Як приготувати салат з куркою та горіхами
У разі, якщо олів'є і мімоза вже набридли, настав час спробувати щось нове і перевірена часом. Поєднання курки з волоськими горіхами – одне з кращих в кулінарії. Це дуже поживно і смачно. А подати подібне блюдо можна десятками варіантів!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яєць - | 4 шт. |
яблук - | 2 шт. |
копченої курки - | 170 г |
цибулі-порею - | 1 шт. |
листя салату - | 3 шт. |
російського сиру - | 120 г |
волоських горіхів - | 130 г |
майонезу - | 180 мл |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 183 Ккал |
Процес приготування салату з куркою і волоськими горіхами:
- Копчене куряче м'ясо порізати на маленькі шматочки або розібрати на волокна;
- Яйця зварити до стану твердого жовтка. Охолодити їх у холодній воді, шкаралупу зчистити, розділити жовтки і білки. Кожну з цих частин натерти на тертці в різні миски. Одне яйце залишити цілими для прикраси;
- Сир натерти крупно;
- З яблук зчистити шкірку. Якщо яблуко зелене, то шкірку можна залишити. Вирізати серцевину, м'якоть теж натерти;
- Очищену цибулину порізати чверть-кільцями і обдати окропом. Потім промити коренеплід;
- Волоські горіхи трохи прожарити на сковороді, залишити чотири половинки для прикраси. Інші горіхи подрібнити блендером, ножем чи качалкою;
- Спочатку викладаються на блюдо білки. Їх потрібно посолити і злегка змастити майонезом;
- Наступним шаром викласти курку, білий соус нанести зверху;
- Далі викласти цибулю і яблука, їх можна не змащувати;
- Зверху посипати сиром, додати майонез і розподілити його по всій поверхні;
- Далі йдуть жовтки, їх теж лише злегка змастити;
- Зверху салат присипати подрібненими горіхами;
- Одне яйце поставити як голову майбутньої черепахи. Очі можна зробити з чорного гороху або гвоздики. Чотири половинки горіха поставити в якості лапок;
- Майонезом зробити нагорі сіточку, як візерунок на панцирі. Прикрасити навколо вимитими і нарізаними листям салату.
Курячий салат з ананасами і волоськими горіхами
- 60 г твердого сиру;
- 1 філе курки;
- 60 г волоських горіхів;
- 120 г консервованої кукурудзи;
- 5 кілець ананаса (можна консервованого);
- 45 мл майонезу.
Скільки готувати – 25 хвилин.
Калорійність на 100 г – 231 ккал.
Процес приготування:
- Філе курки вимити і зрізати всі зайві жилки. Відправити варитися у воду зі спеціями на двадцять хвилин;
- Кукурудзу витягти з банки і дати їй стекти;
- Кілець ананаса теж потрібно час, щоб стік сироп. Після цього їх треба порізати невеликими шматочками. Якщо ананас свіжий, то його можна різати. Одне колечко потрібно залишити для прикраси;
- Волоські горіхи прожарити на сухій сковороді або в мікрохвильовій печі, потім порубати ножем, не надто дрібно;
- Сир натерти або порізати маленькими кубиками;
- Курці дати охолонути в бульйоні. Після цього розібрати її на невеликі волокна або нарізати брусочками;
- Змішати в салатниці м'ясо, порізаний ананас, кукурудзу і сир. Заправити все майонезом;
- Зверху посипати горіхами і прикрасити останнім кільцем ананаса.
Варіант з печерицями
- 2 зубки часнику;
- 1 філе курки;
- 1 цибулина;
- 70 г волоських горіхів;
- 2 яйця;
- 80 г твердого сиру;
- 120 г печериць;
- 70 мл майонезу.
Скільки готувати – 30 хвилин.
Калорійність на 100 г – 217 ккал.
Процес приготування:
- Цибулину звільнити від лушпиння, після цього дрібно нарізати ножем;
- Гриби почистити від сміття і відварити у воді з сіллю приблизно вісім хвилин. Дати їм охолонути і порізати на слайсы або шматочки;
- На сковороді з олією обсмажити трохи гриби і цибулю разом і знову дати охолонути;
- В окремій ємності зварити м'ясо, попередньо вимивши. Дати йому охолонути у самому бульйоні, після чого вийняти, нарізати маленькими шматочками;
- Яйця зварити до повністю твердого жовтка. Коли вони охолонуть, їх потрібно почистити і натерти;
- Сир натерти і змішати з очищеним і нарубаним часником. Як варіант, можна його пропустити через давильню;
- Додати до сиру майонез і перемішати;
- Волоські горіхи прогріти на сковороді і подрібнити м'ясорубкою або ножем;
- Взяти тарілку і поставити на нього кулінарне кільце;
- В кільце шарами викладати інгредієнти. Першим шаром йде філе, яке необхідно змастити майонезом і при необхідності досолити;
- Далі потрібно викласти яйця і теж обов'язково їх змастити;
- Потім слід викласти вже остиглі гриби з цибулею і рівномірно розподілити їх і нанести білий соус;
- Сирно-часникову масу теж потрібно розподілити по салату;
- Зверху присипати горішки і зняти кільце. Бажано дати постояти приблизно півгодини. Прикрасити можна зеленню.
Салат: курка + ананас + сир + волоський горіх + яйце
- 2 філе курячих;
- 30 г волоських горіхів;
- 3 яйця;
- 30 г кедрових горіхів;
- 240 г консервованих ананасів;
- 180 мл майонезу;
- 120 г сиру;
- 30 г мигдальних пластівців.
Скільки готувати – 40 хвилин.
Калорійність на 100 г – 233 ккал.
Процес приготування:
- Філе зварити у воді з різними спеціями і почекати, поки воно охолоне. Після цього нарізати рівними кубиками;
- Взяти блюдо і велику кулінарну кільце. Першим шаром викласти курку і змастити її білим соусом;
- Ананаси порізати на такі ж кубики і викласти їх в якості другого шару;
- Яйця, зварені до твердого жовтка, потрібно поділити. Білки натерти як третій шар, жовтки теж натерти, але відставити в сторону;
- На білки нанести майонез;
- Сир натерти прямо на білки, а зверху на нього присипати жовтки;
- Волоські і кедрові горіхи трохи розігріти і порубати ножем;
- Змішати їх з мигдалевими пластівцями і цієї присипати сумішшю салат. Кільце зняти;
- Дати інгредієнтів просочитися приблизно годину.
Візьміть на замітку рецепти гостреньких рулетиків з баклажанами по-грузинськи.
Читайте як приготувати смачну солянку з копченою куркою — візьміть на замітку рецепт.
Шніцель з курки — смачне блюдо за простими рецептами.
Оригінальний рецепт з чорносливом
- 120 г чорносливу;
- 1 філе;
- 80 г волоських горіхів;
- 1 яблуко;
- 10 г петрушки;
- 4 яйця;
- 80 г моцарели;
- 90 мл майонезу.
Скільки готувати – 35 хвилин.
Калорійність на 100 г – 169 ккал.
Процес приготування:
- Чорнослив залити окропом і залишити хвилин на п'ятнадцять. Коли він набубнявіє, воду потрібно злити, а самі сухофрукти дрібно порізати;
- Волоські горіхи теж потрібно подрібнити, простіше всього це зробити качалкою;
- Кульки моцарелли натерти на тертці або порізати дрібними брусочками;
- Яйця зварити (кип'ятити не менше десяти хвилин) і остудити. Три жовтки залишити цілими, всі інші частини перетерти;
- Курку натерти улюбленими спеціями і обсмажити на сковороді цілим шматком. Можна використовувати сковороду-гриль;
- Потім м'яса дати охолонути і порізати її невеликими шматочками. Викласти на блюдо, в якості першого шару. Потрібно взяти тільки половину курки, а друга частина піде шарами вище;
- Утрамбувати курку і відразу зверху на неї присипати моцарелу. Зверху нанести трохи майонезу;
- Після цього викласти терті яйця;
- Яблуко почистити від шкірки і від серцевини, сполоснути його і натерти. Викласти поверх яєць;
- Знову утрамбувати шари і викласти зверху на чорнослив. Його потрібно змастити білим соусом;
- Викласти подрібнені горіхи і поверх них другу частину м'яса;
- Розподілити по всій поверхні салату майонез і присипати зверху тертими жовтками. Прикрасити зеленню.
Поради хазяєчкам
Кращий спосіб зробити смак салату цікавіше і глибше – приготувати домашній майонез. Це зовсім просто, досить дешево і швидко. А смак виходить у кілька разів краще, ніж у магазинного.
Можна відійти від традиційного рецепту даного соусу і зробити його на основі різного масла: конопляного, кунжутного, гірчичного і т. д. Саму гірчицю теж можна варіювати, причому використовувати можна навіть зернисту. А щоб у майонезу був приємний кремовий колір, потрібно взяти тільки жовтки.
Волоські горішки перед використанням потрібно спробувати. Якщо трохи гірчать, то їх обов'язково потрібно просушити на сковороді. Коли вони охолонуть, взяти в руки невелику частину горіхів і перетерти їх над столом. Велика частина лушпиння повинна впасти – саме вона і дає гіркоту. А далі використовувати продукт за рецептом.
Салати з куркою та горіхами – завжди вдалий вибір як для святкового столу, так і для буденного. Поєднання завжди можна доповнити та урізноманітнити, а тому воно не приїдається.