Як просто і смачно приготувати пасху в хлібопічці
Якщо на вашій кухні вже стоїть хлібопічка, то ви просто зобов'язані випробувати на ній наші рецепти. Пекти паски в ній – це набагато простіше, ніж робити це без неї. Тут машина практично сама все робить, потрібно тільки всипати інгредієнти і встановити правильну програму. Спробуємо?
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошна - | 470 г |
цукатів - | 160 р |
солі - | 4 р |
родзинок - | 175 г |
цукрового піску - | 230 р |
куркуми - | 3 дрібку |
масла вершкового - | 165 г |
яєць - | 4 шт. |
молока - | 165 мл |
дріжджів - | 13 р |
лимонної кислоти - | 8 г |
ванільного цукру - | 13 р |
Час приготування: 310 хвилин | Калорійність на 100 грам: 323 Ккал |
Приготування пасхи в хлібопічці покроково:
- Олію заздалегідь витягнути з холодильника, щоб воно стало м'яким;
- Порізати його кубиками і змішати з молоком в сотейнику, додати половину цукру і сіль;
- Прибрати на плиту і тримати, помішуючи, до розчинення масла, але не доводити до кипіння;
- В хлібопічку всипати дріжджі, борошно і влити суміш з молоком;
- Включити програму замісу тіста і коли воно буде готове, залишити його підніматися на годину-півтора;
- Яйця поділити і до жовтків додати куркуму і половину цукру, що залишився;
- Розтерти в однорідну масу, щоб не відчувався цукор;
- До білків дати залишки цукру, лимонну кислоту і збити до стійких піків;
- Коли тісто підійшло, додати жовтки і знову повторити програму замісу;
- Вимкнути програму, коли тісто стане однорідним і додати білки;
- Знову увімкнути її, але на мінімальних обертах, щоб не зашкодить пишність білків;
- Родзинки і цукати змішати з ваніліном і додати в хлібопічку в процесі замісу;
- Вимкнути програму і залишити знову вирости;
- Коли маса займе 2/3 відра, включити режим випікання на одну годину.
Рецепт тіста для шоколадної великодня
- 220 мл молока;
- 2 дрібку солі;
- 2 яйця;
- 13 р сипучих дріжджів;
- 5 г какао;
- 620 г борошна;
- 65 г шоколаду;
- 4 г кориці;
- 80 г волоських горіхів;
- 115 г вершкового масла;
- 145 г цукру.
Час – 3 години.
Калорії – 350.
Приготування:
- У чашу насипати дріжджі, потім борошно, але, пропускаючи її крізь сито;
- Туди ж третю частину цукру, яйця, корицю, какао;
- Молоко нагріти до теплого стану і теж влити;
- Вершкове масло заздалегідь дістати, щоб стало м'яким;
- Тепер нарізати його кубиками і теж додати в чашу;
- Включити режим замісу тісто і коли воно замесится, дати йому час на підйом;
- За цей час подрібнити шоколад і горіхи. Горіхи, до речі, можна обсмажити до рум'яності на сухій сковороді, а потім дрібно їх порізати;
- Коли розпочнеться другий заміс, всипати залишки цукру, горіхи і шоколад;
- Далі включити режим випічки і чекати з хлібопічки гарячий, ароматний паска.
Сирна паска в хлібопічці Мулинекс
- 85 г вершкового масла;
- 1 упаковка ваніліну;
- 75 мл молока;
- 430 г борошна;
- 65 г родзинок;
- 165 г цукрового піску;
- 13 г дріжджів;
- 1 яйце;
- 7 г солі;
- 170 г сиру.
Час – 4 години і 25 хвилин.
Калорійність – 315 калорій.
Приготування:
- Молоко нагріти, щоб було достатньо теплим, але не гарячим;
- Все борошно пропустити крізь сито хоча б два рази;
- Масло бажано заздалегідь взяти з холодильника, щоб воно стало доступнішим для роботи;
- Родзинки промити, потім залити окропом на десять хвилин;
- Воду злити і ретельно промити сухофрукти;
- Обсушити їх, а потім обваляти в борошні, щоб вони краще розподілялися по тесту;
- Сир пустити через сито або ще краще – пробити заглибним блендером для отримання кремовою текстури;
- Помістити В чашу масло, нарізане кубиками;
- До нього надіслати сир, молоко і яйце;
- Далі всипати ванілін, цукор, сіль, борошно і дріжджі;
- Включити режим солодкого хліба і після першого замісу додати родзинки;
- Запікатися такий паска буде 3 години і 50 хвилин.
Якщо ви хочете змастити паска глазур'ю, то найбільше до нього підійде ця:
- 230 г цукрової пудри;
- 135 мл молока;
- 35 г вершкового масла.
Все зібрати в сотейнику і варити, поки не буде застигати на ложці.
Рецепт простий і смачної паски з родзинками і горіхами
- 2 яйця;
- 5 г мускатного горіха;
- 70 мл жирних вершків;
- 430 г борошна;
- 5 г кориці;
- 13 г дріжджів;
- 5 г кардамону;
- 40 мл соняшникової олії;
- 260 г жирного сиру;
- 220 г родзинок;
- 160 г цукру;
- 45 г мигдалю;
- 55 г вершкового масла;
- 7 г солі.
Час – 3 години і 25 хвилин.
Калорії – 343.
Приготування:
- Молоко нагріти так, щоб стало теплим, але не перегріти, інакше дріжджі загинуть;
- Всипати В чашу 15 г борошна крізь сито і стільки ж цукру;
- Додати дріжджі, молоко;
- Масу перемішати і дати їй підрости протягом двадцяти хвилин;
- Яйця розняти і жовтки розтерти в однорідну масу з залишками цукру;
- Білки окремо довести до стійких піків з допомогою електричного віночка або міксера;
- Масло бажано дістати заздалегідь, щоб встигло розм'якнути;
- Нарізати кубиками масло одного розміру;
- Мигдаль порубати гострим ножем на шматочки середнього розміру;
- Сир пустити через сито або перебити його заглибним блендером, щоб отримати кремову текстуру;
- У відерце хлібопічки додати жовтки, білки, залишки борошна крізь сито, соняшникову олію, сир та олію;
- Далі включити програму замісу і через п'ятнадцять хвилин вимкнути її;
- Знову включити і тепер вже додати вершки, мускатний горіх, корицю, кардамон, мигдаль та родзинки;
- В режимі випічки запікати паску до готовності.
Незрівнянний паска — спробуйте приготувати його за нашими рецептами.
Візьміть на замітку рецепт паски зі сметани з цукатами, горіхами та шоколадом — дуже ніжний і надзвичайно смачний десерт.
Смачний рецепт монастирського паски — спробуйте спекти традиційну святкову випічку за рецептами зі Святих місць.
Рецепти пасок на Великдень в хлібопічці
З вишнею
- 60 г вершкового масла;
- 8 г розпушувача;
- 260 мл молока;
- 130 г сушеної вишні;
- 460 г борошна;
- 8 г дріжджів;
- 1 яйце;
- 2 г ваніліну;
- 5 г кориці;
- 5 г солі;
- 160 г цукрового піску.
Час – 2 години і 15 хвилин.
Калорії – 291.
Приготування:
- Масло заздалегідь дістати, щоб воно розм'якло;
- Порізати його кубиками і помістити у відро хлібопічки;
- Туди ж розпушувач і дріжджі;
- Молоко підігріти і влити до інших компонентів;
- Всипати борошно теж, але виключно крізь сито;
- Додати яйце, ванілін, корицю, сіль і цукор;
- Підібрати програму «Основна» і вибрати середній колір скоринки, вага – 750 грамів;
- Машина включити перший заміс, а під час другого потрібно всипати вишню, яку можна попередньо обваляти в борошні, щоб вона рівномірно розподілилася по масі;
- Чекати, поки паска спечеться, вийняти і остудити на решітці.
З лимоном, лаймом і родзинками
- 165 мл молока;
- 85 г родзинок;
- 2 яйця;
- 9 г дріжджів;
- 1 лимон;
- 1 лайм;
- 85 г вершкового масла;
- 2 дрібку солі;
- 125 г цукрового піску;
- 470 г борошна.
Час – 2 години і 50 хвилин.
Калорійність – 283 калорії.
Приготування:
- Родзинки промити проточною водою і помістити його в піалу;
- Залити його окропом на десять хвилин;
- Потім воду злити і сухофрукти промити;
- Обсушити родзинки і потім обваляти його в борошні;
- Лимон і лайм вимити, обсушити і зняти з обох цитрусів цедру;
- Борошно пропустити в сито хоча б два рази;
- І борошно і цедру відправити у відро хлібопічки;
- До них відправити дріжджі, яйця, цукор;
- Молоко нагріти і долити до інгредієнтів;
- Масло витягнути за пару годин до початку готування, щоб стало м'яким;
- Додати його слідом за маслом і туди ж ще сіль;
- Включити режим тесту і почекати, поки тісто замесится;
- Тоді дістати його, обім'яти, додати родзинки і повернути в відерце;
- Випікати в режимі французького хліба близько однієї години.
Паска з журавлиною
- 120 мл молока;
- 1 білок;
- 65 г цукрового піску;
- 5 жовтків;
- 80 г сушеної журавлини;
- 320 г борошна;
- 8 г дріжджів;
- 60 г какао;
- 50 мл жирної сметани;
- 35 г меду;
- 65 г манки;
- 3 г солі;
- 65 г масла вершкового.
Час – 2 години і 45 хвилин.
Калорії – 328.
Приготування:
- Яйця вибити в одну миску, додати до них мед, молоко, цукор і збити всі компоненти до однорідності;
- Додати сметану, добре перемішати;
- Олію заздалегідь витягнути і дочекатися, щоб воно стало м'яким;
- До цього часу вже має бути м'яким і тоді порізати буде легко. Нарізати його кубиками одного розміру;
- Відправити кубики до інших компонентів;
- Туди ж какао через сито і всю масу знову збити до однорідності;
- В хлібопічку всипати дріжджі, манну крупу й муку, яка, природно, повинна бути пущена в сито;
- Зверху вилити рідку, підготовлену масу;
- Включити заміс тіста і коли він закінчиться, і тісто вже підніметься, додати журавлину;
- Коли підніметься знову, обім'яти і включити режим французької випічки і піч на одну годину.
З апельсиновим соком
- 3 г солі;
- 125 г вершкового масла;
- 450 г борошна;
- 370 г сухофруктів;
- 12 г ванільного цукру;
- 65 мл апельсинового соку;
- 13 г дріжджів;
- 4 яйця;
- 135 г цукрового піску.
Час – 4 години і 15 хвилин.
Калорії – 374.
Приготування:
- Борошно пустити крізь сито прямо в чашу хлібопічки;
- Яйця в окремій ємності збити, додати їх до борошна;
- Додати до інгредієнтів цукор і ванільний цукор;
- Вершкове масло порізати кубиками і помістити в сотейник;
- Прибрати на плиту і довести до рідкого стану;
- Коли масло розтане, трохи його остудити і потім ввести до борошна. Це потрібно для того, щоб яйця не згорнулися з-за високої температури;
- Додати сік апельсина;
- Додати дріжджі і сухофрукти до загальної маси;
- На хлібопічці вибрати середній колір скоринки, великий розмір виробу і програму випікання хліба;
- Приблизно через чотири години (у кожної хлібопічки індивідуально) буде готовий рум'яний паска.
Корисні поради
Готуючи тісто з дріжджами обов'язково потрібно пам'ятати, що робити це потрібно в теплому приміщенні, адже дріжджі люблять тепло і активними вони будуть тільки в тих умовах, які їх влаштовують. Ніякого вітру, протягів і холоду!
В якості різних добавок можна дати не тільки родзинки. Це може бути курага, чорнослив та інші сушені фрукти. Ми, наприклад, юшку клали сушену журавлину і вишню. Дайте волю своїй фантазії і будьте впевнені, що вона підкаже вам щось путнє!
Пасок багато і всі вони різні, все чим відрізняються один від одного. Виберіть для себе той рецепт паски або паски в хлібопічці, який запав у душу ще з першого погляду. Напевно, це було не даремно і у вас з ним обов'язково все вийде!