02 апрель 2019 3 396

Як приготувати ситний салат з м'ясом і грибами

Якщо у страві є м'ясо і гриби, він обов'язково буде ситним! М'ясо скрізь виходить дуже соковитим, а гриби — дуже ароматними. Обов'язково спробуйте наші варіанти на дозвіллі.

Салат «Мельник» з м'ясом і грибами
Інгредієнти Кількість
цибулю - 1 головка
картопля - 4 бульби
солоні гриби - 400 г
сир - 0,3 кг
спеції - за смаком
яйця - 4 шт.
яловичина - 0,4 кг
майонез - 200 мл
морква - 3 шт.
солоні огірки - 4 шт.
Час приготування: 150 хвилин Калорійність на 100 грам: 154 Ккал

Досить довгий по приготуванні, але дуже смачний салат. Вам сподобається він відразу ж. Це справжня насолода!

Як приготувати:

  1. Яловичину промити, зрізати плівки і покласти в каструлю.
  2. Прибрати на плиту і дати закипіти, варити близько двох годин.
  3. Остудити, не дістаючи з бульйону, нарізати кубиками або порвати на волокна.
  4. Гриби злити в друшляк і дати стекти розсолу.
  5. Якщо є необхідність, на цьому етапі продукт подрібнити.
  6. Цибулю почистити і дрібно порубати, з'єднати з грибами.
  7. Сир натерти на тертці будь-якого розміру.
  8. У солоних огірків зрізати хвостики і натерти плоди на тертці.
  9. Яйця зварити до повної готовності, остудити і натерти.
  10. Моркву почистити і відварити до м'якості, натерти.
  11. Картоплю зварити, потім остудити і почистити, подрібнити теркою.
  12. Зібрати салат шарами, не забуваючи кожен шар промащувати майонезом і присипати спеціями.
  13. Спочатку викласти гриби, змішані з цибулею.
  14. Потім — сир, яловичина, огірки, яйця, морква, картопля.
  15. Дати салату просочитися в холодильнику і подавати.
Порада: гриби можна сміливо використовувати і варені і сирі та смажені.

Грибний салат з м'ясом і солоними огірками

В будь-якому блюді солоні огірки будуть дуже до речі. Саме вони зроблять будь-який салат, суп або основне блюдо особливим.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
петрушка 10 г
рослинна олія 20 г
часник 2 шматочка
сіль за смаком
свинина 300 г
яйця 3 шт.
мариновані гриби 200 г
волоські горіхи 100 г
чорний мелений перець за смаком
цибуля 1 головка
солоні огірки 3 шт.
майонез 170 мл

Піде на приготування – 2 години.

В одній порції – 215 калорій.

Як приготувати:

  1. Свинину вимити, очистити від жиру і відварити до готовності.
  2. Після цього остудити його в бульйоні, нарізати соломкою.
  3. Поки м'ясо готується, цибулю почистити і нарізати кубиками.
  4. Масло нагріти в сковороді, обсмажити цибулю до м'якості.
  5. Яйця зварити до твердих жовтків, почистити їх і порубати ножем.
  6. Огірків зрізати хвости, овочі подрібнити кубиками.
  7. Часник почистити і видавити через прес.
  8. Горіхи обсмажити до рум'яності, подрібнити ножем.
  9. Гриби злити і дати їм стекти, нарізати.
  10. З'єднати м'ясо, яйця, цибуля, огірки, часник, горіхи, гриби, подрібнену петрушку.
  11. Заправити майонезом і сіллю з перцем. Можна подавати.

Порада: м'ясо можна не варити, а обсмажити до рум'яності.

Найпростіший рецепт

Все до жаху швидко і просто. Соковита курка, насичений майонез, ситні яйця і картопля, ароматні гриби, солодкий лук і сир – хіба може бути краще?

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сир 100 г
картопля 2 бульби
цибуля 1 головка
майонез 100 мл
гриби 0,4 кг
куряче філе 300 г
яйця 2 шт.

Піде на приготування – 1 годину.

В одній порції – 160 калорій.

Як приготувати:

  1. Картоплю вимити, покласти в сотейник і відварити до м'якості.
  2. Після цього остудити і почистити, натерти.
  3. Яйця теж зварити, остудити і зчистити з них шкаралупу.
  4. Філе вимити, відварити до готовності.
  5. М'ясо остудити в бульйоні і нарізати кубиками.
  6. Гриби почистити і покришити кубиками.
  7. Цибулю почистити і дрібно порубати.
  8. Обсмажити до готовності з грибами на сковорідці.
  9. Зібрати салат шарами, чергуючи все з майонезом: картопля, гриби, курка, яйця.
  10. Останнім шаром буде тертий сир.
  11. Салат прибрати в холодильник для просочення.

Порада: якщо гриби лісові, то їх потрібно попередньо відварити.

Вегетаріанський варіант

Тут не буде ніякого м'яса, значить, у нас є повне право назвати салат вегетаріанським. Готується він з грибами, вони нікуди не поділися. Але крім них буде ще багато смачного!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зелень 20 г
консервований горошок 150 г
цибуля 2 головки
цукор 20 г
консервовані печериці 100 г
оцет 60 мл
чорний мелений перець за смаком
картопля 4 бульби
сіль за смаком
сметана 100 мл
спаржева квасоля 0,1 кг
морква 1 шт.
вода 60 мл

Піде на приготування – 55 хвилин.

В одній порції – 62 калорії.

Як приготувати:

  1. Картоплю вимити й відварити до готовності (м'якості).
  2. Потім остудити бульби і почистити, нарізати кубиками.
  3. З морквою зробити все те ж саме, тільки попередньо її почистити.
  4. Спаржеву квасолю вимити, очистити її від хвостиків.
  5. Нарізати невеликими скибочками і кинути в киплячу воду.
  6. Варити протягом трьох хвилин.
  7. Після цього злити в друшляк, дати стекти і охолонути.
  8. Подрібнити трохи і змішати з картоплею та морквою.
  9. Оцет з'єднайте з цукром і водою.
  10. Цибулю почистити і подрібнити, залити отриманим розчином.
  11. Дати настоятися чверть години.
  12. Гриби подрібнити, з'єднати з цибулею і відправити до решти інгредієнтів.
  13. Додати спеції, сметану і все ретельно перемішати.

Порада: замість сметани можна використовувати майонез.

Візьміть на замітку колекцію салатів з відварною м'ясом яловичини. Всі варіанти обов'язково потрібно спробувати.

Дізнайтеся, як маринувати білі гриби на зиму в домашніх умовах.

Тут рецепт смачного, насиченого і ситного рагу з овочами і м'ясом для всієї родини.

Приготування з копченим м'ясом

Такий варіант салат сподобається тим, хто любить швидко справлятися з усіма кухонними справами. Він буде готовий вже через півгодини!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
кріп 20 г
майонез 160 мл
огірки 0,3 кг
чорний мелений перець за смаком
чорнослив 50 г
копчена шинка 200 г
сіль за смаком
мариновані гриби 150 г
яйця 3 шт.

Піде на приготування – 30 хвилин.

В одній порції – 193 калорії.

Як приготувати:

  1. Шинку очистити від шкірки, якщо є, і нарізати соломкою.
  2. Гриби нарізати пластинками.
  3. Огірки вимити, видалити хвостики і нарізати плоди кубиками. Якщо є необхідність, очистити їх від шкірки.
  4. Яйця відварити до готовності, нарізати півкільцями.
  5. Чорнослив вимити, запарити його окропом.
  6. Хвилин через п'ятнадцять воду злити і дістати з сухофруктів кісточки.
  7. Промити чорнослив і обсушити, нарізати соломкою.
  8. Кріп вимити і дрібно порубати.
  9. З'єднати шинку, гриби, кріп, чорнослив, яйця і огірки.
  10. Додати сіль, перець, майонез, перемішати, і все готово.

Порада: замість шинки можна взяти будь-яке інше м'ясо.

Як приготувати з деревними грибами

Дуже незвичайний і смачний салат. Спочатку він буде теплим, але подасться остившім з кукурудзою, свининою, морквою і деревними грибами.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
соєвий соус 40 мл
кукурудза 300 г
деревні гриби 2 упаковки
сіль за смаком
свинина 0,4 кг
рослинна олія 30 мл
морква 1 шт.

Піде на приготування – 1 годину.

В одній порції – 153 калорії.

Як приготувати:

  1. Гриби, висипати в піалу і залити окропом.
  2. Дати настоятися в такому вигляді тридцять хвилин.
  3. М'ясо вимити і очистити від плівок, нарізати соломкою.
  4. Моркву почистити і натерти в сирому вигляді.
  5. Гриби промити, використовуючи друшляк.
  6. Зрізати ніжки, а капелюшки дрібно порубати.
  7. У сковороду налити олію, нагріти і викласти свинину.
  8. Обсмажити її, помішуючи, до рум'яності.
  9. Далі всипати моркву і тушкувати до м'якості.
  10. Перекласти компоненти в блюдо для подачі.
  11. На16лить ще трохи олії, всипати гриби і обсмажувати хвилин п'ять.
  12. Потім додати кукурудзу і готувати ще стільки ж.
  13. Додати м'ясо з морквою, влити соєвий соус і перемішати.
  14. Через дві хвилини можна зняти з вогню, остудити і подавати.

Порада: можна використовувати в блюдо корейську моркву.

Листковий салат з додаванням сиру

Щоб ваш грибний салат з м'ясом і сиром вийшов незвичайним, використовуйте в якості сиру сир, фету, моцарелу, бринзу. Це смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сир 150 г
картопля 5 бульб
кріп 10 г
м'ясо 300 г
рослинна олія 30 мл
гриби 0,3 кг
цибуля 2 головки
майонез 250 г

Піде на приготування – 1 годину і 30 хвилин.

В одній порції – 204 калорії.

Як приготувати:

  1. Цибулю почистити і вимити, дрібно нарізати.
  2. З грибів зняти плівки, підрізати ніжки і теж подрібнити їх кубиками.
  3. У сковороді розігріти масло, всипати обидва компоненти.
  4. Гасити їх, помішуючи, до м'якості.
  5. М'ясо вимити, видалити плівки і нарізати кубиками.
  6. Відправити в сковороду, де вже немає грибів.
  7. Обсмажити до рум'яності з усіх боків.
  8. Потім під кришкою довести до готовності.
  9. Сир натерти, а кріп подрібнити.
  10. Картоплю відварити, охолодити, почистити і натерти.
  11. Викласти її на дно страви, далі — гриби, м'ясо, сир і кріп.
  12. Усі шари, крім останнього, змастити майонезом.

Порада: замість кропу можна використовувати будь-яку іншу зелень за смаком.

Яскрава закуска з яловичиною і гранатом

Все буде шалено яскраво, оригінально і смачно! Гранат, рум'яна яловичина, цибуля, гриби, горіхи – це справжня смакота, обов'язково спробуйте!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часник 1 шматочок
печериці 150 г
майонез 100 мл
цибуля 1 головка
листя салату 3 шт.
яловичина 200 г
сіль за смаком
рослинна олія 20 мл
гранат 50 г
чорний мелений перець за смаком
волоські горіхи 50 г

Піде на приготування – 40 хвилин.

В одній порції – 228 калорій.

Як приготувати:

  1. М'ясо вимити, очистити від жиру і нарізати крупно.
  2. Сковороду нагріти разом з маслом і викласти яловичину.
  3. Обсмажити її до готовності.
  4. Гриби почистити і нарізати четвертинками.
  5. Обсмажити їх до готовності в іншій сковороді.
  6. Викласти компоненти на сухі серветки.
  7. Дати їм трохи охолонути.
  8. Цибулю почистити і нарізати півкільцями.
  9. Листя салату промити, обсушити і порвати на великі скибочки.
  10. Горіхи підсмажити і подрібнити.
  11. Майонез приправити перцем, з'єднати з подрібненим часником.
  12. На блюдо викласти листя салату, на них яловичину.
  13. Далі — гриби, цибулю і горіхи.
  14. Викласти великі краплі (буквально столовою ложкою майонезу і посипати все гранатом.
Порада: замість граната можна взяти брусницю, журавлину, малину.

Корисні поради

У більшості рецептів у нас є майонез. Щоб ці салати вийшли поживніше і смачніше, радимо використовувати домашній соус. Готується він швидко і просто, а результат приводить у захват.

Щоб м'ясо в салатах було максимально соковитим і неймовірно смачним, радимо попередньо замаринувати його в спеціях і олії. Потім обсмажити до рум'яності і довести до готовності під кришкою. Це буде божественно!

Салат з грибами і м'ясом явно гідний вашої уваги. Причому кожен рецепт окремо. Це ситно і дуже насичено, рекомендуємо!

Що ще почитати: