийтеся прозорості цибулі;
 - Додайте гриби, протушкувати 5 хвилин;
 - Обмитий шпинат порубаєте за бажанням, разом з вином і прянощами помістіть до цибульно-грибний піджарки;
 - Потушкуйте 7-10 хвилин;
 - Кожне стегно без кісток начиніть вмістом сковороди. Можна впровадити туди і трохи сиру;
 - Фольгою обмотайте м'ясні рулетики окремо;
 - Розмістіть на пароварочном деку і пропаривайте 30-40 хвилин.
 
Корисні поради
- заливаючи воду в пароварку, не соромлячись, додавайте різні прянощі: листи лавра, корінь імбиру, горошини запашного і чорного перцю, гвоздику, часник і т. п. Пряний пар наділить м'ясо особливим ароматом;
 - використовувати курячі частини краще без шкіри, в ній накопичуються неположительные для людського організму добавки, які додають в курячі корми для збільшення швидкості росту;
 - не шкодуйте часу на маринування курятини, це не тільки зменшить час готування, але і додасть м'ясу насиченою смак. Для маринаду можна використовувати спеції, алкоголь, рідкі молочні продукти, соус соєвий, олія з оливок, лимонний або апельсиновий фреші;
 - під час приготування на пару курячих частин непогано буде в сусідні форми помістити овочі або бобові. Так паралельно приготується і гарнір. Головне – слідкуйте за їх готовністю і під час виймайте з пароварки;
 - любителям рум'яної скоринки радимо після пропарювання подзолотить курку на сковороді або, задавши режим гриля, злегка запекти в духовці.
 
Приємного апетиту!







