04 апрель 2019 4 625

Як спекти паску «Незрівнянний» на кефірі

На сьогоднішній день в інтернеті можна знайти ціле море різних рецептів пасок. Але ми вирішили запропонувати вам дещо особливе – «Незрівнянні» паски на кефірі.

Як ви думаєте, чим особлива ця випічка? Весь секрет у назві, адже паски виходять просто неперевершеними! Пишні, ароматні, повітряні, м'які, так вони просто тануть у роті!

Ви зобов'язані спробувати обидва рецепта, які ми створили для вас. Тут є і класичний варіант (тобто, на дріжджах) і швидкий (він без дріжджів, тому готується за півгодини). Кожен нехай вибере сам, який йому більше до душі.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
борошна - 545 г
кефіру - 260 мл
цукрового піску - 280 р
вершкового масла - 125 г
білого шоколаду - 50 г
дріжджів спресованих - 40 г
солі - 2 г
яєць - 2 шт.
родзинок - 70 г
сметани - 65 мл
ванільного цукру - 15 г
лимона - 1 шт.
Час приготування: 220 хвилин Калорійність на 100 грам: 300 Ккал

Готуємо паска на кефірі «Незрівнянний» по кроках:

  1. Дріжджі розім'яти в крихту з допомогою ложки або рук;
  2. Додати до них 10 р цукру, 30 р борошна і 30 мл води, добре розмішати;
  3. Масу поставити в тепло на десять хвилин;
  4. За цей час у велику ємність пропустити ще склянку борошна крізь сито;
  5. Сметану підігріти і додати до борошна;
  6. Туди ж відправити кефір і підійшли дріжджі;
  7. Перемішати і залишити масу на п'ятдесят хвилин;
  8. Потримати опару десь годину, за цей час вона повинна піднятися;
  9. Коли майже годину пройде, збити яйця;
  10. Додати яйця в опару і туди ж залишки борошна через сито і половину цукру;
  11. Замісити тісто і поставити його в тепле місце ще на одну годину;
  12. М'яке масло порізати кубиками і змішати його з залишками цукру;
  13. Збити віночком в пишну, повітряну масу;
  14. Додати сіль, ванільний цукор, перемішати;
  15. Лимон вимити, обсушити. Зняти у нього теркою цедру і теж додати до масла;
  16. Коли воно підійшло, додати до нього масло і знову ретельно перемішати, але для початку з допомогою ложки, так як все жахливо липне. Потім вже можна підключити і руки;
  17. Замісити м'яке тісто, присипаючи стіл борошном;
  18. У готову масу додати родзинки, шматочки шоколаду;
  19. Масу поділити на частини, щоб заповнити форми на 1/3 частину;
  20. Залишити на тридцять хвилин, щоб підійшло;
  21. Розігріти шафа до 160 градусів і пекти паски 20 хвилин, потім додати до температури 20 градусів і запікати ще 10 хвилин.

Паска на кефірі «Незрівнянний» без дріжджів

  • 160 г цукрового піску;
  • 135 г вершкового масла;
  • 330 мл кефіру;
  • 15 г ванільного цукру;
  • 140 г родзинок;
  • 340 г борошна;
  • 1 лимон;
  • 3 г соди.

Час – 1 годину і 10 хвилин.

Калорії – 286.

Приготування:

  1. Лимон сполоснути і зрізати з нього цедру спеціальною теркою;
  2. Соду додати у кефір, перемішати і залишити хвилин на десять;
  3. Вершкове масло кинути в сотейник і розчинити його на вогні;
  4. Дати до нього цукор, цедру і добре перемішати;
  5. Змішати масло з кефіром, перемішати;
  6. Додати родзинки, потім потроху всипати борошно крізь сито;
  7. Замісити густе тісто лопаткою;
  8. «Розлити» за формами, заповнюючи їх на 1/3;
  9. Розігріти духовку до 180 за Цельсієм і запікати «Незрівнянні» паски не більше тридцяти хвилин – судити по рум'яним шапочками.

Корисні поради

Всі продукти для приготування тіста бажано попередньо витягти з холодильника, щоб всі вони були кімнатної температури. Завдяки цьому ні один холодний продукт не призупинить/затримає активність дріжджів. Винятком буде лише випадок, якщо за рецептом зазначено, що той чи інший продукт потрібно додатково підігріти або, навпаки, охолодити.

Якщо ви боїтеся, що зростаюча маса забруднить рушник, то можна накрити його харчовою плівкою або ж попередньо обробити тісто борошном, олією.

Щоб родзинки або інші сухофрукти/горіхи/цукати краще розподілилися по тесту, їх можна обваляти в борошні і в такому вигляді додавати. Борошно рівномірно розподілить продукт по всій масі. Борошно, до речі, не можна замінити ні цукровою пудрою, ні крохмалем.

Щоб цукор швидше розчинявся в тісті або олії, можна використовувати замість піску цукрову пудру.

Коли ви готуєте тісто на дріжджах для пасок на кефірі, то обов'язково потрібно пам'ятати про те, які умови треба йому забезпечити. По-перше, під час замісу в приміщенні обов'язково повинно бути тепло, не повинно бути вітру і протягів. Те ж саме стосується часу, коли маса піднімається. Ну, і ще один нюанс, який, до речі, може здатися смішним – гарний настрій. Говорять, що чим краще ваш настрій, тим краще вийде випічка.

Відгуки

«Вперше готувала паски взагалі, бо завжди боялася працювати з дріжджовим тістом. У цьому році на Великдень, нарешті, зважилася спробувати. Ніколи і ні за що не подумала б, що це настільки просто! Дріжджі ніби самі хочуть з тобою працювати, піднімаються дуже швидко і активно. Просіяла борошно двічі і тому, думаю, вийшло дуже легке і повітряне тісто. Паски «Незрівнянні» на кефірі просто танули в роті. Всім раджу!»

«До свята кожен рік печу пасочки, але ніколи не пробувала робити тісто на основі кефіру. Тут вирішила ризикнути і не помилилася. Навіть без додавання дріжджів в духовці все піднялося і вийшло неймовірно смачно! Плюс рецепта без дріжджів в тому, що вже через годину ваші «Незрівнянні» готові паски, а якщо готувати з дріжджами, то на приготування тільки тесту піде відразу кілька годин».

Що ще почитати: