16 май 2019 3 908

Як просто приготувати каннеллоні з фаршем

Мало хто чув про таке блюді або точніше продукт, як каннеллоні, а адже це звичайні макарони, але їх відмінність у великому розмірі. Діаметр однієї макаронини становить 3 см, а довжина доходить до 10 див. Каннеллоні з фаршем — це італійське блюдо, яке можна з легкістю зробити у себе вдома. А також його можна готувати під соусом Бешамель, який додасть соковитість і вишуканий аромат.

Якщо ви хочете урізноманітнити своє повсякденне меню і порадувати близьких смачненьким, то пропонуємо розглянути кілька рецептів цього відмінного частування.

Класичні каннеллоні з фаршем
Інгредієнти Кількість
каннеллоні - 250 грам
фаршу - 250 грам
цибулин - 1 шт.
помідор - 2 шт.
часнику - 2 зубчики
сиру - 180 грам
олії соняшникової - для обсмажування
зелені - за смаком
солі і чорного меленого перцю - за смаком
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 280 Ккал

Як потрібно готувати:

  1. Помідори обполіскуємо, ріжемо невеликими кубиками;
  2. Головку цибулі чистимо, ріжемо дрібненькими шматочками;
  3. Засипаємо помідори з цибулею на сковорідку з олією і обсмажуємо протягом 8-10 хвилин;
  4. Очищаємо часникові часточки, нарізаємо тонкими пластинками, засипаємо до овочів. Насипаємо сіль, чорний перчик і готуємо ще 3 хвилини;
  5. Гілочки петрушки обполіскуємо, струшуємо і ріжемо дуже дрібно. Засипаємо зелень соус і перемішуємо;
  6. Потім фарш кладемо в миску, підсолюємо і посипаємо меленим перцем. Добре розмішуємо;
  7. Каннеллоні начиняємо фаршем;
  8. Форму для запікання ретельно збризкуємо з усіх боків рослинним маслом і розкладаємо начинені канелоні;
  9. Далі заповнюємо форму соусом;
  10. Сирок перетираємо в дуже маленьку соломку і кладемо його наверх пасти та соуси. Поливаємо пів склянки води;
  11. Закриваємо форму фольгою;
  12. Розпалюємо духова шафа і гріємо до 180 градусів. Прибираємо туди форму. Залишаємо запікатися на 40 хвилин.

Каннеллоні з фаршем в духовці: рецепт покроково

Складові компоненти:

  • 300-350 грам канелоні;
  • Яловичий або свинячий фарш – 400 грам;
  • Одна морквина;
  • Головка ріпчастої цибулі;
  • 150 грам ковбасного сиру;
  • Сметана – 100 мл;
  • Майонез – 100 грам;
  • 3-4 часникового зубчики;
  • 100 мл молока;
  • Рослинна олія;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю.

Скільки має готуватися – 1 годину.

Кількість калорій – 290.

Як зробити:

  1. Морквину промиваємо, зчищають весь бруд і перетираємо великої стружкою;
  2. З цибулевої головки знімаємо шкірку, нарізаємо дрібними брусочками;
  3. Ставимо на вогонь сковороду, підливаємо рослинне масло, прогріваємо;
  4. У прогріте масло засипаємо нарізані овочі, залишаємо смажитися на 10 хвилин. Все перемішуємо;
  5. Потім кладемо туди м'ясний фарш, додаємо сіль, посипаємо чорним меленим перцем, розмішуємо, підливаємо воду і готуємо 15 хвилин;
  6. Після цього знімаємо начинку з плити і залишаємо остигати;
  7. Тим часом готуємо сирний соус. Шматочок ковбасного сиру ріжемо невеликими скибочками. Кладемо їх в чашку блендера або кухонний комбайн. Подрібнюємо сир до дрібних шматочків;
  8. Далі в окрему чашку кладемо майонез, сметану, все перемішуємо;
  9. Засипаємо в суміш зі сметани і майонезу сир змішуємо;
  10. З часникових зубчиків чистимо шкірку, видавлюємо чесночницей і додаємо в соус. Все розмішуємо;
  11. Потім підливаємо туди молоко, все перемішуємо, пікантний соус готовий;
  12. Каннеллоні заповнюємо начинкою з фаршу і овочів;
  13. Глибоке деко ретельно промазуємо рослинним маслом і прибираємо туди начинену пасту;
  14. Все заливаємо сирним соусом;
  15. Прогріваємо духовку до 180 градусів і прибираємо форму. Залишаємо запікатися на 30 хвилин.

Каннеллоні з курячим фаршем в мультиварці

Знадобиться:

  • 300 грам канелоні;
  • Фарш з курячого м'яса – півкіло;
  • Морква – 1 штука;
  • Один помідор;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Півсклянки води;
  • Трохи оливкової олії;
  • Щіпка солі і чорного меленого перцю.

Скільки потрібно готувати – 70 хвилин.

Калорійність – 280.

Процес приготування:

    1. Викладаємо в чашку фарш, додаємо сіль і чорний мелений перець. Все перемішуємо;
    2. З лучка знімаємо шкірку, нарізаємо дрібними шматочками;
    3. Моркву очищаємо, промиваємо весь бруд і розтираємо середньої теркою;
    4. Помідор обливаємо гарячою водою і відразу ж поміщаємо його в холодну воду. Потім акуратно знімаємо шкірку;
    5. Після цього очищений помідор можна перетерти теркою або подрібнити блендером до пюреобразного виду;

    1. На мультиварці виставляємо режим «Смаження», змащуємо ємність оливковою олією;
    2. Далі засипаємо туди цибулю з морквою і засмажуємо близько 10 хвилин. Не забуваємо перемішувати;
    3. Потім викладаємо на тарілку половину овочевої засмажки;
    4. До іншої овочевої піджарки додаємо фарш, приправляємо його сіллю, перцем. Перемішуємо і смажимо близько 10 хвилин;
    5. Далі каннеллоні починаємо начинкою з фаршу і овочів;

    1. Викладаємо пасту з начинкою в ємність мультиварки, кладемо на неї залишилася овочеву зажарку, поливаємо все томатним пюре і водою;

    1. Якщо потрібно додаємо сіль і чорний мелений перчик;

  1. Виставляємо програму «Гасіння» і залишаємо готуватися на 40 хвилин.

Як приготувати каннеллоні з фаршем під соусом Бешамель

Що знадобиться:

  • 250 грам канелоні;
  • Півкілограма яловичого або свинячого фаршу;
  • 4 помідора середнього;
  • 100 грам томатної пасти;
  • Шматочок сиру Моцарелла, можна використовувати 100 грам Моцарели і 100 грам іншого твердого сиру;
  • Головка цибулі;
  • Одна морквина;
  • Рослинна олія;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю.

Для соусу Бешамель:

  • 800 мл молока;
  • Щіпка мускатного горіха;
  • Борошно – 3 великі ложки;
  • 50 грам вершкового масла;
  • Сіль – на свій смак.

Період готування – 1 годину 15 хвилин.

Харчова цінність – 285.

Процес приготування:

  1. Морквину промиваємо, очищаємо і розтираємо дрібною стружкою;
  2. З лука знімаємо піну, нарізаємо його на дрібні скибочки;
  3. Засипаємо овочі на прогріте масло, обсмажуємо протягом 5-8 хвилин. Постійно перемішуємо;
  4. Потім кладемо туди фарш, підсолюємо, додаємо чорний перчик, все перемішуємо. Залишаємо готуватися під закритою кришкою хвилин 7-8. Далі відкриваємо кришку і готуємо ще 7 хвилин;
  5. Помідори промиваємо. З них можна прибрати шкірку, вона не знадобиться. Їх можна перетерти теркою або подрібнити блендером до пюреобразного виду;
  6. Потім викладаємо томатне пюре в ємність, додаємо до нього томатну пасту, посипаємо сіллю і перемішуємо;
  7. Потім томатний соус заливаємо в фарш, розмішуємо і готуємо хвилин 10-15;
  8. Починаємо готувати соус Бешамель. У сковороді або в товстостінній ємності розтоплюємо вершкове масло;
  9. Засипаємо в вершкове масло борошно, розмішуємо і обсмажуємо все протягом 2-3 хвилин;
  10. Далі по частинах акуратно вливаємо молоко і не забуваємо помішувати. Не повинно бути грудочок. Повинна вийти рівномірна суміш;
  11. Відварюємо соус до загусання, як тільки він буде густим відразу вимикаємо вогонь і знімаємо з плити;
  12. Потім засипаємо в соус мускатний горіх і розмішуємо;
  13. Каннеллоні начиняємо начинкою з фаршу, овочів і томата;
  14. Форму для запікання скроплюємо маслом, кладемо туди каннеллоні з начинкою і поливаємо їх соусом Бешамель;
  15. Сирок тремо на дрібну соломку і кладемо його наверх;
  16. Прибираємо все в прогрітий духовку до 200 градусів і готуємо 30 хвилин.

Візьміть на замітку рецепт картоплі з грибами в мультиварці.

Як приготувати смачний рецепт холодцю зі свинячих ніжок, читайте цікаві рецепти в нашій статті.

Наш сирний суп з копченою куркою стане вашим улюбленим блюдом. Рецепт тут.

Корисні поради

  • Якщо перед запіканням трохи відварити каннеллоні, то це скоротить час запікання;
  • Не потрібно занадто щільно начиняти пасту, інакше вона лопне і вся начинка випаде;
  • У фарш можна додавати гриби, картопля, солодкий перець, сир і інші овочі;
  • Для того щоб каннеллоні вийшли соковитими, їх слід повністю заливати соусом.

Каннеллоні з фаршем будуть відмінним пригощанням для вашого сімейного обіду або для гостей. Це блюдо виходить незвичайним, ароматним і соковитим. А якщо у фарш додати будь-які спеції, прянощі, то він буде ароматним, вишуканим і додасть страві відмінний смак!

Приємного апетиту!

Що ще почитати: