Як смачно приготувати котлети з яловичої печінки
Котлети — неймовірно смачне блюдо. Їх можна робити з будь-якого рубаного або пропущеного м'яса і не тільки. Для котлет можна використовувати фарш з риби та субпродуктів. От якраз ми і розберемося, як можна зробити котлети з субпродуктів, а саме з яловичої печінки.
Підготовка субпродукту до приготування
Для того щоб котлети вийшли смачними, ніжними, необхідно правильно підготувати печінку:
- Якщо печінка заморожена, то її необхідно розморозити. Краще за все покласти на верхню полицю в холодильнику на кілька годин;
- Потім субпродукт ретельно промиваємо в прохолодній воді;
- Заливаємо прохолодною водою, залишаємо замачиваться на кілька годин. За цей період з печінки вийде вся гіркота;
- Виймаємо субпродукт з води, очищаємо від плівок, різних судин і розрізаємо на невеликі шматочки;
- Прокручуємо м'ясорубкою.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свіжої яловичої печінки - | 500 грам |
яєць - | 2 шт. |
цибулин - | 2-3 середні |
борошна - | неповний стакан |
майонезу - | 120-150 грам |
солі і чорного перцю в молотом вигляді - | за смаком |
олії соняшникової - | для обсмажування |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 г: 180 Ккал |
Як потрібно робити котлети з печінки яловичої:
- Для початку субпродукт ретельно споліскують у холодній воді, чистимо його від згустків крові, плівок;
- Обтираем серветками з паперової основи, ріжемо на невеликі шматочки, видаляємо судини і прожилки;
- Цибулю очищаємо від лушпиння, розрізаємо його на кілька скибочок;
- Далі прокручуємо м'ясорубкою шматочки печінки і цибулі;
- Після цього в пропущену суміш розбиваємо курячі яйця, додаємо майонез, приправляємо сіллю і перцем. Все розмішуємо;
- Поступово всипаємо борошно і перемішуємо. В результаті суміш повинна вийти по консистенції схожа на тісто для оладок, але не сильно густий;
- Ставимо На плиту жаровню, додаємо трохи олії, розпалюємо не сильний вогонь і прогріваємо;
- Після цього ложкою набираємо основу для котлет з яловичої печінки і поміщаємо в розігріту олію;
- Засмажуємо печінкові котлети з усіх боків до золотистого кольору. Кожна сторона смажиться не більше 5 хвилин;
- Розміщуємо їх на тарілку і ставимо на стіл з будь-яким гарніром.
Печінкові котлети з яловичої печінки з рисом
Складові інгредієнти:
- Півкіло яловичої печінки;
- Одне куряче яйце;
- 150 грам рису;
- Цибуля – 2 головки;
- 1 велика ложка крохмалю;
- Рослинна олія;
- Невелика кількість солі і приправи.
Час приготування – 45 хвилин.
Рівень калорій в 100 грамах – 195 ккал.
Процедура приготування котлет з яловичої печінки з рисом:
- Для початку субпродукт потрібно промити в прохолодній воді від крові і інших непотрібних елементів;
- Видаляємо з нього всі плівки, кров'яні згустки;
- Далі нарізаємо печінку на невеликі шматочки, якщо всередині є судини, прожилки, то їх слід видалити;
- Цибулю очищаємо від шкірки. Розрізаємо цибулини на невеликі скибочки;
- Печінку можна прокрутити через м'ясорубку разом з цибулею. Також можна ці компоненти перемолоти в блендері або кухонному комбайні;
- Рис промиваємо кілька разів, вода повинна бути прозорою. Відварюємо рис до напівготовності;
- Далі в основу для печінкових котлет додаємо одне сире яйце, відварений рис, сіль і приправу;
- Усе ретельно розмішуємо до однорідної консистенції;
- Додаємо крохмаль і знову розмішуємо. У результаті повинна вийти трохи рідка маса;
- Ставимо на плиту жаровню, додаємо масла і розжарюємо на невеликому вогні;
- Ложкою набираємо суміш і поміщаємо в гаряче масло;
- Засмажуємо печінкові котлети з усіх боків до рум'яного кольору. Смажимо не дуже довго, по 3-5 хвилини з кожного боку;
- Далі виймаємо їх на тарілку і ставимо на стіл разом з гарніром.
Сирний суп з печерицями — вишукану ресторанну страву, яке легко можна приготувати вдома.
Читайте як приготує буряк по-корейськи — цікавий рецепт закуски.
Читайте покроковий рецепт з фото смачного бісквіта на сметані.
Готуємо страву з морквою
Що буде потрібно для готування:
- Півкіло яловичої печінки у свіжому вигляді;
- 2 свіжих курячих яйця;
- Одна середня морква;
- 3 головки цибулі;
- 2 столові ложки крохмалю;
- 3 часникового зубчики;
- Сіль — на свій розсуд;
- Трохи спецій;
- Рослинна олія для обсмажування.
Тривалість готування – 1 годину.
Харчова цінність на 100 грам – 185 ккал.
Як приготувати печінкові котлети з яловичої печінки з морквою:
- Субпродукт потрібно гарненько промити, краще його попередньо замочити на 2-3 години, щоб з нього вийшла вся гіркота;
- Поки печінка вимочується, можна підготувати овочі. Цибулю очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими скибочками;
- З часникових зубчиків видаляємо шкірку;
- Морква промиваємо від бруду, зчищають всю шкірку;
- Потім моркву перетираємо теркою з крупною решіткою;
- Цибулю нарізаємо на невеликі шматочки;
- Ставимо на плиту жаровню, наливаємо олію і прогріваємо;
- В розпечене масло засипаємо цибулю і моркву, обсмажуємо протягом 7-10 хвилин до рум'яного кольору;
- Далі печінка очистити від плівок, від кров'яних згустків, розрізаємо на середні скибочки і видаляємо різні прожилки, судини;
- Субпродукт можна порубати ножем на дрібні шматочки, можна прокрутити м'ясорубкою або перемолоти в блендері або кухонному комбайні;
- У перемелений фарш викладаємо цибулю з морквою, видавлюємо часникові субчики;
- Розбиваємо курячі яйця і викладаємо до всіх компонентом, додаємо сіль, спеції. Усе ретельно розмішуємо;
- Засипаємо крохмаль і знову все розмішуємо до рівномірної консистенції;
- Поміщаємо на газ жаровню, підливаємо рослинну олію, розігріваємо;
- У розігріте масло викладаємо ложкою основу і робимо невеликі печінкові котлети;
- Обсмажуємо з двох сторін по 5-7 хвилин;
- Котлети з яловичої печінки з морквою повинні вийти золотистими, тому їх слід смажити на невеликому вогні;
- Готові котлети викладаємо на тарілку і подаємо на стіл з будь-яким гарніром.
Котлети з грибами і печінкою
Підготуємо наступні складові:
- Печінка яловича – 500 грам;
- 2 курячих яйця;
- Неповний склянку борошна;
- Гриби – 8 штук;
- Цибуля – 3 штуки;
- Часник – 3 зубчики;
- Сіль і спеції на свій смак;
- Рослинне масло.
Період приготування – 1 годину.
Рівень калорійності на 100 грам – 190 ккал.
Як потрібно робити котлети з яловичої печінки і грибів:
- Субпродукт промиваємо і залишаємо замачиваться в прохолодній воді на 2 години;
- Цибулю чистимо від шкірки і нарізаємо дрібними шматочками;
- Гриби промиваємо і рубаємо на дрібні шматочки;
- Очищаємо зубчики часнику від шкірки;
- Ставимо на плиту сковорідку, підливаємо масло і засипаємо туди цибулю з грибами. Обсмажуємо хвилин 15-20;
- Потім субпродукт промиваємо, очищаємо від плівок, крові та інших непотрібних елементів;
- Нарізаємо його невеликими скибочками і перемелюємо через м'ясорубку, в блендері або кухонному комбайні;
- У фарш викладаємо засмажку з грибів і цибулю;
- Також додаємо туди яйця, борошно, сіль і приправу. Все добре перемішуємо;
- На газ поміщаємо жаровню з рослинним маслом, прогріваємо;
- На розігріте масло викладаємо ложкою основу для печінкових котлет;
- Обсмажуємо з двох сторін протягом 10 хвилин;
- Готові котлети викладаємо на тарілку і подаємо на стіл з картопляним пюре.
Кулінарні підказки
- Краще попередньо печінка трохи підморозити. В такому стані з неї буде набагато легше зняти всі плівки, прожилки, а також нарізати на шматочки;
- Бажано попередньо субпродукт замочити на 2 години. За цей період з неї вийде вся гіркота, і він стане більш ніжним;
- В основу також можна додати протерту картоплю, він зробить печінкові котлети більш пишними і м'якими;
- Можна покласти порізану зелень, вона додасть додатковий аромат.
Тому раз на місяць готуйте страви з цього продукту, адже це нескладно!
Головне — правильно підготувати і обробити печінку, тоді можна зробити відмінне частування на обід або вечерю.