19 март 2019 1 610

Як швидко і смачно спекти пиріг з сиром

Листкове тісто сьогодні можна купити в будь-якому магазині, а значить, не доведеться довго над ним стояти, потрібно лише розморозити і можна відразу приступати до приготування пирога. Вам сподобається, адже різні пироги, соковиті, ароматні і неймовірно смачні!

Рецепт пирога «Равлик»
Інгредієнти Кількість
листкового тіста - 550 г
яєць - 1 шт.
улюбленого сиру - 240 г
насіння кунжуту - 25 г
майонезу - 45 мл
м'якого сиру - 240 г
Час приготування: 85 хвилин Калорійність на 100 грам: 349 Ккал

Процес приготування пирога з листкового тіста з сиром:

  1. Твердий сир натерти, помістити в миску;
  2. М'якого сиру прибрати упаковку, натерти на тертці;
  3. З'єднати обидва сиру, додати до нього майонез;
  4. Довести масу до однорідної консистенції;
  5. Тісто попередньо вийняти з морозильної камери;
  6. Обов'язково звільнити від упаковки і помістити на робочу поверхню, яка обов'язково повинна бути присипаний борошном;
  7. Духовку включити на 180 градусів за Цельсієм;
  8. Розтануло тісто присипати борошном, присипати і качалку;
  9. Розкачати його в нетолстый пласт, який, у свою чергу, порізати на довгі смужки товщиною п'ять сантиметрів;
  10. У центр кожної смужки по центру викласти сирну масу;
  11. Краї смужок скріпити над начинкою, закриваючи її межах;
  12. Скріпити начинені смужки між собою;
  13. Деко накрити листом пергаментного паперу і почати викладати довгу начинену стрічку, скручуючи його в рулет. При цьому защипанную бік намагатися прибрати вниз, щоб все ж отримати красиву і акуратну равлика;
  14. Яйце розбити, трохи збити його виделкою або вінчиком;
  15. Змастити їм равлика, покрити шаром кунжуту і прибрати в гарячий шафа;
  16. Запікати до рум'яності близько тридцяти хвилин.

Пиріг з адигейський сиром з листкового тіста

  • 3 томата;
  • 10 г прованських трав;
  • 440 г адигейського сиру;
  • 1 жовток;
  • 35 мл олії;
  • 550 г листкового тіста;
  • 4 гілки петрушки;
  • 20 г кунжуту.

Скільки готувати – 1 годину і 45 хвилин.

Калорійність на 100 г – 255 ккал.

Процес приготування:

  1. Сир позбавити від упаковки, натерти його в чисту ємність;
  2. Всипати насіння на суху сковороду, підсмажити їх до рум'яності, але уважно, так як кунжут дрібний і швидко може згоріти;
  3. Петрушку сполоснути, дрібно нарізати гострим ножем, скориставшись обробною дошкою;
  4. Змішати сир і зелень за смаком можна додати солі, перемішати компоненти;
  5. Томати необхідно очистити від шкірки. Можна приступити відразу до цього, а можна їх для початку бланшувати, так як в першому випадку, на жаль, разом з шкіркою піде і м'якоть;
  6. Помідори для цього вимити, зробити надрізи на зворотному боці;
  7. Закип'ятити невеликий сотейник з водою, але такий за розміром, щоб у нього можна було помістити томати;
  8. Значить, коли вода закипить, опустити туди томати з надрізаної шкіркою на одну хвилину;
  9. Після цього вийняти їх і обдати холодною водою, щоб охололи;
  10. Стягнути з плодів шкірку, нарізати їх кільцями або півкільцями;
  11. Розтануло тісто поділити на три частини, одна з яких повинна бути більше двох інших, які однакові між собою;
  12. Велике тісто розкачати в коло, викласти його відразу в форму, яку, в свою чергу можна змастити маслом, присипати борошном або накрити пергаментним папером;
  13. Викласти зверху томати та сир з зеленню;
  14. З двох інших шматочків тіста розкачати круглі пласти, які в діаметрі більше форми;
  15. Викласти на форму один пласт, змастити його олією, посипати травами, кунжутом і додати трохи солі;
  16. Вкрити пряний пласт другим пластом і зробити надрізи від центру тесту до країв, не доходячи до них;
  17. Отримані трикутники скачати в джгутики і скріпити в центрі;
  18. Жовток трохи збити, змастити пиріг;
  19. Прибрати його в гарячий шафа на сорок хвилин при 200 градусах за Цельсієм.

Листковий пиріг з сиром і зеленню

  • 170 г бринзи;
  • 6 гілочок кропу;
  • 5 гілки петрушки;
  • 160 г твердого сиру;
  • 15 г кунжуту;
  • 2 яйця;
  • 450 г листкового тіста.

Скільки готувати – 1 годину і 45 хвилин.

Калорійність на 100 г – 309 ккал.

Процес приготування:

  1. Тісто попередньо витягти, так як воно повинно стати м'яким, щоб з ним можна було працювати;
  2. Кріп і петрушку промити, дрібно порубати;
  3. Сир подрібнити теркою в окрему миску;
  4. Бринзу розім'яти виделкою або якщо вона тверда, то її теж подрібнити теркою;
  5. Змішати бринзу з сиром, вбити до них одне яйце, зелень і добре перемішати всю масу;
  6. Тісто розкачати в прямокутник, порізати смужками шириною п'ять сантиметрів;
  7. Викласти начинку в центр кожної смуги вздовж і зібрати краю до центру, защипывая начинку всередині;
  8. З'єднати всі смужки з начинкою між собою і скрутити їх в рулет, викладаючи равлика на деко;
  9. Друге яйце збити і змастити ним отриману равлика, присипати кунжутом;
  10. Нагріти духовку до 200 градусів за Цельсієм і прибрати туди пиріг на тридцять п'ять хвилин до появи рум'яної скоринки.

Листковий пиріг з куркою і сиром

  • 30 мл будь-якого масла;
  • 270 г курячого філе;
  • 1 цибулина;
  • 1 гілка розмарину;
  • 450 г листкового тіста;
  • 180 г моцарели;
  • 20 мл олії оливи;
  • 3 зубки часнику;
  • 140 г чеддера.

Скільки готувати – 1 годину і 30 хвилин.

Калорійність на 100 г – 284 ккал.

Процес приготування:

  1. З лука зняти лушпиння, зрізати йому корені;
  2. Головку промити, нарізати півкільцями або дрібним кубиком – кому як подобається;
  3. Нагріти сковорідку з маслом, всипати цибулю і тушкувати до рум'яної скоринки;
  4. Обидва сиру подрібнити на тертці і змішати їх між собою;
  5. Часник позбавити від лушпиння і корінців, розмарин вимити;
  6. Курку вимити, видалити плівки і жир, обсушити м'ясо;
  7. Посолити його і натерти чорним перцем;
  8. Нагріти сковорідку з олією оливи, викласти курку, а поруч розмарин і часник;
  9. Обсмажити м'ясо до рум'яності з обох сторін, накрити кришкою і смажити ще за п'ять хвилин на кожній стороні;
  10. Потім м'ясо подрібнити, змішати його з сиром;
  11. Додати цибулю, компоненти добре перемішати;
  12. Тісто розкачати в прямокутний пласт, викласти начинку уздовж по центру, краю порізати косими смужками, зібрати їх в косу;
  13. Нагріти шафа до 180 градусів за Цельсієм, прибрати пиріг в нього і тримати там до появи до рум'яності.

Як приготувати ніжну курячу печінку в клярі — просте і смачне блюдо на кожен день.

Рецепти фаршу з квасолею — дуже просто приготувати страву, використовуючи набір популярних продуктів і декілька наших порад.

Запіканка з печінки з рисом — ще одне блюдо з недорогого субпродукту.

Листковий пиріг з шинкою і сиром

  • 340 г шинки;
  • 2 томата;
  • 450 г листкового тіста;
  • 1 червоний перець;
  • 160 г твердого сиру.

Скільки готувати – 1 годину 35 хвилин.

Калорійність на 100 г – 254 ккал.

Процес приготування:

  1. Томати вимити, вирізати зелені плодоніжки, нарізати поди часточками;
  2. Шинку позбавити від упаковки, нарізати соломкою або кубиками;
  3. Сир подрібнити теркою будь-якого розміру;
  4. Перець сполоснути, нарізати його кільцями, видаливши насіння і перетинки;
  5. Листкове тісто попередньо вийняти, щоб розтануло, обов'язково присипавши поверхню борошном робочій поверхні;
  6. Готове тісто розкачати в прямокутний пласт і перемістити його у форму з бортиками, прикривши її пергаментним папером, присипавши борошном або змастивши маслом;
  7. Духовку нагріти до 180 градусів за Цельсієм;
  8. Викласти томати на тісто, потім шар шинки, кільця перцю і сир;
  9. Прибрати в гарячий шафа до рум'яного кольору.

Корисні поради

Витягуючи тісто з морозилки, обов'язково потрібно розпакувати його і викласти на поверхню, яка присипаний борошном. Інакше тісто розтане і прилипне до поверхні.

Якщо ви хочете, щоб сир в начинці тягнувся, то використовуйте м'які сорти сиру, але не фету, бринзу і не сир. Це повинна бути моцарелла або чеддер – сорти, які швидше всього тануть і добре тягнуться.

Поверхню пирога рекомендуємо змастити яйцем, щоб отримати рум'яну скоринку. До того ж, її можна присипати різними травами/спеціями або зернами кунжуту, наприклад. Кмином, льоном, насінням або навіть подрібненими горішками.

Листковий пиріг з сиром – те, що можна приготувати за десять хвилин, потім швиденько запекти і вечерю/сніданок/обід подано! Можна експериментувати з начинкою і зовнішнім виглядом. У будь-якому випадку це буде настільки смачно, що ніхто не зможе заспокоїтися, поки не отримає добавки, а то й дві. Приємного апетиту!

Що ще почитати: