Як приготувати ситний салат з м'ясом і грибами
Якщо у страві є м'ясо і гриби, він обов'язково буде ситним! М'ясо скрізь виходить дуже соковитим, а гриби — дуже ароматними. Обов'язково спробуйте наші варіанти на дозвіллі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цибулю - | 1 головка |
картопля - | 4 бульби |
солоні гриби - | 400 г |
сир - | 0,3 кг |
спеції - | за смаком |
яйця - | 4 шт. |
яловичина - | 0,4 кг |
майонез - | 200 мл |
морква - | 3 шт. |
солоні огірки - | 4 шт. |
Час приготування: 150 хвилин | Калорійність на 100 грам: 154 Ккал |
Досить довгий по приготуванні, але дуже смачний салат. Вам сподобається він відразу ж. Це справжня насолода!
Як приготувати:
- Яловичину промити, зрізати плівки і покласти в каструлю.
- Прибрати на плиту і дати закипіти, варити близько двох годин.
- Остудити, не дістаючи з бульйону, нарізати кубиками або порвати на волокна.
- Гриби злити в друшляк і дати стекти розсолу.
- Якщо є необхідність, на цьому етапі продукт подрібнити.
- Цибулю почистити і дрібно порубати, з'єднати з грибами.
- Сир натерти на тертці будь-якого розміру.
- У солоних огірків зрізати хвостики і натерти плоди на тертці.
- Яйця зварити до повної готовності, остудити і натерти.
- Моркву почистити і відварити до м'якості, натерти.
- Картоплю зварити, потім остудити і почистити, подрібнити теркою.
- Зібрати салат шарами, не забуваючи кожен шар промащувати майонезом і присипати спеціями.
- Спочатку викласти гриби, змішані з цибулею.
- Потім — сир, яловичина, огірки, яйця, морква, картопля.
- Дати салату просочитися в холодильнику і подавати.
Грибний салат з м'ясом і солоними огірками
В будь-якому блюді солоні огірки будуть дуже до речі. Саме вони зроблять будь-який салат, суп або основне блюдо особливим.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
петрушка | 10 г |
рослинна олія | 20 г |
часник | 2 шматочка |
сіль | за смаком |
свинина | 300 г |
яйця | 3 шт. |
мариновані гриби | 200 г |
волоські горіхи | 100 г |
чорний мелений перець | за смаком |
цибуля | 1 головка |
солоні огірки | 3 шт. |
майонез | 170 мл |
Піде на приготування – 2 години.
В одній порції – 215 калорій.
Як приготувати:
- Свинину вимити, очистити від жиру і відварити до готовності.
- Після цього остудити його в бульйоні, нарізати соломкою.
- Поки м'ясо готується, цибулю почистити і нарізати кубиками.
- Масло нагріти в сковороді, обсмажити цибулю до м'якості.
- Яйця зварити до твердих жовтків, почистити їх і порубати ножем.
- Огірків зрізати хвости, овочі подрібнити кубиками.
- Часник почистити і видавити через прес.
- Горіхи обсмажити до рум'яності, подрібнити ножем.
- Гриби злити і дати їм стекти, нарізати.
- З'єднати м'ясо, яйця, цибуля, огірки, часник, горіхи, гриби, подрібнену петрушку.
- Заправити майонезом і сіллю з перцем. Можна подавати.
Порада: м'ясо можна не варити, а обсмажити до рум'яності.
Найпростіший рецепт
Все до жаху швидко і просто. Соковита курка, насичений майонез, ситні яйця і картопля, ароматні гриби, солодкий лук і сир – хіба може бути краще?
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сир | 100 г |
картопля | 2 бульби |
цибуля | 1 головка |
майонез | 100 мл |
гриби | 0,4 кг |
куряче філе | 300 г |
яйця | 2 шт. |
Піде на приготування – 1 годину.
В одній порції – 160 калорій.
Як приготувати:
- Картоплю вимити, покласти в сотейник і відварити до м'якості.
- Після цього остудити і почистити, натерти.
- Яйця теж зварити, остудити і зчистити з них шкаралупу.
- Філе вимити, відварити до готовності.
- М'ясо остудити в бульйоні і нарізати кубиками.
- Гриби почистити і покришити кубиками.
- Цибулю почистити і дрібно порубати.
- Обсмажити до готовності з грибами на сковорідці.
- Зібрати салат шарами, чергуючи все з майонезом: картопля, гриби, курка, яйця.
- Останнім шаром буде тертий сир.
- Салат прибрати в холодильник для просочення.
Порада: якщо гриби лісові, то їх потрібно попередньо відварити.
Вегетаріанський варіант
Тут не буде ніякого м'яса, значить, у нас є повне право назвати салат вегетаріанським. Готується він з грибами, вони нікуди не поділися. Але крім них буде ще багато смачного!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зелень | 20 г |
консервований горошок | 150 г |
цибуля | 2 головки |
цукор | 20 г |
консервовані печериці | 100 г |
оцет | 60 мл |
чорний мелений перець | за смаком |
картопля | 4 бульби |
сіль | за смаком |
сметана | 100 мл |
спаржева квасоля | 0,1 кг |
морква | 1 шт. |
вода | 60 мл |
Піде на приготування – 55 хвилин.
В одній порції – 62 калорії.
Як приготувати:
- Картоплю вимити й відварити до готовності (м'якості).
- Потім остудити бульби і почистити, нарізати кубиками.
- З морквою зробити все те ж саме, тільки попередньо її почистити.
- Спаржеву квасолю вимити, очистити її від хвостиків.
- Нарізати невеликими скибочками і кинути в киплячу воду.
- Варити протягом трьох хвилин.
- Після цього злити в друшляк, дати стекти і охолонути.
- Подрібнити трохи і змішати з картоплею та морквою.
- Оцет з'єднайте з цукром і водою.
- Цибулю почистити і подрібнити, залити отриманим розчином.
- Дати настоятися чверть години.
- Гриби подрібнити, з'єднати з цибулею і відправити до решти інгредієнтів.
- Додати спеції, сметану і все ретельно перемішати.
Порада: замість сметани можна використовувати майонез.
Візьміть на замітку колекцію салатів з відварною м'ясом яловичини. Всі варіанти обов'язково потрібно спробувати.
Дізнайтеся, як маринувати білі гриби на зиму в домашніх умовах.
Тут рецепт смачного, насиченого і ситного рагу з овочами і м'ясом для всієї родини.
Приготування з копченим м'ясом
Такий варіант салат сподобається тим, хто любить швидко справлятися з усіма кухонними справами. Він буде готовий вже через півгодини!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
кріп | 20 г |
майонез | 160 мл |
огірки | 0,3 кг |
чорний мелений перець | за смаком |
чорнослив | 50 г |
копчена шинка | 200 г |
сіль | за смаком |
мариновані гриби | 150 г |
яйця | 3 шт. |
Піде на приготування – 30 хвилин.
В одній порції – 193 калорії.
Як приготувати:
- Шинку очистити від шкірки, якщо є, і нарізати соломкою.
- Гриби нарізати пластинками.
- Огірки вимити, видалити хвостики і нарізати плоди кубиками. Якщо є необхідність, очистити їх від шкірки.
- Яйця відварити до готовності, нарізати півкільцями.
- Чорнослив вимити, запарити його окропом.
- Хвилин через п'ятнадцять воду злити і дістати з сухофруктів кісточки.
- Промити чорнослив і обсушити, нарізати соломкою.
- Кріп вимити і дрібно порубати.
- З'єднати шинку, гриби, кріп, чорнослив, яйця і огірки.
- Додати сіль, перець, майонез, перемішати, і все готово.
Порада: замість шинки можна взяти будь-яке інше м'ясо.
Як приготувати з деревними грибами
Дуже незвичайний і смачний салат. Спочатку він буде теплим, але подасться остившім з кукурудзою, свининою, морквою і деревними грибами.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
соєвий соус | 40 мл |
кукурудза | 300 г |
деревні гриби | 2 упаковки |
сіль | за смаком |
свинина | 0,4 кг |
рослинна олія | 30 мл |
морква | 1 шт. |
Піде на приготування – 1 годину.
В одній порції – 153 калорії.
Як приготувати:
- Гриби, висипати в піалу і залити окропом.
- Дати настоятися в такому вигляді тридцять хвилин.
- М'ясо вимити і очистити від плівок, нарізати соломкою.
- Моркву почистити і натерти в сирому вигляді.
- Гриби промити, використовуючи друшляк.
- Зрізати ніжки, а капелюшки дрібно порубати.
- У сковороду налити олію, нагріти і викласти свинину.
- Обсмажити її, помішуючи, до рум'яності.
- Далі всипати моркву і тушкувати до м'якості.
- Перекласти компоненти в блюдо для подачі.
- На16лить ще трохи олії, всипати гриби і обсмажувати хвилин п'ять.
- Потім додати кукурудзу і готувати ще стільки ж.
- Додати м'ясо з морквою, влити соєвий соус і перемішати.
- Через дві хвилини можна зняти з вогню, остудити і подавати.
Порада: можна використовувати в блюдо корейську моркву.
Листковий салат з додаванням сиру
Щоб ваш грибний салат з м'ясом і сиром вийшов незвичайним, використовуйте в якості сиру сир, фету, моцарелу, бринзу. Це смачно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сир | 150 г |
картопля | 5 бульб |
кріп | 10 г |
м'ясо | 300 г |
рослинна олія | 30 мл |
гриби | 0,3 кг |
цибуля | 2 головки |
майонез | 250 г |
Піде на приготування – 1 годину і 30 хвилин.
В одній порції – 204 калорії.
Як приготувати:
- Цибулю почистити і вимити, дрібно нарізати.
- З грибів зняти плівки, підрізати ніжки і теж подрібнити їх кубиками.
- У сковороді розігріти масло, всипати обидва компоненти.
- Гасити їх, помішуючи, до м'якості.
- М'ясо вимити, видалити плівки і нарізати кубиками.
- Відправити в сковороду, де вже немає грибів.
- Обсмажити до рум'яності з усіх боків.
- Потім під кришкою довести до готовності.
- Сир натерти, а кріп подрібнити.
- Картоплю відварити, охолодити, почистити і натерти.
- Викласти її на дно страви, далі — гриби, м'ясо, сир і кріп.
- Усі шари, крім останнього, змастити майонезом.
Порада: замість кропу можна використовувати будь-яку іншу зелень за смаком.
Яскрава закуска з яловичиною і гранатом
Все буде шалено яскраво, оригінально і смачно! Гранат, рум'яна яловичина, цибуля, гриби, горіхи – це справжня смакота, обов'язково спробуйте!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
часник | 1 шматочок |
печериці | 150 г |
майонез | 100 мл |
цибуля | 1 головка |
листя салату | 3 шт. |
яловичина | 200 г |
сіль | за смаком |
рослинна олія | 20 мл |
гранат | 50 г |
чорний мелений перець | за смаком |
волоські горіхи | 50 г |
Піде на приготування – 40 хвилин.
В одній порції – 228 калорій.
Як приготувати:
- М'ясо вимити, очистити від жиру і нарізати крупно.
- Сковороду нагріти разом з маслом і викласти яловичину.
- Обсмажити її до готовності.
- Гриби почистити і нарізати четвертинками.
- Обсмажити їх до готовності в іншій сковороді.
- Викласти компоненти на сухі серветки.
- Дати їм трохи охолонути.
- Цибулю почистити і нарізати півкільцями.
- Листя салату промити, обсушити і порвати на великі скибочки.
- Горіхи підсмажити і подрібнити.
- Майонез приправити перцем, з'єднати з подрібненим часником.
- На блюдо викласти листя салату, на них яловичину.
- Далі — гриби, цибулю і горіхи.
- Викласти великі краплі (буквально столовою ложкою майонезу і посипати все гранатом.
Корисні поради
У більшості рецептів у нас є майонез. Щоб ці салати вийшли поживніше і смачніше, радимо використовувати домашній соус. Готується він швидко і просто, а результат приводить у захват.
Щоб м'ясо в салатах було максимально соковитим і неймовірно смачним, радимо попередньо замаринувати його в спеціях і олії. Потім обсмажити до рум'яності і довести до готовності під кришкою. Це буде божественно!
Салат з грибами і м'ясом явно гідний вашої уваги. Причому кожен рецепт окремо. Це ситно і дуже насичено, рекомендуємо!