Як приготувати тартар з тунця в домашніх умовах
Сьогодні ми будемо готувати дуже незвичайну, шалено смачну і освіжаючу закуску. Її основа – сирий тунець, до якого ми додамо певні компоненти, щоб вийшло максимально незабутньо!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
коричневий цукор - | 3 р |
часник - | 1 шматочок |
грінки з житнього хліба - | 2 шт. |
мірін (солодке рисове вино) - | 40 мл |
кунжут - | 10 г |
зелений лук - | 4 пера |
перепелині яйця - | 2 шт. |
огірок - | 1 шт. |
кунжутна олія - | 3 краплі |
редис - | 2 шт. |
бальзамічний оцет - | 5 мл |
гірчиця - | 10 мл |
помідори - | 2 шт. |
імбир - | 2 см |
соєвий соус - | 60 мл |
спеції - | за смаком |
філе тунця - | 0,2 кг |
мікс салатів - | 30 г |
масло оливи - | 40 мл |
стебло селери - | 1 шт. |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 102 Ккал |
У 99% випадків тартар з тунця готується з авокадо, але ми вирішили зробити виняток. Цей варіант не гірше інших, при тому він ще і незвичайний!
Як приготувати:
- Філе риби розморозьте, якщо в цьому є необхідність.
- Після цього обсушіть тунця сухими серветками.
- Наріжте кубиками 5х5 мм за допомогою гострого ножа.
- Зелена цибуля промийте і дуже дрібно порубаєте.
- Змішайте його в піалі з маслом оливи.
- Влийте половину соєвого соусу, введіть половину гірчиці і ретельно перемішайте компоненти.
- Частинами вилийте отриманий соус до тунцу, перемішайте.
- Дайте промаринуватися протягом чверті години.
- Часник очистіть і наріжте пластинками.
- Селера промийте і вимийте, наріжте так само, як і часник.
- Кунжут висипте на суху сковороду і приберіть на плиту.
- Прогрійте до легкої рум'яності і яскравого аромату, остудіть.
- Імбир очистіть і пропустіть через прес.
- Змішайте подрібнений часник, імбир і селеру з кунжутом і тростинним цукром.
- Додайте мірін, кунжутне масло і залишки соєвого соусу.
- Туди ж — бальзамічний оцет і залишки гірчиці.
- Замариновану рибу поділіть на дві частини.
- За допомогою кулінарного кільця викладіть тунця на блюдо.
- В середині кожного тартару зробіть поглиблення і покласти в кожну з них по сирому яєчному жовтку.
- Грінки розріжте навпіл і покладіть біля кожного тартару.
- Огірок промийте і наріжте тонкими півкільцями.
- Точно так само наріжте редис.
- Мікс салатів обполосніть разом з томатами.
- Червоні плоди подрібніть.
- Викладіть їх з огірками, редискою і міксом салатів на блюдо.
- Збризніть все підготовленим соусом і подавайте.
Порада: якщо відразу вилити весь соус до риби, то вона буде в ньому плавати.
Тартар з тунця з авокадо
Тунець в цьому рецепті маринується досить довго, так що результат точно зможе здивувати. Обов'язково спробуйте, якщо буде трохи вільного часу!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
шніт | 3 пера |
свіжий імбир | 10 г |
тунець | 400 г |
соєвий соус | 40 мл |
васабі | 2 краплі |
лайм | 1 шт. |
кунжутна олія | 40 мл |
авокадо | 2 шт. |
чорний кунжут | 5 г |
Час приготування: 110 хвилин | Калорійність на 100 грам: 177 ккал |
Як приготувати:
- Тунця очистіть від шкірки, жилок (навіть тонких), промийте, приберіть кістки.
- Наріжте м'ясо дрібними кубиками і відставте ненадовго.
- Імбир очистіть і натріть його на тертці.
- Шніт промийте, потім дрібно порубаєте ножем.
- Соєвий соус з'єднайте в окремій ємності з васабі, імбиром, кунжутним маслом і шниттом.
- Отриману масу добре перемішайте і вилийте до тунцу.
- Змішайте і приберіть в холодильник на півтори години.
- Авокадо за цей час вимийте, очистіть від шкірки.
- Розріжте обидва плода навпіл, вийміть кісточку.
- Далі м'якоть наріжте кубиками розмір з тунцем.
- Лайм промийте і видавіть з нього сік до авокадо, щоб м'якоть не потемніла.
- За допомогою кулінарного кільця викладіть на блюдо авокадо, зверху тунець.
- Присипте чорним кунжутом і подавайте.
Як приготувати тартар з тунця з гуакамоле
Гуакамоле – однорідний соус з авокадо, який чудово доповнює сирого тунця. Ніжно, легко і дуже смачно. Та й готується всього за півгодини!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сік лимона | 40 мл |
авокадо | 120 г |
кунжут | 10 г |
помідори | 120 г |
сік лайма | 20 мл |
тунець | 0,2 кг |
масло оливи | 20 мл |
бородінський хліб | 60 г |
кінза | 10 г |
соєвий соус | 20 мл |
спеції | за смаком |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 142 ккал |
Як приготувати:
- Сік лимона з'єднайте зі спеціями, соєвим соусом і олією оливи (половиною).
- Рибу обсушити і наріжте дрібними кубиками.
- Вилийте зверху підготовлений соус і ретельно перемішайте.
- Залиште його промаринуватися, поки готується все інше.
- Авокадо очистіть і приберіть кісточку.
- М'якоть дрібно порубаєте і помістіть в блендер.
- Додайте сік лайма, масло, вимиту і подрібнену кінзу.
- Туди ж висипте спеції і збийте все це до стану однорідної пасти.
- Хліб наріжте скибочками і покладіть на деко.
- Відправте в духовку хвилин на десять до легкого хрускоту.
- Томати промийте і наріжте кубиками, змішайте з рибою.
- Викладіть готовий тартар на блюдо, поряд — гуакамоле і присипте все кунжутом.
Порада: гуакамоле з авокадо можна покласти і на дно тартару, і поверх нього. Можна перемішати з рибою і подавати в такому вигляді.
Святкова закуска
Якщо ви хочете подати закуску до свята, то ось вам оригінальний варіант порціонної подачі. Тартар тут в «тарілочках» з авокадо з крупинками червоної ікри, салатом та перепелиними яйцями. Більш ніж святково!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
салат фризі | 2 аркуша |
перепелине яйце | 1 шт. |
соєвий соус | 50 мл |
тунець | 200 г |
авокадо | 1 шт. |
мед | 50 мл |
томати | 3 шт. |
бальзамічний оцет | 50 мл |
червона ікра | 20 г |
діжонська гірчиця | 50 мл |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 90 ккал |
Як приготувати:
- Соєвий соус з'єднайте з медом, бальзамічним оцтом і гірчицею.
- Яйце помістіть в сотейник і залийте водою.
- Приберіть на плиту і дайте закипіти, потім варіть п'ять хвилин.
- Остудіть, очистіть і розріжте навпіл.
- Фризі промийте і дайте йому обсохнути.
- Тунець вимийте і наріжте невеликими кубиками одного розміру.
- Авокадо промийте і обсушіть, розріжте навпіл.
- Вийміть кісточку і наріжте м'якоть у вигляді сіточки, не прорізаючи при цьому шкірку.
- Далі вийміть все це ложкою, залишиться ціла тарілка з шкірки авокадо.
- Томати промийте і теж розріжте навпіл.
- Ложкою вийміть сік і насіння.
- Приберіть плодоніжки і наріжте м'якоть кубиками.
- З'єднайте помідори, авокадо і тунцем.
- Змішайте з підготовленою заправкою і викладіть в шкірки від авокадо.
- Прикрасьте тартар салатом, половинками яйця і червоною ікрою.
Порада: щоб авокадо не потемніла, можна окремо скропити його соком цитруса.
На нашому сайті ви також можете дізнатися, як правильно приготувати тартар з лосося.
А тут читайте, як робити тартар з яловичини в домашніх умовах.
Дивовижний соус тартар: рецепти на будь-який смак.
Салат з цикорієм і тартаром
Тим, кому тартар з тунця мало, пропонуємо приготувати його з салатом. Він буде свіжим, а тому дуже легким і обов'язково смачним. Незвичайна заправка зробить свою!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
лайм | 0,5 шт. |
рослинна олія | 60 мл |
салат | 200 г |
свіжа зелень | 20 г |
цибуля | 1 головка |
черрі | 8 шт. |
тунець | 0,2 кг |
часник | 2 шматочка |
сік лимона | 15 мл |
цикорій | 1 шт. |
вустерширський соус | 5 мл |
спеції | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 95 ккал |
Як приготувати:
- Цикорій очистіть від шкірки, промийте і наріжте брусками.
- Черрі вимийте і поріжте на половинки.
- Салат промийте і порвіть на шматочки, які буде зручно їсти. Можна подрібнити ножем.
- Цикорій з'єднайте з помідорами, салатом.
- Філе наріжте дрібними кубиками з допомогою гострого ножа.
- Цибулю очистіть і дрібно порубаєте, змішайте з тунцем.
- Додайте вустерширський соус, сік лимона і все це перемістіть в блендер.
- Збийте так, щоб риба все-таки була помітною, не до повної однорідності.
- Після цього мокрими руками сформуйте з отриманої маси кульки одного розміру.
- Часник очистіть і пропустіть через прес, з'єднайте з подрібненою зеленню.
- Змішайте з маслом, додайте спеції і з'єднайте.
- Отриманої заправкою полити салат, перемішайте.
- Лайм наріжте на чотири часточки.
- Подайте до столу, прикрасивши кульками тартара і часточками лайма.
Корисні поради
Закуска буде ще більш апетитною, якщо у вас вийде подати її за допомогою кулінарного кільця. Виберіть відповідний діаметр, гарненько утрамбуйте туди рибу і знімайте кільце. Прикрасьте тартар і подавайте до столу.
Тартар – це смачно, сучасно і дуже красиво. Сьогодні він з тунця, але приготувати його можна з будь-якого м'яса, овочів і навіть грибів. Спробуйте, не пошкодуєте!