Як правильно приготувати салат «Королівський»
Королівський салат є не тільки ситним та смачним блюдом, але і може стати справжньою прикрасою святкового столу. Варіацій рецептів цієї страви існує багато, тому кожен може підібрати складові собі за смаком.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
картоплю і моркву - | по 2 великих шт. |
буряк - | 3 шт. маленькі |
огірки (солоні або мариновані) - | 4 невеликих шт. |
кукурудза консервована - | 200 г (банку) |
яблуко (зелене, кисле) - | 2 шт. |
варені жовтки - | 3 шт. |
пір'я цибулі - | ½ Пучка |
майонез - | 240-260 г |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 184 Ккал |
Готуємо салат «Королівський»:
- Сирі нечищені овочі ретельно вимити від можливої бруду і, зануривши в каструлю з водою, зварити до готовності;
- Відварені компоненти остудити, відокремити від шкірки і подрібнити. Можна скористатися теркою, також не заборонено і нашаткувати маленькій соломкою;
- Промити огірки і яблука, за бажанням обрізати шкірки і порізати тоненькими брусочками;
- Кукурудзяну консерву розкрити, злити рідину;
- Яєчні жовтки потовкти виделкою або подрібнити ножем;
- Зелені пір'я цибулі нашаткувати дрібненько;
- У салатницю середньої глибини (бажано прозорий) викласти підготовлені продукти шарами, дотримуючись послідовності: морква, буряк, яблука, картопля, огірки і цибульно-жовткову суміш. Кожен шар не забувати змащувати тонким майонезній сіточкою.
Салат з сухариками «Королівський»
- 12 крабових паличок;
- сир твердий – 250 г;
- зубці часнику – 3 шт.;
- сік ½ лимона;
- 4 яйця;
- сухарики (без приправ) – 100 г;
- майонез (сметана) сіль, перець – за смаком.
Часу займе: 20 хвилин.
Калорійність: 265,9 ккал – 100 р.
Приготування:
- При необхідності крабові палички варто попередньо розморозити. Звільняємо їх від індивідуальних плівкових упаковок, розрізаємо вздовж на 2 половини і поперек на скибочки товщиною 0,5 мм;
- У киплячу воду опускаємо яйця і протягом 10 хвилин відварюємо. Далі перекладаємо зварені продукти в крижану воду, після остигання очищаємо від шкаралупи і шаткуємо дрібним кубиком;
- За допомогою терки подрібнюємо сир;
- Часникові зубці дрібно кришимо ножем або за допомогою преса;
- У глибоку салатницю відправляємо всі нарізані інгредієнти і присмачую майонезом і лимонним соком. Пробуємо і за смаком досолює. Присипаємо сухариками.
«Королівський» з шинкою і грибами
Компоненти:
- гриби свіжі (краще шампіньйони) – 150 г;
- шинка (або балик) – 200 г;
- сир твердий – 150 г;
- 3 невеликих картоплини;
- цибулина середня;
- 2 моркви;
- 3 яйця;
- сметана або майонез – для заправки;
- сіль, спеції, свіжа зелень за бажанням.
Часу займе: 45 хвилин.
Калорійність: 246,2 ккал – 100 р.
Етапи готування:
- Під проточною водою вимити картоплю і моркву і відправити варитися хвилин на 15, до готовності;
- Гриби легенько обмити, очистити від забруднень при необхідності і нашаткувати кубиками середнього розміру;
- Порубати очищену від лушпиння цибулину півкільцями;
- Сковороду розжарити на вогні, змастити маслом і протушкувати підготовлений цибулю з печерицями;
- Протягом 7 хвилин відварити круто яйця, за допомогою крижаної води охолодити, обчистити і накришити дрібним кубиком;
- Сирний і м'ясної компоненти подрібнити: шинку невеликими смужками ножем, сир теркою;
- Зварені овочі вийняти з шкірки і нарізати тоненькими скибочками, терка також підійде;
- Викладаємо В салатник інгредієнти шарами, дотримуючись послідовності: кришений картопля, цибульно-грибна піджарка, подрібнені яйця, шинка, терту моркву і сир. Майонезом перемазываем кожен новий рівень.
«Королівський» салат з крабовими паличками
Знадобиться:
- цибуля пір'яний – ½ пучка;
- 10 крабових паличок;
- 2 свіжих огірка;
- 3 томата;
- яйця – 3 шт.;
- для заправки сметана або майонез;
- подрібнений перець і сіль – за бажанням;
- 150 г твердого сиру;
Часу займе: 25 хвилин.
Калорійність: 149,7 ккал – 100 р.
Готуємо:
- Томати і огірки вимити, вийняти з них водянисту середину з насінням, а щільну частину нашаткувати кубиком;
- По діагоналі накришити палички крабові пір'ям, попередньо знявши з них целофанові обгортки;
- Великою теркою скористатися для подрібнення сиру;
- Відварені протягом 8 хвилин яйця звільнити від шкаралупи і максимально дрібно порубати;
- Нашаткувати зелені цибульні пір'я;
- Підготовлені складові занурити в глибоку ємність, заправити майонезом, якісно змішати.
Варіант з креветками і червоною ікрою
Інгредієнти:
- ікра лососева – 170 г;
- креветки – 450-500 г (залежно від розміру);
- сир – 100 г;
- крабові палички (краще м'ясо краба) – 250 г;
- курячі 3 яйця;
- улюблена зелень;
- заправка – сметана/майонез.
Часу займе: 35 хвилин.
Калорійність: 185,6 ккал – 100 р.
Приступаємо:
- У великій каструлі нагріваємо воду, трохи підсолюємо, закипіла – опускаємо туди креветки. 5-10 хвилин проварювання буде достатньо. Панцир почервонів – готово. Після охолодження звільнити морепродукти від хітину;
- Круто відварити яйця, позбавити від шкаралуп і нарізати дрібненько довільно;
- Індивідуальну упаковку знімаємо з кожної крабовою палички і шаткуємо середнім кубиком;
- Подрібнюємо сир тоненькими брусочками;
- У тарілці змішати підготовлені компоненти з майонезом, сформувавши гірку, всі сторони якої устеляємо тонким шаром ікри. Прикрашаємо подрібненою зеленню за смаком.
Пиріг з листкового тіста з сиром, зеленню або шинкою — кілька варіантів смачною, домашньої випічки.
Рецепт аджики з помідор — в розпал сезону літніх овочів варто подбати про зимових закусках.
Грузинський салат — спробуйте цей незвичайно смачний рецепт.
Рецепт салату по-королівськи з апельсинами
Складові:
- 12 шт. крабових паличок;
- 2 яйця, зварені круто;
- банку консервованої кукурудзи;
- 10 половинок ядер волоських горіхів;
- один апельсин;
- зубець часниковий;
- заправний майонез.
Часу займе: 15 хвилин.
Калорійність: 189,2 ккал – 100 р.
Етапи приготування:
- Витягнуті з упаковки крабові палички шаткуємо кубиками, товщиною ½ см;
- Шкірку і білі волокна прибираємо з апельсина. Очищений фрукт розбираємо на часточки, кожну з яких шаткуємо невеликими частинами;
- Часниковий зубець кришимо дрібненько, також чинимо і з ядрами волоських горіхів;
- Консервовану кукурудзу позбавляємо від рідини;
- Шкаралупу ліквідуємо з яєць, які потім довільно подрібнюємо;
- Нарізані інгредієнти покласти в глибокий салатник, присмачую майонезом і якісно вимішуємо.
Салат з ананасом
Візьмемо:
- півкіло печериць;
- півкілограма курячого філе;
- півкіло консерви у власному соку ананаса;
- по 100 г майонезу і сметани;
- 12 г гірчиці «Американська»;
- свіжовичавлений лимонний сік – 40 мл;
- сушений кріп, сіль, перець – по щіпці.
Часу займе: 35 хвилин.
Калорійність: 108 ккал – 100 р.
Кулінарний процес по кроках:
- Печериці промити, відокремити від забруднень, розрізати кожен на кілька шматочків і варити 10 хвилин у воді, підсоленій і з невеликою кількістю соку лимона;
- Позбавити від плівок і можливого жиру філе куряче, протягом 20 хвилин проварити в підсоленій воді;
- Відварені інгредієнти подрібнити кубиками однакових розмірів;
- Ананаси звільнити з банки і при необхідності великі шматки порубати;
- Гірчицю, сік лимона, сметану і майонез змішати, додавши кріп;
- Разом із заправкою вимішати всі інгредієнти в глибокій ємності, присмачивши сіллю і перцем за смаком.
Рецепт салату з рибою
- філе слабосоленої сьомги – 250 г;
- «Голландський» сир – 150 г;
- сир «Філадельфія» – 150 г;
- ріпчаста цибулина – 70 г;
- 4 яйця;
- 100 г чистого нежирного йогурту;
- 15 г порошку гірчичного;
- ікра лососева – 60 р.
Часу займе: 35 хвилин.
Калорійність: 201,8 ккал – 100 р.
Кроки приготування:
- Зварені круто 3 яйця (варити 10 хвилин після закипання) розібрати на жовтки і білки. Останні застираем на тертці разом з сиром «Голландський»;
- На блюдо викладаємо 1-й шар;
- З сирого яйця видобуваємо жовток і змішуємо його з порошком гірчиці і йогуртом, додавши солі;
- Отриманим соусом промазуємо сирно-білковий шар;
- Філе сьомги шаткуємо невеликим кубиком і поміщаємо поверх промазанного 1-го шару. Також присмачую соусом;
- Цибулину кришимо максимально дрібно і посипаємо нею рибний шар;
- Сир «Філадельфія» подрібнюємо і укладаємо поверх цибулі, заливаючи залишками соусу;
- Всю площу салату присипаємо натертими жовтками, в середину покласти ікру.
Рецепт з буряком, курячим м'ясом і арахісом
Інгредієнти:
- відварені овочі: картопля, буряк, морква – 150 г;
- варена куряча грудка – 200 г;
- арахіс обсмажений – 100 г;
- 50 г сиру «Горіховий»;
- варені яйця – 3 шт.;
- сметано-майонезний соус – 200 г;
- улюблена зелень.
Часу займе: 15 хвилин.
Калорійність: 198,5 ккал – 100 р.
Приготування:
- Попередньо зварені овочі позбавити від шкірки, нашаткувати дрібним кубиком;
- Відварене куряче філе і яйця також порізати у вигляді кубиків;
- Всі інгредієнти розділити на 2 частини, крім соусу;
- У відповідне блюдо викласти картоплю першим шаром;
- Далі слід розкласти буряки;
- Третій шар – обсмажений арахіс;
- Потім необхідно розмістити морква;
- Морквяний шар устеляємо крошеными яйцями;
- Трохи присаливаем нашинковане куряче філе і викладаємо поверх яєць;
- Далі шари укладаємо в протилежному порядку, починаючи з яєць і закінчуючи буряком;
- Кожен шар обов'язково слід змащувати невеликою кількістю соусу зі сметани і майонезу;
- Останній шар «Королівського» салату присмачую залишками сметани з майонезом, посипаємо натертим сиром і посіченою зеленню.
Корисні поради
- Салати з майонезом або сметаною відразу після приготування подавати до столу не варто. Перед вживанням важливо на кілька годин відправити готове блюдо в холодильник, щоб всі компоненти просочилися соусом;
- Використовувати сухарики в салатах необхідно акуратно, додавати в блюдо відразу ж не потрібно, так як за часом очікування вони розтопляться, перетворившись в м'яку і неаппетитную масу. Відмінний варіант – посипати готову страву сухариками в порційних тарілках перед безпосереднім вживанням;
- Для салатів овочі варто варити окремо один від одного, так максимально збережеться їх власний смак. Не забуваємо підсолювати воду.
Приємного апетиту!