05 апрель 2019 1 662

Як правильно приготувати салат «Королівський»

Королівський салат є не тільки ситним та смачним блюдом, але і може стати справжньою прикрасою святкового столу. Варіацій рецептів цієї страви існує багато, тому кожен може підібрати складові собі за смаком.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
картоплю і моркву - по 2 великих шт.
буряк - 3 шт. маленькі
огірки (солоні або мариновані) - 4 невеликих шт.
кукурудза консервована - 200 г (банку)
яблуко (зелене, кисле) - 2 шт.
варені жовтки - 3 шт.
пір'я цибулі - ½ Пучка
майонез - 240-260 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 184 Ккал

Готуємо салат «Королівський»:

  1. Сирі нечищені овочі ретельно вимити від можливої бруду і, зануривши в каструлю з водою, зварити до готовності;
  2. Відварені компоненти остудити, відокремити від шкірки і подрібнити. Можна скористатися теркою, також не заборонено і нашаткувати маленькій соломкою;
  3. Промити огірки і яблука, за бажанням обрізати шкірки і порізати тоненькими брусочками;
  4. Кукурудзяну консерву розкрити, злити рідину;
  5. Яєчні жовтки потовкти виделкою або подрібнити ножем;
  6. Зелені пір'я цибулі нашаткувати дрібненько;
  7. У салатницю середньої глибини (бажано прозорий) викласти підготовлені продукти шарами, дотримуючись послідовності: морква, буряк, яблука, картопля, огірки і цибульно-жовткову суміш. Кожен шар не забувати змащувати тонким майонезній сіточкою.

Салат з сухариками «Королівський»

  • 12 крабових паличок;
  • сир твердий – 250 г;
  • зубці часнику – 3 шт.;
  • сік ½ лимона;
  • 4 яйця;
  • сухарики (без приправ) – 100 г;
  • майонез (сметана) сіль, перець – за смаком.

Часу займе: 20 хвилин.

Калорійність: 265,9 ккал – 100 р.

Приготування:

  1. При необхідності крабові палички варто попередньо розморозити. Звільняємо їх від індивідуальних плівкових упаковок, розрізаємо вздовж на 2 половини і поперек на скибочки товщиною 0,5 мм;
  2. У киплячу воду опускаємо яйця і протягом 10 хвилин відварюємо. Далі перекладаємо зварені продукти в крижану воду, після остигання очищаємо від шкаралупи і шаткуємо дрібним кубиком;
  3. За допомогою терки подрібнюємо сир;
  4. Часникові зубці дрібно кришимо ножем або за допомогою преса;
  5. У глибоку салатницю відправляємо всі нарізані інгредієнти і присмачую майонезом і лимонним соком. Пробуємо і за смаком досолює. Присипаємо сухариками.

«Королівський» з шинкою і грибами

Компоненти:

  • гриби свіжі (краще шампіньйони) – 150 г;
  • шинка (або балик) – 200 г;
  • сир твердий – 150 г;
  • 3 невеликих картоплини;
  • цибулина середня;
  • 2 моркви;
  • 3 яйця;
  • сметана або майонез – для заправки;
  • сіль, спеції, свіжа зелень за бажанням.

Часу займе: 45 хвилин.

Калорійність: 246,2 ккал – 100 р.

Етапи готування:

  1. Під проточною водою вимити картоплю і моркву і відправити варитися хвилин на 15, до готовності;
  2. Гриби легенько обмити, очистити від забруднень при необхідності і нашаткувати кубиками середнього розміру;
  3. Порубати очищену від лушпиння цибулину півкільцями;
  4. Сковороду розжарити на вогні, змастити маслом і протушкувати підготовлений цибулю з печерицями;
  5. Протягом 7 хвилин відварити круто яйця, за допомогою крижаної води охолодити, обчистити і накришити дрібним кубиком;
  6. Сирний і м'ясної компоненти подрібнити: шинку невеликими смужками ножем, сир теркою;
  7. Зварені овочі вийняти з шкірки і нарізати тоненькими скибочками, терка також підійде;
  8. Викладаємо В салатник інгредієнти шарами, дотримуючись послідовності: кришений картопля, цибульно-грибна піджарка, подрібнені яйця, шинка, терту моркву і сир. Майонезом перемазываем кожен новий рівень.

«Королівський» салат з крабовими паличками

Знадобиться:

  • цибуля пір'яний – ½ пучка;
  • 10 крабових паличок;
  • 2 свіжих огірка;
  • 3 томата;
  • яйця – 3 шт.;
  • для заправки сметана або майонез;
  • подрібнений перець і сіль – за бажанням;
  • 150 г твердого сиру;

Часу займе: 25 хвилин.

Калорійність: 149,7 ккал – 100 р.

Готуємо:

  1. Томати і огірки вимити, вийняти з них водянисту середину з насінням, а щільну частину нашаткувати кубиком;
  2. По діагоналі накришити палички крабові пір'ям, попередньо знявши з них целофанові обгортки;
  3. Великою теркою скористатися для подрібнення сиру;
  4. Відварені протягом 8 хвилин яйця звільнити від шкаралупи і максимально дрібно порубати;
  5. Нашаткувати зелені цибульні пір'я;
  6. Підготовлені складові занурити в глибоку ємність, заправити майонезом, якісно змішати.

Варіант з креветками і червоною ікрою

Інгредієнти:

  • ікра лососева – 170 г;
  • креветки – 450-500 г (залежно від розміру);
  • сир – 100 г;
  • крабові палички (краще м'ясо краба) – 250 г;
  • курячі 3 яйця;
  • улюблена зелень;
  • заправка – сметана/майонез.

Часу займе: 35 хвилин.

Калорійність: 185,6 ккал – 100 р.

Приступаємо:

  1. У великій каструлі нагріваємо воду, трохи підсолюємо, закипіла – опускаємо туди креветки. 5-10 хвилин проварювання буде достатньо. Панцир почервонів – готово. Після охолодження звільнити морепродукти від хітину;
  2. Круто відварити яйця, позбавити від шкаралуп і нарізати дрібненько довільно;
  3. Індивідуальну упаковку знімаємо з кожної крабовою палички і шаткуємо середнім кубиком;
  4. Подрібнюємо сир тоненькими брусочками;
  5. У тарілці змішати підготовлені компоненти з майонезом, сформувавши гірку, всі сторони якої устеляємо тонким шаром ікри. Прикрашаємо подрібненою зеленню за смаком.

Пиріг з листкового тіста з сиром, зеленню або шинкою — кілька варіантів смачною, домашньої випічки.

Рецепт аджики з помідор — в розпал сезону літніх овочів варто подбати про зимових закусках.

Грузинський салат — спробуйте цей незвичайно смачний рецепт.

Рецепт салату по-королівськи з апельсинами

Складові:

  • 12 шт. крабових паличок;
  • 2 яйця, зварені круто;
  • банку консервованої кукурудзи;
  • 10 половинок ядер волоських горіхів;
  • один апельсин;
  • зубець часниковий;
  • заправний майонез.

Часу займе: 15 хвилин.

Калорійність: 189,2 ккал – 100 р.

Етапи приготування:

  1. Витягнуті з упаковки крабові палички шаткуємо кубиками, товщиною ½ см;
  2. Шкірку і білі волокна прибираємо з апельсина. Очищений фрукт розбираємо на часточки, кожну з яких шаткуємо невеликими частинами;
  3. Часниковий зубець кришимо дрібненько, також чинимо і з ядрами волоських горіхів;
  4. Консервовану кукурудзу позбавляємо від рідини;
  5. Шкаралупу ліквідуємо з яєць, які потім довільно подрібнюємо;
  6. Нарізані інгредієнти покласти в глибокий салатник, присмачую майонезом і якісно вимішуємо.

Салат з ананасом

Візьмемо:

  • півкіло печериць;
  • півкілограма курячого філе;
  • півкіло консерви у власному соку ананаса;
  • по 100 г майонезу і сметани;
  • 12 г гірчиці «Американська»;
  • свіжовичавлений лимонний сік – 40 мл;
  • сушений кріп, сіль, перець – по щіпці.

Часу займе: 35 хвилин.

Калорійність: 108 ккал – 100 р.

Кулінарний процес по кроках:

  1. Печериці промити, відокремити від забруднень, розрізати кожен на кілька шматочків і варити 10 хвилин у воді, підсоленій і з невеликою кількістю соку лимона;
  2. Позбавити від плівок і можливого жиру філе куряче, протягом 20 хвилин проварити в підсоленій воді;
  3. Відварені інгредієнти подрібнити кубиками однакових розмірів;
  4. Ананаси звільнити з банки і при необхідності великі шматки порубати;
  5. Гірчицю, сік лимона, сметану і майонез змішати, додавши кріп;
  6. Разом із заправкою вимішати всі інгредієнти в глибокій ємності, присмачивши сіллю і перцем за смаком.

Рецепт салату з рибою

  • філе слабосоленої сьомги – 250 г;
  • «Голландський» сир – 150 г;
  • сир «Філадельфія» – 150 г;
  • ріпчаста цибулина – 70 г;
  • 4 яйця;
  • 100 г чистого нежирного йогурту;
  • 15 г порошку гірчичного;
  • ікра лососева – 60 р.

Часу займе: 35 хвилин.

Калорійність: 201,8 ккал – 100 р.

Кроки приготування:

  1. Зварені круто 3 яйця (варити 10 хвилин після закипання) розібрати на жовтки і білки. Останні застираем на тертці разом з сиром «Голландський»;
  2. На блюдо викладаємо 1-й шар;
  3. З сирого яйця видобуваємо жовток і змішуємо його з порошком гірчиці і йогуртом, додавши солі;
  4. Отриманим соусом промазуємо сирно-білковий шар;
  5. Філе сьомги шаткуємо невеликим кубиком і поміщаємо поверх промазанного 1-го шару. Також присмачую соусом;
  6. Цибулину кришимо максимально дрібно і посипаємо нею рибний шар;
  7. Сир «Філадельфія» подрібнюємо і укладаємо поверх цибулі, заливаючи залишками соусу;
  8. Всю площу салату присипаємо натертими жовтками, в середину покласти ікру.

Рецепт з буряком, курячим м'ясом і арахісом

Інгредієнти:

  • відварені овочі: картопля, буряк, морква – 150 г;
  • варена куряча грудка – 200 г;
  • арахіс обсмажений – 100 г;
  • 50 г сиру «Горіховий»;
  • варені яйця – 3 шт.;
  • сметано-майонезний соус – 200 г;
  • улюблена зелень.

Часу займе: 15 хвилин.

Калорійність: 198,5 ккал – 100 р.

Приготування:

  1. Попередньо зварені овочі позбавити від шкірки, нашаткувати дрібним кубиком;
  2. Відварене куряче філе і яйця також порізати у вигляді кубиків;
  3. Всі інгредієнти розділити на 2 частини, крім соусу;
  4. У відповідне блюдо викласти картоплю першим шаром;
  5. Далі слід розкласти буряки;
  6. Третій шар – обсмажений арахіс;
  7. Потім необхідно розмістити морква;
  8. Морквяний шар устеляємо крошеными яйцями;
  9. Трохи присаливаем нашинковане куряче філе і викладаємо поверх яєць;
  10. Далі шари укладаємо в протилежному порядку, починаючи з яєць і закінчуючи буряком;
  11. Кожен шар обов'язково слід змащувати невеликою кількістю соусу зі сметани і майонезу;
  12. Останній шар «Королівського» салату присмачую залишками сметани з майонезом, посипаємо натертим сиром і посіченою зеленню.

Корисні поради

  1. Салати з майонезом або сметаною відразу після приготування подавати до столу не варто. Перед вживанням важливо на кілька годин відправити готове блюдо в холодильник, щоб всі компоненти просочилися соусом;
  2. Використовувати сухарики в салатах необхідно акуратно, додавати в блюдо відразу ж не потрібно, так як за часом очікування вони розтопляться, перетворившись в м'яку і неаппетитную масу. Відмінний варіант – посипати готову страву сухариками в порційних тарілках перед безпосереднім вживанням;
  3. Для салатів овочі варто варити окремо один від одного, так максимально збережеться їх власний смак. Не забуваємо підсолювати воду.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: