Як приготувати соковиті відбивні з печінки
Рецепти приготування страв з печінки користуються величезною популярністю. М'ясний субпродукт тушкують, смажать, варять, готують різні салати і закуски. Частіше відбивні готують з яловичої печінки, свинячий субпродукт — потрібно вміти правильно вимочувати, щоб не гірчить. Дуже смачні і ароматні відбивні виходять з курячої печінки.
Печінкові відбивні по своїм смаковим якостям виходять краще, ніж з м'яса. Їх приготування не вимагає особливих інгредієнтів. Завдяки підбірці найпопулярніших рецептів відбивних з печінки, можна приготувати страви не гірше, ніж з ресторанного меню.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яловича печінка - | 900 г |
сода харчова - | 1 ч. л. |
паприка, червоний пекучий перець, сіль - | за смаком |
борошно - | для обмакувания відбивних |
рослинний жир - | для обсмажування |
велика цибулина - | 1 шт. |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 150 Ккал |
Як готувати відбивні з яловичої печінки:
- Щоб прибрати неприємний присмак субпродукту, потрібно замочити її у воді з додаванням соди на 10 хвилин. За цей час, завдяки соді, печінка очиститься. Попередньо рекомендується зняти плівку.
- Вимочений з додаванням соди м'ясний продукт нарізати пластами, висушити на серветці і відбити.
- Відбивати краще попередньо накривши харчовою целофаном. Якщо цього не зробити, на кухні будуть бризки. Так як яловичина сама по собі жорстка, відбивати потрібно тонко.
- Очистити велику цибулину і розрізати її на дві половини. Розжарити сковорідку до гарячого стану, помістити туди цибулю, щоб він віддав свій присмак маслу. Потім його можна вийняти.
- Відбиті частини вмочити в борошно, смажити на сильному вогні з обох сторін.
- Солити, перчити з усіх боків тоді, коли печінка просмажиться до напівготовності. При необхідності періодично сковорідку накривати кришкою.
- Готовність перевіряти ножем або виделкою. Печінка повинна бути м'якою, не повинен виступати кривавий сік.
Відбивні зі свинячої печінки в клярі
Необхідні інгредієнти:
- свиняча печінка — 1 кг;
- молоко — 0,5 л;
- 3-4 яйця;
- борошно будь сорт — 3 ст. л;
- спеції, сіль за смаком;
- масло для смаження відбивних;
- 1 зубок часнику.
Час приготування страви: 1, 5 години.
Калорійність: 155,3 ккал.
Етапи кулінарного процесу:
- Очистити від пліви свинячий субпродукт. Замочити на півгодини або на більш тривалий термін печінка в молоці. Якщо цього не зробити, вона буде мати гіркий присмак. Свинячу печінку замочують завжди! Якщо немає молока, підійде будь-який кисломолочний продукт.
- Вимочений продукт нарізати пластами, відбити через плівку.
- Відбивні підсолити, після чого можна приступати до приготування кляра.
- Збити виделкою яйця, додати спеції, борошно. Маса повинна вийти як на оладки. При необхідності додати борошно або молока.
- Смажити на гарячій сковороді, попередньо вмочити в кляр.
- Перевертати печінкові шматочки тоді, коли тісто добре просмажиться. Готовність перевіряти гострим ножем або виделкою.
Відбивні з яловичої печінки в сирному клярі в духовці
Необхідні інгредієнти:
- яловича печінка — 800 гр;
- соняшникова олія — 50 мл;
- червоний перець і сіль;
- сир натертий — 180 гр;
- майонез — 200 гр;
- борошно — 1-2 ст. л.
Час приготування страви: 55 хвилин.
Калорійність: 230,6 ккал.
Як приготувати:
- Яловичий субпродукт натерти сіллю, очистити від плівки і пліви. Добре промити, висушити на серветці.
- Нарізати порційними пластами. Відбити акуратно через целофан.
- Посипати улюбленими спеціями, сіллю. Вмочити в борошно безпосередньо перед смаженням. Борошно вбере зайву вологу і дозволить отбивным добре підрум'янитися.
- Обсмажувати на сковороді до напівготовності, щоб печінка встигла підрум'янитися.
- На лист покласти відбивні, зверху змастити майонезом і притрусити сиром.
- Запікати до тих пір, поки сир не розплавиться. Зверху повинна утворитися апетитна скориночка.
- При подачі блюдо ефектно виглядає з зеленню, гарніром з картоплі.
Рецепт відбивних з курячої печінки
Необхідні інгредієнти:
- куряча печінка — 600 гр;
- 2 цибулини;
- майонез — 1 ст. л;
- за смаком спеції, сіль;
- панірувальні сухарі;
- олія для смаження.
Час приготування відбивних: 35 хвилин.
Калорійність: 163,2 ккал.
Як готувати:
- Курячий субпродукт гарненько промити, обрізати плівку, жир.
- Помістити шматочки всередину целофану, відбути їх молотком. Шматочки повинні сплющиться, головне — не перебити.
- Замочити відбиту печінку на майонезі, додати за смаком солі, спецій.
- Вмочити в сухарі і смажити з обох боків до красивої золотистої скоринки.
- Готові відбивні викласти всередину миски. Обсмажити окремо цибулю.
- Пересипати обсмаженою цибулею відбивні і можна подавати на стіл. Добре поєднуються з гречаною кашею, відварним рисом або молодою картоплею.
Варіанти соусу до печінковим отбивным
З печінковими відбивними чудово поєднуватимуться соуси на основі сметани або майонезу. Вони повинні бути в міру гострими, часниковими і ароматними. Відмінною альтернативою стане — грибний соус. Подавати соус з окремих соусницам. При бажанні, можна полити соусом зверху відбивні. Експериментуючи з наявними продуктами, можна готувати різноманітні соуси.
Сметанний
Необхідні інгредієнти:
- 1 цибулина;
- 1 ст. л. борошна;
- вершкове масло — 2 ч. л;
- суміш перців, сіль;
- сметана — 3 ст. л;
- вода або бульйон — 0,5 ст.
Час приготування: 20 хвилин.
Калорійність: 206,8 ккал.
Приготування:
- Обсмажити на вершковому маслі заздалегідь подрібнений цибулю.
- Всипати на сковороду борошно, добре перемішати, влити бульйон.
- Постійно помішуючи варити соус, додати сметану за смаком солі і спецій покласти.
- Якщо утворюються грудочки, соус потрібно подрібнити блендером або добре розім'яти ложкою.
- Консистенцію соусу регулювати кількістю бульйону, має бути, як густа сметана.
- Подавати соус в соусниці або полити їм відбивні перед подачею.
Читайте як приготувати дієтичні страви з сиру — пропонуємо вам кілька рецептів на кожен день.
Як приготувати наваристий, смачний супчик з заморожених грибів читайте тут.
Читайте, як зробити фрукти в шоколаді — фото і покрокові рекомендації в наших рецептах допоможуть вам приготувати смачний десерт.
Грибний
Необхідні інгредієнти:
- гриби свіжі — 120 гр;
- цибулина;
- вершкове масло для смаження;
- борошно — 2 ст. л;
- вершки — 1 ст. л;
- спеції, грибна приправа сіль.
Час на приготування соусу: 20 хвилин.
Калорійність: 147,7 ккал.
Кулінарний процес простий:
- Гриби промити, обсушити, нарізати, поставити смажитися на вершковому маслі.
- У процесі смаження додати нарізану цибулю, готувати до золотистого кольору.
- Обсмажені гриби подрібнити блендером, додати борошно і добре перемішати.
- Влити вершки, всипати сіль, спеції. Грибну приправу додавати тільки в разі, якщо соус готується з печериць. До лісових грибів додавати її необов'язково.
- Постійно помішуючи, проварити соус, регулювати густоту. При необхідності розбавити водою або бульйоном.
- Грибний соус чудово гармонує зі смаком печінки, він додасть страві ароматних ноток і соковитості.
Соус на вершках з базиліком
Необхідні інгредієнти:
- нежирні вершки — 180 мл;
- крохмаль — 2 ст. л;
- вершкове масло — 25 гр;
- базилік зелений або сушений, за смаком, сіль.
Час приготування: 15 хвилин.
Калорійність: 202, 3 ккал.
Як приготувати оригінальну заливку:
- З'єднати вершки з крохмалем, добре все перемішати.
- Розтопити на сковороді вершкове масло, всипати сушений базилік. Якщо брати свіжу зелень, її краще додати пізніше.
- Влити вершки з крохмалем, довести до кипіння. При необхідності підсолити.
- Подрібнити зелень базиліка, всипати до соусу, довести до кипіння і зняти з вогню. Далі можна подрібнити блендером до однорідної маси.
Кулінарні підказки
- Яка б не використовувалася для приготування відбивних печінка, її потрібно добре очищати від пліви і жилок.
- Промивати кілька разів, міняючи воду. Щоб вона добре очистилася від крові.
- Гіркота добре вбиває молоко, сода, оцет, мінеральна вода. Замочувати потрібно в чомусь одному, приблизно на півгодини.
- Перед смаженням відбивні краще просушити від зайвої вологи. Інакше печінка виділяє рідину, відбивні не будуть підсмажуватися.
- Прибирає запахи з печінки дуже добре смажену цибулю. Пересипаючи їм відбивні, можна надати ароматного смаку.
- Солити відбивні краще перед смаженням, тоді вони вийдуть м'якше і соковитіше.
- Смажити відбивні можна в клярі, сухариках і борошні.
- Сковорідку перед смаженням з маслом добре розігрівати.
- Якщо передбачається обсмажити багато відбивних, масло в сковорідці, якщо підгорає, краще поміняти.
- Яловичий субпродукт можна смажити, періодично накриваючи кришкою, так відбивні вийдуть більш м'якими.
- У разі якщо печінкові відбивні вийшли жорсткі, слід додати трохи води і поставити в духовку.
- Дивовижні на смак відбивні однаково смачні як в холодному, так і розігрітому вигляді.
Приємного апетиту!