29 март 2019 1 062

Рецепти незвичайних французьких салатів

«Французький салат» — звучить багатообіцяюче! Французи, як королі високої кухні, добре розбираються у всіх сферах кулінарії. Салати – не виняток. Вони всі настільки різні, але дуже соковиті, яскраві та корисні.

Салат «Французький» з яблуком та морквою
Інгредієнти Кількість
яєць - 4 шт.
твердого сиру - 160 р
моркви - 2 шт.
майонезу - 90 мл
яблук - 2 шт.
цибулин - 1 шт.
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 166 Ккал

Покроковий рецепт:

  1. Цибулину звільнити від лушпиння і дуже дрібно нарізати, а потім обшпарити окропом, щоб прибрати гіркоту;
  2. Після цього одну частину цибулі укласти в глибокий салатник як перший шар нанести трохи майонезу;
  3. Моркву почистити від шкірки, крупно натерти, викласти її половину в якості другого шару. Посолити за смаком, знову нанести майонез;
  4. Вимиті кисло-солодкі яблука необхідно звільнити від серцевини і шкірки, м'якоть так само натерти і викласти її поверх моркви, зверху тонкий шар майонезу;
  5. Яйця зварити до твердого жовтка, далі охолодити і мокрими почистити. Два яйця відразу натерти в салат як наступний шар, білий соус знову зверху;
  6. Половину сиру натерти зверху ще один шар;
  7. Потім всі верстви знову повторити з які залишилися інгредієнти: цибуля, морква, яблука, яйця, сир. Прошарок майонезу теж повторюється. Прикрасити зеленню.

«Бонжур» з самого серця Франції

  • 10 мл меду;
  • 60 г руколи;
  • 60 г твердого сиру з горіхами;
  • 25 мл оливкової олії;
  • 1 маленька буряк;
  • 7 г французької гірчиці.

Час – 35 хвилин.

Калорії – 196.

Як готувати французький салат «Бонжур»:

  1. Листя руколи вимити, прибрати вологу, порвати їх на зручні шматочки і відразу перекласти в салатник;
  2. Гірчицю змішати з оливковою олією, додати мед і будь-які спеції за бажанням;
  3. Сир нарізати невеликими кубиками;
  4. Невелику буряк необхідно вимити і зварити, після чого зняти шкірку, а м'якоть порізати на такі ж невеликі шматочки;
  5. Додати сир і буряк до руколі, заправити весь салат олійною заправкою. За бажанням прикрасити листочками м'яти.

Рецепт салату «Французька коханка»

  • 1 куряче філе;
  • 160 мл води;
  • 1 морква;
  • 70 г волоських горіхів;
  • 5 г цукру;
  • 1 цибулина;
  • 70 г родзинок;
  • 120 г твердого сиру;
  • 15 мл оцту 9%;
  • 140 мл йогурту без добавок.

Час – 30 хвилин.

Калорії – 160.

Приготування:

  1. Куряче філе відварити у воді з сіллю і листом лавра, після чого дати охолонути;
  2. Охолоджене м'ясо порізати невеликими кубиками;
  3. Очищену моркву натерти на тертці для корейської моркви або на звичайній дрібній тертці;
  4. Цибулину почистити від луски і подрібнити, після чого на десять хвилин замаринувати її в оцті і цукрі, після чого маринад злити;
  5. Ізюм залити гарячою водою теж на десять хвилин, щоб він набубнявіли, а потім воду злити і вологу прибрати серветкою;
  6. Жменя волоських горіхів перемолоти в блендері або через м'ясорубку, можна просто гарненько відбити качалкою через рушник;
  7. Сир натерти крупно;
  8. Йогурт посолити і додати будь-які приправи. Наприклад, чорний перець, коріандр, пряні трави;
  9. В глибокий салатник або в кулінарне кільце інгредієнти викласти шарами: спочатку курка, потім цибулю і трохи йогуртового соусу, далі родзинки, морква і знову трохи соусу, горіхи і сир. Дати постояти годину.

Пиріг з листкового тіста з сиром — ми пропонуємо вам кілька рецептів як закусочних так і десертних.

Смачний рецепт пісного пирога з ягодами на сторінках нашого порталу.

Як приготувати курку з овочами в мультиварці читайте покрокові рекоментации і фото підказки в нашій статті.

Краса – страшна сила!

  • 1 яблуко;
  • 3 г меленої кориці;
  • 30 г вівсяних пластівців;
  • 45 мл холодного кип'яченого молока;
  • 80 мл води;
  • 10 мл соку лимона;
  • 15 мл меду.

Час – 1 годину і 15 хвилин.

Калорії – 78.

Як готувати французький салат краси:

  1. Залити вівсяні пластівці водою кімнатної температури і дати їм набрякнути протягом однієї години;
  2. Вимите яблуко звільнити від серцевини і плодоніжки, м'якоть натерти на крупній тертці або порізати маленькими кубиками;
  3. Сік лимона бажано вичавити безпосередньо в салат, але можна використовувати і лимонну кислоту з водою;
  4. Зайву воду у пластівців злити, в цю ж миску додати корицю, яблуко, сік лимона, молоко, мед. Все перемішати;
  5. За бажанням додавати сезонні ягоди або сухофрукти, наприклад, курагу.

Рецепт французького салату «Нісуаз»

  • 6 маслин;
  • 4 помідора;
  • 160 г тунця в олії;
  • 70 мл оливкової олії;
  • 3 яйця;
  • 7 мл винного оцту;
  • 1 зубчик часнику;
  • 220 г зеленої стручкової квасолі;
  • 3 солодкі цибулини;
  • 8 листочків базиліка;
  • 1 пучок листя салату;
  • 8 шт філе анчоусів;
  • 0,5 шт солодкого червоного перцю.

Час – 25 хвилин.

Калорії – 104.

Приготування:

  1. В окремій невеликій мисочці з'єднати оливкову олію, винний оцет, улюблені приправи. Додати сюди пропущений через прес часник і перемішати. Бажано попередньо нагріти оливкова олія;
  2. Листя базиліка вимити і дрібно порубати, додати до заправки, перешкодити і залишити;
  3. Квасоля (може бути заморожена) опустити в окріп на п'ять хвилин, після чого витягнути і обдати крижаною водою;
  4. Пучок листя салату розібрати на окремі листочки, всі їх промити, порвати руками на дрібні частини і скласти в салатник;
  5. Вимиті помідори розрізати на кілька частин, щоб вийшли акуратні скибочки;
  6. На такі ж часточки або «човники» необхідно порізати яйця, зварені до стану твердого жовтка;
  7. Цибулини почистити від луски і порізати їх чверть-кільцями;
  8. Промиті під водою маслини розрізати навпіл;
  9. Солодкий перець помити, витягнути плодоніжку з насінням, саму м'якоть нарізати соломкою;
  10. Анчоуси промити під холодною проточною водою;
  11. Листя салату перемішати з цибулею, помідорами, перцем і квасолею, можна їх просто викласти в кілька шарів у салатнику;
  12. Полити оливковою заправкою;
  13. Зверху викласти тунець і анчоуси, яйця, маслини. Додати спецій і бажано збризнути все малою кількістю соку лимона.

Корисні поради

Французи готують завжди тільки із продуктів вищої якості, бажано зовсім домашніх. І правильно: від цього залежить не тільки здоров'я, але і відмінний смак майбутнього страви. Який би ви салат не вибрали, всі інгредієнти повинні бути на вищому рівні.

Майонез краще за все робити самостійно. Це набагато смачніше і натуральніше, тим більше, можна використовувати різні спеції, види олії, яєць, оцтів і т. д. Приготування займає всього п'ять хвилин, а результат миттєво перетворює будь-яку страву в кращу сторону. Такий соус набагато ніжніше і володіє глибоким смаком, не містить різних консервантів.

У всіх зазначених рецептах, де є морква, вона йде сирої. При приготуванні салату дуже важливо, щоб вона не була жорсткою. Щоб цього уникнути, краще купувати маленьку морквину, соковиту, без гички. Бадилля забирає багато вітамінів і сік з кореня. А велика морква свідчить про кормовому сорт, який відрізняється не тільки гіршими смаковими якостями, але і неймовірною жорсткістю.

Французи дуже люблять спеції, але завжди додають їх у міру. До більш солодким салатів, де є, наприклад, яблуко або родзинки, можна додати трохи мускатного горіха. В різні заправки можна сміливо покласти щіпку орегано, прованських або італійських пряних трав, базилік і т. д. Це ніяк не зіпсує смак.

При варінні філе, крім звичних спецій, можна додати гілочку розмарину і часточку лимона. Або ж більш звичні коренеплоди, наприклад, кольрабі. М'ясо вбере в себе всі ці смаки. Важливо дати йому охолонути в бульйоні, щоб воно залишалося соковитим і не заветрелось. Сам бульйон можна використовувати і як самостійно страву, і як основу для підливи, супу, соусу.

М'ясо необхідно брати свіже і тільки свіже. Інакше є ризик серйозного отруєння і просто зіпсованого страви. При купівлі курячого філе важливо оглянути його і помацати, понюхати, дізнатися дату виробництва. Хороше м'ясо нічим не пахне, не лежить у воді або в крові, досить пружне, не розлізеться при натисканні, не має темних плям або сухих сторін. У нього дуже короткий термін зберігання.

Оливкова масло краще брати extra virgin. У ньому збережена максимальна користь оливи, піддавати його температурній обробці не варто. Якщо використовувати оливкову олію для смаження, краще брати інший вигляд, а для салатів віддати перевагу саме extra virgin. Звичайно, таке справжнє масло коштує недешево, зате окупає себе підтримкою для всього організму.

Французькі салати вражають своєю різноманітністю і неймовірно вдалим поєднанням смаків. І ніжні і соковиті, і колоритні, і хрусткі і ароматні – кожен рецепт заслуговує на увагу.

Що ще почитати: