Як приготувати тартар з тунця в домашніх умовах
Сьогодні ми будемо готувати дуже незвичайну, шалено смачну і освіжаючу закуску. Її основа – сирий тунець, до якого ми додамо певні компоненти, щоб вийшло максимально незабутньо!
| Інгредієнти | Кількість |
|---|---|
| коричневий цукор - | 3 р |
| часник - | 1 шматочок |
| грінки з житнього хліба - | 2 шт. |
| мірін (солодке рисове вино) - | 40 мл |
| кунжут - | 10 г |
| зелений лук - | 4 пера |
| перепелині яйця - | 2 шт. |
| огірок - | 1 шт. |
| кунжутна олія - | 3 краплі |
| редис - | 2 шт. |
| бальзамічний оцет - | 5 мл |
| гірчиця - | 10 мл |
| помідори - | 2 шт. |
| імбир - | 2 см |
| соєвий соус - | 60 мл |
| спеції - | за смаком |
| філе тунця - | 0,2 кг |
| мікс салатів - | 30 г |
| масло оливи - | 40 мл |
| стебло селери - | 1 шт. |
| Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 102 Ккал |
У 99% випадків тартар з тунця готується з авокадо, але ми вирішили зробити виняток. Цей варіант не гірше інших, при тому він ще і незвичайний!
Як приготувати:
- Філе риби розморозьте, якщо в цьому є необхідність.
- Після цього обсушіть тунця сухими серветками.
- Наріжте кубиками 5х5 мм за допомогою гострого ножа.

- Зелена цибуля промийте і дуже дрібно порубаєте.
- Змішайте його в піалі з маслом оливи.

- Влийте половину соєвого соусу, введіть половину гірчиці і ретельно перемішайте компоненти.

- Частинами вилийте отриманий соус до тунцу, перемішайте.

- Дайте промаринуватися протягом чверті години.

- Часник очистіть і наріжте пластинками.

- Селера промийте і вимийте, наріжте так само, як і часник.
- Кунжут висипте на суху сковороду і приберіть на плиту.
- Прогрійте до легкої рум'яності і яскравого аромату, остудіть.
- Імбир очистіть і пропустіть через прес.
- Змішайте подрібнений часник, імбир і селеру з кунжутом і тростинним цукром.

- Додайте мірін, кунжутне масло і залишки соєвого соусу.

- Туди ж — бальзамічний оцет і залишки гірчиці.

- Замариновану рибу поділіть на дві частини.
- За допомогою кулінарного кільця викладіть тунця на блюдо.

- В середині кожного тартару зробіть поглиблення і покласти в кожну з них по сирому яєчному жовтку.
- Грінки розріжте навпіл і покладіть біля кожного тартару.
- Огірок промийте і наріжте тонкими півкільцями.
- Точно так само наріжте редис.

- Мікс салатів обполосніть разом з томатами.
- Червоні плоди подрібніть.
- Викладіть їх з огірками, редискою і міксом салатів на блюдо.
- Збризніть все підготовленим соусом і подавайте.

Порада: якщо відразу вилити весь соус до риби, то вона буде в ньому плавати.
Тартар з тунця з авокадо
Тунець в цьому рецепті маринується досить довго, так що результат точно зможе здивувати. Обов'язково спробуйте, якщо буде трохи вільного часу!
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| шніт | 3 пера |
| свіжий імбир | 10 г |
| тунець | 400 г |
| соєвий соус | 40 мл |
| васабі | 2 краплі |
| лайм | 1 шт. |
| кунжутна олія | 40 мл |
| авокадо | 2 шт. |
| чорний кунжут | 5 г |
| Час приготування: 110 хвилин | Калорійність на 100 грам: 177 ккал |
Як приготувати:
- Тунця очистіть від шкірки, жилок (навіть тонких), промийте, приберіть кістки.
- Наріжте м'ясо дрібними кубиками і відставте ненадовго.
- Імбир очистіть і натріть його на тертці.
- Шніт промийте, потім дрібно порубаєте ножем.
- Соєвий соус з'єднайте в окремій ємності з васабі, імбиром, кунжутним маслом і шниттом.
- Отриману масу добре перемішайте і вилийте до тунцу.
- Змішайте і приберіть в холодильник на півтори години.
- Авокадо за цей час вимийте, очистіть від шкірки.
- Розріжте обидва плода навпіл, вийміть кісточку.
- Далі м'якоть наріжте кубиками розмір з тунцем.
- Лайм промийте і видавіть з нього сік до авокадо, щоб м'якоть не потемніла.
- За допомогою кулінарного кільця викладіть на блюдо авокадо, зверху тунець.
- Присипте чорним кунжутом і подавайте.
Як приготувати тартар з тунця з гуакамоле
Гуакамоле – однорідний соус з авокадо, який чудово доповнює сирого тунця. Ніжно, легко і дуже смачно. Та й готується всього за півгодини!
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| сік лимона | 40 мл |
| авокадо | 120 г |
| кунжут | 10 г |
| помідори | 120 г |
| сік лайма | 20 мл |
| тунець | 0,2 кг |
| масло оливи | 20 мл |
| бородінський хліб | 60 г |
| кінза | 10 г |
| соєвий соус | 20 мл |
| спеції | за смаком |
| Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 142 ккал |
Як приготувати:
- Сік лимона з'єднайте зі спеціями, соєвим соусом і олією оливи (половиною).
- Рибу обсушити і наріжте дрібними кубиками.
- Вилийте зверху підготовлений соус і ретельно перемішайте.
- Залиште його промаринуватися, поки готується все інше.
- Авокадо очистіть і приберіть кісточку.
- М'якоть дрібно порубаєте і помістіть в блендер.
- Додайте сік лайма, масло, вимиту і подрібнену кінзу.
- Туди ж висипте спеції і збийте все це до стану однорідної пасти.
- Хліб наріжте скибочками і покладіть на деко.
- Відправте в духовку хвилин на десять до легкого хрускоту.
- Томати промийте і наріжте кубиками, змішайте з рибою.
- Викладіть готовий тартар на блюдо, поряд — гуакамоле і присипте все кунжутом.
Порада: гуакамоле з авокадо можна покласти і на дно тартару, і поверх нього. Можна перемішати з рибою і подавати в такому вигляді.
Святкова закуска
Якщо ви хочете подати закуску до свята, то ось вам оригінальний варіант порціонної подачі. Тартар тут в «тарілочках» з авокадо з крупинками червоної ікри, салатом та перепелиними яйцями. Більш ніж святково!
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| салат фризі | 2 аркуша |
| перепелине яйце | 1 шт. |
| соєвий соус | 50 мл |
| тунець | 200 г |
| авокадо | 1 шт. |
| мед | 50 мл |
| томати | 3 шт. |
| бальзамічний оцет | 50 мл |
| червона ікра | 20 г |
| діжонська гірчиця | 50 мл |
| Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 90 ккал |
Як приготувати:
- Соєвий соус з'єднайте з медом, бальзамічним оцтом і гірчицею.
- Яйце помістіть в сотейник і залийте водою.
- Приберіть на плиту і дайте закипіти, потім варіть п'ять хвилин.
- Остудіть, очистіть і розріжте навпіл.
- Фризі промийте і дайте йому обсохнути.
- Тунець вимийте і наріжте невеликими кубиками одного розміру.
- Авокадо промийте і обсушіть, розріжте навпіл.
- Вийміть кісточку і наріжте м'якоть у вигляді сіточки, не прорізаючи при цьому шкірку.
- Далі вийміть все це ложкою, залишиться ціла тарілка з шкірки авокадо.
- Томати промийте і теж розріжте навпіл.
- Ложкою вийміть сік і насіння.
- Приберіть плодоніжки і наріжте м'якоть кубиками.
- З'єднайте помідори, авокадо і тунцем.
- Змішайте з підготовленою заправкою і викладіть в шкірки від авокадо.
- Прикрасьте тартар салатом, половинками яйця і червоною ікрою.
Порада: щоб авокадо не потемніла, можна окремо скропити його соком цитруса.
На нашому сайті ви також можете дізнатися, як правильно приготувати тартар з лосося.
А тут читайте, як робити тартар з яловичини в домашніх умовах.
Дивовижний соус тартар: рецепти на будь-який смак.
Салат з цикорієм і тартаром
Тим, кому тартар з тунця мало, пропонуємо приготувати його з салатом. Він буде свіжим, а тому дуже легким і обов'язково смачним. Незвичайна заправка зробить свою!
| ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
|---|---|
| лайм | 0,5 шт. |
| рослинна олія | 60 мл |
| салат | 200 г |
| свіжа зелень | 20 г |
| цибуля | 1 головка |
| черрі | 8 шт. |
| тунець | 0,2 кг |
| часник | 2 шматочка |
| сік лимона | 15 мл |
| цикорій | 1 шт. |
| вустерширський соус | 5 мл |
| спеції | за смаком |
| Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 95 ккал |
Як приготувати:
- Цикорій очистіть від шкірки, промийте і наріжте брусками.
- Черрі вимийте і поріжте на половинки.
- Салат промийте і порвіть на шматочки, які буде зручно їсти. Можна подрібнити ножем.
- Цикорій з'єднайте з помідорами, салатом.
- Філе наріжте дрібними кубиками з допомогою гострого ножа.
- Цибулю очистіть і дрібно порубаєте, змішайте з тунцем.
- Додайте вустерширський соус, сік лимона і все це перемістіть в блендер.
- Збийте так, щоб риба все-таки була помітною, не до повної однорідності.
- Після цього мокрими руками сформуйте з отриманої маси кульки одного розміру.
- Часник очистіть і пропустіть через прес, з'єднайте з подрібненою зеленню.
- Змішайте з маслом, додайте спеції і з'єднайте.
- Отриманої заправкою полити салат, перемішайте.
- Лайм наріжте на чотири часточки.
- Подайте до столу, прикрасивши кульками тартара і часточками лайма.
Корисні поради
Закуска буде ще більш апетитною, якщо у вас вийде подати її за допомогою кулінарного кільця. Виберіть відповідний діаметр, гарненько утрамбуйте туди рибу і знімайте кільце. Прикрасьте тартар і подавайте до столу.
Тартар – це смачно, сучасно і дуже красиво. Сьогодні він з тунця, але приготувати його можна з будь-якого м'яса, овочів і навіть грибів. Спробуйте, не пошкодуєте!








