Як просто приготувати каннеллоні з фаршем
Мало хто чув про таке блюді або точніше продукт, як каннеллоні, а адже це звичайні макарони, але їх відмінність у великому розмірі. Діаметр однієї макаронини становить 3 см, а довжина доходить до 10 див. Каннеллоні з фаршем — це італійське блюдо, яке можна з легкістю зробити у себе вдома. А також його можна готувати під соусом Бешамель, який додасть соковитість і вишуканий аромат.
Якщо ви хочете урізноманітнити своє повсякденне меню і порадувати близьких смачненьким, то пропонуємо розглянути кілька рецептів цього відмінного частування.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
каннеллоні - | 250 грам |
фаршу - | 250 грам |
цибулин - | 1 шт. |
помідор - | 2 шт. |
часнику - | 2 зубчики |
сиру - | 180 грам |
олії соняшникової - | для обсмажування |
зелені - | за смаком |
солі і чорного меленого перцю - | за смаком |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 280 Ккал |
Як потрібно готувати:
- Помідори обполіскуємо, ріжемо невеликими кубиками;
- Головку цибулі чистимо, ріжемо дрібненькими шматочками;
- Засипаємо помідори з цибулею на сковорідку з олією і обсмажуємо протягом 8-10 хвилин;
- Очищаємо часникові часточки, нарізаємо тонкими пластинками, засипаємо до овочів. Насипаємо сіль, чорний перчик і готуємо ще 3 хвилини;
- Гілочки петрушки обполіскуємо, струшуємо і ріжемо дуже дрібно. Засипаємо зелень соус і перемішуємо;
- Потім фарш кладемо в миску, підсолюємо і посипаємо меленим перцем. Добре розмішуємо;
- Каннеллоні начиняємо фаршем;
- Форму для запікання ретельно збризкуємо з усіх боків рослинним маслом і розкладаємо начинені канелоні;
- Далі заповнюємо форму соусом;
- Сирок перетираємо в дуже маленьку соломку і кладемо його наверх пасти та соуси. Поливаємо пів склянки води;
- Закриваємо форму фольгою;
- Розпалюємо духова шафа і гріємо до 180 градусів. Прибираємо туди форму. Залишаємо запікатися на 40 хвилин.
Каннеллоні з фаршем в духовці: рецепт покроково
Складові компоненти:
- 300-350 грам канелоні;
- Яловичий або свинячий фарш – 400 грам;
- Одна морквина;
- Головка ріпчастої цибулі;
- 150 грам ковбасного сиру;
- Сметана – 100 мл;
- Майонез – 100 грам;
- 3-4 часникового зубчики;
- 100 мл молока;
- Рослинна олія;
- Трохи солі і чорного меленого перцю.
Скільки має готуватися – 1 годину.
Кількість калорій – 290.
Як зробити:
- Морквину промиваємо, зчищають весь бруд і перетираємо великої стружкою;
- З цибулевої головки знімаємо шкірку, нарізаємо дрібними брусочками;
- Ставимо на вогонь сковороду, підливаємо рослинне масло, прогріваємо;
- У прогріте масло засипаємо нарізані овочі, залишаємо смажитися на 10 хвилин. Все перемішуємо;
- Потім кладемо туди м'ясний фарш, додаємо сіль, посипаємо чорним меленим перцем, розмішуємо, підливаємо воду і готуємо 15 хвилин;
- Після цього знімаємо начинку з плити і залишаємо остигати;
- Тим часом готуємо сирний соус. Шматочок ковбасного сиру ріжемо невеликими скибочками. Кладемо їх в чашку блендера або кухонний комбайн. Подрібнюємо сир до дрібних шматочків;
- Далі в окрему чашку кладемо майонез, сметану, все перемішуємо;
- Засипаємо в суміш зі сметани і майонезу сир змішуємо;
- З часникових зубчиків чистимо шкірку, видавлюємо чесночницей і додаємо в соус. Все розмішуємо;
- Потім підливаємо туди молоко, все перемішуємо, пікантний соус готовий;
- Каннеллоні заповнюємо начинкою з фаршу і овочів;
- Глибоке деко ретельно промазуємо рослинним маслом і прибираємо туди начинену пасту;
- Все заливаємо сирним соусом;
- Прогріваємо духовку до 180 градусів і прибираємо форму. Залишаємо запікатися на 30 хвилин.
Каннеллоні з курячим фаршем в мультиварці
Знадобиться:
- 300 грам канелоні;
- Фарш з курячого м'яса – півкіло;
- Морква – 1 штука;
- Один помідор;
- Цибуля – 1 головка;
- Півсклянки води;
- Трохи оливкової олії;
- Щіпка солі і чорного меленого перцю.
Скільки потрібно готувати – 70 хвилин.
Калорійність – 280.
Процес приготування:
-
- Викладаємо в чашку фарш, додаємо сіль і чорний мелений перець. Все перемішуємо;
- З лучка знімаємо шкірку, нарізаємо дрібними шматочками;
- Моркву очищаємо, промиваємо весь бруд і розтираємо середньої теркою;
- Помідор обливаємо гарячою водою і відразу ж поміщаємо його в холодну воду. Потім акуратно знімаємо шкірку;
- Після цього очищений помідор можна перетерти теркою або подрібнити блендером до пюреобразного виду;
-
- На мультиварці виставляємо режим «Смаження», змащуємо ємність оливковою олією;
- Далі засипаємо туди цибулю з морквою і засмажуємо близько 10 хвилин. Не забуваємо перемішувати;
- Потім викладаємо на тарілку половину овочевої засмажки;
- До іншої овочевої піджарки додаємо фарш, приправляємо його сіллю, перцем. Перемішуємо і смажимо близько 10 хвилин;
- Далі каннеллоні починаємо начинкою з фаршу і овочів;
-
- Викладаємо пасту з начинкою в ємність мультиварки, кладемо на неї залишилася овочеву зажарку, поливаємо все томатним пюре і водою;
-
- Якщо потрібно додаємо сіль і чорний мелений перчик;
- Виставляємо програму «Гасіння» і залишаємо готуватися на 40 хвилин.
Як приготувати каннеллоні з фаршем під соусом Бешамель
Що знадобиться:
- 250 грам канелоні;
- Півкілограма яловичого або свинячого фаршу;
- 4 помідора середнього;
- 100 грам томатної пасти;
- Шматочок сиру Моцарелла, можна використовувати 100 грам Моцарели і 100 грам іншого твердого сиру;
- Головка цибулі;
- Одна морквина;
- Рослинна олія;
- Трохи солі і чорного меленого перцю.
Для соусу Бешамель:
- 800 мл молока;
- Щіпка мускатного горіха;
- Борошно – 3 великі ложки;
- 50 грам вершкового масла;
- Сіль – на свій смак.
Період готування – 1 годину 15 хвилин.
Харчова цінність – 285.
Процес приготування:
- Морквину промиваємо, очищаємо і розтираємо дрібною стружкою;
- З лука знімаємо піну, нарізаємо його на дрібні скибочки;
- Засипаємо овочі на прогріте масло, обсмажуємо протягом 5-8 хвилин. Постійно перемішуємо;
- Потім кладемо туди фарш, підсолюємо, додаємо чорний перчик, все перемішуємо. Залишаємо готуватися під закритою кришкою хвилин 7-8. Далі відкриваємо кришку і готуємо ще 7 хвилин;
- Помідори промиваємо. З них можна прибрати шкірку, вона не знадобиться. Їх можна перетерти теркою або подрібнити блендером до пюреобразного виду;
- Потім викладаємо томатне пюре в ємність, додаємо до нього томатну пасту, посипаємо сіллю і перемішуємо;
- Потім томатний соус заливаємо в фарш, розмішуємо і готуємо хвилин 10-15;
- Починаємо готувати соус Бешамель. У сковороді або в товстостінній ємності розтоплюємо вершкове масло;
- Засипаємо в вершкове масло борошно, розмішуємо і обсмажуємо все протягом 2-3 хвилин;
- Далі по частинах акуратно вливаємо молоко і не забуваємо помішувати. Не повинно бути грудочок. Повинна вийти рівномірна суміш;
- Відварюємо соус до загусання, як тільки він буде густим відразу вимикаємо вогонь і знімаємо з плити;
- Потім засипаємо в соус мускатний горіх і розмішуємо;
- Каннеллоні начиняємо начинкою з фаршу, овочів і томата;
- Форму для запікання скроплюємо маслом, кладемо туди каннеллоні з начинкою і поливаємо їх соусом Бешамель;
- Сирок тремо на дрібну соломку і кладемо його наверх;
- Прибираємо все в прогрітий духовку до 200 градусів і готуємо 30 хвилин.
Візьміть на замітку рецепт картоплі з грибами в мультиварці.
Як приготувати смачний рецепт холодцю зі свинячих ніжок, читайте цікаві рецепти в нашій статті.
Наш сирний суп з копченою куркою стане вашим улюбленим блюдом. Рецепт тут.
Корисні поради
- Якщо перед запіканням трохи відварити каннеллоні, то це скоротить час запікання;
- Не потрібно занадто щільно начиняти пасту, інакше вона лопне і вся начинка випаде;
- У фарш можна додавати гриби, картопля, солодкий перець, сир і інші овочі;
- Для того щоб каннеллоні вийшли соковитими, їх слід повністю заливати соусом.
Каннеллоні з фаршем будуть відмінним пригощанням для вашого сімейного обіду або для гостей. Це блюдо виходить незвичайним, ароматним і соковитим. А якщо у фарш додати будь-які спеції, прянощі, то він буде ароматним, вишуканим і додасть страві відмінний смак!
Приємного апетиту!