Як приготувати рибу під маринадом «Мова проковтнеш»
Якщо ви ніколи раніше не чули про такому маринаді, то можете бути впевнені в тому, що дійсно багато чого втратили.
Це блюдо складається з овочів, які і складають рибний маринад і, звичайно ж, основного інгредієнта – риби. Вона тут неймовірно ніжна і соковита. Вже готові читати рецепти приготування риби під маринадом «Мова проковтнеш» і бігти за продуктами?
До речі, окрім двох рецептів трохи нижче ви зможете знайти парочку дійсно потрібних рад до приготування!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
минтая - | 540 г |
винного оцту - | 30 мл |
майонезу - | 160 мл |
цукру - | 15 г |
сметани - | 210 мл |
моркви - | 1 шт. |
олії оливи - | 45 мл |
лука - | 2 головки |
Час приготування: 270 хвилин | Калорійність на 100 г: 180 Ккал |
Риба під маринадом «Мова проковтнеш» готується наступним чином:
- Морква вимити, очистити її від зайвої бруду і шкірки, натерти на терці;
- Обидві головки цибулі позбавити від лушпиння, зрізати кінці і вимити;
- Цибулини нарізати тоненькими кільцями;
- Взяти глибоку сковороду або невеликий сотейник і розігріти з половиною масла;
- Всипати цибулю з морквою і помішуючи, тушкувати протягом п'яти хвилин;
- Додати оцет, перемішати і додати сметану;
- Туди ж відправити майонез, цукор і трохи солі, чорного перцю за смаком;
- Тушкувати овочі протягом чверті години, не забуваючи заважати їх;
- За цей час можна зайнятися очищенням риби, а саме видалення луски, голови, хвоста, плавців і нутрощів;
- Якщо риби великі, то порізати їх на порційні шматки;
- Влити в іншу сковороду другу половину масла і добре прогріти;
- Викласти шматочки риби і обсмажити з усіх боків до золотої скоринки;
- Готову рибку перемістить на блюдо, дати їй охолонути;
- Потім видалити кістки акуратно, не знімаючи м'ясо з хребта;
- Половину вже готових овочів викласти у форму для запікання або іншу форму середнього розміру;
- Зверху розташувати рибку, а потім другу частину овочів;
- Дати страві охолонути, потім накрити кришкою або плівкою і відправити в холодильник на три години;
- Через три години стравою можна насолоджуватися.
Медовик з заварним кремом — цей рецепт стане вашим улюбленим.
Баклажани в мультиварці — візьміть на замітку цю добірку рецептів.
А ви знаєте процес приготування буженини з свинини в домашніх умовах? Рецепти тут.
Рецепт риби під маринадом «Мова проковтнеш» в духовці
- 1350 р хека;
- 2 лаврових листа;
- 5 г солі;
- 5 горошин перцю;
- 5 морквин;
- 2 гвоздики;
- 4 цибулини;
- 50 мл рослинного масла + 30 мл для моркви;
- 100 г борошна;
- 15 г цукру;
- 60 г томатної пасти;
- 620 мл води.
Скільки робити – 2 години і 10 хвилин.
Скільки калорій – 103 калорія.
Приготування:
- У борошно додати сіль, перемішати і висипати на блюдо або прямо на робочу поверхню;
- Відрізати рибі хвіст і голову, зрізати плавники і розпороти черево;
- Випатрати рибу і вимити її всередині і зовні;
- Рибу порізати слайсами, як на стейки;
- Обваляти її з усіх сторін в солоній борошні;
- На плиті розігріти сковороду з маслом;
- Обсмажити кожен рибний стейк до рум'яності з кожної сторони;
- Цибулини позбавити від лушпиння, зрізати кінці і вимити головки;
- Кожну з них нарізати півкільцями;
- Моркву почистити і натерти на тертці або порізати тонкою соломкою;
- Готову рибу перекласти на серветки, а в гаряче масло, всипати цибулю;
- Обсмажувати його протягом п'яти хвилин і потім всипати морква;
- Додати масло і тушкувати моркву до м'якості;
- Далі влити дві склянки води і додати томатну пасту;
- Все перемішати, додати гвоздику, цукор, чорний перець, листи лавра і сіль;
- Знову перемішати, дати третій стакан води, закрити кришку і тушкувати п'ятнадцять хвилин;
- Розігріти духову шафу на середню температуру;
- Коли морква з цибулею будуть готові, викласти половину у форму для випічки;
- Зверху викласти рибу і на неї другу частину маринаду;
- Закрити кришкою або фольгою і відправити в гарячий шафа на 45 хвилин;
- Після цього запечена риба під маринадом «Мова проковтнеш» готова до подачі.
Кулінарні поради
Дане блюдо може бути приготовлено як зі свіжою, так і з замороженої риби. У свіжої туші обов'язково повинні бути ясні і опуклі очі, пружне м'ясо (щоб відбиток пальця зникав моментально). Колір плавників не повинен бути зеленого, сірого або чорно кольору, а пахнути риба повинна водою або водоростями.
Якщо риба заморожена, то потрібно розморожувати її дуже поступово, без термічних обробок. Для цього її потрібно помістити в друшляк, а його, в свою чергу, над умивальником або в миску і далі в холодильник. Якщо розморожувати рибу окропом або збивати з неї лід, то пружна структура м'яса буде загублена.
Покладіть на сковороду кілька шматочків сирої картоплі, і ваша кухня не просочиться рибним «запахом».
Як би ви не готували рибу під маринадом, в будь-якому випадку її потрібно зберігати в холодильнику і чим довше, тим страва стає смачнішим. Подати можна як основне або як закуску – не чудово чи що? Обов'язково приготуйте!