Заварна паска з сиру: популярні рецепти з фото
Сьогодні ви дізнаєтеся від нас багато нового про заварних пасхи (з сиру) і якщо ви ще ніколи такого не готували, то, мабуть, саме час вивчити і приступити до готування.
Чим хороша така пасха? Як мінімум тим, що її не потрібно довго готувати як паски. Вірно, там тільки заміс. Але замішується тісто кілька разів і доводиться кожен раз чекати! А тут все змішав, заварив, залив і готово!
Також пасха хороша тим, що вона робиться на основі сиру, жирність якого ви вибираєте самі. Тому, вона підійде навіть для тих, хто дотримується певної дієти. З пасками так не вийде, адже тісто для них готується на олії, дріжджах та борошні.
Це смачно, солодко (а тому дуже подобається дітям), ситно, святково і трохи навіть особливо. Ми дуже радимо вам спробувати!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сиру - | 830 м |
сметани - | 220 мл |
цедри апельсина - | 30 г |
масла вершкового - | 160 р |
жовтків - | 4 шт. |
родзинок - | 50 г |
мигдалю - | 60 г |
цукрового піску - | 180 г |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 269 Ккал |
Паска «Царська» заварна готується так:
- Сир пустити в сито або скористатися допомогою блендера. Це потрібно для того, щоб уникнути грудочок;
- Жовтки змішати з цукром і далі міксером збити в білу, пишну масу;
- Додати сметану, ретельно перемішати лопаткою;
- М'яке масло, яке краще раніше дістати з холодильника, порізати кубиком;
- Додати до жовтків, і туди ж відправити сир;
- Перемішати знову всі компоненти лопаткою;
- Миску з отриманою масою помістити в миску більшого розміру і налити в неї води;
- Далі необхідно заварити великдень на водяній бані;
- Це займе близько тридцяти хвилин, то густа маса стане більш рідкою і більш легкої;
- Відразу ж після цього миску перекласти на холодну баню (теж миску більшого розміру, але з холодною водою);
- Заважати масу, не перестаючи, до охолодження;
- Воду, яка нагрівається, необхідно кілька разів змінити;
- Родзинки промити, залити окропом і дати настоятися, поки сирна маса охолоджується;
- Потім злити воду й обсушити ізюм;
- Мигдаль дрібно порубати;
- Родзинки, цедру і горішки додати в остиглу сирну масу;
- Чисту миску накрити вологою марлею, складеною в кілька шарів;
- Викласти туди сирну масу, накрити марлею і поставити майбутню великдень під прес;
- Прибрати на ніч у холодильник, перед подачею можна прикрасити за смаком.
Сирна паска заварна з вершками
- 5 яєць;
- 120 г родзинок;
- 1150 г сиру;
- 5 г ванільного цукру;
- 130 г цукатів;
- 425 мл вершків;
- 230 г цукрового піску;
- 115 г горіхів;
- 225 г вершкового масла.
Час – 1 годину і 25 хвилин.
Калорійність – 250 калорій.
Приготування:
- Сир обробити заглибним блендером або пустити його в м'ясорубку для досягнення однорідності;
- Масло витягнути на кілька годин до готування, щоб воно встигло стати м'яким;
- Змішати сир з маслом, ретельно перемішуючи лопаткою;
- Яйця розбити в миску, додати обидва види цукру, збити в піну;
- Додати вершки і перемішати до однорідності;
- Прибрати на плиту, включити маленький вогонь;
- Повільно, але впевнено довести масу до кипіння, далі вона повинна почати густіти;
- Зняти з вогню і остудити;
- У сир додати цукати, горіхи і родзинки;
- Ізюм, до речі, попередньо вимити, залити окропом і через десять хвилин знову промити. Після цього обсушити і тільки так додавати до сиру;
- Після цього змішати сир з яйцями і ретельно перемішати;
- Викласти масу в спеціальну форму, укриту марлею;
- Загорнути краї марлі і поставити зверху прес;
- Прибрати в холодильник на дванадцять годин.
Читайте як спекти творожник з манкою, самі прості і смачні рецепти.
Читайте як спекти млинці на молоці, зроблені в пляшці.
Як зробити смачні грінки з молоком і яйцями — вони виходять надзвичайно смачними і м'якими якщо ви прислухаєтеся до наших порад.
Рецепт паски по-киевски
- 3 гілки м'яти;
- 5 яєць;
- 1 плитка шоколаду;
- 120 г родзинок;
- 3150 мл молока;
- 380 г цукрової пудри;
- 130 г кураги;
- 275 г масла вершкового;
- 535 мл сметани.
Час – 8 годин і 45 хвилин.
Калорійність – 155 калорій.
Приготування:
- Яйця трохи збити, додати до них сметану і збити масу міксером;
- Молоко налити в каструлю і прибрати на плиту;
- Потім довести до кипіння і зменшити вогонь;
- Тонким струменем влити яйця зі сметаною, заважати до утворення сиру;
- Зняти з вогню і остудити масу;
- На друшляк укласти кілька шарів марлі і вилити на нього вміст каструлі;
- Залишити масу, щоб скла;
- Потім зв'язати мішечок і підвісити, щоб стекла все зайве приблизно на дві години;
- Якщо сир все одно залишиться рідким, поставити його під прес ще на одну годину;
- М'яке масло порізати кубиками і змішати з цукровою пудрою;
- Збити в пишну масу міксером;
- Додати сир і знову збити масу;
- Родзинки і курагу промити, залити окропом на десять хвилин;
- Потім воду злити, сухофрукти промити і обсушити;
- Трохи родзинок і кураги відкласти для прикраси;
- Решту курагу трохи подрібнити і змішати з родзинками;
- Додати сухофрукти в сирну масу;
- Вистелити форму марлею, викласти туди сирну масу і залишити в такому вигляді на дві години при кімнатній температурі;
- Після цього прибрати в холодильник годин на п'ять;
- Далі витягнути великдень, прикрасити гілочками м'яти, шоколадом і сухофруктами.
Рецепт від Юлії Висоцької
- 225 г вершкового сиру;
- 1 жменя цукатів чедро;
- 1200 г сухого сиру;
- 20 мл апельсинового лікеру;
- 3 яйця;
- 2 г ваніліну;
- 2 жмені зацукрованих мандаринів;
- 125 г цукрового піску;
- 1 жменя цукатів з кірок апельсинів.
Час – 1 годину 55 хвилин.
Калорійність – 189 калорій.
Заварна паска готується так:
- Сир пустити в сито, щоб не було грудок;
- Цукати трохи подрібнити;
- Яйця розбити і дати до них цукор, збити в піну;
- Додати ванілін, перемішати;
- Не зупиняючись, влити лікер;
- Змішати яйця з сиром, додати до них вершковий сир і все добре вимішати;
- Туди ж відправити всі цукати, добре перемішати;
- Перемістити миску з усією масою на водяну баню і заварювати її;
- Потім зняти з вогню і заважати до охолодження;
- Форму накрити марлею, складеною шарами і викласти туди всю масу;
- Поставити зверху вантаж і залишити на кілька днів.
Секрети та поради
Щоб легко і просто витягнути паску з форми, краще застеляти її вологою марлею. Суха марля буде намочена солодким сиром і, як результат, приклеїться до форми.
Щоб подрібнити сир, можна скористатися не тільки ситом. Це може бути і занурювальний блендер, і м'ясорубка. Але в останньому випадку доведеться прокрутити продукт двічі.
Сирна паска повинна простояти під пресом мінімум дванадцять годин, щоб витекла вся рідина і маса зібралася воєдино. В останньому рецепті меншу кількість часу, так як сир робиться самостійно, і його структура дозволяє поласувати великоднем швидше.
Щоб урізноманітнити смак сирною заварний великодня, можна додати в неї свіжі ягоди або фрукти. Також це можуть бути різні горіхи – макадамія, бразильський горіх, кедрові горішки, фундук і так далі. Ну, і щодо сухофруктів ви вже знаєте.
Якщо вам хочеться різноманітності, то можна в саму масу додати какао і буде шоколадна паска. Або ж додати різного виду барвники. З натуральних – м'ята, куркума, буряк, морква.
Додаючи великдень в ізюм, потрібно пам'ятати про те, що його обов'язково потрібно попередньо промити, потім залити водою або навіть запарити. Потім воду злити, сухофрукти промити і обсушити їх сухими серветками.
Щоб у великодню бути очищений мигдаль, його можна залити крутим окропом на півгодини. Після цього воду злити, зняти шкірку і просушити горіхи. Далі їх можна подрібнювати.
Ваш стіл буде по-справжньому яскравим і особливим, якщо ви приготуєте не тільки класичні паски, але і сирну заварную великдень.