15 март 2019 1 078

Класичні рецепти незрівнянною риби під маринадом

Риба під маринадом — це страва, яку раніше подавалося в кожному будинку обов'язково були присутні у повсякденному меню. Крім цього, воно часто було присутнє в меню багатьох кафе і ресторанів. А ось в даний час, що це частування зовсім ніхто не готує, воно досить рідко присутній на наших столах.

А даремно! Риба під маринадом дуже смачна і вишукана, тому її можна готувати як для звичайних повсякденних обідів, так і для святкового меню. Навряд чи хтось зможе встояти перед цим частуванням.

Тому варто згадати, як готується це блюдо і розглянути найсмачніші рецептури його готування.

Класичний рецепт ароматної рибки з маринадом
Інгредієнти Кількість
будь-якої білої риби - 1 кілограм
борошна - для панірування
масла рослинного - для обсмажування
моркви - 2 штуки
цибуля ріпчаста - 2 штуки
столового оцту - 4 великі ложки
рибного бульйону - 250 мл
томатної пасти - 200 грам
свіжої петрушки - 5 стебел
цукрового піску - 50 грам
гвоздики - 5 штучок
меленої кориці - трохи
солі і спецій - за смаком
лаврушки - пара штучок
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 254 Ккал

Приступаємо до приготування:

Білу рибу ретельно очищаємо, потрошимо і обполіскуємо у внутрішньої і зовнішньої сторони. Для приготування знадобиться тільки філейна частина;

Потім тушку розрізаємо на середні шматочки і поміщаємо на рушники з паперу, щоб вони обсохнули;

Тим часом у мисці змішуємо трохи борошна з сіллю, спеціями і різними духмяними прянощами;

Ставимо На плиту сковорідку, виливаємо соняшникову олію і розжарюємо;

Скибочки риби викладаємо в паніровку і добре обвалюємо в неї з усіх боків;

Викладаємо шматочки в паніровці в гаряче масло і смажимо з усіх боків до готовності, повинна утворитися золотава скоринка;

Готові рибні шматочки поміщаємо на широку плоску тарілку і залишаємо остигати;

Робимо маринад. Цибулю і моркву очищаємо від шкірки і шаткуємо на тонкі соломки;

Петрушку промиваємо і ріжемо дрібними шматочками;

У сковорідку з високими стінками заливаємо трохи соняшникової олії і поміщаємо її на плиту. Розжарюємо масло до кипіння;

У кипляче масло закидаємо овочеву нарізку разом з петрушкою і смажимо хвилин 5-7;

Додаємо туди томатну пасту. Приправляємо меленою корицею, гвоздикою і лаврушкой. Все добре змішуємо;

Як тільки все почне кипіти вогонь потрібно зменшити і протушкувати близько 10-15 хвилин;

Після цього всі інгредієнти заливаємо рибним маринадом, столовим оцтом і приправляємо сіллю і спеціями. Все розмішуємо і готуємо 5-10 хвилин;

Знімаємо готовий маринад з плиту, остуджуємо;

Як тільки він охолоне, заливаємо їм обсмажені рибні шматочки і подаємо на стіл.

Риба під пряно-лимонним маринадом в мультиварці

Необхідні компоненти:

  • 1 кілограмів судака;
  • Цибуля ріпчаста – 3 штуки;
  • 2 моркви;
  • Половина склянки томатного соку;
  • Склянку кип'яченої води;
  • 3 маленькі ложечки цедри лимона;
  • Рослинна олія;
  • Сіль і чорний мелений перець – на смак;
  • Трохи спецій;
  • Лаврове листя – 1-2 штуки.

Час приготування – 2 години.

Скільки калорій – 230.

Як готується:

  1. Рибу очищаємо, промиваємо і розбираємо на середні шматочки;
  2. В окремій мисці змішуємо сіль з чорним меленим перцем, спеціями і протертою цедрою лимона;
  3. Шматочки ретельно протираємо прянощами і маринуємо близько 30-40 хвилин;
  4. Після цього вибираємо програму «Випічка», підливаємо рослинної олії в ємність мультиварки і розігріваємо;
  5. На розігріте масло викладаємо промариновані шматочки і обсмажуємо з усіх боків до готовності;
  6. Поки риба смажиться, потрібно очистити моркву і цибулю. Морква протираємо на тертці з великими зубцями, а цибулю нарізати брусочками;
  7. Як тільки риба буде готова, її потрібно буде вийняти і перекласти на плоску тарілку;
  8. Потім закидаємо туди овочеві шматочки, смажимо до золотавості хвилини 3-5;
  9. Коли овочева нарізка буде готова, туди треба покласти шматочки риби, залити все томатним соком, додати лаврушку, трохи солі і чорного меленого перцю. Також підливаємо трохи води;
  10. Програму «Випічка» потрібно поміняти на програму «Гасіння». Готуємо в цьому режимі приблизно годину. За цей час риба вбере аромат і стане соковитою;
  11. Готову рибу можна подати з вареною картоплею або вареним рисом.

Тріска під болгарським маринадом в духовці

Нам буде потрібно:

  • Півтора кілограма тріски;
  • Одна велика цибулина;
  • 2 штуки солодкого перчика;
  • Морква – 2 штуки;
  • 200 грам маринованих помідорів або томатної пасти;
  • 2 десертні ложки борошна;
  • Трохи сухих трав і приправ;
  • Сіль за смаком.

Період приготування – 40 хвилин.

Скільки калорій на 100 грам – 100.

Як приготувати:

  1. Для початку робимо маринад. З цибулини зчищаємо лушпиння і ріжемо півкільцями;
  2. Моркву очищаємо від шкірки і ріжемо соломкою;
  3. Ставимо На плиту сковорідку, наливаємо олію, прогріваємо. На кипляче масло закидаємо цибульні півкільця і засмажуємо хвилини 3 до рум'яного кольору;
  4. Потім закидаємо соломки моркви і готуємо хвилин 5;
  5. Після цього викладаємо туди томатну пасту або очищені від шкірки і порізані мариновані помідори. Все добре перемішуємо;
  6. Солодкі перчики розрізаємо навпіл, вичищаємо насіння, зрізаємо плодоніжку і ріжемо на тонкі смужки;
  7. Засипаємо в зажарку перчик, додаємо сіль, сушені трави, спеції, сіль і все перемішуємо. Тушкуємо 10 хвилин;
  8. Готовий маринад знімаємо з плити. У форму для запікання викладаємо половину маринаду, зверху покласти шматочки тріски;
  9. Відправляємо форму в прогріту духовку до 180 градусів і залишаємо тушкуватися 15 хвилин;
  10. Готову страву виймаємо, ламаємо рибу дерев'яною лопаткою і обливаємо маринадом. Подаємо на стіл.

Рулет з лаваша з крабовими паличками. Це смачна і цікава закуска, яка сподобається вам точно.

Тушкована капуста з картоплею та м'ясом — традиційне блюдо, яке так часто можна зустріти на наших столах.

Оцініть наш рецепт з фото печиво «Горішки» зі згущеним молоком. Це ласощі завжди буде актуальним.

Відварений минтай: класичний томатний соус

Нам буде потрібно наступне:

  • Півкіло минтая;
  • Дві морквини;
  • Одна цибулина;
  • Один лимон;
  • Склянка томатного соку;
  • Півсклянки йогурту;
  • Рослинна олія;
  • Трохи солі і спецій.

Тривалість готування – 1 годину 20 хвилин.

Калорійність – 150.

Переходимо до готування:

  1. Минтай очищаємо, промиваємо і обробляємо на шматочки. Кожен шматочок солимо, посипаємо перцем;
  2. Лимон ріжемо навпіл. Віджимаємо з нього сік. Поливаємо лимонним соком рибу;
  3. Відварюємо минтай на пару приблизно 20-25 хвилин;
  4. Лук очищаємо і ріжемо кубиками;
  5. Морквину промиваємо, зчищають бруд і трьом середньої соломкою;
  6. Висипаємо овочеву нарізку на киплячу олію і смажимо до золотистого кольору, приблизно 5-7 хвилин;
  7. Поливаємо все томатним соком, насипаємо сіль, посипаємо меленим перцем. Залишаємо тушкуватися 5 хвилин;
  8. В кінці заливаємо йогурт, перемішуємо, проварюємо 5 хвилин і знімаємо з вогню;
  9. Шматочки риби викладаємо в глибоку каструлю, заливаємо маринадом і ставимо гаситися на 15 хвилин.

Корисні поради

  • Перед приготуванням рибу потрібно очистити від луски, вичистити потрухи і промити з усіх боків. Голову, плавники і хвіст потрібно видалити. Для готування потрібно тільки філе;
  • Для того щоб маринад вийшов ароматним і пікантним. У нього можна покласти лимонні часточки, столовий оцет, вино і скибочки яблук кислого сорту;
  • Солодкість маринаду додасть цукровий пісок і мед;
  • Для того щоб маринад був густим, можна додати борошно;
  • Овочі краще різати на дрібні шматочки, так вони будуть набагато смачніше.

Яка ж смачна риба під маринадом, та ще зі спеціями і прянощами! Це просто відмінне блюдо. А якщо проявити фантазію, так туди можна додати спеції на свій смак і доповнити іншими овочами, наприклад, капустою, буряком, або баклажанами. Будьте впевнені, риба у будь-якому вигляді — хоч в запеченому, хоч у відварному, хоч в тушкованому — вийде незрівнянною!

Що ще почитати: