Що смачного приготувати з яловичини в пароварці
Якщо ви вважаєте, що м'ясо на пару – це зовсім несмачно, значить, ви просто ніколи не пробували. Але сьогодні настав той день, коли ваша думка зміниться після першого ж рецепту.
Скільки готувати яловичину в пароварці? Для початку м'ясо потрібно обполоснути і почистити від усього зайвого. Далі можна відправляти її в пароварку і готувати в залежності від розміру шматочків. Невеликі скибочки буде готовий вже через годину (гуляш, наприклад), а от для цілого шматка знадобиться 60-90 хвилин до повної готовності.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сир - | 150 г |
помідори - | 2 шт. |
спеції - | за смаком |
м'ясо - | 0,7 кг |
вершкове масло - | 20 г |
зелень - | 30 г |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 188 Ккал |
Смачний варіант, який явно нагадає м'ясо по-французьки з духовки. Але тут яловичина буде неймовірно ніжною і соковитою. Обов'язково спробуйте!
Як приготувати:
- М'ясо ретельно вимийте, очистіть від жиру і плівок.
- Наріжте його скибочками завтовшки до 1 див.
- Присипте спеціями зі всіх сторін.
- Грати пароварки змастіть маслом.
- Готуйте протягом двадцяти хвилин під кришкою.
- За цей час томати промийте і позбавте від плодоніжок.
- Наріжте плоди кільцями.
- Сир натріть теркою.
- Коли пройде час, на яловичину викласти кільця томатів, потім сир.
- Закрийте кришку ще на двадцять хвилин.
- Зелень промийте і дрібно порубаєте.
- Присипте нею яловичину перед самою подачею.
Порада: в крайньому випадку, ґрати можна змастити рослинним маслом.
Як приготувати парові котлети з яловичини
Перед вами звичайні котлети. Їх особливість в тому, що вони в будь-якому випадку виходять соковитими – саме те, чого прагне досягти кожен під час класичної готування.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 20 мл |
яйце | 1 шт. |
часник | 3 шматочка |
суха зелень | 10 г |
цибуля | 1 головка |
молоко | 0,1 л |
грудинка яловича | 700 г |
хліб | 0,1 кг |
спеції | за смаком |
Час приготування: 55 хвилин | Калорійність на 100 грам: 178 Ккал |
Як приготувати:
- М'ясо промийте, почистіть від жиру і наріжте кубиками.
- Хліб позбавте від шкірки, м'якоть подрібніть.
- Помістіть її в ємність, залийте молоком.
- Часнику зніміть піну і зріжте коріння.
- Цибулю теж позбавте від шкірки, але його наріжте кубиками.
- Хліб відіжміть і разом з цибулею, м'ясом і часником відправте його в м'ясорубку або блендер.
- До отриманої маси додайте спеції, зелень і сире яйце.
- Все це ретельно перемішайте.
- Після цього вологими руками сформуйте невеликі котлетки.
- За допомогою пензлика змастіть маслом ґрати.
- Викладіть на неї котлети і уместите у місткість пароварки.
- Попередньо доведіть до кипіння достатню кількість води в чаші.
- Накрийте кришкою і готуйте 30-35 хвилин.
Яловичий гуляш в пароварці
Багато овочів, багато соусу, м'яса і смаку – те, що чекає вас після приготування даного гуляшу. Божевільний аромат закохує в себе ще до того, як гуляш дійде до готовності.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 3 р |
томатне пюре | 70 г |
яловичина | 550 г |
спеції | за смаком |
солодкий перець | 1 плід |
цибуля | 1 головка |
рослинна олія | 30 мл |
морква | 1 шт. |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 162 Ккал |
Як приготувати:
- Морква промийте, потім почистіть від шкірки.
- Наріжте кільцями.
- Солодкий перець вимийте і виріжте йому серцевину.
- М'якоть поріжте кубиками невеликого розміру.
- У сковороду влийте олію і прожарити його.
- Цибулю почистіть і дрібно поріжте.
- Всипте в сковороду і тушкуйте все разом, помішуючи, до м'якості.
- Далі додайте перець з морквою і готуйте до того ж стану.
- Після цього введіть спеції, цукор, томатне пюре.
- З'єднайте всі між собою і дайте трохи прокипіти.
- Яловичину промийте, почистіть від жиру.
- Наріжте м'ясо невеликими скибочками і укладіть в пароварку.
- Зверху вилийте весь вміст сковороди і перемішайте.
- Готуйте гуляш під кришкою протягом цілої години.
Порада: перемішати гуляш потрібно всього раз – після закінчення тридцяти хвилин.
Відбивні в пароварці
Наступний рецепт для тих, кому подобається класика. Прості відбивні, але з пароварки. Варто спробувати, тому що вони з гірчицею. Значить, не такі вже й звичайні!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сметана | 60 мл |
яловичина | 1 кг |
спеції | за смаком |
гірчиця | 30 мл |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 182 Ккал |
Як приготувати:
- М'ясо промийте, обсушіть, потім очистіть його від зайвих плівок.
- За допомогою гострого ножа наріжте його пластинками бажаної товщини.
- Укладіть яловичину на обробну дошку.
- Накрийте плівкою і відбийте кожен шматочок з обох сторін.
- Далі м'ясо присипте спеціями.
- Змастіть кожну сторону кожної відбивною гірчицею.
- Викладіть в пароварку всі скибочки.
- У чашу налийте води і включіть режим варіння на пару.
- Готуйте близько тридцяти хвилин під кришкою.
- Коли час пройде, м'ясо перекладіть в ємність для круп і рясно змастіть сметаною.
- В режимі гасіння готуйте його ще тридцять хвилин, перш ніж подати.
Порада: подавайте відбивні з пишним картопляним пюре з додаванням масла і сметани.
Дізнайтеся також, як приготувати і скільки часу варити манти в пароварці.
У наступній статті ми розповіли, як правильно готувати курку в пароварці. Виявляється, нічого складного в цій справі немає!
Рецепти дієтичного печива із житнього борошна можна подивитися тут.
Приготування тефтелькою з рисом
Універсальний варіант тюфтельок, який підійде для будь-якого м'яса. Замість рису можна взяти гречку і вийде не менш смачно. Приємного апетиту!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйце | 1 шт. |
яловичина | 0,4 кг |
спеції | за смаком |
рис | 150 г |
зелень | 30 г |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 214 Ккал |
Як приготувати:
- М'ясо промийте, почистіть від жиру і наріжте невеликими скибочками.
- Далі його відправте в м'ясорубку або блендер для отримання однорідного фаршу. У першому випадку краще повторити процес два, а то і три рази.
- Після цього яловичину покладіть в невелику ємність.
- Рис промити до прозорої води і засипте в сотейник.
- Влийте необхідну кількість води і дайте закипіти.
- Після цього варіть зерна чверть години.
- Зніміть з вогню, закрийте кришкою і дайте настоятися стільки ж.
- Коли пройде час, рис додайте до яловичині.
- Туди ж спеції і яйце.
- Зелень промийте і дрібно порубаєте, змішайте з іншими компонентами.
- Все це ретельно з'єднайте, по можливості навіть відбийте.
- Далі вологими руками сформуйте кульки.
- Укладіть їх у місткість пароварки і закрийте кришкою.
- Готуйте двадцять хвилин і після цього подавайте до столу.
Порада: рис можна використовувати і сирий, але тоді час готування збільшити в два рази.
Яловичина в пароварці зі спеціями, грибами і картоплею
Перед вами не просто рецепт, а справжній кулінарний шедевр. Соковите м'ясо, ароматні білі гриби, м'яка смажена картопля – і це ще не все щастя. Готуйте разом з нами, прямо зараз.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
шавлія | 5 г |
рослинна олія | 40 мл |
суміш перців | за смаком |
вершкове масло | 50 г |
коріандр | 5 г |
цибуля | 3 головки |
спеції | за смаком |
сіль | за смаком |
запашний перець | 5 горошин |
чебрець | 3 гілочки |
білі гриби | 0,5 кг |
розмарин | 2 гілочки |
яловича вирізка | 850 г |
картопля | 10 бульб |
Час приготування: 100 хвилин | Калорійність на 100 грам: 123 Ккал |
Як приготувати:
- М'ясо ретельно вимийте і за бажанням очистіть від плівок і жиру.
- У ступку засипте шавлія, суміш перців, коріандр, сіль, запашний перець, чебрець.
- Туди ж розмарин і все це розітріть в порошок.
- Отриманим ароматним порошком натріть м'ясо з усіх боків.
- Помістіть його в пароварку на одну годину.
- Гриби почистіть, наріжте дрібними скибочками.
- Цибулю очистіть і промийте, крупно наріжте.
- У сковороду налийте олію і всипте спеції.
- Коли компоненти прогріються, викладіть гриби.
- Туди ж всипте цибулю і обсмажте до випаровування рідини на сильному вогні.
- Коли цибуля стане золотим, додайте вершкове масло, нарізане кубиками.
- Закрийте все це кришкою і тушкуйте протягом наступних п'ятнадцяти хвилин.
- З м'яса в цей час вже злийте зайвий сік і всю утворилася рідина.
- Картопля очистіть, вимийте і наріжте часточками.
- Обполосніть від крохмалю і укласти в пароварку, але не до м'яса, а в інший відсік.
- Готуйте його десять хвилин, потім дістаньте.
- У сковороду налийте ще трохи олії і викладіть картоплю.
- Обсмажте її до золотистого кольору з усіх сторін.
- Після цього перекладіть її до грибів і доповніть все соком з-під м'яса.
- Тушкуйте ще хвилин п'ятнадцять.
- Після цього зніміть його з вогню, а м'ясо з пароварки витягнете.
- Подавайте до столу всі разом в гарячому вигляді.
Корисні поради
Щоб м'ясо все ж залишалося соковитим до кінця приготування, радимо різати його вздовж волокон. Тоді вони (волокна) будуть залишатися цілими і збережуть весь сік всередині себе. Звичайно, фаршу це не стосується.
Як гарнір подавайте все, що вам подобається. Це може бути будь-яка крупа (перлова, пшенична, кукурудзяна), рис будь-якого сорту, картопляно пюре, овочі гриль. З простого – салат зі свіжих овочів.
Яловичина в пароварці – це дуже смачно. І це набагато корисніше смаженого, вареного або запеченого м'яса. Так що якщо від їжі вам потрібна користь, готуйте за нашими рецептами!