16 май 2019 1 466

Заварна паска з сиру: популярні рецепти з фото

Сьогодні ви дізнаєтеся від нас багато нового про заварних пасхи (з сиру) і якщо ви ще ніколи такого не готували, то, мабуть, саме час вивчити і приступити до готування.

Чим хороша така пасха? Як мінімум тим, що її не потрібно довго готувати як паски. Вірно, там тільки заміс. Але замішується тісто кілька разів і доводиться кожен раз чекати! А тут все змішав, заварив, залив і готово!

Також пасха хороша тим, що вона робиться на основі сиру, жирність якого ви вибираєте самі. Тому, вона підійде навіть для тих, хто дотримується певної дієти. З пасками так не вийде, адже тісто для них готується на олії, дріжджах та борошні.

І до речі, якщо паска може висохнути, то така пасха буде тільки смачніше, якщо буде стояти довго. Це тільки в класичному варіанті ми пробуємо паску вже через дванадцять годин, а взагалі, багато витримують її кілька днів поспіль і тільки потім подають до столу.

Це смачно, солодко (а тому дуже подобається дітям), ситно, святково і трохи навіть особливо. Ми дуже радимо вам спробувати!

Класичний рецепт «Царської» великодня
Інгредієнти Кількість
сиру - 830 м
сметани - 220 мл
цедри апельсина - 30 г
масла вершкового - 160 р
жовтків - 4 шт.
родзинок - 50 г
мигдалю - 60 г
цукрового піску - 180 г
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 269 Ккал

Паска «Царська» заварна готується так:

  1. Сир пустити в сито або скористатися допомогою блендера. Це потрібно для того, щоб уникнути грудочок;
  2. Жовтки змішати з цукром і далі міксером збити в білу, пишну масу;
  3. Додати сметану, ретельно перемішати лопаткою;
  4. М'яке масло, яке краще раніше дістати з холодильника, порізати кубиком;
  5. Додати до жовтків, і туди ж відправити сир;
  6. Перемішати знову всі компоненти лопаткою;
  7. Миску з отриманою масою помістити в миску більшого розміру і налити в неї води;
  8. Далі необхідно заварити великдень на водяній бані;
  9. Це займе близько тридцяти хвилин, то густа маса стане більш рідкою і більш легкої;
  10. Відразу ж після цього миску перекласти на холодну баню (теж миску більшого розміру, але з холодною водою);
  11. Заважати масу, не перестаючи, до охолодження;
  12. Воду, яка нагрівається, необхідно кілька разів змінити;
  13. Родзинки промити, залити окропом і дати настоятися, поки сирна маса охолоджується;
  14. Потім злити воду й обсушити ізюм;
  15. Мигдаль дрібно порубати;
  16. Родзинки, цедру і горішки додати в остиглу сирну масу;
  17. Чисту миску накрити вологою марлею, складеною в кілька шарів;
  18. Викласти туди сирну масу, накрити марлею і поставити майбутню великдень під прес;
  19. Прибрати на ніч у холодильник, перед подачею можна прикрасити за смаком.

Сирна паска заварна з вершками

  • 5 яєць;
  • 120 г родзинок;
  • 1150 г сиру;
  • 5 г ванільного цукру;
  • 130 г цукатів;
  • 425 мл вершків;
  • 230 г цукрового піску;
  • 115 г горіхів;
  • 225 г вершкового масла.

Час – 1 годину і 25 хвилин.

Калорійність – 250 калорій.

Приготування:

  1. Сир обробити заглибним блендером або пустити його в м'ясорубку для досягнення однорідності;
  2. Масло витягнути на кілька годин до готування, щоб воно встигло стати м'яким;
  3. Змішати сир з маслом, ретельно перемішуючи лопаткою;
  4. Яйця розбити в миску, додати обидва види цукру, збити в піну;
  5. Додати вершки і перемішати до однорідності;
  6. Прибрати на плиту, включити маленький вогонь;
  7. Повільно, але впевнено довести масу до кипіння, далі вона повинна почати густіти;
  8. Зняти з вогню і остудити;
  9. У сир додати цукати, горіхи і родзинки;
  10. Ізюм, до речі, попередньо вимити, залити окропом і через десять хвилин знову промити. Після цього обсушити і тільки так додавати до сиру;
  11. Після цього змішати сир з яйцями і ретельно перемішати;
  12. Викласти масу в спеціальну форму, укриту марлею;
  13. Загорнути краї марлі і поставити зверху прес;
  14. Прибрати в холодильник на дванадцять годин.

Читайте як спекти творожник з манкою, самі прості і смачні рецепти.

Читайте як спекти млинці на молоці, зроблені в пляшці.

Як зробити смачні грінки з молоком і яйцями — вони виходять надзвичайно смачними і м'якими якщо ви прислухаєтеся до наших порад.

Рецепт паски по-киевски

  • 3 гілки м'яти;
  • 5 яєць;
  • 1 плитка шоколаду;
  • 120 г родзинок;
  • 3150 мл молока;
  • 380 г цукрової пудри;
  • 130 г кураги;
  • 275 г масла вершкового;
  • 535 мл сметани.

Час – 8 годин і 45 хвилин.

Калорійність – 155 калорій.

Приготування:

  1. Яйця трохи збити, додати до них сметану і збити масу міксером;
  2. Молоко налити в каструлю і прибрати на плиту;
  3. Потім довести до кипіння і зменшити вогонь;
  4. Тонким струменем влити яйця зі сметаною, заважати до утворення сиру;
  5. Зняти з вогню і остудити масу;
  6. На друшляк укласти кілька шарів марлі і вилити на нього вміст каструлі;
  7. Залишити масу, щоб скла;
  8. Потім зв'язати мішечок і підвісити, щоб стекла все зайве приблизно на дві години;
  9. Якщо сир все одно залишиться рідким, поставити його під прес ще на одну годину;
  10. М'яке масло порізати кубиками і змішати з цукровою пудрою;
  11. Збити в пишну масу міксером;
  12. Додати сир і знову збити масу;
  13. Родзинки і курагу промити, залити окропом на десять хвилин;
  14. Потім воду злити, сухофрукти промити і обсушити;
  15. Трохи родзинок і кураги відкласти для прикраси;
  16. Решту курагу трохи подрібнити і змішати з родзинками;
  17. Додати сухофрукти в сирну масу;
  18. Вистелити форму марлею, викласти туди сирну масу і залишити в такому вигляді на дві години при кімнатній температурі;
  19. Після цього прибрати в холодильник годин на п'ять;
  20. Далі витягнути великдень, прикрасити гілочками м'яти, шоколадом і сухофруктами.

Рецепт від Юлії Висоцької

  • 225 г вершкового сиру;
  • 1 жменя цукатів чедро;
  • 1200 г сухого сиру;
  • 20 мл апельсинового лікеру;
  • 3 яйця;
  • 2 г ваніліну;
  • 2 жмені зацукрованих мандаринів;
  • 125 г цукрового піску;
  • 1 жменя цукатів з кірок апельсинів.

Час – 1 годину 55 хвилин.

Калорійність – 189 калорій.

Заварна паска готується так:

  1. Сир пустити в сито, щоб не було грудок;
  2. Цукати трохи подрібнити;
  3. Яйця розбити і дати до них цукор, збити в піну;
  4. Додати ванілін, перемішати;
  5. Не зупиняючись, влити лікер;
  6. Змішати яйця з сиром, додати до них вершковий сир і все добре вимішати;
  7. Туди ж відправити всі цукати, добре перемішати;
  8. Перемістити миску з усією масою на водяну баню і заварювати її;
  9. Потім зняти з вогню і заважати до охолодження;
  10. Форму накрити марлею, складеною шарами і викласти туди всю масу;
  11. Поставити зверху вантаж і залишити на кілька днів.

Секрети та поради

Щоб легко і просто витягнути паску з форми, краще застеляти її вологою марлею. Суха марля буде намочена солодким сиром і, як результат, приклеїться до форми.

Щоб подрібнити сир, можна скористатися не тільки ситом. Це може бути і занурювальний блендер, і м'ясорубка. Але в останньому випадку доведеться прокрутити продукт двічі.

Сирна паска повинна простояти під пресом мінімум дванадцять годин, щоб витекла вся рідина і маса зібралася воєдино. В останньому рецепті меншу кількість часу, так як сир робиться самостійно, і його структура дозволяє поласувати великоднем швидше.

Щоб урізноманітнити смак сирною заварний великодня, можна додати в неї свіжі ягоди або фрукти. Також це можуть бути різні горіхи – макадамія, бразильський горіх, кедрові горішки, фундук і так далі. Ну, і щодо сухофруктів ви вже знаєте.

Якщо вам хочеться різноманітності, то можна в саму масу додати какао і буде шоколадна паска. Або ж додати різного виду барвники. З натуральних – м'ята, куркума, буряк, морква.

Додаючи великдень в ізюм, потрібно пам'ятати про те, що його обов'язково потрібно попередньо промити, потім залити водою або навіть запарити. Потім воду злити, сухофрукти промити і обсушити їх сухими серветками.

Щоб у великодню бути очищений мигдаль, його можна залити крутим окропом на півгодини. Після цього воду злити, зняти шкірку і просушити горіхи. Далі їх можна подрібнювати.

Ваш стіл буде по-справжньому яскравим і особливим, якщо ви приготуєте не тільки класичні паски, але і сирну заварную великдень.

Що ще почитати: