Як швидко і смачно спекти пиріг з сиром
Листкове тісто сьогодні можна купити в будь-якому магазині, а значить, не доведеться довго над ним стояти, потрібно лише розморозити і можна відразу приступати до приготування пирога. Вам сподобається, адже різні пироги, соковиті, ароматні і неймовірно смачні!
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| листкового тіста - | 550 г | 
| яєць - | 1 шт. | 
| улюбленого сиру - | 240 г | 
| насіння кунжуту - | 25 г | 
| майонезу - | 45 мл | 
| м'якого сиру - | 240 г | 
| Час приготування: 85 хвилин | Калорійність на 100 грам: 349 Ккал | 
Процес приготування пирога з листкового тіста з сиром:
- Твердий сир натерти, помістити в миску;
 - М'якого сиру прибрати упаковку, натерти на тертці;
 - З'єднати обидва сиру, додати до нього майонез; 

 - Довести масу до однорідної консистенції;
 - Тісто попередньо вийняти з морозильної камери;
 - Обов'язково звільнити від упаковки і помістити на робочу поверхню, яка обов'язково повинна бути присипаний борошном; 

 - Духовку включити на 180 градусів за Цельсієм;
 - Розтануло тісто присипати борошном, присипати і качалку;
 - Розкачати його в нетолстый пласт, який, у свою чергу, порізати на довгі смужки товщиною п'ять сантиметрів; 

 - У центр кожної смужки по центру викласти сирну масу;
 - Краї смужок скріпити над начинкою, закриваючи її межах; 

 - Скріпити начинені смужки між собою;
 - Деко накрити листом пергаментного паперу і почати викладати довгу начинену стрічку, скручуючи його в рулет. При цьому защипанную бік намагатися прибрати вниз, щоб все ж отримати красиву і акуратну равлика; 

 - Яйце розбити, трохи збити його виделкою або вінчиком; 

 - Змастити їм равлика, покрити шаром кунжуту і прибрати в гарячий шафа; 

 - Запікати до рум'яності близько тридцяти хвилин.
 
Пиріг з адигейський сиром з листкового тіста
- 3 томата;
 - 10 г прованських трав;
 - 440 г адигейського сиру;
 - 1 жовток;
 - 35 мл олії;
 - 550 г листкового тіста;
 - 4 гілки петрушки;
 - 20 г кунжуту.
 
Скільки готувати – 1 годину і 45 хвилин.
Калорійність на 100 г – 255 ккал.
Процес приготування:
- Сир позбавити від упаковки, натерти його в чисту ємність;
 - Всипати насіння на суху сковороду, підсмажити їх до рум'яності, але уважно, так як кунжут дрібний і швидко може згоріти;
 - Петрушку сполоснути, дрібно нарізати гострим ножем, скориставшись обробною дошкою;
 - Змішати сир і зелень за смаком можна додати солі, перемішати компоненти;
 - Томати необхідно очистити від шкірки. Можна приступити відразу до цього, а можна їх для початку бланшувати, так як в першому випадку, на жаль, разом з шкіркою піде і м'якоть;
 - Помідори для цього вимити, зробити надрізи на зворотному боці;
 - Закип'ятити невеликий сотейник з водою, але такий за розміром, щоб у нього можна було помістити томати;
 - Значить, коли вода закипить, опустити туди томати з надрізаної шкіркою на одну хвилину;
 - Після цього вийняти їх і обдати холодною водою, щоб охололи;
 - Стягнути з плодів шкірку, нарізати їх кільцями або півкільцями;
 - Розтануло тісто поділити на три частини, одна з яких повинна бути більше двох інших, які однакові між собою;
 - Велике тісто розкачати в коло, викласти його відразу в форму, яку, в свою чергу можна змастити маслом, присипати борошном або накрити пергаментним папером;
 - Викласти зверху томати та сир з зеленню;
 - З двох інших шматочків тіста розкачати круглі пласти, які в діаметрі більше форми;
 - Викласти на форму один пласт, змастити його олією, посипати травами, кунжутом і додати трохи солі;
 - Вкрити пряний пласт другим пластом і зробити надрізи від центру тесту до країв, не доходячи до них;
 - Отримані трикутники скачати в джгутики і скріпити в центрі;
 - Жовток трохи збити, змастити пиріг;
 - Прибрати його в гарячий шафа на сорок хвилин при 200 градусах за Цельсієм.
 
Листковий пиріг з сиром і зеленню
- 170 г бринзи;
 - 6 гілочок кропу;
 - 5 гілки петрушки;
 - 160 г твердого сиру;
 - 15 г кунжуту;
 - 2 яйця;
 - 450 г листкового тіста.
 
