20 апрель 2019 13 212

Як приготувати м'ясні рулетики з начинкою

Рецепт начинених рулетів прийшов до нас з французької кухні, однак не всі з цим згодні. Деякі джерела стверджують, що коріння цього блюда йдуть із Стародавнього Риму. Рулети роблять маленькими, їх ще називають пальчиками, і великими, які потім нарізають слайсами на блюдо.

Використовують для цього курятину, телятину, індичку, свинину як цілісним великим пластом, так і невеликими шматочками. Начинка теж може змінюватися: гриби, шинка, сир, макарони, зелень, відварні овочі, мариновані огірки і сухофрукти.

Це блюдо обсмажують на сковороді, а потім або запікають в електродуховці з соусом або в фользі, або ж тушкують у чавунці на плиті.

У приготуванні це одне з найпростіших страв. Беруть цілісний пласт м'яса, відбивають молотком, на край кладуть начинку, згортають ковбаскою і обмотують ниткою, щоб не розмотався.

Якщо роблять з рубленого м'яса або фаршу, то половину маси розкладають прямокутником на рівну суху поверхню, накладають начинку і зверху покривають залишилися фаршем, заліплюють краю і формують ковбаску.

Давайте розглянемо найбільш цікаві рецепти м'ясних рулетиків з начинкою.

Рулетики з індички з грибами і солодким перцем
Інгредієнти Кількість
Грудина індички - 500 г
Вершкове масло - 100 г
Перець солодкий - 2 шт.
Печериці - 300 г
Масло рослинне - для смаження
Сіль, спеції - за смаком
Вода - 0.5 склянки
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 220 Ккал

Індичка є дієтичним м'ясом, тому її краще використовувати люди, які займаються спортом або стежать за своїм раціоном. Саме по собі м'ясо птиці сухувато, але додавши гриби і болгарський перець в начинку, можна компенсувати цей недолік.

М'ясо миємо і просушуємо паперовими кухонними рушниками. Розбираємо филейным ножем навпіл, щоб вийшли два однакових прямокутних філе.

Щоб у процесі оброблення м'ясо не порвалося, потрібно використовувати добре заточений ніж. Поміщаємо стейки в харчовій кульок, щоб сік не бризкав по всій кухні, і відбиваємо старанно м'ясо. Підсолюємо, притрушиваем спеціями і складемо стопкою.

Гриби вимиваємо і шаткуємо слайсами, викладаємо на суху сковороду і выпариваем вологу, наливаємо олію рослинну олію і обсмажуємо.

Перець промиваємо, вирізаємо середину і насіння, подрібнюємо кубиками. Коли гриби практично готові, додаємо перець і засмажуємо ще п'ять хвилин.

На пласт м'яса рівномірно розподіляємо начинку, не поспішаючи від краю згортаємо рулет, допомагаючи пальцями фаршу залишитися всередині. Туго змотавши, фіксуємо звичайною ниткою. За цим принципом виробляємо інше м'ясо.

У сотейник з товстим дном кладемо масло вершкове, потім щільно укладаємо рулетики. Обсмажуємо до приємного кольору, підливаємо трохи гарячої води, герметично накриваємо кришкою і протушиваем десять хвилин.

Викладаємо на блюдо, даємо охолонути і зрізаємо не поспішаючи нитки. Охолоджуємо півгодини, і лише після цього нарізаємо.

Свинячі рулетики з маринованим огірком і салом

Це блюдо має другу назву – м'ясні пальчики. За рахунок невеликого розміру і солоної начинки вони виходять м'якими і соковитими. Вони смачні як в гарячому вигляді, тільки з плити, так і остиглі, на другий день. Як гарнір може бути локшина або картопляне пюре.

Компоненти:

  • Свиняча вирізка – 600 г;
  • Солоні огірки – 5 шт.;
  • Сіль, спеції – за смаком;
  • Сало або бекон – 200 г;
  • Масло рослинне – 50 мл;
  • Очищена Вода – 1 стакан.

Час приготування: півтори години.

Калорійність: 550 Ккал/ 100 р.

Розбираємо свинячу вирізку на невеликі пласти, попередньо помивши і зрізавши плівку з жиром. Шматочки повинні бути не більше 10 × 15 сантиметрів. Якщо виходять якісь рвані краї, обрізаємо, підрівнюючи.

Обрізки можна використовувати в іншому блюді — котлетах або фарші. Відбиваємо молотком, обмотавши в харчову плівку. Можна за раз загорнути декілька заготовок. Підсолюємо і промазуємо спеціями, складемо стопкою, щоб добре просочилися.

Мариновані огірки шаткуємо довгими брусками, сало – невеликими кубиками. У свинячу відбивну кладемо шматочок огірка і кілька кубиків сала.

Щільно загортаємо, обмотуємо ниткою або ж заколюємо шпажками і викладаємо на розігріту сковороду з рослинним маслом.

Обсмажуємо з двох сторін по п'ять хвилин. Заливаємо склянкою гарячої води, прикривши герметично кришкою, тушкуємо до випаровування води.

Курячі рулетики з омлетом, сиром і грибами

Це блюдо – самий вдалий варіант для фуршетного столу в якості холодної закуски. Рулетики виходять маленькими, а нарізані і викладені на зелений лист салату, будуть нагадувати пеньки в лісі.

Компоненти:

  • Гливи – 250 г;
  • Сир – 200 г;
  • Яйця – 4 шт.;
  • Петрушка пучок;
  • Йогурт натуральний – 4 ст. л.;
  • Куряча грудинка – 3 шт.;
  • Олія соняшникова 50 мл;
  • Сіль, перець – за смаком.
  • Кунжут – 2 ст. л.;
  • Панірувальні сухарі – 1 упаковка;
  • Борошно – 4 ст. л.

Час приготування: годину.

Калорійність: 370 Ккал/ 100 р.

Куряче філе ріжемо на прямокутники, відбиваємо кухонним молотком, попередньо помістивши в пакет. Підсолюємо, притрушиваем спеціями і залишаємо на десять хвилин.

Перебиваємо три яйця з натуральним йогуртом в гомогенну масу, в кінці додаємо петрушку. На сковороду наливаємо масло і смажимо тонкі омлети. Змішуємо залишився яйце з борошном. На плоску маленьку тарілку насипаємо кунжут і панірувальні сухарі.

Гриби промиваємо, стряхиваем воду і шаткуємо соломкою. Обсмажуємо на рослинному маслі до напівготовності. Омлети звертаємо трубочкою і нарізаємо смужками.

Розкладаємо відбивні на сухій чистій поверхні, по краю викладаємо трохи омлету, смажених грибів і тертий сир. Не поспішаючи загортаємо туго рулетик, обв'язуємо ниткою, мачає в клярі, в сухої суміші, і смажимо на прогрітій сковороді п'ятнадцять хвилин.

М'ясні Рулетики з начинкою в духовці

Недосвідчені початківці господині вважають, що приготування запеченого м'ясного рулету їм не під силу. Проте варто спробувати його одного разу, і приходить розуміння того, що це зовсім нескладно. Зате така страва буде гордістю урочистого столу і адекватним замінником магазинних копченостей.

Компоненти:

  • Вирізка теляча – 1 кг;
  • Часник – 4 зубки;
  • Шпинат – великий пучок;
  • Чебрець – 1 ч. л.;
  • Бульйон будь – 350 мл;
  • Яйця – 3 шт.;
  • Винний оцет – 1 ст. л.;
  • Морква – 3 шт.;
  • Цибуля – 2 шт.

Час приготування: шість годин.

Калорійність: 410 Ккал/ 100 р.

Молоду телятину промийте, просушіть. Зробіть надріз, не доходячи 1 см до кінця і розгорніть, потім – ще два надрізи від середини до країв. Повинен вийти довгий і тонкий пласт.

Змішайте подрібнений часник з винним оцтом і чебрецем. Цим розчином обмажте м'ясні напівфабрикати і залишити промаринуватися на чотири години. Помийте і відваріть моркву і яйця. Цибулю почистіть і наріжте півкільцями. Шпинат сполосніть у воді, розкладіть на рушник просохнути.

М'ясо обсушити серветками, розкладіть на рівній чистій поверхні і відбийте кулінарним молотком, щоб м'ясо залишилося цілісним шматком.

Зверху накладіть довільно шматочки відвареної моркви, півкільця цибулі, четвертинки яєць і шпинат. Акуратно скрутіть рулет, щоб начинка не випадала. Зафіксуйте краю ниткою.

Встановіть регулятор температури електродуховки на 190 °С. Покладіть напівфабрикат жаротривкий посуд і запікайте десять хвилин. Влийте бульйон, накрийте герметично фольгою або кришкою і тушкуйте одну годину. Якщо буде потрібно, бульйон можна періодично підливати.

Як приготувати рулети з м'ясом з начинкою у фользі

Зазвичай це блюдо роблять з м'ясного фаршу, але одна з варіацій – це цілісний шматок свинини, нафарширований пікантною начинкою з в'ялених помідорів, часнику і невеликої кількості рубленого м'яса.

Компоненти:

  • Часник – 1 головка;
  • Свинячий окіст – 1 кг;
  • Панірувальні сухарі – 5 ст. л.;
  • Розмарин – 1 ч. л.;
  • Вода очищена – до 100 мл;
  • Кунжут – 2 ст. л.;
  • Томати вялені – 200 г;
  • Петрушка – 1 ч. л.;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Оливкова олія – 50 мл;
  • Фарш свинячий – 150 р.

Час приготування: дві години.

Калорійність: 280 Ккал/ 100 р.

М'ясо розрізаємо на великий пропорційний пласт. Відбиваємо залізним молотком, прикривши харчовою плівкою. Підсолюємо, притрушиваем перцем.

Томати шаткуємо соломкою. У маленькій піалі змішуємо часник, панірувальні сухарі, фарш і воду. Все ретельно перемішуємо.

М'ясний пласт рясно змастити отриманою начинкою, зверху розкласти помідори і туго загорнути рулет. Включаємо електродуховку і налаштовуємо на 180 °С.

Відрізаємо великий шматок фольги, по центру кладемо рулет швом донизу, не шкодуючи, присипаємо кунжутом, петрушкою і розмарином.

Формуємо подобу човники з фольги і занурюємо блюдо готуватися на півтори години. Під низ обов'язково поставляємо піддон з водою. Витягаємо блюдо, поливаємо гарячим соусом з оливкової олії і дрібно нарубаного часнику.

Смачний торт з вафельних коржів рецепт з фото і покроковими рекомендаціями. Додати в торт, щоб його смак тал ще більш цікавим.

Чізкейк «Нью Йорк» за класичним рецептом. Як правильно приготувати, поради кулінарів. Читайте покроковий рецепт з фото.

Візьміть на замітку рецепт обіду на швидку руку. Цей варіант обіду вже з прорахованими калоріями і збалансованими мікроелементами.

Ідеї начинок для м'ясних рулетів з свинини

Крім традиційних начинок для м'ясних рулетів, бувають незвичайні, але досить приємні на смак:

  • З в'яленого чорносливу, волоських горіхів і твердого сиру. Всі шинкуется соломкою, горіхи злегка подрібнюються і рівномірно розподіляються по поверхні м'яса;
  • З плавленого сиру, зеленого горошку, смажених грибів. Сир нарізаємо невеликими брусками, викладаємо на м'ясо, посипаємо смаженими грибами (якими) і зеленим горошком;
  • На оливковій олії з овочів (цибулі, помідорів, моркви і петрушки). Додаємо до них три ложки майонезу, дві – гірчиці, все ретельно перемішуємо, викладаємо на м'ясо;
  • З крабового м'яса, болгарського перцю і плавленого сиру. Все подрібнюємо, додаємо домашній майонез, трохи часнику і змащуємо поверхню напівфабрикату.

Щоб рулет не розвалювався в процесі приготування, його кладуть стиком вниз. Якщо ви готуєте страву з рубленого м'яса, краще фарш зробити власноруч, двічі пропустивши його через електром'ясорубку, щоб блюдо вийшло ніжніше.

Формувати рулет зручно за допомогою килимка для суші або звичайного рушники, так він вийде гарніше і акуратніше.

Вибирайте рулет на свій смак і готуйте.

Приємного аапетита!

Що ще почитати: