13 апрель 2019 14 594

Пікантні закуски з сиру з часником і зеленню

Домашній сир багатий білками і кальцієм, необхідними для організму. Більшість людей звикли вживати продукт в солодкому вигляді, додавати в нього ягоди, родзинки або курагу. Але все частіше на святкових столах можна зустріти пікантну закуску з сирно-часниковою начинкою, які набувають свою популярність з кожним днем.

Рецепт приготування сиру з часником і зеленню
Інгредієнти Кількість
домашнього сиру - 300 г
часнику - 2 зубчики
зелені - 0,5 пучка
свіжої сметани - 50 г
солі і перцю - за смаком
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 164 Ккал
  1. Свіжий кріп промити під проточною водою, прибрати великі гілочки і дрібно нарізати;
  2. Свіжий сир будь-якої жирності викласти в глибоку чашку, подрібнити виделкою і перетерти, використовуючи дрібне ситечко;
  3. У чашку додати сметану і рубану зелень;
  4. Пару зубчиків часнику натерти на дрібній тертці або подрібнити за допомогою преса, додати в сир;
  5. Вміст чашки добре перемішати до однорідної маси.

Сир із зеленню, огірком і часником для схуднення

Інгредієнти:

  • невеликий свіжий огірок;
  • 200 г сиру;
  • 20 г натуральний йогурт;
  • часник:
  • кріп;
  • сіль;
  • перець.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність: 170 ккал на 100 р.

  1. Огірочок добре помити і нарізати невеликими шматочками;
  2. Кріп помити, висушити на чистій серветці і дрібно нарізати;
  3. Два зубчики часнику почистити і розділити на чотири частини;
  4. Підготовлені продукти викласти в чашу, додати знежирений сир. Продукти добре збити блендером;
  5. Сирна маса повинна бути без грудочок. Додати сіль, перець і йогурт, добре перемішати.

Якщо під рукою не виявиться блендера, то овочі можна перетерти на тертці, а сир добре розім'яти виделкою.

Закуска: часникові кульки з сиру

Інгредієнти:

  • сир – 250 г;
  • вершкове масло – 120 г;
  • часник;
  • сіль;
  • свіжий кріп.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність: в 100 г 160 ккал.

  1. Шматок вершкового масла потримати при кімнатній температурі, поки він не стане м'яким. Змішати з сиром;
  2. Часник почистити і видавити через землянку. Додати чашку;
  3. Сирну масу посолити і поперчити. Добре перемішати і зробити кульки будь-яких розмірів;
  4. Пучок свіжого кропу помити, висушити і дрібно нарізати;
  5. Кожен кульку зверху прикрасити кропом. При бажанні можна обваляти повністю;
  6. Готові сирні кульки викласти на плоске блюдо, прикрашене свіжими листям салату. Увіткнути В кожен шпажку або зубочистку.

Гостренькі помідори з сиром

Інгредієнти:

  • 2 помідори;
  • 150 г жирного сиру;
  • 2 ст. л. майонезу;
  • сіль;
  • перець;
  • свіжа зелень.

Час приготування: 20-25 хвилин.

Калорійність: 165 ккал на 100 р.

  1. Зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля) помити, просушити і дрібно нашаткувати;
  2. У глибоку чашку викласти сир і додати видавлений часник, майонез, зелень, сіль, перець;
  3. Вміст миски добре перемішати до однорідності. Маса повинна вийти кремоподібної, трохи густоватой;
  4. Помідори помити, висушити і нарізати на кружечки середньої товщини. Розкласти на плоскому блюді;
  5. Сирна маса акуратно викласти на помідори. Страву можна прикрасити гілочками м'яти і петрушки.

Як готувати смачні кексики на кефірі силіконових формочках.

Як приготувати щі з кропиви з яйцем читайте в нашій статті.

Спробуйте приготувати соковиті стегенця, запечені в духовці за нашими рецептами.

Трикутники з лаваша з сирною начинкою, зеленню і часником

Інгредієнти:

  • два тонких лаваша;
  • 50 г бринзи;
  • Невеликий пучок свіжої кінзи;
  • 300 г сиру;
  • Зелена цибуля;
  • свіжа петрушка;
  • 50 г сиру Сулугуні;
  • часник;
  • перець;
  • сіль.

Час приготування: 40 хвилин.

Калорійність: 180 ккал/ 100 р.

  1. Свіжу зелень промити і дрібно нашаткувати. Пару зубчиків часнику почистити і видавати через землянку;
  2. В глибокій чаші добре перемішати сир з натертим сиром і бринзою. Після чого в чашу додати приготовану зелень з часником, солі, перцю;
  3. Лист лаваша нарізати на смужки (зазвичай виходить три штуки). З одного боку відрізати шматочок навскоси;
  4. На один кінець викласти сирну масу і закрити зрізаною стороною. Начинка вийшла закритою з двох сторін. Тепер лаваш потрібно закручувати, так щоб вийшов закритий з усіх боків трикутник. Зайве можна обрізати;
  5. Отримані нафаршировані трикутники обсмажити до хрусткої скоринки з двох сторін на сковороді без додавання масла.

Закусочні профітролі з солоною начинкою

Інгредієнти:

  • 250 мл води;
  • 4 яйця;
  • 100 г вершкового масла;
  • 150 г борошна;
  • сіль;
  • 160 г свіжого сиру;
  • 160 г креветок;
  • кріп;
  • часник.

Час приготування: 70 хвилин.

Калорійність: 686 ккал/100 р.

  1. У невелику каструлю налити води. Коли вода почне закипати додати шматочок вершкового масла і трохи солі. Вміст каструлі, не знімаючи з вогню, заважати, поки всі інгредієнти не розчинятися;
  2. Потім акуратно просіяти борошно: найкраще заважати дерев'яною ложкою. Маса повинна вийти однорідною і густий;
  3. Отримане тісто остудити. Після чого в нього по черзі вбити яйця, добре перемішуючи. Повинна вийти кремоподібна маса;
  4. На деко постелити пергаментний папір. Після чого, використовуючи кондитерський мішок або насадку, видавити профітролі будь-якого розміру;
  5. Деко помістити в попередньо розігріту до 190 ◦ духовку на п'ятнадцять хвилин;
  6. Потім зменшити температуру на 20◦ і випікати ще двадцять хвилин;
  7. Після закінчення часу духовку вимкнути, а профітролі залишити в ній на п'ятнадцять хвилин;
  8. Для начинки очищені креветки опускають в киплячу воду і готують не більше однієї хвилини. Після чого злити воду через друшляк;
  9. Морепродукти остудити і дрібно нарізати;
  10. Свіжий кріп промити, висушити серветкою і дрібно накришити;
  11. Сир збити блендером до кремової консистенції;
  12. Два зубчики часнику почистити потерти на тертці або пропустити через часникодавку;
  13. Підготовлені інгредієнти добре перемішати в чашці;
  14. Остиглі профітролі акуратно розрізають на дві половинки, накладають начинку в нижню частину і накривають верхній;
  15. Закуску викладають на плоске блюдо, прикрашають гілочками зелені.

Поради початківцям кулінарам

  1. Сирну масу з часником і зеленню можна подавати на стіл як закуску, або начинити нею тарталетки, половинки звареного яйця, помідори, огірки і перець. При бажанні сир можна намазати на грінки, хлібці, крекери. Також можна скачати невеликі кульки і красиво укласти на свіже листя салату;
  2. Кількість солі, перцю і часнику залежить тільки від індивідуальних побажань;
  3. Замість кропу можна використовувати петрушку, кінзу або пір'я зеленої цибулі;
  4. Щоб кружечки помідорів не розвалювалися, а сік не витікав, томати потрібно вибирати щільні і злегка недостиглі;
  5. Якщо сирну масу збивати блендером, то вона вийде повітряної і ніжною на смак;
  6. Для сирних трикутників краще всього брати тонкий вірменський лаваш, який продається великими простирадлами. Сир можна вибрати за смаком;
  7. Для приготування тіста для профітролей необхідно брати тільки теплі продукти. А борошно висипати всю відразу, а не частинами;
  8. Наповнити начинкою з сиру з часником профітролі потрібно безпосередньо перед подачею, інакше вони розмокнуть і втратять зовнішній вигляд.

Найчастіше сир використовують у якості десерту: додають в нього цукор, ягоди, джеми або фрукти. Але професійні кухарі і домогосподарки довели, що продукт чудово підійде в якості несолодкої закуски, прикрасивши будь-який святковий стіл.

Що ще почитати: