Як швидко і смачно приготувати бутерброди з ківі
Ківі — дивовижний багатофункціональний фрукт. Ми звикли їсти його просто так, додавати у фруктові салати або прикрашати їм морозиво. На основі ківі навіть роблять маринад для шашлику, завдяки насиченості цього фрукта вітаміном С.
До речі, його там більше, ніж у цитрусових. У ківі міститься вітамін Е, що робить його ідеальним інгредієнтом для дієтичного меню.
Тих, хто вирішив схуднути, це мусить особливо тішити, бо з ківі можна зробити величезну кількість страв, у тому числі апетитні і малокалорійні бутерброди для невеликих перекусів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
ківі - | 2 шт. |
батон - | 1 шт. |
плавлений сир - | 150 г |
майонез - | за смаком |
часник - | 1-2 зубчики |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 209 Ккал |
Бутерброди – найпростіше блюдо. Нарізав, розклав, і готово. Бутерброди з ківі набагато цікавіше і за смаком, і по процесу приготування. Причому результат буде чудовий навіть у новачків.
Плавлений сир спочатку потрібно заморозити, а потім дрібно натерти його на тертці. Потім до нього додаємо почищений і роздавлений за допомогою спеціального преса часник. Потім туди ж додаємо майонез за смаком і ретельно перемішуємо.
Батон потрібно нарізати тонкими шматочками і змастити сирно-часниковою масою.
Головний інгредієнт – ківі – очищаємо від шкірки і теж ріжемо тонкими скибочками і розкладаємо на бутерброди поверх сирної маси. Страву можна ставити на стіл.
Для краси перед подачею до страви рекомендують додати зелень: салат, кріп і петрушку.
Рецепт закуски з ківі і крабовими паличками
Вам знадобиться:
- 1 батон;
- 2 ківі;
- 100 гр крабових паличок (або цього камчатського краба);
- 100 гр майонезу;
- 70 гр твердого сиру;
- 2 зубчики часнику;
- чорний мелений перець.
Час приготування: 15 хвилин.
Калорійність: 231 Ккал/100 гр.
Спочатку потрібно натерти твердий сир на дрібній тертці. До нього додати подрібнені крабові палички, а також очищений від лушпиння і роздавлений пресом часник. Поперчити все це за смаком, додати майонез і добре переміщати.
Ківі можна нарізати кільцями або півкільцями, головне, щоб скибочки були товщиною 3 — 4 мм, Батон для бутербродів теж повинен бути тонко акуратно нарізаний. Кожен скибочку потрібно змастити приготовленою сумішшю з крабовими паличками.
А зверху розкласти скибочки фрукта. Перед тим, як подавати страву гостям, його краще трохи охолодити в холодильнику 2 години, за цей час бутерброди просочаться, стануть більш соковитими. Такими їх і треба подавати до столу.
Бутерброди з червоною рибою
Продукти:
- чорний або білий хліб;
- вершкове масло;
- 100 гр слабосоленої сьомги або іншої червоної риби;
- 2 ківі;
- жовтий солодкий болгарський перець.
Час приготування: 10 хвилин.
Калорійність: 233 Ккал/100 гр.
Хліб традиційно потрібно нарізати тонкими шматочками. Потім готуємо червону рибу, нарізаючи її смужками шириною до 1 див. Помитий солодкий перець очищаємо від насіння в середині і теж ріжемо смужками завширшки від 5 мм до 1 див. Фрукт потрібно очистити від шкірки і нарізати, спочатку гуртками, а потім смужками.
Коли готові всі інгредієнти, приступаємо до створення бутербродів. Кожен шматочок хліба потрібно змастити тонким шаром масла (прим. – воно повинно бути трохи розм'якшене).
Зверху по всьому шматку по черзі викладаємо смужки сьомги, ківі і перцю. Бутерброди можна подавати на стіл так або попередньо прикрасити їх зеленню.
Корисні поради
Як правильно і в якому вигляді можна їсти ківі?
- Фрукт іноді їдять з шкіркою, в ній теж багато корисних речовин. Головне — добре мити його;
- Якщо шкіра ківі здається занадто ворсистою або сильно кислить, його розрізають навпіл і їдять ложкою, як яйце некруто;
- У вигляді сухофрукта ківі теж смачний і корисний. Він може бути кислим, але це легко виправити за допомогою цукру.
- Фрукт дуже добре поєднується з ягодами (наприклад, полуницею), фруктами (манго, динею, ананасом, лимоном, апельсином і бананом), прянощами (імбиром, часником, соєвим соусом, кунжутом, фенхелем) і овочами (цибулею і селерою).
Ківі — приголомшливий фрукт, який поєднується з фруктами, і з овочами. Завдяки цій універсальності його можна додавати в будь-які страви, коктейлі та соки.