Рецепти смачних пасок без дріжджів
Як правило, паски прийнято пекти із здобного дріжджового тіста, але навіть у таких усталених традиціях є винятки. А саме, можна спекти не менш смачна паска і без використання дріжджів.
Одним з достоїнств даного варіанту рецепту є те, що, згідно з ним, виріб готується набагато швидше, ніж те, в якому у складі інгредієнтів є дріжджі. Так само, не можна не відзначити і той факт, що з його приготуванням впорається навіть початківець кулінар, який ще не готовий працювати з дріжджовим тістом.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
пшеничне борошно - | 450 г |
цукровий пісок - | 300 г |
яйце - | 4 шт. |
незбиране молоко - | 450 мл |
розпушувач - | 10 г |
спред - | 200 г |
ізюм світлий - | 100 г |
лимонна цедра - | за смаком |
Час приготування: 240 хвилин | Калорійність на 100 грам: 266 Ккал |
Як готувати смачний паска без дріжджів:
- М'який спред розітріть за допомогою віночка з цукровим піском і свіжими курячими яйцями;
- Введіть у суміш необхідну кількість просіяного пшеничного борошна і розпушувач. Ретельно вимісіть;
- Потім влийте в отриману масу тепле молоко. Перемішайте до однорідності;
- В останню чергу введіть в тісто промитий і злегка просушений (серветкою) світлий родзинки і жменю лимонної цедри. Акуратно перемішайте, рівномірно розподіляючи їх по всьому об'єму тіста;
- Формочки для випікання змастіть невеликою кількістю вершкового або рослинного масла і наполовину наповніть приготованим здобним тестом;
- Випікайте вироби протягом 30-35 хвилин при 1800С;
- Готові паски прикрасьте білкової глазур'ю і кондитерської присипкою.
Візьміть на замітку рецепти пасок, які завжди виходять.
Як приготувати дивовижно смачні гнізда з макаронів з фаршем на сковороді.
Візьміть на замітку рецепти страв з печериць — спробуйте приготувати.
Простий рецепт
Інгредієнти для приготування:
- борошно – 1,5 склянки;
- кислий кефір – 1,5 ст.;
- цукор-пісок – 230 г;
- харчова сода – 1 ч. л.;
- кухонна сіль – ½ ч. л.;
- цукати – 100 г;
- подрібнена цедра лимона – 1 ст. л.;
- маргарин – 30-40 г;
- ванільний цукор – 1 уп.
Тривалість приготування: 1 ч.
Кількість кКал на 100 г: 256 кКал.
Приготування паски великоднього без дріжджів на кефірі:
- Для приготування паски без використання дріжджів краще всього використовувати досить кислий кефір, який після необхідно змішати з невеликою кількістю цукру, ретельно перемішати і, накривши кришкою, відставити убік;
- Якщо у вас немає вже готової подрібненої цедри лимона, її можна приготувати самостійно. Для її приготування вам необхідно взяти 1 вимитий і обсушенный лимон, а потім потерти його шкіркою про дрібну тертку. Свіжа подрібнена цедра – готова;
- Шматочок маргарину злегка розтопіть (до кипіння доводити не варто!), додайте до нього цукор, що залишився, трохи солі, підготовлену цедру і пакетик ванільного цукру. Гарненько перемішайте масу, а потім влийте в неї кефір і ложечку соди. Швидко перемішайте;
- У приготовлену масу всипте просіяне борошно і цукати і ретельно розмішайте;
- Підготовленим тістом наповніть формочки для випікання (на дно яких необхідно помістити промаслений кружечок з харчового пергаменту) і випікайте в розігрітій до 1700С духовій шафі протягом 40-45 хвилин. Врахуйте, що тісто при випіканні підніметься, щонайменше вдвічі, тому форми необхідно наповнювати лише наполовину;
- Великодні паски, приготовані на основі кефірі готові. Залишається тільки покрити їх білковою глазур'ю і прикрасити на свій розсуд.
Сирна паска без дріжджів
Вам доводилося пробувати сирною паску? Якщо так, то ви повинні були запам'ятати його неповторний смак. А якщо ні, то поспішайте скоріше його приготувати. Можливо, він стане вашим фаворитом на святковому столі!
Сирна паска готується без додавання дріжджів, що істотно спрощує і скорочує процес його приготування. М'якуш у готового виробу виходить соковитим, ніжним і ароматним. Не черствіє протягом декількох днів.
Особливу увагу зверніть на вибір якісних і обов'язково свіжих інгредієнтів.
Інгредієнти:
- несолоне вершкове масло – 250 г;
- яйця – 5 шт.;
- цукор білий кристалічний – 250 г;
- натуральна ваніль – ¼ ч. л.;
- лимонний сік – 3 ст. л.;
- сир зерненный – 700 г;
- борошно – 3 ст.;
- розпушувач – 2 пакетика;
- курага – 150 г;
- кондитерська присипка – для прикраси.
Тривалість приготування: 1 ч.
Кількість кКал на 100 г: 300 кКал.
Приготування сирного паски без дріжджів:
- Сир для приготування паски краще брати трохи сухуватий. Протріть сир через сито або пропустіть через м'ясорубку;
- Вершкове масло поставте растапливаться над водяною банею;
- Тим часом, поки масло буде танути, займіться підготовкою яєць. Відокремте білки від жовтків. Білки відкладіть в холодильник – вони вам знадобляться при приготуванні глазурі. Жовтки розітріть з цукром і ваніллю;
- Введіть розтерті з цукром жовтки в розтоплене масло і здобріть суміш лимонним соком, а так само невеликий дрібкою солі;
- Далі вам необхідно буде вмішати в приготовану суміш протертий сир і борошно з розпушувачем. До речі, дуже зручно змішати борошно з розпушувачем в момент просіювання;
- У самому кінці приготування сирної суміші необхідно ввести в неї нарізану невеликими шматочками курагу. Акуратно вимішайте масу, намагаючись рівномірно розподілити її по всьому об'єму тіста;
- Готовим сирним наповніть тістом (на½) попередньо змащені маслом формочки для випікання, а потім відправте їх у розігріту до 180-1850С духовку і випікайте протягом 40 хвилин;
- Готові сирні паски вийміть з духовки, дочекайтеся повного охолодження, а потім прикрасьте верхівки глазур'ю, приготовленої з яєчних білків та цукрової пудри, і кондитерської присипкою.
Простий паска «Весняний»
Інгредієнти для приготування:
- курячі яйця – 4 шт.;
- білий кристалічний цукор-пісок – 150 г;
- сода (гашене) – 15-20 г;
- борошно – 1 ст.;
- родзинки – жменя;
- сіль;
- пудра цукрова – 4 ст. л.;
- лимонна кислота – на кінчику ножа.
Тривалість приготування: 60 хв
Кількість кКал на 100 г: 256 кКал.
Приготування:
- Одне куряче яйце розділити на білок і жовток. Білок відкладіть в сторону – з нього будемо в подальшому готувати глазур. Інші ж яйця і залишився жовток збийте додавання цукру і дрібки солі, за допомогою міксера до утворення стійкої пухкої маси;
- Введіть просіяне борошно, гашену соду і вимісіть тісто до однорідної структури;
- На завершальному етапі приготування введіть в готове тісто жменю родзинок (можна попередньо розпарених) і акуратно перемішайте;
- Формочки для випікання змастіть маслом і наполовину наповніть приготованим тестом;
- Надішліть вироби в розігріту до 180-1900С духовку і випікайте протягом 25 хвилин;
- Випечені паски вийміть з духовки і залиште остуджуватися, а самі тим часом займіться приготуванням білкової глазурі. Для цього візьміть 1 білок і збийте за допомогою міксера з цукровою глазур'ю. Наприкінці збивання, введіть в глазур трохи лимонної кислоти;
- Покрийте остиглі паски приготовленої глазур'ю.
Великодня випічка з шоколадом
Представляємо вашій увазі надзвичайно смачний і цікавий паска з шоколадом. Він дещо відрізняється від традиційних пасок, але нітрохи не поступається їм по своїм смаковим властивостям. Тісто використовується дріжджове, а тому процес приготування займає мінімальну кількість часу.
Необхідні інгредієнти:
- маргарин – 80 г;
- цукор – 200 г;
- яйця – 3 шт.;
- сметана 20% — 40 г;
- борошно – 300 г;
- чорний шоколад – 1,5 плитки;
- сода – 1,5 ч. л.;
- ваніль.
Тривалість приготування: 60 хв
Кількість кКал на 100 г: 266 кКал.
Приготування:
- Розділіть яйця на білки і жовтки. Білки збийте за допомогою міксера в пишну стійку піну. Жовтки так само необхідно збити, але вже разом з цукром;
- Маргарин розпустіть на водяній бані, а потім тонкою цівкою влийте в збиті жовтки і перемішайте;
- Потім додати гашену соду, сметану, ваніль, збиті білки. Знову перемішайте;
- Поступово починайте всипати просіяне борошно, не припиняючи процесу перемішування;
- Пів плитки чорного шоколаду (без добавок) подрібніть за допомогою ножа, а потім всипте в тісто і, рівномірно розподіляючи, вимішайте;
- Наповніть підготовленим тістом попередньо змазані маслом форми для випікання пасок і відправте на 30 хвилин у духовку (при 1800С);
- Остиглі великодні паски обмажте розтопленим шоколадом і прикрасити на свій розсуд.
Цукати, родзинки, шоколад завжди додаються в тісто в самому кінці приготування. Для того, щоб бездріжджові вироби довго не черствели, обов'язково додайте в тісто вершкове масло або маргарин.