01 май 2019 4 000

Кілька оригінальних рецептів салатів з яблуком і сиром

Авокадо, ківі, грейпфрут – ось не повний перелік заморських фруктів, які часто використовуються в приготуванні різноманітних салатів, але разом з цим часто незаслужено забувають такий рідний і доступний фрукт, як яблуко. Хоча він може стати прекрасним доповненням практично до всіх салатним інгредієнтів (сиру, яєць, цибулі, горіхів і м'яса).

Легкий рецепт
Інгредієнти Кількість
яєць - 3 шт.
плавленого сиру - 100 г
цибулі ріпки - 70 г
крабових паличок - 100 г
кисло-солодкого яблука - 100 г
майонезу - 100 г
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 195 Ккал

Простий і легкий у плані приготування салат на перший погляд нагадує улюблену багатьма закуску «Мімоза», але це інша не менш смачне блюдо, яке зможе як урізноманітнити повсякденний раціон, так і меню для урочистих застіль.

Алгоритм приготування салату з яблуком і сиром:

  1. Крабові палички, білки зварених круто яєць нашаткувати дрібними кубиками. Яблука подрібнити і плавлений сирок, тут на допомогу прийде терка з великими отворами. Цибулю нашаткувати будь-яким звичним способом (кубиками, півкільцями або кільцями);
  2. На блюді або тарілці відповідного розміру викласти салат шарами: білки, сир, цибуля, крабові палички і яблуко. Кожен шар обов'язково перемазати майонезів, малюючи дрібну сіточку;
  3. Зверху прикрасити готову страву завершальним штрихом – подрібненими в крихту жовтками. Дати страві трохи постояти, щоб воно стало соковитіше, і салат готовий.

Французький варіант

Хоч у цій закусці немає ні грама м'яса, але вона досить ситна та поживна. У складі французького салату інгредієнти використовуються в таких пропорціях:

  • 150 р ріпчастої цибулі;
  • 3 зварених круто яйця;
  • 200 г яблук;
  • 250 г сиру улюбленого твердого сорту;
  • 150 г салатного майонезу.

Тривалість приготування закуски в середньому дорівнює півгодини.

Калорійність – 174,0 ккал/100 р.

Як приготувати французький салат з яблуком, сиром і яйцем:

  1. Почати потрібно з самого «французького» інгредієнта – лука. Цибулини слід очистити від луски, розрізати уздовж навпіл і дрібно нашаткувати півкільцями. Потім занурити його на 5-10 хвилин в окріп, після чого промити під струменем холодної води;
  2. Коли з лука стече вся вода, його потрібно викласти на плоске блюдо і змастити майонезом – це перший шар французького салату;
  3. Наступним шаром буде велика сирна стружка, яку також потрібно промазати майонезом. Після цього з яблук зняти шкірку і натерти їх на тій терці, що і сир. Між цим і наступним шаром повинна бути майонезна прошарок;
  4. Зварені яйця розсортувати на жовтки і білки. Білки подрібнити з допомогою великої терки, яка використовувалася для сиру і яблук, а жовтки пропустити через тертку з меншими отворами;
  5. Білки викласти на попередні шари, з усіх боків обмазати закуску майонезом і обсипати подрібненими жовтками. Після деякого часу, необхідного, щоб страва просочилася, його можна подавати.

Салат з яблук, сиру, яєць і цибулі

На відміну від попереднього рецепту, цей буде більш калорійним і поживним, оскільки крім традиційних для «Французької» салату компонентів у його склад входять ще відварне м'ясо курки і картопля.

Перелік інгредієнтів і їх кількість:

  • 300 г відвареного курячого філе;
  • 200 р «Російського» сиру;
  • 200 г яблук;
  • 4 яйця, зварених круто;
  • 70 г звареної картоплі;
  • 100 г цибулі;
  • 50 г волоських горіхів (за бажанням);
  • 30 г зелені (кріп або петрушка);
  • 150 мл майонезу.

За умови, що продукти підготовлені напередодні, на те, щоб нашаткувати їх і сформувати салат, піде не більше 20 хвилин.

Показник калорійності страви буде на рівні 211,3 ккал на 100 р.

Приготування:

  1. Відварне м'ясо розібрати руками на невеликі шматочки і змішати з перемеленими на м'ясорубці горіхами;
  2. Яблука пропустити через тертку з великими отворами і з'єднати з дрібно нашаткованою цибулею;
  3. Так само з допомогою терки подрібнити яйця і сир, але змішувати ці продукти не потрібно. Вони будуть йти окремими шарами;
  4. Для заправки змішати майонез з подрібненою зеленню і товченим картоплею;
  5. Глибоку миску застелити харчовою плівкою, на дно викласти шар з яєць, добре промазати його заправкою, слідом – шар яблук і цибулі, переслоить його майонезній заправкою, останній шар — м'ясо з горіхами;
  6. Дати салату трохи настоятися в холоді. Для подачі перевернути на плоске блюдо, акуратно перекласти залишилася заправкою і обсипати сирної стружкою.

Як приготувати смачну рибну запіканку в духовці рецепти з фото і покроковими підказками.

Смачний шашлик в гранатовому соці — м'ясо виходить дивовижно ніжним і соковитим. Рецепт тут.

Читайте як приготувати самсу з картоплею і м'ясом в нашій статті.

Салат «Ніжний» з яблуком і сиром

Для приготування цього «ніжного» салату потрібні такі інгредієнти:

  • 100 г яблук (краще взяти зелене);
  • 100 г сиру твердих сортів;
  • 2 яйця;
  • 70 г ріпчастої (краще червоного салатного) лука;
  • 120 г моркви;
  • 100 г майонезу для заправки;
  • 50 г ядер волоських горіхів.

Готується ця закуска дуже швидко, якщо яйця відварити напередодні, то з його приготуванням можна впоратися лише за чверть години.

Калорійність або енергетична цінність страви – 241,7 ккал/100 р.

Хід роботи:

  1. Основний спосіб подрібнення продуктів – дрібна терка. З її допомогою готуються яйця, сир, яблуко і моркву. Цибулю дрібно шинкуется півкільцями ножем, а волоські горіхи після попереднього обсмажування пропускаються через м'ясорубку;
  2. Нашатковану цибулю потрібно на п'ять хвилин занурити в окріп, потім перекласти на друшляк. Такий прийом позбавить овоч від властивої йому гіркоти;
  3. Підготовлені інгредієнти викладають на блюдо шарами. Спочатку яйця, на них цибулю. Після цих двох шарів салат потрібно промазати майонезом. Наступними йдуть яблука і твердий сир, які знову промазують. Шари можна чергувати. Зверху обсипати крихтою волоського горіха.

Корисні поради

Варіації салатів з яблуком і сиром не обов'язково викладати шарами. Всі інгредієнти можна просто скласти в салатник, додати майонез і перемішати.

Яблука для цієї закуски можна вибирати, орієнтуючись на свої смакові уподобання. Головне пам'ятати, що фрукти з кислинкою додадуть страві пікантності, а солодкі – зроблять його більш ніжним.

Яблука для салату не варто нарізати завчасно, оскільки вони можуть швидко потемніти. Щоб уникнути цього, нарізані фрукти можна побризкати соком лимона або викласти поверх них подрібнений ріпчаста цибуля і щільно накрити харчовою плівкою.

Якщо для закуски використовується плавлений сир, його буде простіше подрібнити, поклавши на деякий час в морозильну камеру.

Що ще почитати: