05 март 2019 1 153

Як смачно приготувати салат з креветками та авокадо

Авокадо з креветками дуже добре гармонує. Якщо їх не піддавати термічній обробці, вони діють на людський організм як справжній еліксир.

У даній статті ми підібрали для вас 4 чудових рецепти салатів з креветок і авокадо. Разнообразив цими салатами свої кулінарні знання, ваш святковий стіл ніколи не буде нудним.

Класичний салат з креветками та авокадо
Інгредієнти Кількість
оливкової олії - 20 мл
свіжої петрушки - 0,5 пучка
лимонного соку - 40 мл
дрібних креветок - 0,5 кг
авокадо - 1 шт.
солі - за смаком
спецій - за смаком
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 130 Ккал

Цей салат готується простіше простого. Він насичений вмістом вітамінів і мінералів. Прикрасьте свій святковий стіл цим чудовим салатом.

Хід роботи:

Проварити в підсоленій рідини дрібні креветки. Охолодіть. Позбавте від панцира. Просушіть їх паперовим рушником;

Розрізане навпіл авокадо очистити від шкірки. Порізати маленької соломкою. Збризнути невеликою кількістю лимонного соку;

Промийте під проточною водою пучок петрушки або салату. Подрібнити її в крихту;

Складіть все у глибоку миску;

В окремій ємності з'єднайте оливковий жир з лимонним соком, сіллю і спеціями. Ретельно перемішайте;

Заправте получившимся маринадом всі інгредієнти. Гарненько перемішайте;

Приберіть готовий салат в холод на 5 хвилин.

Подавайте гостям охолоджену закуску в тій же салатниці, що і готували.

Рецепт салату з креветками та авокадо динею

Незабутнє враження подарує істинним гурманам ця холодна закуска. Ніжний смак цієї страви відкладеться на довгі роки в їх пам'яті. Приготуйте його до якого-небудь свята. Ваші старання оцінять по заслузі.

Склад:

  • 500 грам дрібних креветок;
  • Половина авокадо;
  • 300 грам дині;
  • 20 мл соку лимона;
  • 100 мл натурального йогурту.

Приготування займе 20 хвилин.

Калорії (порція) – 120.

Хід роботи:

  1. Половинку стиглого авокадо очистіть від шкірки. Наріжте його на маленькі брусочки. Збризкайте його невеликою кількістю соку лимона;
  2. Видаліть з креветок панцирну частина. Проваріть їх 2 хвилини в підсоленій рідини. Остудіть. Просушіть від зайвої вологи паперовим рушником;
  3. Диню очистити від непотрібної шкурки. Поріжте маленькими брусочками. Збризкайте невеликою кількістю лимонного соку;
  4. Складіть всі інгредієнти в глибоку ємність. Залийте все натуральним йогуртом. Гарненько перемішайте.

Перед подачею на стіл бажано охолодити дане блюдо. Сервірувати готову закуску краще на красивому блюді, всіяно салатними листям. Зверху можете присипати її кедровими горішками.

Салат-коктейль з креветками, помідорами і аллигаторовой грушею

Цей кулінарний шедевр стане прекрасним доповненням будь-якого святкового столу. Ваші гості будуть в повному подиві від з'їденої закуски.

Склад:

  • 0,5 кг креветок;
  • 100 грам томатів;
  • Два авокадо;
  • Два солодких перцю (різних кольорів);
  • Один огірок;
  • 20 грам пекінської капусти;
  • Пучок петрушки.

Для заправки:

  • 100 мл натурального йогурту;
  • 10 мл оцтової кислоти;
  • 5 грам часнику;
  • Сіль;
  • Спеції.

Усі приготування займе півгодини вашого часу.

Калорії (порція) – 130.

Хід роботи:

  1. Ретельно обробіть оттаявшие від льоду креветки. Промийте. Висушити паперовим рушником;
  2. Промиту пекінську капусту дрібно нашаткуйте кухонним ножем;
  3. Помийте. Дрібно порубаєте в крихту, пучок петрушки;
  4. Огірки очистіть від шкірки. Поріжте невеликими кубиками;
  5. Авокадо розріжте навпіл. Видаліть шкірку. Наріжте маленькими брусочками;
  6. Мініатюрні томати розріжте на чотири часточки;
  7. В солодких перці видалити насінну частину. Промийте їх під проточною водою. Наріжте тоненькою соломкою;
  8. Всі вищеперелічені овочі складіть у глибоку миску. Ретельно перемішайте;
  9. В окрему мисочку помістіть натуральний йогурт, оцтову кислоту і мелений часник. Змішайте все до однорідності, приправивши сіллю і спеціями;
  10. Залийте отриманим соусом, сухий салат. Гарненько все перемішайте.

Розкладіть готовий салат по красивим глибоким салатницам зі скла. Подавайте на стіл в охолодженому вигляді.

Каліфорнійський салат з кіноа з креветками та авокадо

Незвичайний рецепт цієї страви стане родзинкою будь-якого банкету.

Склад:

  • 60 грам андської гречки;
  • Одне манго;
  • Одне авокадо;
  • 400 грам креветок середніх розмірів;
  • 100 грам огірків;
  • Одне яблуко;
  • 5 грам свіжої м'яти;
  • 10 грам салату шизо;
  • 40 мл лимонного соку;
  • 30 мл соняшникової жиру;
  • Сіль;
  • Спеції.

Займе часу – 45 хвилин.

Калорії (порція) – 147.

Хід роботи:

  1. Всипте в каструлю з прохолодною солонуватою рідиною андскую гречку. Зваріть до повної готовності протягом 15 хвилин. Остудіть;
  2. 5 хвилин проварити в підсоленій рідини креветки. Очистіть їх від панцирної частини. Просушіть паперовим рушником;
  3. Фрукти і овочі помийте. Очистіть. Перетворіть кухонним ножем у дрібну соломку;
  4. Викладіть всі інгредієнти в глибоку ємність. Залийте соняшниковою жиром з додаванням лимонного соку, солі і спецій. Ретельно перемішайте.

Готовий салат викладете на красиве блюдо. Сміливо презентуйте гостям. Смачної вам вечері!

Фарширований перець в мультиварці Редмонд приготувати просто і легко.

Як ви думаєте скільки повинна займати часу випічка до чаю? Відповідь тут — ми зібрали кращі рецепти випічки в мультиварці.

Візьміть на замітку рецепт салату «Мімоза» з сайрою і овочами. Вам сподобається цей ненав'язливий і легкий смак.

Сподіваємося, наша стаття допоможе вам прикрасити будь-яке свято. Ці смачні і корисні закуски здатні закохати в себе навіть самих вибагливих їдців. Без уваги вони точно не залишаться.

Успішних вам кулінарних експериментів!

Що ще почитати: