08 март 2019 1 331

Як приготувати тартар з тунця в домашніх умовах

Сьогодні ми будемо готувати дуже незвичайну, шалено смачну і освіжаючу закуску. Її основа – сирий тунець, до якого ми додамо певні компоненти, щоб вийшло максимально незабутньо!

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
коричневий цукор - 3 р
часник - 1 шматочок
грінки з житнього хліба - 2 шт.
мірін (солодке рисове вино) - 40 мл
кунжут - 10 г
зелений лук - 4 пера
перепелині яйця - 2 шт.
огірок - 1 шт.
кунжутна олія - 3 краплі
редис - 2 шт.
бальзамічний оцет - 5 мл
гірчиця - 10 мл
помідори - 2 шт.
імбир - 2 см
соєвий соус - 60 мл
спеції - за смаком
філе тунця - 0,2 кг
мікс салатів - 30 г
масло оливи - 40 мл
стебло селери - 1 шт.
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 102 Ккал

У 99% випадків тартар з тунця готується з авокадо, але ми вирішили зробити виняток. Цей варіант не гірше інших, при тому він ще і незвичайний!

Як приготувати:

  1. Філе риби розморозьте, якщо в цьому є необхідність.
  2. Після цього обсушіть тунця сухими серветками.
  3. Наріжте кубиками 5х5 мм за допомогою гострого ножа.
  4. Зелена цибуля промийте і дуже дрібно порубаєте.
  5. Змішайте його в піалі з маслом оливи.
  6. Влийте половину соєвого соусу, введіть половину гірчиці і ретельно перемішайте компоненти.
  7. Частинами вилийте отриманий соус до тунцу, перемішайте.
  8. Дайте промаринуватися протягом чверті години.
  9. Часник очистіть і наріжте пластинками.
  10. Селера промийте і вимийте, наріжте так само, як і часник.
  11. Кунжут висипте на суху сковороду і приберіть на плиту.
  12. Прогрійте до легкої рум'яності і яскравого аромату, остудіть.
  13. Імбир очистіть і пропустіть через прес.
  14. Змішайте подрібнений часник, імбир і селеру з кунжутом і тростинним цукром.
  15. Додайте мірін, кунжутне масло і залишки соєвого соусу.
  16. Туди ж — бальзамічний оцет і залишки гірчиці.
  17. Замариновану рибу поділіть на дві частини.
  18. За допомогою кулінарного кільця викладіть тунця на блюдо.
  19. В середині кожного тартару зробіть поглиблення і покласти в кожну з них по сирому яєчному жовтку.
  20. Грінки розріжте навпіл і покладіть біля кожного тартару.
  21. Огірок промийте і наріжте тонкими півкільцями.
  22. Точно так само наріжте редис.
  23. Мікс салатів обполосніть разом з томатами.
  24. Червоні плоди подрібніть.
  25. Викладіть їх з огірками, редискою і міксом салатів на блюдо.
  26. Збризніть все підготовленим соусом і подавайте.

Порада: якщо відразу вилити весь соус до риби, то вона буде в ньому плавати.

Тартар з тунця з авокадо

Тунець в цьому рецепті маринується досить довго, так що результат точно зможе здивувати. Обов'язково спробуйте, якщо буде трохи вільного часу!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
шніт 3 пера
свіжий імбир 10 г
тунець 400 г
соєвий соус 40 мл
васабі 2 краплі
лайм 1 шт.
кунжутна олія 40 мл
авокадо 2 шт.
чорний кунжут 5 г
Час приготування: 110 хвилин Калорійність на 100 грам: 177 ккал

Як приготувати:

  1. Тунця очистіть від шкірки, жилок (навіть тонких), промийте, приберіть кістки.
  2. Наріжте м'ясо дрібними кубиками і відставте ненадовго.
  3. Імбир очистіть і натріть його на тертці.
  4. Шніт промийте, потім дрібно порубаєте ножем.
  5. Соєвий соус з'єднайте в окремій ємності з васабі, імбиром, кунжутним маслом і шниттом.
  6. Отриману масу добре перемішайте і вилийте до тунцу.
  7. Змішайте і приберіть в холодильник на півтори години.
  8. Авокадо за цей час вимийте, очистіть від шкірки.
  9. Розріжте обидва плода навпіл, вийміть кісточку.
  10. Далі м'якоть наріжте кубиками розмір з тунцем.
  11. Лайм промийте і видавіть з нього сік до авокадо, щоб м'якоть не потемніла.
  12. За допомогою кулінарного кільця викладіть на блюдо авокадо, зверху тунець.
  13. Присипте чорним кунжутом і подавайте.
Порада: можна використовувати і сік лимона.

Як приготувати тартар з тунця з гуакамоле

Гуакамоле – однорідний соус з авокадо, який чудово доповнює сирого тунця. Ніжно, легко і дуже смачно. Та й готується всього за півгодини!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сік лимона 40 мл
авокадо 120 г
кунжут 10 г
помідори 120 г
сік лайма 20 мл
тунець 0,2 кг
масло оливи 20 мл
бородінський хліб 60 г
кінза 10 г
соєвий соус 20 мл
спеції за смаком
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 142 ккал

Як приготувати:

  1. Сік лимона з'єднайте зі спеціями, соєвим соусом і олією оливи (половиною).
  2. Рибу обсушити і наріжте дрібними кубиками.
  3. Вилийте зверху підготовлений соус і ретельно перемішайте.
  4. Залиште його промаринуватися, поки готується все інше.
  5. Авокадо очистіть і приберіть кісточку.
  6. М'якоть дрібно порубаєте і помістіть в блендер.
  7. Додайте сік лайма, масло, вимиту і подрібнену кінзу.
  8. Туди ж висипте спеції і збийте все це до стану однорідної пасти.
  9. Хліб наріжте скибочками і покладіть на деко.
  10. Відправте в духовку хвилин на десять до легкого хрускоту.
  11. Томати промийте і наріжте кубиками, змішайте з рибою.
  12. Викладіть готовий тартар на блюдо, поряд — гуакамоле і присипте все кунжутом.

Порада: гуакамоле з авокадо можна покласти і на дно тартару, і поверх нього. Можна перемішати з рибою і подавати в такому вигляді.

Святкова закуска

Якщо ви хочете подати закуску до свята, то ось вам оригінальний варіант порціонної подачі. Тартар тут в «тарілочках» з авокадо з крупинками червоної ікри, салатом та перепелиними яйцями. Більш ніж святково!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
салат фризі 2 аркуша
перепелине яйце 1 шт.
соєвий соус 50 мл
тунець 200 г
авокадо 1 шт.
мед 50 мл
томати 3 шт.
бальзамічний оцет 50 мл
червона ікра 20 г
діжонська гірчиця 50 мл
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 90 ккал

Як приготувати:

  1. Соєвий соус з'єднайте з медом, бальзамічним оцтом і гірчицею.
  2. Яйце помістіть в сотейник і залийте водою.
  3. Приберіть на плиту і дайте закипіти, потім варіть п'ять хвилин.
  4. Остудіть, очистіть і розріжте навпіл.
  5. Фризі промийте і дайте йому обсохнути.
  6. Тунець вимийте і наріжте невеликими кубиками одного розміру.
  7. Авокадо промийте і обсушіть, розріжте навпіл.
  8. Вийміть кісточку і наріжте м'якоть у вигляді сіточки, не прорізаючи при цьому шкірку.
  9. Далі вийміть все це ложкою, залишиться ціла тарілка з шкірки авокадо.
  10. Томати промийте і теж розріжте навпіл.
  11. Ложкою вийміть сік і насіння.
  12. Приберіть плодоніжки і наріжте м'якоть кубиками.
  13. З'єднайте помідори, авокадо і тунцем.
  14. Змішайте з підготовленою заправкою і викладіть в шкірки від авокадо.
  15. Прикрасьте тартар салатом, половинками яйця і червоною ікрою.

Порада: щоб авокадо не потемніла, можна окремо скропити його соком цитруса.

На нашому сайті ви також можете дізнатися, як правильно приготувати тартар з лосося.

А тут читайте, як робити тартар з яловичини в домашніх умовах.

Дивовижний соус тартар: рецепти на будь-який смак.

Салат з цикорієм і тартаром

Тим, кому тартар з тунця мало, пропонуємо приготувати його з салатом. Він буде свіжим, а тому дуже легким і обов'язково смачним. Незвичайна заправка зробить свою!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
лайм 0,5 шт.
рослинна олія 60 мл
салат 200 г
свіжа зелень 20 г
цибуля 1 головка
черрі 8 шт.
тунець 0,2 кг
часник 2 шматочка
сік лимона 15 мл
цикорій 1 шт.
вустерширський соус 5 мл
спеції за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 95 ккал

Як приготувати:

  1. Цикорій очистіть від шкірки, промийте і наріжте брусками.
  2. Черрі вимийте і поріжте на половинки.
  3. Салат промийте і порвіть на шматочки, які буде зручно їсти. Можна подрібнити ножем.
  4. Цикорій з'єднайте з помідорами, салатом.
  5. Філе наріжте дрібними кубиками з допомогою гострого ножа.
  6. Цибулю очистіть і дрібно порубаєте, змішайте з тунцем.
  7. Додайте вустерширський соус, сік лимона і все це перемістіть в блендер.
  8. Збийте так, щоб риба все-таки була помітною, не до повної однорідності.
  9. Після цього мокрими руками сформуйте з отриманої маси кульки одного розміру.
  10. Часник очистіть і пропустіть через прес, з'єднайте з подрібненою зеленню.
  11. Змішайте з маслом, додайте спеції і з'єднайте.
  12. Отриманої заправкою полити салат, перемішайте.
  13. Лайм наріжте на чотири часточки.
  14. Подайте до столу, прикрасивши кульками тартара і часточками лайма.

Корисні поради

Щоб тартар вийшов дійсно смачним, обов'язково добре підготуйте рибу. Навіть якщо ви купили філе, його слід перевірити на наявність залишків шкіри, кісток, обсушити і тільки потім починати приготування.

Закуска буде ще більш апетитною, якщо у вас вийде подати її за допомогою кулінарного кільця. Виберіть відповідний діаметр, гарненько утрамбуйте туди рибу і знімайте кільце. Прикрасьте тартар і подавайте до столу.

Тартар – це смачно, сучасно і дуже красиво. Сьогодні він з тунця, але приготувати його можна з будь-якого м'яса, овочів і навіть грибів. Спробуйте, не пошкодуєте!

Що ще почитати: