22 апрель 2019 4 507

Як приготувати рибу під маринадом з моркви і цибулі

Готувати будь-який вид риби під овочевий «шубою», або маринадом, дуже легко. Для цього варто лише вибрати спосіб приготування (смаження, тушкування, запікання) і улюблену рибку – скумбрія, минтай, хек, морський окунь, лимонелла, тріска. Різноманітність даного продукту приголомшливе, а доступний всім цибулю, моркву можна перетворити на чудовий соковитий маринад.

Смажена риба під маринадом з моркви і цибулі
Інгредієнти Кількість
хек (тріска, минтай) - 0,9 кг
борошно - 150 г
морква і цибуля - по 250 г
томатний сік - 250 мл
спеції (мелений перець і сіль) - по 15 г
лавровий лист - 1 шт. (великий)
пісне масло - 30 мл
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 96 Ккал
У класичному виконанні рецепту приготування страви під овочевим маринадом лежить використання простих, загальнодоступних продуктів, які є у кожного на кухні.

Залишається лише придбати улюблену рибку і приступити до створення ароматного, соковитого страви, яке чудово поєднується з гарніром з каш, макаронних виробів, овочевих пюре і запечених овочів.

Хек зазвичай продається в замороженому вигляді, тому розморозивши і промивши його, слід спочатку видалити з поверхні вологу паперовим рушником. Потім рибу нарізати на шматочки по 3 сантиметри завширшки (порційні), викласти їх в глибоку ємність і присолив залишити на півгодини просочуватися.

Щоб не витрачати час можна підготувати смачну овочеву «шубу». Для цього почищені овочі нарізати зручним способом (моркву на тертці, а цибулю кубиками поменше).

На сковорідці злегка підрум'янивши цибулю на 5 мл олії протягом трьох хвилин, додати моркву.

Обсмажити овочі до набуття ними м'якості і рум'яності. Потім влити сік з томатів, додати спеції і листочки лавра. Загасивши маринад десять хвилин, перемістити його в окрему ємність.

Просоленого хека потрібно обсмажити з усіх боків перед цим обваляти в борошні. Коли рибні шматочки стануть золотистими, їх потрібно рівномірно перекласти в іншу сковороду.

Завершивши процес обсмажування риби, маринад заливається на поверхню.

Після 10 хвилин прогрівання на малому вогні рибка просочиться овочевим соком, який в свою чергу додасть чудовий аромат смаженого хека всьому блюду і гарніру до нього.

Тушкована рибка

При готуванні хижої риби, зазвичай втрачається велика частина її соків. Можна скористатися чудовим рецептом гасіння риби, в якому при малій кількості інгредієнтів, блюдо придбає найбільшу соковитість, духмяність, просочуючись овочевим маринадом з цибулі, моркви. Для створення риби прекрасною овочевий «шубкою» потрібні:

  • судак (щука, окунь) – 1 кг;
  • масло пісне – 50 мл;
  • цибулю ріпчасту і моркву – по 300 г;
  • паста томатна – 150 г;
  • вода – 0,3 л;
  • сіль – 15 г;
  • борошно – 190 г (1,5 склянки);
  • перець (мелений чорний) – 15 г;
  • цукор – 5 г;
  • гвоздика – 3 шт.

Риба готується паралельно з маринадом, що дозволяє приготуватися безпосередньо страви всього за годину. Калорійність 100 грам чудово поєднується з усіма гарнірами риби становить 94 ккал.

Чищену рибу потрібно розрізати на поперечні шматки по шість сантиметрів завдовжки, присипати сіллю, залишити просочуватися на 20 хвилин. Після обвалюючи в борошні швидко обсмажити. Шматочки обов'язково повинні мати красиву, золоту кірку.

Для створення маринаду потрібно очищені овочі нарізати на розсуд, але морква готується швидше крупно натерта, а цибулю, подрібнений в кубики. На «краплі» масла слід обсмажити цибулю 5 хвилин, а коли він стане прозорим, додати до нього моркву.

Ще через сім хвилин до овочів влити воду, викласти пасту, цукор, сіль, гвоздику і перець. Загасивши десять хвилин маринадом залити судака.

У каструлю викласти шарами маринад і судака, по черзі. Верхнім шаром має бути маринад (його можна приготувати трохи більше). Блюдо загасити, прогріти на малому вогні двадцять хвилин. Подати його можна з гарніром, салат або просто з житнім хлібом.

Як зробити зефір в домашніх умовах — простий і смачний десерт, який до того ж не дуже калорійний.

Зробіть для торта смачний шоколадний крем — рецепт тут.

Візьміть на замітку рецепти ситного перлового супу з рибою. З нашими порадами ви зможете приготувати смачну страву.

Як запекти рибу в духовці

Проявивши трохи фантазії, можна створити кулінарний шедевр, який порадує своєю оригінальністю і чудовим смаком рідних, близьких і гостей.

Запечена риба під маринадом з ріпчастої цибулі і моркви може бути зроблена окремими порційними шматочками, що спростить подачу смачного і корисного страви. Для створення апетитною і соковитою рибки будуть необхідні:

  • тріска (філе) – 1 кг;
  • морква, сир (твердий сорт) та цибулю – по 0,2 кг;
  • майонез – 70 г;
  • томатна паста – 100 г;
  • спеції (сіль, приправа для риби) – по 15 г;
  • масло рослинне – 20 мл

Час готування займає трохи більше часу і становить близько півтора годин. При цьому 100 г чудового блюда містить 113 ккал.

Філе тріски потрібно розрізати на порційні квадрати розміром близько 8х8 см Після присипати їх спеціями, залишити просочитися пустити сік.

Очищені овочі нарізати – цибулю соломкою (півкільцями), моркву крупно натерти. Масло розігріти на сковорідці і обсмажити овочі до одержання рум'яної, обсмаженої маси. Викласти до цибулі, моркви пасту і добре перемішати, підтримавши ще трохи маринад на плиті.

Тріску розкласти на змащеному олії деко з високими бортиками на відстані в пару сантиметрів один від одного. Поверх кожного рибного шматочки викласти в маринад і зробити поверх легку сіточку з майонезу. В духовці при температурі 180° запікати тріску протягом години.

Сир потрібно натерти і посипати порційні шматочки за 20 хвилин до закінчення приготування. Страву можна подавати гарячим, трохи остившім присипаним зеленню.

Корисні поради

Рибу для приготування під маринадом потрібно вибирати з малим вмістом кісток, не надто жирну і соковиту. До цибулі і моркви, що входять до складу маринаду, можна додавати інші інгредієнти для насичення смаку.

Це може бути мед, вино, гриби, солодкий перець. Готове блюдо, яке було тушкованих, смажених або запеченим, краще всього наполягати кілька годин в прохолоді, але перед приготуванням обов'язково потрібно:

  1. Будь-який вид обраної риби промивається проточною водою, тому її треба після цього витерти, обсушити, позбавивши непотрібної вологи – кляр рівномірно розподілиться по поверхні порційних шматків;
  2. При додаванні томатного соку, кетчупу або пасти, перед тим як солити, потрібно пробувати маринад на смак;
  3. Під час запікання уникнути зайвого випаровування соків можна щільно загорнувши рибу у фольгу.

Вибравши сковороду з товстим дном, маринад і рибка будуть рівномірно підсмаженою. Скоротити же час приготування можна одночасно обсмажуючи рибу на одній сковороді, а маринад для неї — на іншій.

Що ще почитати: