Як правильно приготувати курячі грудки на пару
Якщо смажене і запечене м'ясо, здається вас занадто калорійним, а варене вже набридло, пропонуємо вам цікавий варіант. Зараз ми будемо готувати м'ясо на пару. І не повірите, але є рецепт навіть для тих, у кого немає мультиварки або пароварки, а тільки сковорода.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
спеції - | 20 г |
вода - | 600 мл |
куряче філе - | 0,8 кг |
зелень - | 20 г |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 107 Ккал |
Дуже швидкий і найпростіший варіант смачного і легкого вечері. Всього п'ять компонентів, і все готово швидше ніж за годину. Приємного вам апетиту!
Як приготувати:
- М'ясо обов'язково промити і очистити від жиру.
- Натерти курку улюбленими спеціями зі всіх сторін.
- Дати промаринуватися хоча б десять хвилин.
- На дно мультиварки налити воду, встановити зверху сітку.
- Викласти в неї м'ясо, загорнуту у фольгу і готувати в режимі пара сорок хвилин.
- У кінці за бажанням присипати блюдо подрібненою зеленню.
Дієтичні котлети з курячого філе на пару
Цей варіант буде готуватися трохи довше. Але тут не просто філе, а повноцінні котлети, які вийдуть неймовірно соковитими!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яйце | 1 шт. |
спеції | за смаком |
куряче філе | 0,3 кг |
цибуля | 50 г |
манна крупа | 15 г |
вода | скільки знадобиться |
Час приготування: 55 хвилин | Калорійність на 100 грам: 140 ккал |
Як приготувати:
- Цибулю почистити і помити, дрібно порубати.
- Філе промити і зрізати все плівки і весь жир.
- Нарізати його невеликими скибочками.
- Змішати його з цибулею і пропустити все через м'ясорубку.
- В отриману масу ввести спеції, яйце і крупу.
- Все перемішати і дати настоятися хвилин двадцять.
- Потім розігріти сковороду і викласти в неї котлети столовою ложкою.
- Налити холодної води і закрити кришку.
- Готувати котлети таким чином 20-25 хвилин.
Порада: замість води можна взяти бульйон, тоді смак буде більш насичений.
Ніжна і соковита грудка з травами, овочами і сиром
Перед вами в цей раз повноцінну страву з м'яса і овочів. Курка вийде дуже ніжною, овочі ароматними, а сир буде апетитно тягнутися!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
морква | 1 шт. |
сир | 180 г |
солодкий перець | 1 шт. |
спеції | за смаком |
куряче філе | 1 шт. |
цибуля | 1 головка |
оливки | 10 шт. |
кабачок | 1 шт. |
пряні трави | 10 г |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 г: 91 ккал |
Як приготувати:
- Курку промити і зрізати з неї весь жир.
- Зробити надрізи і покласти в пароварку.
- Присипати спеціями і дати настоятися.
- За цей час почистити цибулю і обполоснути його, нарізати півкільцями.
- З моркви зняти шкірку, промити її і нарізати кільцями.
- Перець теж вимити, потім вирізати з нього всі нутрощі.
- Кабачок помити і прибрати кінці.
- Почистити від шкірки і нарізати скибочками.
- Викласти моркву, перець, кабачок і цибулю поверх м'яса.
- Розкласти зверху і оливки.
- Присипати пряними травами і спеціями.
- Сир натерти і посипати ним весь вміст пароварки.
- Готувати 20-25 хвилин, потім відразу подавати.
Порада: для пікантності додайте спеції червоний мелений перець.
Парові котлети з рубаного м'яса
Ще один варіант смачних домашніх котлет з ніжного курячого фаршу. Все буде готове вже через годину, так що швидше приєднуйтесь до нас.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вода | 0,9 л |
молоко | 120 мл |
сіль | за смаком |
куряче філе | 0,5 кг |
яйце | 1 шт. |
цибуля | 1 головка |
білий хліб | 75 г |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 г: 77 ккал |
Як приготувати:
- Філе промити і зрізати все плівки.
- Нарізати його кубиками і порубати гострим ножем у фарш.
- Цибулю почистити і помити, дрібно порубати або відправити в ту ж м'ясорубку.
- Молоко зовсім небагато подогореть (до теплого стану).
- Покласти туди хліб і дати набрякнути хвилин за десять.
- Після цього пробити всі заглибним блендером.
- Додати м'ясний фарш, цибулю, яйце і сіль за смаком.
- Все це ретельно перемішати, в чашу мультиварки налити воду.
- Зверху розмістити ґрати для пари.
- Сформувати котлети вологими руками і покласти на решітку.
- Закрити кришку і готувати у відповідному режимі сорок хвилин.
Порада: можна використовувати замість молока вершки, з ними буде ніжніше і ситніше.
Як приготувати під соєвим соусом в мультиварці
Мабуть, самий довгий рецепт з усіх тих, що ми запропонували вам сьогодні. Незважаючи на це, він вважається досить простим і легким, спробуйте як-небудь на дозвіллі.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сік лимона | 10 мл |
спеції | за смаком |
часник | 2 шматочка |
куряче філе | 350 г |
масло оливи | 5 мл |
соєвий соус | 50 мл |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 189 ккал |
Як приготувати:
- Часник почистити і пропустити через тисняву.
- Влити до нього соєвий соус, туди ж масло і сік цитруса.
- Філе промити, обсушити і зрізати жир і плівки.
- Покласти м'ясо в пакет для запікання.
- Влити підготовлений маринад і додати спеції.
- Все це перемішати і прибрати в холодильник хвилин на сорок, але краще більше.
- Покласти в каструлю на кошик для пари.
- Готувати сорок хвилин і можна подавати.
Порада: можна використовувати сік лайма замість лимона.
Візьміть на замітку, як правильно приготувати свинину на пару в мультиварці і пароварці.
Читайте популярні рецепти приготування булочок на пару.
Тут ви дізнаєтеся, як смачно приготувати рибні котлети на пару.
Грудка на пару з додаванням рису
Перед вами досить швидкий рецепт повноцінного страви, в якому є і м'ясна частина, і смачний гарнір. Все просто і смачно, як і завжди!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спеції | за смаком |
куряче філе | 340 г |
вода | 0,6 л |
вершкове масло | 50 г |
рис | 0,3 кг |
морква | 1 шт. |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 152 ккал |
Як приготувати:
- Рис промити до прозорої води.
- Моркву очистити і помити, натерти на тертці.
- Чашу мультиварки змастити шматочком масла.
- Викласти рис і моркву, присипати все спеціями.
- Зверху викласти ще кілька шматочків масла.
- Налити воду акуратно.
- Філе промити, почистити і нарізати порційними шматочками.
- Злегка відбити всі шматочки і присипати спеціями, перемішати.
- Кожен з них помістити в окремий шматочок фольги.
- Кошик для пари встановити над куркою.
- Покласти в нього філе швами вгору.
- В режимі рису готувати страву сорок хвилин.
- Коли пройде час, страву подавати до столу.
Корисні поради
Можна готувати не тільки з курячого філе, але і з грудки курчати. Тоді м'ясо буде в рази смачніше, ніжніше і соковитіше. Приготуйте хоча б раз і ви самі зрозумієте різницю.
Буде дуже смачно, якщо ви подасте курку на пару з якимось охолодженим соусом. Він може бути купівельними або приготованим в домашніх умовах з томатів, зелені, сиру, майонезу, сметани, йогурту, часнику і іншого. Це смачно!
Щоб отримати від страви яскравий смак, використовуйте спеції. Ні в якому разі не бійтеся експериментувати з ними, адже саме так виходять справжні шедеври. Беріть трави, різні види перцю, часник, куркума, шафран і багато ін.
Якщо ви хочете ароматне м'ясо, його можна розрізати вздовж ще в сирому вигляді та помістити в нього гілочку чебрецю, розмарину, базиліка або іншу пряність. Вийде дуже ароматно і ще смачніше, ніж в класичному варіанті.
Куряче філе на пару – це смачно і дуже корисно. Ми запропонували вам різні варіанти, так що можете спробувати все, щоб зрозуміти, який подобається найбільше. Приємного апетиту!