Скільки готувати – 1 годину і 45 хвилин.
Калорійність на 100 г – 309 ккал.
Процес приготування:
- Тісто попередньо витягти, так як воно повинно стати м'яким, щоб з ним можна було працювати;
 - Кріп і петрушку промити, дрібно порубати;
 - Сир подрібнити теркою в окрему миску;
 - Бринзу розім'яти виделкою або якщо вона тверда, то її теж подрібнити теркою;
 - Змішати бринзу з сиром, вбити до них одне яйце, зелень і добре перемішати всю масу;
 - Тісто розкачати в прямокутник, порізати смужками шириною п'ять сантиметрів;
 - Викласти начинку в центр кожної смуги вздовж і зібрати краю до центру, защипывая начинку всередині;
 - З'єднати всі смужки з начинкою між собою і скрутити їх в рулет, викладаючи равлика на деко;
 - Друге яйце збити і змастити ним отриману равлика, присипати кунжутом;
 - Нагріти духовку до 200 градусів за Цельсієм і прибрати туди пиріг на тридцять п'ять хвилин до появи рум'яної скоринки.
 
Листковий пиріг з куркою і сиром
- 30 мл будь-якого масла;
 - 270 г курячого філе;
 - 1 цибулина;
 - 1 гілка розмарину;
 - 450 г листкового тіста;
 - 180 г моцарели;
 - 20 мл олії оливи;
 - 3 зубки часнику;
 - 140 г чеддера.
 
Скільки готувати – 1 годину і 30 хвилин.
Калорійність на 100 г – 284 ккал.
Процес приготування:
- З лука зняти лушпиння, зрізати йому корені;
 - Головку промити, нарізати півкільцями або дрібним кубиком – кому як подобається;
 - Нагріти сковорідку з маслом, всипати цибулю і тушкувати до рум'яної скоринки;
 - Обидва сиру подрібнити на тертці і змішати їх між собою;
 - Часник позбавити від лушпиння і корінців, розмарин вимити;
 - Курку вимити, видалити плівки і жир, обсушити м'ясо;
 - Посолити його і натерти чорним перцем;
 - Нагріти сковорідку з олією оливи, викласти курку, а поруч розмарин і часник;
 - Обсмажити м'ясо до рум'яності з обох сторін, накрити кришкою і смажити ще за п'ять хвилин на кожній стороні;
 - Потім м'ясо подрібнити, змішати його з сиром;
 - Додати цибулю, компоненти добре перемішати;
 - Тісто розкачати в прямокутний пласт, викласти начинку уздовж по центру, краю порізати косими смужками, зібрати їх в косу;
 - Нагріти шафа до 180 градусів за Цельсієм, прибрати пиріг в нього і тримати там до появи до рум'яності.
 
Як приготувати ніжну курячу печінку в клярі — просте і смачне блюдо на кожен день.
Рецепти фаршу з квасолею — дуже просто приготувати страву, використовуючи набір популярних продуктів і декілька наших порад.
Запіканка з печінки з рисом — ще одне блюдо з недорогого субпродукту.
Листковий пиріг з шинкою і сиром
- 340 г шинки;
 - 2 томата;
 - 450 г листкового тіста;
 - 1 червоний перець;
 - 160 г твердого сиру.
 
Скільки готувати – 1 годину 35 хвилин.
Калорійність на 100 г – 254 ккал.
Процес приготування:
- Томати вимити, вирізати зелені плодоніжки, нарізати поди часточками;
 - Шинку позбавити від упаковки, нарізати соломкою або кубиками;
 - Сир подрібнити теркою будь-якого розміру;
 - Перець сполоснути, нарізати його кільцями, видаливши насіння і перетинки;
 - Листкове тісто попередньо вийняти, щоб розтануло, обов'язково присипавши поверхню борошном робочій поверхні;
 - Готове тісто розкачати в прямокутний пласт і перемістити його у форму з бортиками, прикривши її пергаментним папером, присипавши борошном або змастивши маслом;
 - Духовку нагріти до 180 градусів за Цельсієм;
 - Викласти томати на тісто, потім шар шинки, кільця перцю і сир;
 - Прибрати в гарячий шафа до рум'яного кольору.
 
Корисні поради
Витягуючи тісто з морозилки, обов'язково потрібно розпакувати його і викласти на поверхню, яка присипаний борошном. Інакше тісто розтане і прилипне до поверхні.
Якщо ви хочете, щоб сир в начинці тягнувся, то використовуйте м'які сорти сиру, але не фету, бринзу і не сир. Це повинна бути моцарелла або чеддер – сорти, які швидше всього тануть і добре тягнуться.
Поверхню пирога рекомендуємо змастити яйцем, щоб отримати рум'яну скоринку. До того ж, її можна присипати різними травами/спеціями або зернами кунжуту, наприклад. Кмином, льоном, насінням або навіть подрібненими горішками.
Листковий пиріг з сиром – те, що можна приготувати за десять хвилин, потім швиденько запекти і вечерю/сніданок/обід подано! Можна експериментувати з начинкою і зовнішнім виглядом. У будь-якому випадку це буде настільки смачно, що ніхто не зможе заспокоїтися, поки не отримає добавки, а то й дві. Приємного апетиту!








