Пікантні закуски з сиру з часником і зеленню
Домашній сир багатий білками і кальцієм, необхідними для організму. Більшість людей звикли вживати продукт в солодкому вигляді, додавати в нього ягоди, родзинки або курагу. Але все частіше на святкових столах можна зустріти пікантну закуску з сирно-часниковою начинкою, які набувають свою популярність з кожним днем.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
домашнього сиру - | 300 г |
часнику - | 2 зубчики |
зелені - | 0,5 пучка |
свіжої сметани - | 50 г |
солі і перцю - | за смаком |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 164 Ккал |
- Свіжий кріп промити під проточною водою, прибрати великі гілочки і дрібно нарізати;
- Свіжий сир будь-якої жирності викласти в глибоку чашку, подрібнити виделкою і перетерти, використовуючи дрібне ситечко;
- У чашку додати сметану і рубану зелень;
- Пару зубчиків часнику натерти на дрібній тертці або подрібнити за допомогою преса, додати в сир;
- Вміст чашки добре перемішати до однорідної маси.
Сир із зеленню, огірком і часником для схуднення
Інгредієнти:
- невеликий свіжий огірок;
- 200 г сиру;
- 20 г натуральний йогурт;
- часник:
- кріп;
- сіль;
- перець.
Час приготування: 20 хвилин.
Калорійність: 170 ккал на 100 р.
- Огірочок добре помити і нарізати невеликими шматочками;
- Кріп помити, висушити на чистій серветці і дрібно нарізати;
- Два зубчики часнику почистити і розділити на чотири частини;
- Підготовлені продукти викласти в чашу, додати знежирений сир. Продукти добре збити блендером;
- Сирна маса повинна бути без грудочок. Додати сіль, перець і йогурт, добре перемішати.
Якщо під рукою не виявиться блендера, то овочі можна перетерти на тертці, а сир добре розім'яти виделкою.
Закуска: часникові кульки з сиру
Інгредієнти:
- сир – 250 г;
- вершкове масло – 120 г;
- часник;
- сіль;
- свіжий кріп.
Час приготування: 20 хвилин.
Калорійність: в 100 г 160 ккал.
- Шматок вершкового масла потримати при кімнатній температурі, поки він не стане м'яким. Змішати з сиром;
- Часник почистити і видавити через землянку. Додати чашку;
- Сирну масу посолити і поперчити. Добре перемішати і зробити кульки будь-яких розмірів;
- Пучок свіжого кропу помити, висушити і дрібно нарізати;
- Кожен кульку зверху прикрасити кропом. При бажанні можна обваляти повністю;
- Готові сирні кульки викласти на плоске блюдо, прикрашене свіжими листям салату. Увіткнути В кожен шпажку або зубочистку.
Гостренькі помідори з сиром
Інгредієнти:
- 2 помідори;
- 150 г жирного сиру;
- 2 ст. л. майонезу;
- сіль;
- перець;
- свіжа зелень.
Час приготування: 20-25 хвилин.
Калорійність: 165 ккал на 100 р.
- Зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля) помити, просушити і дрібно нашаткувати;
- У глибоку чашку викласти сир і додати видавлений часник, майонез, зелень, сіль, перець;
- Вміст миски добре перемішати до однорідності. Маса повинна вийти кремоподібної, трохи густоватой;
- Помідори помити, висушити і нарізати на кружечки середньої товщини. Розкласти на плоскому блюді;
- Сирна маса акуратно викласти на помідори. Страву можна прикрасити гілочками м'яти і петрушки.
Як готувати смачні кексики на кефірі силіконових формочках.
Як приготувати щі з кропиви з яйцем читайте в нашій статті.
Спробуйте приготувати соковиті стегенця, запечені в духовці за нашими рецептами.
Трикутники з лаваша з сирною начинкою, зеленню і часником
Інгредієнти:
- два тонких лаваша;
- 50 г бринзи;
- Невеликий пучок свіжої кінзи;
- 300 г сиру;
- Зелена цибуля;
- свіжа петрушка;
- 50 г сиру Сулугуні;
- часник;
- перець;
- сіль.
Час приготування: 40 хвилин.
Калорійність: 180 ккал/ 100 р.
- Свіжу зелень промити і дрібно нашаткувати. Пару зубчиків часнику почистити і видавати через землянку;
- В глибокій чаші добре перемішати сир з натертим сиром і бринзою. Після чого в чашу додати приготовану зелень з часником, солі, перцю;
- Лист лаваша нарізати на смужки (зазвичай виходить три штуки). З одного боку відрізати шматочок навскоси;
- На один кінець викласти сирну масу і закрити зрізаною стороною. Начинка вийшла закритою з двох сторін. Тепер лаваш потрібно закручувати, так щоб вийшов закритий з усіх боків трикутник. Зайве можна обрізати;
- Отримані нафаршировані трикутники обсмажити до хрусткої скоринки з двох сторін на сковороді без додавання масла.
Закусочні профітролі з солоною начинкою
Інгредієнти:
- 250 мл води;
- 4 яйця;
- 100 г вершкового масла;
- 150 г борошна;
- сіль;
- 160 г свіжого сиру;
- 160 г креветок;
- кріп;
- часник.
Час приготування: 70 хвилин.
Калорійність: 686 ккал/100 р.
- У невелику каструлю налити води. Коли вода почне закипати додати шматочок вершкового масла і трохи солі. Вміст каструлі, не знімаючи з вогню, заважати, поки всі інгредієнти не розчинятися;
- Потім акуратно просіяти борошно: найкраще заважати дерев'яною ложкою. Маса повинна вийти однорідною і густий;
- Отримане тісто остудити. Після чого в нього по черзі вбити яйця, добре перемішуючи. Повинна вийти кремоподібна маса;
- На деко постелити пергаментний папір. Після чого, використовуючи кондитерський мішок або насадку, видавити профітролі будь-якого розміру;
- Деко помістити в попередньо розігріту до 190 ◦ духовку на п'ятнадцять хвилин;
- Потім зменшити температуру на 20◦ і випікати ще двадцять хвилин;
- Після закінчення часу духовку вимкнути, а профітролі залишити в ній на п'ятнадцять хвилин;
- Для начинки очищені креветки опускають в киплячу воду і готують не більше однієї хвилини. Після чого злити воду через друшляк;
- Морепродукти остудити і дрібно нарізати;
- Свіжий кріп промити, висушити серветкою і дрібно накришити;
- Сир збити блендером до кремової консистенції;
- Два зубчики часнику почистити потерти на тертці або пропустити через часникодавку;
- Підготовлені інгредієнти добре перемішати в чашці;
- Остиглі профітролі акуратно розрізають на дві половинки, накладають начинку в нижню частину і накривають верхній;
- Закуску викладають на плоске блюдо, прикрашають гілочками зелені.
Поради початківцям кулінарам
- Сирну масу з часником і зеленню можна подавати на стіл як закуску, або начинити нею тарталетки, половинки звареного яйця, помідори, огірки і перець. При бажанні сир можна намазати на грінки, хлібці, крекери. Також можна скачати невеликі кульки і красиво укласти на свіже листя салату;
- Кількість солі, перцю і часнику залежить тільки від індивідуальних побажань;
- Замість кропу можна використовувати петрушку, кінзу або пір'я зеленої цибулі;
- Щоб кружечки помідорів не розвалювалися, а сік не витікав, томати потрібно вибирати щільні і злегка недостиглі;
- Якщо сирну масу збивати блендером, то вона вийде повітряної і ніжною на смак;
- Для сирних трикутників краще всього брати тонкий вірменський лаваш, який продається великими простирадлами. Сир можна вибрати за смаком;
- Для приготування тіста для профітролей необхідно брати тільки теплі продукти. А борошно висипати всю відразу, а не частинами;
- Наповнити начинкою з сиру з часником профітролі потрібно безпосередньо перед подачею, інакше вони розмокнуть і втратять зовнішній вигляд.
Найчастіше сир використовують у якості десерту: додають в нього цукор, ягоди, джеми або фрукти. Але професійні кухарі і домогосподарки довели, що продукт чудово підійде в якості несолодкої закуски, прикрасивши будь-який святковий стіл.