10 март 2019 2 525

Як приготувати рулет з лаваша з крабовими паличками

Часом люди не здогадуються, як багато незвичайних страв можна спорудити, використовуючи вірменський лаваш. Це пов'язано з тим, що він має прісний присмак, а основною його смак не яскраво виражений. Однак, саме це якість вірменського лаваша робить його настільки універсальним в кулінарії.

Адже завдяки слабкому смакової відтінку його можна комбінувати з різними начинками, будь то свіжі або тушковані овочі, м'ясо, риба, яйця, сир та інше. До того ж, легкість в їх приготуванні є другою, не менш важливою характеристикою лавашів з начинкою.

Останнім часом особливо поширеними рецептами серед господинь стали варіації приготування лаваша з крабовими паличками. Якщо знати, з якими іншими інгредієнтами можна їх скомпонувати, тобто можливість добитися неймовірно гармонійного поєднання.
Рулет з лаваша з крабовими паличками: покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
Тонкий вірменський лаваш - 1 пласт
Курячі яйця - 3 штуки
Твердий сир - 250 г
Зелень (кріп і/або петрушка і/або кінза) - по 1 пучку
Крабові палички - 200 г
Майонез або соус тартар - 3 ст. ложки
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 233 Ккал

Перш ніж почати приготування різноманітних начинок для цієї страви, слід навчитися самому базовим рецептом лаваша з крабових паличок. Таким чином, можна заодно вивчити нюанси, такі як вірна послідовність шарів в лаваші і скручування його в рулет.

Починати будь-кулінарне творіння завжди необхідно з того, щоб підготувати необхідні інгредієнти до вживання. Таким чином, все можливо використовувані овочі або трави важливо ретельно промити. В даному випадку це стосується зелені.

Після миття зелень слід дрібно посікти. Варто відзначити, що в цьому блюді трави ні в якому разі не будуть зайвими, тому можна використовувати відразу кілька її видів.

Поставити яйця на вогонь краще попередньо, ще до підготовки інгредієнтів. Так, можна значно заощадити час. Як тільки вони зваряться, їх не можна буде очистити. Потрібно занурити їх у глибоке блюдце з крижаною водою, щоб вони швидше охололи.

Тільки після зробленого можна буде зняти з них шкаралупу, акуратно розділити жовтки від білків. Дані елементи треба натирати на середній тертці окремо один від одного.

Що стосується ведучого інгредієнта майбутнього страви, а саме, крабових паличок, то їх необхідно натерти на тертці.

Те ж саме відноситься до твердого сиру. Так, начинка для лаваша зроблена.

Почати формування рулету треба з надання лавашу необхідної форми. Більшість пластів мають закруглені краї, від яких доведеться позбутися за допомогою ножа. У результаті повинна вийти форма прямокутника.

Всю поверхню листа потрібно змастити за допомогою соусу тартар або майонезу.

Далі слід посипати начинку в наступному порядку: крабові палички, сир твердий, яйця, трави.

Завершити приготування можна, загорнувши лаваші в рулет. При цьому зробити це важливо туго, щоб всі компоненти були щільно притиснуті один до одного.

Розрізати рулет на рівні порції важливо тільки гострим ножем. В іншому випадку можна пом'яти конструкцію. Перед подачею на стіл закуску краще остудити.

Рулет з крабовими паличками і пекінською капустою в лаваші

Щоб надати лавашику хрусткий соковитий присмак, можна використовувати в рецепті пекінську капусту. Крім того, вона дуже корисна і відмінно поєднується з іншими компонентами страви.

Так, для рецепта знадобиться:

  • Тонкий вірменський лаваш – 3 пласта;
  • Курячі яйця – 4 штуки;
  • Плавлені сирки – 4 пачки;
  • Пекінська капуста – 5 аркушів;
  • Часник – 1-2 зубчики;
  • Зелень (кріп і/або петрушка і/або кінза) – по 1 пучку;
  • Крабові палички – 200 р.
  • Майонез або соус тартар – 5 ст. ложок.

Час приготування – півгодини.

Калорійність на 100 г — 205 ккал.

Звичайний спосіб приготування будь-якого рецепту має починати з підготовки інгредієнтів до вживання. Так, слід ретельно промити трави. Після промивання їх необхідно порубати.

Що стосується яєць, то їх краще почати варити ще до підготовки зелені – це зекономить час. Перед очищенням треба занурити яйця в крижану воду, щоб дочекатися їх охолодження. Як тільки це відбудеться, можна буде витягти їх з шкаралупи і натерти жовтки і білки окремо один від одного.

Крабові палички і плавлені сирки потрібно натерти на дрібній тертці. Змішати їх, а потім додати порізану зелень і яйця. Суміш заправити 1 столовою ложкою майонезу або соусу тартар.

Листи пекінської капусти треба дрібно порубати, змішати зі столовою ложкою майонезу або соусу, а також додати до них попередньо порубані зубчики часнику.

Заздалегідь слід надати пласту лаваша прямокутну форму, відрізавши закруглення. Збирати його в рулет необхідно наступним чином: 1 шар майонезу або соусу, пекінська капуста з часником, суміш крабових паличок, сирків, зелені та яєць. У цьому виді можна загорнути рулетик, міцно стискаючи його. Залишається лише розрізати страву на порції.

Куряча грудка в духовці під соусом. Це ніжне, дієтичне м'ясо, незважаючи на те що легко готується, дуже легко зіпсувати, тому візьміть на озброєння наші рецепти.

Читайте як швидко і смачно приготувати домашнє печиво з сиру. Що можна додати в тісто щоб печінка стало ще смачніше, читайте тут.

Незвичайний торт зебра, який легко приготувати в домашніх умовах з нашого покрокового рецептом, здивує ваших гостей своєю оригінальністю. Спробуйте!

Пісний рулет з лаваша

Люди, які ведуть певний спосіб життя чи дотримуються строгих дієт, воліють в кулінарному майстерності саме пісні рецепти. Існує рецепт рулетів з крабовими паличками, іншими інгредієнтами якого є свіжі овочі. Отже, для приготування пісного страви знадобляться:

  • Тонкий вірменський лаваш – 1 пласт;
  • Помідори (томати/черрі) – 2 штуки/6 штук;
  • Огірок великий – 1 штука;
  • Зелень (кріп і/або петрушка і/або кінза) – по 1 пучку;
  • Крабові палички – 125 р.

Час приготування – півгодини.

Калорійність на 100 г — 250 ккал.

Так як основу рецепта складають овочі, треба звернути увагу на їх підготовку до вживання. Так, промивши як слід огірки, помідори і зелень, важливо зайнятися їх обробкою. У огірків потрібно відрізати пару сантиметрів з кожного кінця (попки), а з помідорів отримати зайву зелень.

Після всі компоненти треба порізати. Робити це краще тільки кубиками, щоб в результаті лаваш було легше зібрати. Зелень ж слід дрібно пошинкувати.

Залишається зібрати пісний рулет. Для цього треба надати лавашу прямокутну форму, викласти на нього крабові палички, зелень, помідори і огірки, туго згорнути отримане. За допомогою гострого ножа треба порізати рулет на порції.

Інші начинки з крабовими паличками для рулету з лаваша

Як вже зазначалося, кулінарія налічує багато різноманітних начинок для рулетів з лаваша. Крім перерахованих вище можна також зустріти:

  1. З кукурудзою;
  2. З корейською морквою;
  3. Сиром і зеленню;
  4. З огірком;
  5. З сьомгою та іншими видами риби;
  6. З овочами та консервами;
  7. З куркою та картоплею.

Рулети з лаваша – одна з найбільш універсальних закусок:

  • Вона може супроводжувати сніданок або стіл для свята;
  • Дуже ситна;
  • Не володіє великою кількістю калорій, а також має пісні варіанти приготування;
  • На приготування будь-якого з рецептів, як правило, не йде більше півгодини;
  • Інгредієнти страви вкрай бюджетны;
  • Рулетики можуть містити будь-які різноманітні начинки.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: