12 июнь 2019 5 000

Як приготувати соковиті відбивні з печінки

Рецепти приготування страв з печінки користуються величезною популярністю. М'ясний субпродукт тушкують, смажать, варять, готують різні салати і закуски. Частіше відбивні готують з яловичої печінки, свинячий субпродукт — потрібно вміти правильно вимочувати, щоб не гірчить. Дуже смачні і ароматні відбивні виходять з курячої печінки.

Печінкові відбивні по своїм смаковим якостям виходять краще, ніж з м'яса. Їх приготування не вимагає особливих інгредієнтів. Завдяки підбірці найпопулярніших рецептів відбивних з печінки, можна приготувати страви не гірше, ніж з ресторанного меню.

Основний покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
яловича печінка - 900 г
сода харчова - 1 ч. л.
паприка, червоний пекучий перець, сіль - за смаком
борошно - для обмакувания відбивних
рослинний жир - для обсмажування
велика цибулина - 1 шт.
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 150 Ккал

Як готувати відбивні з яловичої печінки:

  1. Щоб прибрати неприємний присмак субпродукту, потрібно замочити її у воді з додаванням соди на 10 хвилин. За цей час, завдяки соді, печінка очиститься. Попередньо рекомендується зняти плівку.
  2. Вимочений з додаванням соди м'ясний продукт нарізати пластами, висушити на серветці і відбити.
  3. Відбивати краще попередньо накривши харчовою целофаном. Якщо цього не зробити, на кухні будуть бризки. Так як яловичина сама по собі жорстка, відбивати потрібно тонко.
  4. Очистити велику цибулину і розрізати її на дві половини. Розжарити сковорідку до гарячого стану, помістити туди цибулю, щоб він віддав свій присмак маслу. Потім його можна вийняти.
  5. Відбиті частини вмочити в борошно, смажити на сильному вогні з обох сторін.
  6. Солити, перчити з усіх боків тоді, коли печінка просмажиться до напівготовності. При необхідності періодично сковорідку накривати кришкою.
  7. Готовність перевіряти ножем або виделкою. Печінка повинна бути м'якою, не повинен виступати кривавий сік.

Відбивні зі свинячої печінки в клярі

Необхідні інгредієнти:

  • свиняча печінка — 1 кг;
  • молоко — 0,5 л;
  • 3-4 яйця;
  • борошно будь сорт — 3 ст. л;
  • спеції, сіль за смаком;
  • масло для смаження відбивних;
  • 1 зубок часнику.

Час приготування страви: 1, 5 години.

Калорійність: 155,3 ккал.

Етапи кулінарного процесу:

  1. Очистити від пліви свинячий субпродукт. Замочити на півгодини або на більш тривалий термін печінка в молоці. Якщо цього не зробити, вона буде мати гіркий присмак. Свинячу печінку замочують завжди! Якщо немає молока, підійде будь-який кисломолочний продукт.
  2. Вимочений продукт нарізати пластами, відбити через плівку.
  3. Відбивні підсолити, після чого можна приступати до приготування кляра.
  4. Збити виделкою яйця, додати спеції, борошно. Маса повинна вийти як на оладки. При необхідності додати борошно або молока.
  5. Смажити на гарячій сковороді, попередньо вмочити в кляр.
  6. Перевертати печінкові шматочки тоді, коли тісто добре просмажиться. Готовність перевіряти гострим ножем або виделкою.

Відбивні з яловичої печінки в сирному клярі в духовці

Необхідні інгредієнти:

  • яловича печінка — 800 гр;
  • соняшникова олія — 50 мл;
  • червоний перець і сіль;
  • сир натертий — 180 гр;
  • майонез — 200 гр;
  • борошно — 1-2 ст. л.

Час приготування страви: 55 хвилин.

Калорійність: 230,6 ккал.

Як приготувати:

  1. Яловичий субпродукт натерти сіллю, очистити від плівки і пліви. Добре промити, висушити на серветці.
  2. Нарізати порційними пластами. Відбити акуратно через целофан.
  3. Посипати улюбленими спеціями, сіллю. Вмочити в борошно безпосередньо перед смаженням. Борошно вбере зайву вологу і дозволить отбивным добре підрум'янитися.
  4. Обсмажувати на сковороді до напівготовності, щоб печінка встигла підрум'янитися.
  5. На лист покласти відбивні, зверху змастити майонезом і притрусити сиром.
  6. Запікати до тих пір, поки сир не розплавиться. Зверху повинна утворитися апетитна скориночка.
  7. При подачі блюдо ефектно виглядає з зеленню, гарніром з картоплі.

Рецепт відбивних з курячої печінки

Необхідні інгредієнти:

  • куряча печінка — 600 гр;
  • 2 цибулини;
  • майонез — 1 ст. л;
  • за смаком спеції, сіль;
  • панірувальні сухарі;
  • олія для смаження.

Час приготування відбивних: 35 хвилин.

Калорійність: 163,2 ккал.

Як готувати:

  1. Курячий субпродукт гарненько промити, обрізати плівку, жир.
  2. Помістити шматочки всередину целофану, відбути їх молотком. Шматочки повинні сплющиться, головне — не перебити.
  3. Замочити відбиту печінку на майонезі, додати за смаком солі, спецій.
  4. Вмочити в сухарі і смажити з обох боків до красивої золотистої скоринки.
  5. Готові відбивні викласти всередину миски. Обсмажити окремо цибулю.
  6. Пересипати обсмаженою цибулею відбивні і можна подавати на стіл. Добре поєднуються з гречаною кашею, відварним рисом або молодою картоплею.

Варіанти соусу до печінковим отбивным

З печінковими відбивними чудово поєднуватимуться соуси на основі сметани або майонезу. Вони повинні бути в міру гострими, часниковими і ароматними. Відмінною альтернативою стане — грибний соус. Подавати соус з окремих соусницам. При бажанні, можна полити соусом зверху відбивні. Експериментуючи з наявними продуктами, можна готувати різноманітні соуси.

Сметанний

Необхідні інгредієнти:

  • 1 цибулина;
  • 1 ст. л. борошна;
  • вершкове масло — 2 ч. л;
  • суміш перців, сіль;
  • сметана — 3 ст. л;
  • вода або бульйон — 0,5 ст.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність: 206,8 ккал.

Приготування:

  1. Обсмажити на вершковому маслі заздалегідь подрібнений цибулю.
  2. Всипати на сковороду борошно, добре перемішати, влити бульйон.
  3. Постійно помішуючи варити соус, додати сметану за смаком солі і спецій покласти.
  4. Якщо утворюються грудочки, соус потрібно подрібнити блендером або добре розім'яти ложкою.
  5. Консистенцію соусу регулювати кількістю бульйону, має бути, як густа сметана.
  6. Подавати соус в соусниці або полити їм відбивні перед подачею.

Читайте як приготувати дієтичні страви з сиру — пропонуємо вам кілька рецептів на кожен день.

Як приготувати наваристий, смачний супчик з заморожених грибів читайте тут.

Читайте, як зробити фрукти в шоколаді — фото і покрокові рекомендації в наших рецептах допоможуть вам приготувати смачний десерт.

Грибний

Необхідні інгредієнти:

  • гриби свіжі — 120 гр;
  • цибулина;
  • вершкове масло для смаження;
  • борошно — 2 ст. л;
  • вершки — 1 ст. л;
  • спеції, грибна приправа сіль.

Час на приготування соусу: 20 хвилин.

Калорійність: 147,7 ккал.

Кулінарний процес простий:

  1. Гриби промити, обсушити, нарізати, поставити смажитися на вершковому маслі.
  2. У процесі смаження додати нарізану цибулю, готувати до золотистого кольору.
  3. Обсмажені гриби подрібнити блендером, додати борошно і добре перемішати.
  4. Влити вершки, всипати сіль, спеції. Грибну приправу додавати тільки в разі, якщо соус готується з печериць. До лісових грибів додавати її необов'язково.
  5. Постійно помішуючи, проварити соус, регулювати густоту. При необхідності розбавити водою або бульйоном.
  6. Грибний соус чудово гармонує зі смаком печінки, він додасть страві ароматних ноток і соковитості.

Соус на вершках з базиліком

Необхідні інгредієнти:

  • нежирні вершки — 180 мл;
  • крохмаль — 2 ст. л;
  • вершкове масло — 25 гр;
  • базилік зелений або сушений, за смаком, сіль.

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність: 202, 3 ккал.

Як приготувати оригінальну заливку:

  1. З'єднати вершки з крохмалем, добре все перемішати.
  2. Розтопити на сковороді вершкове масло, всипати сушений базилік. Якщо брати свіжу зелень, її краще додати пізніше.
  3. Влити вершки з крохмалем, довести до кипіння. При необхідності підсолити.
  4. Подрібнити зелень базиліка, всипати до соусу, довести до кипіння і зняти з вогню. Далі можна подрібнити блендером до однорідної маси.

Кулінарні підказки

  1. Яка б не використовувалася для приготування відбивних печінка, її потрібно добре очищати від пліви і жилок.
  2. Промивати кілька разів, міняючи воду. Щоб вона добре очистилася від крові.
  3. Гіркота добре вбиває молоко, сода, оцет, мінеральна вода. Замочувати потрібно в чомусь одному, приблизно на півгодини.
  4. Перед смаженням відбивні краще просушити від зайвої вологи. Інакше печінка виділяє рідину, відбивні не будуть підсмажуватися.
  5. Прибирає запахи з печінки дуже добре смажену цибулю. Пересипаючи їм відбивні, можна надати ароматного смаку.
  6. Солити відбивні краще перед смаженням, тоді вони вийдуть м'якше і соковитіше.
  7. Смажити відбивні можна в клярі, сухариках і борошні.
  8. Сковорідку перед смаженням з маслом добре розігрівати.
  9. Якщо передбачається обсмажити багато відбивних, масло в сковорідці, якщо підгорає, краще поміняти.
  10. Яловичий субпродукт можна смажити, періодично накриваючи кришкою, так відбивні вийдуть більш м'якими.
  11. У разі якщо печінкові відбивні вийшли жорсткі, слід додати трохи води і поставити в духовку.
  12. Дивовижні на смак відбивні однаково смачні як в холодному, так і розігрітому вигляді.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: